Számolja ki törlesztőrészletét! 

Miért jó a GRÁNIT Lakáshitel?

Gyors, szakszerű ügyintézés az Ön igényeinek megfelelően!
.

A GRÁNIT Bank államilag nem támogatott, piaci kamatozású forint hiteleit lakóingatlanon alapított önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom fedezete mellett nyújtja.

 

Miért érdemes a GRÁNIT Bankot választania?

Mert árfolyamkockázat nélkül, átlátható és alacsony kamatozással, gyorsan, szakszerű kiszolgálás mellett igényelhet forint alapú jelzálogkölcsönt.

 

Milyen célokra igényelhető hitel ingatlanon alapított jelzálog fedezet mellett?

 • GRÁNIT lakáshitel
  • Új és használt lakás vásárlás
  • Felújítás, korszerűsítés
  • Más pénzintézet által nyújtott lakáscélú hitelek kiváltása
 • GRÁNIT szabad felhasználású hitel
  • Szabadon választott hitelcél
  • Más pénzintézet által nyújtott szabad felhasználású hitelek kiváltása

VÁLASSZA AZ AKCIÓS KAMATOT!

Válassza kedvező kamatozást és alacsony törlesztőrészletet!
.

JELZÁLOGHITEL AKCIÓ !

2015. május 13-tól 2018. december 31-ig hiánytalanul befogadott és legkésőbb 2019. március 31-g folyósított GRÁNIT Lakáshitel és GRÁNIT Szabad felhasználású hitel esetén (HITELKIVÁLTÁSNÁL IS)
 
 • a kamatfelárból 0,50%. kedvezményt kap, amennyiben az Adósok rendszeres, bankszámlára érkező jövedelme együttesen eléri a havi 250 000 Ft-ot és vállalják, hogy azt a kölcsön futamideje alatt a GRÁNIT Banknál vezetett bankszámlára utalják,
 • a kamatfelárból 0,55% kedvezményt kap, amennyiben a folyósított kölcsönösszeg eléri vagy meghaladja a 7 000 000 Ft-ot,
 • Folyósítási jutalékot nem kell fizetni,
 • Fedezet értékelési díjat egy fedezetre visszatérítjük folyósításkor.
 • Közjegyzői díjat (maximum 40 000 Ft összegben) visszatérítjük folyósításkor.
 • a folyósítást közvetlenül megelőző Ingatlan felülvizsgálati díját, azon ingatlan megvásárlása esetén, amelynek felépítését a Bank vállalati lakásépítési projekthitellel finanszíroz. 


Millennium Kedvezménya Millenniumi III. Irodaházban (1095 Budapest Lechner Ödön fasor 8.) dolgozók illetve a Millenniumi III. Irodaházban lévő vállalkozások alkalmazottai részére - az esetlegesen meghirdetett kedvezményeken túl - 0,10% kedvezményt biztosít a GRÁNIT Bank a piaci kamatozású GRÁNIT Lakáshitelek és GRÁNIT Szabad felhasználású hitelek kamatfelárából. Az akció 2018.06.30-ig befogadott kérelmekre vonatkozik.

 

A  fenti kedvezmények összevonhatók.

 

Munkabér jóváírás mellett, a fenti kedvezmény közül a hitelösszeg nagysága után járó 0,55%-os és a Millennium Kedvezmény után járó 0,10%-os kamatkedvezményt figyelembe NEM véve:

Lakáshitel vagy Lakáshitel kiváltása esetén a THM*: akcióban 2,89% - 4,45%

Szabadfelhasználású hitel vagy Szabadfelhasználású hitel kiváltása esetén a THM*: akcióban 4,03% - 5,61%

 

LAKÁSCÉLÚ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK IRÁNT ÉRDEKLŐDIK?

ISMERJE MEG A GRÁNIT BANKNÁL IS ELÉRHETŐ OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYEKET!

 

Kattintson ide a kalkulátor megnyitásához >>

 

PÉLDÁK Piaci kamatozású kölcsönökre Prémium2-L2 ügyletminősítés esetén, Millennium Kedvezmény nélkül

