Hogyan lépj be először a GRÁNIT Netbankba?

Hogyan használd a GRÁNIT Netbankot?

A GRÁNIT NetBank szolgáltatás a Bank honlapjának főoldalán a „NetBank” gombra kattintva érhető el. A szolgáltatást felhasználói azonosítóval és bejelentkezési jelszóval lehet használni.

A Felhasználói azonosító egy minimum 6 karakter hosszú azonosító, mely a szolgáltatás igénylésekor  a felhasználó által megadott névből és az ahhoz a Bank által automatikusan hozzátett 3 számjegyből áll. A Felhasználói azonosító kisbetűt, nagybetűt és számokat tartalmazhat, különleges karaktert nem.

A kezdeti bejelentkezési jelszót a Bank SMS-ben küldi meg, melyet az első bejelentkezés alkalmával módosítani szükséges.

A Felhasználói azonosító és a Bejelentkezési jelszó megadása után - A PSD2 irányelv hatálybalépése óta - szükség van a GRÁNIT Bank által SMS-ben, illetve - amennyiben a felhasználónak van regisztrált eBank mobilbanki applikációja - iSMS-ben elküldött egyszer használatos jelszó (megerősítő kód) megadására is. A számjegyekből álló kódot a Bank minden alkalommal az Ügyfélnek a Bank rendszereiben rögzített mobilszámára, illetve ezzel a mobilszámmal regisztrált eBank appjába küldi el.A megerősítő kód beírása után a felhasználó a Számla Áttekintő képernyőre jut, ahol a NetBank szolgáltatásba bevont számlák főbb adatai láthatóak.


A NetBank rendszeren keresztül elérhető funkciók:A NetBank rendszer egyik legfontosabb eleme a kétszintű hitelesítési rendszer. Bejelentkezés után a felhasználó csak lekérdezéseket indíthat, aktív műveletek végzéséhez külön hitelesítésre van szükség. Ez azt jelenti, hogy megbízásokat csak a megbízás aláírása után lehet bankba küldeni.
A GRÁNIT Bank által alkalmazott SMS/iSMS jelszavas hitelesítés a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja az internetes bankolás rugalmasságának megőrzésével.

Bejelentkezési jelszó
A NetBank rendszerbe történő bejelentkezéshez a Bank a kezdeti bejelentkezési jelszót SMS-ben küldi meg a felhasználó részére. Első bejelentkezés alkalmával a felhasználó köteles a bejelentkezési jelszót megváltoztatni.

Aláírási SMS/iSMS jelszó
Az SMS/iSMS jelszavas hitelesítés során a felhasználó egy egyedi aláírási kódot kap SMS-ben a korábban általa megadott mobil telefonszámra, illetve iSMS-ben a mobilszámával regisztrált eBank applikációba. A biztonságot az adja, hogy az aláíráshoz szükséges kód az Internettől független csatornán érkezik a felhasználóhoz. A kiküldött kód egyszer használatos, vagyis másik megbízást nem lehet vele aláírni. Emellett időkorlátos, tehát a kiküldéstől számított 5 percig érvényes.


 

Ügyfélterminál vállalati ügyfeleink számára


A GRÁNIT Bank vállalati ügyfelei számítógépére telepített ügyfélterminállal teszi lehetővé az elektronikus bankolást.

 

A GRÁNIT Ügyfélterminál telepítésére alkalmas számítógép HW/SW specifikációját a Bank Elektronikus Szolgáltatások Hirdetményéből tájékozódhat, mely a 
https://www.granitbank.hu/hirdetmenyek oldalon érhető el.
 
A GRÁNIT Ügyfélterminál önkicsomagoló telepítőkészlete letölthető az alábbi linkről („GRÁNIT Ügyfélterminál letöltése”):
https://www.granitbank.hu/ugyfelterminal_telepitok
 
A telepítési segédlet letölthető az alábbi linkről:
http://www.granitbank.hu/upload/telepito/Gránit Ügyfélterminál telepítési segédlet 1 0.pdf
 
A demó verzió letölthető az alábbi linkről:
https://www.granitbank.hu/ugyfelterminal_telepitok
 
A Felhasználói Kézikönyv letölthető az alábbi linkről:
http://www.granitbank.hu/upload/telepito/GRÁNIT Ügyfélterminál Felhasználói Kézikönyv 3.4.pdf


 

Digitális bank valódi előnyökkel

Már több tízezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.

  

Kérjük várjon, igénylése hamarosan elkészül!