Babaváró Kölcsön

Babaváró Kölcsön

Papírmentesen
VideóBankon keresztül

Papírmentesen
VideóBankon keresztül

THM (kamattámogatással):

THM (kamattámogatás nélkül):

gift
Most
180 ezer Ft
jóváírással
Részletek
gift

BABAVÁRÓ KÖLCSÖN

GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ONLINE

THM (kamattámogatással):

THM (kamattámogatás nélkül):

A Babaváró hitel feltételei

A Babaváró Hitel fiatal házaspároknak nyújt anyagi támogatást gyermekvállalás előtt, mely a GRÁNIT Banknál 100% online igényelhető VideóBankon keresztül. Szakértőnk segítségedre lesz a teljes igénylési folyamat alatt.
Már az első gyermek vállalása esetén kamatmentesen igényelhető a szabadfelhasználású Babaváró Hitel, két gyermek vállalása esetén a tartozás 30%-a, három gyermek esetében pedig a teljes tartozás elengedésre kerül.

Ellenőrizzétek, hogy jogosultak vagytok-e a Babaváró hitelre!

heart
Házasok vagytok?
cake
Elmúltatok 23 évesek és a feleség fiatalabb, mint 41 év?
house
Mindketten rendelkeztek magyarországi lakcímmel?
card
Rendelkezik legalább egyikőtök minimum három éves TB jogviszonnyal?
ok
Mindketten NAV köztartozásmentes adózók vagytok?
siren
Mindketten büntetlen előéletűek vagytok?
contract
Szerepel valamelyikőtök negatív adattal a KHR (régebben BAR) listán?
Ellenőrzés
Kérjük, adjatok választ a pirossal jelölt kérdésekre is!
congratulation
Jogosultak vagytok!
A megadott válaszaitok alapján jogosultak lehettek a Babaváró Kölcsönre. A GRÁNIT Banknál a teljes igénylést lebonyolíthatjátok akár online is - személyes szakértőtök segítségével. Ehhez nincs más dolgotok, mint e-mail címetek és telefonszámotok megadásával regisztrálni!
Köszönjük válaszaitokat!
A megadott adatok alapján sajnos nem vagytok jogosultak a Babaváró Kölcsönre. Amennyiben további információra van szükségetek, keressetek minket a babavaro@granitbank.hu címen

Számoljátok ki a felvehető kölcsön összegét a Babaváró hitelkalkulátorral!

Család adatai

Ft
Ft

Tervezett gyermek(ek)

millió Ft
év
min
Kiszámolom
Kérjük, adjatok választ a pirossal jelölt kérdésekre is!
Nem tudunk nektek hitelt nyújtani - a háztartásban legalább 2, legfeljebb 10 személynek kell élnie!
Kérjük, sorrendben adjátok meg a gyermekek születési idejét.
A Babaváró Hitel törlesztőrészlete legfeljebb 50 000 forint lehet. Kérjük, válasszatok legalább év hosszú futamidőt, vagy alacsonyabb hitelösszeget.
Az általatok megadott adatok alapján az egy főre jutó jövedelmetek mellett bankunk nem tudja az igényelt összegű hitelt nyújtani. Javasoljuk a hitelösszeg módosítását!
Gratulálunk, a válaszaitok alapján az alábbi hitelösszegre vagytok jogosultak:
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
Év
A hitel törlesztőrészletének és a kezességvállalási díjnak az együttes összege. A kamattörlesztés, melyet az állam fizet meg helyettetek, nincs beleszámítva.
Kezdeti havi törlesztő részlet
Ft
Visszafizetendő teljes összeg
Ft
Részletek
Állami támogatással kapcsolatos információk:
Az ügyfél részére elengedett hitelösszeg az első gyermekek után megszületett további gyermekek miatt.

Gyermekvállalási támogatás

Ft

Amennyiben az 5. évig megszületik az első gyermek, ekkora összeget fizet meg az állam kamatként a teljes futamidő alatt.