Konstrukció Lakás célú hitel Szabad felhasználású hitel
Fedezet: a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog  és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Hitelező/Hitelközvetítő: GRÁNIT Bank Zrt. GRÁNIT Bank Zrt.
Hitelkamat típusa: 3 havonta változó kamatozás 3 havonta változó kamatozás
Hitel összege: 5.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Hitel devizaneme: HUF HUF
Hitel futamideje: 20 év 20 év
Törlesztőrészletek
száma:
240 240
GRÁNIT bankszámlán vállalt havi rendszeres jövedelem-jóváírás összege: 250.000 Ft felett 250.000 Ft alatt 250.000 Ft felett 250.000 Ft alatt
Hitelkamatláb mértéke: 3 havi BUBOR + 3,10% amely jelenleg 3,37% 3 havi BUBOR + 3,60% amely jelenleg 3,87% 3 havi BUBOR + 4,20% amely jelenleg 4,47% 3 havi BUBOR + 4,70% amely jelenleg 4,97%
THM*: 3,51% 4,04% 4,67% 5,20%
Törlesztőrészlet összege: 28.785 Ft 30.099 Ft 31.719 Ft 33.106 Ft
Ügyfél által fizetendő teljes összeg: 6.927.176 Ft 7.242.490 Ft 7.631.440 Ft 7.964.213 Ft
A hitel teljes díja: 1.927.176 Ft 2.242.490 Ft 2.631.440 Ft 2.964.213 Ft
amely magába foglalja
Folyósítási jutalékot: 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
1 db 42.000 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel): 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
1 db 12.600 Ft Fedezetbejegyzési díjat: 12.600 Ft 12.600 Ft 12.600 Ft 12.600 Ft
1 db 6.250 Ft Tulajdoni lap díjat: 6.250 Ft 6.250 Ft 6.250 Ft 6.250 Ft
Elektronikus kamatértesítő díját: 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját: 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
Törlesztés beszedési díját (a havi törlesztőrészlet összegére számítva Sztár
számlacsomag esetén):
0,0%, max. 0 Ft 0,0%, max. 0 Ft 0,0%, max. 0 Ft 0,0%, max. 0 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max. 40.000 Ft visszatérítéssel): közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja***: választott biztosító díjszabása szerint választott biztosító díjszabása szerint választott
biztosító díjszabása szerint
választott
biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja****: választott
biztosító díjszabása szerint
választott
biztosító díjszabása szerint
választott
biztosító
díjszabása szerint
választott
biztosító
díjszabása szerint

 Az Ön kérésére a hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő induló díjak és költségek (pl. folyósítási jutalék, közjegyzői költség, stb.) meghitelezhetők, amelynek összege a hitel futamideje alatt a havi törlesztő részletekkel együtt kerül megfizetésre.
 

* A teljes hiteldíj mutató (THM) a hitel teljes díjának arányát fejezi ki a hitel teljes összegéhez viszonyítva éves alapon és százalékban kifejezve. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat és a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát! A THM a 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet és a 2009. évi CLXII. tv. szerint 5 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű annuitásos törlesztésű lakáscélú hitelre került meghatározásra. A THM mutató számítása során egy fedezeti ingatlanra vonatkozó fedezet értékelési díj, fedezetbejegyzési díj, tulajdoni lap díja, továbbá a folyósítási jutalék, havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díj (Sztár számlacsomag), a törlesztés beszedésének díja (0,0%), valamint elektronikusan megküldött kamatértesítő került figyelembe vételre. A jelzáloghitelek esetén a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás, egyedüli igénylő esetén az Adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges az ügyfél által választott bármelyik biztosítónál.  

**A példákban a hiteltörlesztéshez a feltétel nélküli, 0 Ft-os számlavezetési díjú Sztár számlacsomag került figyelembe vételre, amelyen díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettség mentesen biztosítja a hiteltörlesztésül szolgáló pénzösszeg elhelyezését, de bármelyik lakossági GRÁNIT bankszámlacsomagot választható az ügyfél saját döntése illetve a számlacsomag esetleges feltételének való megfelelés függvényében.

***A jelzáloghitel folyósításához a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

****A jelzáloghitel folyósításához, amennyiben nincs adóstárs az ügyletben és a hitel-fedezet aránya meghaladja a 60%-ot, az adósra kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

 

A tájékoztató nem teljes körű. Az akció időtartamát, részletes feltételeit és a jelzáloghitel kondícióit a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakossági hitelekről szóló Hirdetmény, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek ÁSZF és   az Üzletszabályzat tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a GRÁNIT Bank honlapján (https://granitbank.hu) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A GRÁNIT Bank államilag nem támogatott, piaci kamatozású forint hiteleit lakóingatlanon alapított önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom fedezete mellett nyújtja.

Miért érdemes a GRÁNIT Bankot választania?
Mert árfolyamkockázat nélkül, átlátható és alacsony kamatozással, gyorsan, szakszerű kiszolgálás mellett igényelhet forint alapú jelzálogkölcsönt.  