Állami kamattámogatás

Ft

Állam által fizetendő kamat

%

Hitel további részletei:
Ha a futamidő első 5 évében születik gyermek, akkor a teljes futamidőben az állam fizeti a hitel kamatát, amely az 5 éves állampapír referencia hozam 130%-a + 2%.

Ügyfél által fizetendő kamat

%

A hitel összegén felül visszafizetendő összeg.

Hitel teljes díja

Ft

A THM számítása során a havi törlesztőrészleteken túl a 0 Ft folyósítási jutalék, a feltétel nélküli Sztár számlacsomag havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díja és a 0,0% törlesztés beszedésének díja, a 0 Ft-os elektronikus kamatértesítő valamint a havonta fizetendő kezességvállalási díj került figyelembe vételre.

THM*

%

*GRÁNIT Sztár bankszámlacsomaggal kalkulálva
Mi történik, ha nem születik egy gyermek sem?
Reprezentatív példa: A kölcsön összege 10 000 000 Ft, kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő ügyleti kamat induló mértéke 0%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke %, a havi induló törlesztőrészlet Ft, a havi törlesztő részlet a 61. hónaptól Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló összege Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetett kamat, a visszafizetett kamattámogatás és a kezességvállalási díj teljes összegét) Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek, a kezességvállalási díj és a visszafizetendő kamattámogatás összege) Ft.
Mi történik, ha egy gyermek születik az ötödik év végén?
Reprezentatív példa: A kölcsön összege 10 000 000 Ft, kölcsön futamideje 20 év, ügyfél által fizetendő ügyleti kamat mértéke 0%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke %, a havi törlesztőrészlet Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló együttes összege Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetendő kamat és a kezességvállalási díj teljes összegét) Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) Ft.
Törlesztési terv

Lány a padon online regisztrál, hogy igényelni tudja Babaváró Hitel támogatást
Kezdjétek el az igénylést!
Egy gyors regisztrációval létrehozhatjátok a Digitális Ügyfélfiókotokat, amelyen keresztül tájékozódhattok a Babaváró hiteligénylés teljes folyamatáról és online benyújthatjátok a kölcsönkérelmeteket.
A kalkulátorban kiszámoltak nem minősülnek ajánlattételnek.

Babaváró Hitel online igénylés és szerződéskötés VideóBankon keresztül

Egy gyors regisztrációval létrehozhatjátok a Digitális Ügyfélfiókotokat, amelyen keresztül tájékozódhattok a Babaváró hiteligénylés teljes folyamatáról és online benyújthatjátok a kölcsönkérelmeteket. Regisztrációt követően kiválaszthatjátok, hogyan szeretnétek megkötni a Babaváró hitelszerződést, otthonról, VideóBankon keresztül, vagy személyesen a Bank székhelyén.

Az igénylés beküldését követően kollégánk felveszi veletek a kapcsolatot és időpontot tudtok egyeztetni a KHR nyilatkozat megtételére - amennyiben a VideóBanki szerződéskötést választottátok. Ezt követően indul el a kérelem bírálata. A döntésről értesítünk benneteket. Amennyiben az igénylésetek engedélyezésre került, a szerződéskötés időpontját is egyeztetitek. Szerződéskötést követő 2 munkanapon belül megtörténik a Babaváró hitel folyósítása.
1
Lány a padon online regisztrál, hogy igényelni tudja Babaváró Hitel támogatást

Kis türelmet, az ügyfélfiók töltődik...

Sikeres regisztráció! A megerősítéshez kérjük, kattints az e-mailben kapott linkre és jelentkezz be Digitális Ügyfélfiókodba!
2
Mobiltelefonról dokumentumot töltenek fel online, Babaváró Hitel igényléshez

Dokumentumok feltöltése

A Babaváró Hitel igényléséhez szükséges dokumentumokat a regisztrációt követően biztonsági védelemmel ellátott Digitális Ügyfélfiókotokban is megtaláljátok. Töltsétek fel ezeket a dokumentumokat, majd nyújtsátok be a kérelmet a felületen!
Igénylés dokumentumai
Egyéb dokumentumok
4
Szerződéskötés online, videóbankon keresztül Babaváró Hitel igényléshez

Szerződéskötés VideóBankon keresztül

A személyes szakértőtökkel egyeztetett időpontban véglegesítitek a Babaváró Hitel igénylését és elfogadjátok a szerződést.
5
Babaváró Hitel folyósítás 2 munkanapon belül megtörténik

Babaváró Hitel folyósítás

A szerződés elfogadását követő 2 munkanapon belül megtörténik a Babaváró Hitel összegének folyósítása. Így nektek már nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy mire is költitek az összeget.
Lány laptopján keresztül lakáshitelt kalkulál online
Lakásra gyűjtötök?
Előzetes hitelbírálat
Arckép illusztráció banki ügyintézőről, aki segít a Babaváró Hitel igénylésében és elmagyarázza a Babaváró Hitel feltételeit

Elakadtatok? Segítünk.

Ha kérdésetek van, vagy elakadtatok a Babaváró hitelkalkulátor használata vagy az igénylés során, felkészült szakértőink VideóBankon keresztül és telefonon állnak rendelkezésetekre annak érdekében, hogy a teljes hiteligénylési folyamat során a jogszabályi előírásoknak, a Babaváró Hitel feltételeinek és a ti igényeiteknek megfelelő teljeskörű tájékoztatást nyújtsanak.

Amennyiben kérdésetek lenne, vegyétek fel velünk a kapcsolatot az alább elérhetőségek egyikén:

babavaro@granitbank.hu
+36709609885, +36709609308

Miért érdemes a GRÁNIT Banknál Babaváró hitelt felvenni?

180 ezer forint jóváírás

Aésközötti időszakban befogadott Babaváró kölcsönigénylések esetén 180.000 Ft jóváírást kaptok, amennyiben a Babaváró kölcsön folyósításanapjáig megtörténik.

Szerződéskötés VideóBankon keresztül

Az igényléshez és a szerződéskötéshez ki sem kell mozdulnotok otthonról! Digitális Ügyfélfiókotokon keresztül teljesen online benyújthatjátok az igénylést és megköthetitek a szerződést VideóBankon keresztül.

Szakértői segítség

Szakértő kollégáink az igénylés teljes folyamata alatt segítségetekre lesznek telefonon és VideóBankon keresztül is, ha bármilyen kérdés felmerülne.

Egyszerű bankolás

Kedvező bankszámlacsomagjaink közül választhattok és pár perc alatt megnyithatjátok a számlát online.

Egyszerű, gyors és kényelmes bankolási élményt biztosító szolgáltatásokat használhattok.

Kedvező hitelek a későbbi tervekhez

Segítünk álmaitok megvalósításában. Válogassatok kedvező kamatozású és támogatott hiteleink között! Egyszerű, digitális ügyintézéssel és felkészült szakértői támogatással.

Gyakori kérdések

Meddig hosszabbították meg a babaváró támogatást?

A babaváró támogatást a 44/2019 (III-12) Kormányrendelet szabályozza. A kormányrendelet 2022 év végi módosításával a babaváró támogatás igénylésének lehetőségét egészen 2024. december 31-ig meghosszabbították. A támogatás, azaz a Babaváró hitel feltételei nem változtak, így a Babaváró hitelt az eredeti feltételekkel lehet igényelni 2024 év végéig.

Mennyi időt vesz igénybe a hitelbírálat és a babaváró hitel folyósítása?

A Babavárónál a 44/2019 (III. 12) Kormányrendelet maximum 10 munkanapban határozza meg a hitelbírálat lebonyolítását, ami az összes szükséges dokumentum hiánytalan beérkezésétől számítódik. Kedvező hitelbírálat esetén a szerződéskötést követő 2 munkanapon belül folyósítja a Gránit Bank a babaváró hitelt a banknál nyitott folyószámlára. A GRÁNIT Bank 100 százalékban online babaváró hitel igénylési folyamata és a VideóBankban való szerződéskötés segít abban, hogy a hiteligénylési folyamat a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb legyen.