Milyen célokra igényelhető hitel ingatlanon alapított jelzálog fedezet mellett?
 •  GRÁNIT lakáshitel
  • Új és használt lakás vásárlás
  • Felújítás, korszerűsítés
  • Más pénzintézet által nyújtott lakáscélú hitelek kiváltása
 •  GRÁNIT szabad felhasználású hitel
  • Szabadon választott hitelcél
  • Más pénzintézet által nyújtott szabad felhasználású hitelek kiváltása

Milyen kamatozás mellett igényelhető?
A GRÁNIT piaci jelzáloghitelek kamatozása a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik, így a kamatszint változása átlátható. Az Ügyfelek által fizetendő ügyleti kamat = 3 havi BUBOR + kamatfelár. Az ügyleti kamat a  3 havi BUBOR változása miatt 3 havonta, a kamatfelár változása miatt 3 évente változik. A kezdeti kamatfelár mértéke az ügylet kockázati megítélésétől függ, mely a H1F3 kamatfelár változtatási mutató alapján változhat. A hitelek tehát 3 havi kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy a 3 hónapos periódus alatt az ügyleti kamat állandó, tehát a törlesztő részlet is változatlan. A következő kamatperiódusban a kamat az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően megváltozhat (csökkenhet vagy emelkedhet), majd a kamatperiódus alatt ismét végig változatlan. A törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra a kamatváltozás irányának megfelelően változhat.

Mekkora a kamatfelár mértéke és mekkora a hitelek kamata?
Az egyes módozatok pontos kamat és THM értékét a
Hirdetmény tartalmazza.

Mekkora a törlesztő részlet?
Személyre szabott, ügyletminősítéssel is bővített törlesztő részlet számítást kollégáink pár perc alatt elkészítik Önnek, hívja a +36 1 5100 527–es telefonszámot vagy  vegye fel velünk a kapcsolatot a
hitelinfo@granitbank.hu e-mail címen.

Milyen időszakra vonatkozik az ügyleti kamat?
A hitelek 3 havi kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy a 3 hónapos periódus alatt az ügyleti kamat állandó, tehát a törlesztő részlet is változatlan. A következő kamatperiódusban a kamat az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően megváltozhat (csökkenhet vagy emelkedhet), majd a kamatperiódus alatt ismét végig változatlan. A törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra a kamatváltozás irányának megfelelően változhat.
 
Milyen egyéb költségekkel jár a hitel felvétele induláskor és a futamidő alatt?
Szerződésszerű törlesztés esetén, a hitelhez kapcsolódóan a futamidő alatt csak kamatot kell fizetni a Bank felé. Kezelési költség és egyéb „rejtett” költségek nincsenek. A hitel kizárólag GRÁNIT Banknál vezetett bankszámláról törleszthető. A választható bankszámlacsomagok hatályos kondícióit a vonatkozó
Hirdetményben tekintheti meg. A futamidő alatt a fedezetül felajánlott ingatlanok után rendszeres időközönként biztosítási díjat kell fizetni. A biztosítási díj és a fizetési gyakoriság az Ügyfél által szabadon választható biztosító társaságnál megkötött biztosítási módozattól függ. A kölcsön felvételéhez kapcsolódó egyéb díjakat a Hirdetmény tartalmazza.


 
Mekkora a maximális hitelösszeg?
A felvehető kölcsönösszeg mértékét két tényező befolyásolja:
 • a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értéke (melyet független értékbecslő határoz meg)
 • valamint az Ön háztartásának pénzügyi teherviselő képessége

A kölcsön összege nem lehet több, mint az ingatlan(ok) forgalmi értékének 80%-a (lakáshitelek esetén), illetve 75%-a (szabad felhasználású hitelek esetén). Hitelkiváltás esetén azonban ezen limitek túlléphetők, de csak oly mértékben, hogy a régi hitel kiváltásra kerülhessen az új hitellel.

Milyen hosszú futamidő igényelhető?
Az igényelhető legrövidebb futamidő 5 év, míg a leghosszabb 35 év.
 
Hol adhatom le az igénylésemet?
Személyesen a Bank:
 • Központi Fiókjában (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. I. em. nyitva tartása: H-P: 8:30-16:00)
 • WestEnd Ügyfélközpontjában (WestEnd City Center I. em. Hild József sétány 24. nyitva tartása: H-P: 10:00-18:00)

Postai úton (1439 Budapest Pf. 649.)

Elektronikusan NetBankon keresztül:

 • A NetBank/Postaláda/Szabad formátumú levél menüpontban írja meg igénylését. Ezt követően NetBankon keresztül megküldjük Önnek az igényléséhez szükséges benyújtandó dokumentumokat. A hiteligénylés beadásához küldje el a kitöltött papírokat postai úton, vagy személyesen adja le a bankfiókjaink egyikében. 

 

Döntsön tudatosan!
.

Hasznos információk a tudatos pénzügyi döntések meghozatalához
.

A pénznek ára van! Legyen körültekintő és gondolja át alaposan, mielőtt hitelt vesz fel! Ez egy hosszú távú döntés, amit felelősen kell meghoznia. Ehhez segítségként figyelmébe ajánljuk:
 

Kérjük adja meg adatait
és kollégánk felveszi
Önnel a kapcsolatot!

 • + 36

Kérjük várjon, igénylése hamarosan elkészül!