Milyen célra igényelhető a Babaváró Hitel?

A Babaváró hitel bármilyen célra igényelhető, szabadfelhasználású hitel számos hitelcélra igénybe vehető, például lakásvásárlás, felújítás, biztonsági tartalék, autóvásárlás vagy hitelkiváltás. Egyszerre akár több célra is igényelhető, a legfőbb hitelcélt meg kell jelölni a igényélőlapon. Amennyiben egy másik banknál felvett kölcsön kiváltása a hitelcél, akkor szükség van a kiváltandó kölcsöntartozás összegére vonatkozó tartozásigazolásra, mely tartalmazza azt a számlaszámot is, ahova a kölcsönkiváltás érdekében a Babaváró hitelt a GRÁNIT Banknak folyósítania kell. Az igényelhető hitel összegének meghatározásához használjátok a Babaváró hitel kalkulátort.

Az igényelhető hitelösszeg maximum 10 millió forint. Az igényelhető futamidő legfeljebb 20 év. A kölcsön kamata a kamattámogatási időszak alatt: ÁKK 130 % + 1 % kölcsön kamata a kamattámogatási időszakot követően: ÁKK 130 % + 4 %

Az ügyfél által fizetendő kamat induláskor 0%, és amennyiben 5 éven belül az első gyermek magzati életkora eléri a 12 hetet, akkor a futamidő végéig kamatmentes marad. Támogatás vehető igénybe 2. és 3. gyermek születése esetén a tartozás csökkentésére. Az állami kezességvállalásért évi 0,5% díjat kell fizetni. A kamattámogatás ideje alatt a törlesztőrészlet legfeljebb 50 ezer forint A hitelösszeg szabadon felhasználható Nem szükséges ingatlan fedezetet bevonni.

Mennyi a Babaváró hitel kamata?

A Babaváró hitel induláskor kamatmentes, mert az 5 éves ÁKK 130%* +1% mértékű kamatot az állam fizeti. Amennyiben a kölcsön folyósítását követő 5 éven belül az első gyermeketek magzati életkora eléri a 12 hetet, vagy gyermeket fogadtok örökbe és az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad, mert az állam a teljes futamidőre kamattámogatást nyújt számotokra.
Ha 5 éven belül nem igazoljátok a 12 hetes magzattal fennálló várandósságot, vagy az örökbefogadás véglegessé válását, akkor az első 5 évben kamatmentes hitel az 5. évtől kamatozóvá válik, az addig igénybe vett kamattámogatást pedig 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetnetek. Ezt követően a hitel kamata az 5 éves ÁKK 130%* +4% mértékű lesz, amihez már nem nyújt kamattámogatást az állam.
Amennyiben elváltok, külföldre költöztök, vagy nem saját háztartásban nevelitek a gyermekeket, akkor a kamatmentességet szintén elveszítitek és a hitel kamata az 5 éves ÁKK 130%* +4% mértékű lesz a továbbiakban. A Babaváró hitelkalkulátor megmutatja azt is, hogyan változhat ebben az esetben a törlesztőrészlet.

A tájékoztatás nem teljes körű, további részleteket a 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet szabályozza.

Milyen dokumentumok szükségesek a TB jogviszony kapcsán?

A Babaváró hitel esetében az elvárt TB jogviszony meglétét igazolni kell, azonban elegendő a házaspár egyik tagjának 3 éves folyamatos TB jogviszonyt vagy felsőoktatási tanulmányát igazolnia az alábbi módokon:
magyar TB jogviszony esetén: egészségbiztosítási pénztári (OEP) feladatokat ellátó fővárosi és megyei kormányhivatal által kiállított OEP igazolást szükséges bemutatnotok a Banknak. Digitális hiteles aláírással ellátott elektronikus igazolást is elfogadunk, melyet a saját ügyfélkaputokon keresztül tudtok igényelni az OEP-től.
felsőoktatási tanulmányok esetén: a hallgatói jogviszony fennállását a felsőoktatási intézmény által kiadott igazolással kell igazolni külföldi TB jogviszony esetén (pl. külföldi munkavállaló esetében): az igazolás kiállításához hatáskörrel rendelkező külföldi hatóság által kiállított eredeti igazolás és annak hiteles fordításával tudjátok igazolni gyermekgondozási díj esetén: az ellátást megállapító szerv (Magyar Államkincstár) által kiállított igazolással kell igazol.

Fontos tudni, hogy ha a 3 éves TB jogviszony több különböző kategóriából áll össze, akkor minden igazolást is be kell szerezni. Folyamatosnak tekinthető a TB jogviszony, ha abban legfeljebb 30 nap megszakítás van, illetve a felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok befejezését követően a következő, Babaváró támogatásra jogosító jogviszony megkezdéséig hat hónapnál hosszabb megszakítás nincs. A közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött idő egy évet meghaladó része nem számítható be.

Hogyan tudjátok beszerezni a TB jogviszony igazolást?

A Tbj. szerinti igazolást egyszerűen megkérheted online, amennyiben rendelkezel Ügyfélkapu hozzáféréssel.

Az igénylés folyamata:

 1. lépés: Dokumentum letöltése és kitöltése
 2. lépés: Bejelentkezés az e-Papír oldalra
 3. lépés: Új levél írása menüpontot kiválasztása

  Az alábbiakat jelöld az adatlapon:

  • Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
  • Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • Címzett: A megyeszékhely szerinti járási hivatalt kell kiválasztani, vagy Budapest esetén a Budapest Főváros Kormányhivatalt.
  • Hivatkozási szám: nem szükséges kitölteni
  • Levél tárgya: TB Igazolás – Babaváró kölcsön igénybevételéhez
  • Levél szöveg minta:

   Tisztelt Ügyintéző!
   Segítségét kérném a Babaváró kölcsön igényléséhez szükséges Hatósági Bizonyítvány kiállításában. Kérem, hogy a Hatósági bizonyítványt – elektronikus úton küldjék el részemre az ügyfélkapus tárhelyemre vagy – a levelezési címemre szíveskedjenek postázni.

 4. lépés: Csatolmány beillesztése

  Itt az 1. lépésben jelzett kitöltött csatolmányt kell feltöltened.

 5. lépés: Véglegesítés

  Amennyiben minden adatot helyesen töltöttél ki, nyomj a “Tovább a véglegesítéshez” gombra, majd mentsd el a visszaigazolást (nem kötelező, de érdemes).

Ügyfélkapun keresztül pár napon belül elérhető az igazolás.

Ha nem rendelkezel Ügyfélkapu hozzáféréssel, személyesen tudod megigényelni az igazolást a legközelebbi egészségbiztosítási pénztári feladatokat ellátó fővárosi vagy vármegyei kormányhivataltól.

A külföldön létrejött TB jogviszonyt a külföldi hatóság vagy a nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet által kiállított igazolással és annak hiteles magyar nyelvű fordításával szükséges igazolni.

A hallgatói jogviszony fennállását a felsőoktatási intézmény által kiadott igazolással, a külföldi tanulmányokat az annak időtartamáról szóló, a külföldi felsőoktatási intézmény által kiadott igazolással és annak hiteles magyar nyelvű fordításával, valamint a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséért felelős hatóság egyenértékűségről szóló állásfoglalásával tudod igazolni.

Melyek a Babaváró Hitel igénylés feltételei?

 • Olyan házaspárok igényelhetik, ahol mindkét fél betöltötte a 23. életévét, és a feleség még nem töltötte be a 41. életévét.
 • Az igénylők magyarországi lakcímmel rendelkeznek.
 • Legalább az egyik fél legalább 3 éve folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezik.
 • Egyik félnek sincs NAV köztartozása.
 • Mindkét fél büntetlen előéletű.
 • Egyik félnek sincs a KHR-ben nyilvántartott nemfizetés miatti tartozása.
 • A háztartás a hitel törlesztésére elegendő jövedelemmel rendelkezik.

Mi számít Babaváró hitel szempontjából gyereknek?

Babaváró hitel szempontjából gyereknek számít a kölcsönkérelem benyújtása utáni időszakban a 12. hetét betöltött magzat. Az örökbefogadott gyermek(ek) után is érvényesíthető a kedvezmény, amennyiben az örökbefogadást engedélyező határozat a kölcsönkérelem benyújtását követően válik véglegessé.

Meddig igényelhető a Babaváró Hitel?

A Babaváró kölcsönszerződés 2024.12.31. napjáig köthető meg.

Mit kell tenned, amikor megszületik gyermeked?

Ha megszületik az első gyermeketek, be kell jelenteni a Bank részére a születést követő 60 napon belül a baba alábbi okmányainak egyszerre történő megküldésével:

 • születési anyakönyvi kivonat
 • lakcímkártya mindkét oldala
 • adókártya vagy a NAV által kiadott adószám igazolás
A nyilvántartásba vétel csak az okmányok teljeskörű megküldése után lehetséges. A fent jelzett dokumentumokat leadhatjátok személyesen vagy megküldhetitek emailben a babavaro@granitbank.hu e-mail címre.

Hogy működik a Babaváró Hitel törlesztése?

 • A kölcsön folyósítását követő hónap 10. napján kerül beszedésre az első törlesztőrészlet összege a GRÁNIT Banknál vezetett bankszámláról.
 • Az első 5 évben nem kell kamatot fizetnetek, mert ezt az állam megteszi helyettetek.
 • A havi tőketörlesztésen túl a központi költségvetés javára kezességvállalási díjat kell fizetnetek.
 • A kezességvállalási díj mértéke a fennálló tartozás 0,5%-a.
 • Ha 5 éven belül megszületik az első gyermeketek, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig továbbra is kamatmentes marad számotokra és kérelmezhetitek a törlesztés legfeljebb 3 évig történő szüneteltetését, amely idővel a futamidő automatikusan meghosszabbodik.
 • Második gyermeketek születését követően, a fennálló tartozás 30%-a elengedésre kerül. Ebben az esetben is kérelmezhető a legfeljebb 3 évre történő szüneteltetés, de ekkor a futamidő vége már nem változik.
 • A harmadik gyermek születését követően a teljes fennmaradó kölcsöntartozás elengedésre kerül és a kölcsön támogatássá alakul.

A Babaváró hitel végtörlesztése

Amennyiben a Babaváró hitel felvételéhez képest 5 éven belül tervezitek a Babaváró hitel végtörlesztését és még nem született gyermek a családban, akkor a Babaváró hitel végtörlesztése esetén a törlesztés összegére jutó kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetnetek.
Amennyiben a Babaváró hitel felvételéhez képest 5 éven túl tervezitek a Babaváró hitel visszafizetését és 5 éven belül nem születik gyermek a családban, akkor az 5. évben elveszítitek a kamatmentességet, és az addig igénybe vett kamattámogatást az 5. évben ki kell fizetnetek egy összegben. A Babaváró hitel végtörlesztése ezután díjmentes.
Amennyiben gyermekvállalás után tervezitek a Babaváró hitel végtörlesztését, akkor azt bármikor megtehetitek díjmentesen. Fontos tudnotok, hogy a Babaváró hitelt ezután már többször nem vehetitek fel újra.

Ha lakást szeretnénk vásárolni, felhasználható a Babaváró hitel önerőként?

A Babaváró hitel 75%-a önerőként is felhasználható, amennyiben a lakáshitelt a Babaváró hitel felvételekor, vagy a Babaváró kölcsönszerződés megkötését követő 90 napon belül igénylitek. Ha több mint 90 nap telik el a Babaváró kölcsönszerződés megkötése és a lakáshitel igénylése között, akkor ez a korlátozás nem áll fenn.

Szükséges értékbecslés a Babaváró hitel igényléséhez?

Babaváró hitel felvétele esetén nincs szükség értékbecslésre.

Babaváró hitel szempontjából az ikrek egy vagy két gyereknek számítanak?

A Babaváró Hitel szempontjából az Ikrek két új gyermeknek számítanak. Hármasikrek esetén pedig rögtön vissza nem térítendő támogatássá válik a fennálló hiteltartozás. Az igénybe vehető törlesztés szüneteltetés ikrek esetén 3 évvel helyett 5 év lehet.

Meglévő gyermekre igénybe lehet venni a Babaváró hitelt?

Nem, meglévő gyermekekre Babaváró hitel nem igényelhető. Lakáscél esetén a meglévő gyermek alapján igényelhető a CSOK vissza nem térítendő állami támogatás és többgyermekes családok esetén a fix 3%-os kamatozású kamattámogatott lakáshitel. THM.:3,13%

Vállalhatunk külföldön munkát a Babaváró hitel igénylését követően?

Vállalható munka külföldön a Babaváró hitel felvétele után, de a magyarországi lakcímmel kell rendelkeznetek a futamidő végéig, hogy kamattámogatásra jogosultak legyetek.

Mi történik válás vagy haláleset esetén?

Ha elváltok, megszűnik a kamattámogatás, változik a hitelkamat mértéke legfeljebb az 5 éves ÁKK 130%* + 4%-ra. Ha még nem telt el 5 év a Babaváró Hitel felvétele óta és nem született gyermek a családba (12 hetes magzat a Babaváró Hitel szempontjából gyermeknek számít), akkor a megelőző időszakban igénybe vett kamattámogatás összegét egy összegben vissza kell fizetni.

Válás esetén, ha az igénylő 5 éven belül új házasságot köt, akkor a kamattámogatási időszak újra kezdődik, és az igénylő új házassága révén támogatásra és szünetelésre is jogosulttá válhat;

Amennyiben a házaspár egyik tagja a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül meghal, a Babaváró hitel kamatmentes marad, és a korábban igénybe vett kamattámogatást sem szükséges visszafizetni, amennyiben a halotti anyakönyvi kivonat a kiállítástól számított 60 napon belül bemutatásra kerül.

Fontos tudni: ha a haláleset után a házastárs újra házasságot köt, akkor a kölcsön folyósítását követő első 5 évben továbbra is lehetősége van a gyermekvállalási feltételt teljesíteni. Azaz, ha a folyósítást követő 5 évben már az új házasságból születik gyermek (vagy magzat eléri a 12. hetet), akkor a támogatott személy továbbra is jogosult lehet törlesztés szüneteltetésre és további gyermek esetén a gyermekvállalási támogatásra.

Megözvegyült szülőnek a módja nyílik a halálesetet követően a kölcsön igénybevételére?

Igen, ha a biztosítási jogviszonyra vonatkozó feltételeknek ő maga nem, az elhunyt viszont megfelelt a halálát közvetlenül megelőző időszakban:

 • a túlélő feleség az elhunyt házastársa halálát követő 300 napon belül, de legkésőbb a gyermeke megszületését megelőző napig a kölcsönkérelmet egyedülállóként is benyújthatja, illetve a kölcsönkérelem korábban együttes igénylőkként történő benyújtását követően a kölcsönszerződést a várandóssága fennállása alatt vagy a gyermeke megszületését, illetve a magzat elhalását vagy halva születését követően egyedüli támogatott személyként is megkötheti,
 • a túlélő férj a kölcsönkérelem korábban együttes igénylőkként történő benyújtását követően a kölcsönszerződést a gyermeke megszületése, vagy az elhunyt feleségével közös magzat elhalása után egyedüli támogatott személyként is megkötheti,
 • ha a kormányhivatal korábban már az örökbefogadásra való alkalmasságot megállapító határozat hozott, akkor a túlélő házastárs a kölcsönkérelmet az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását megelőzően egyedülállóként is benyújthatja, illetve a kölcsönkérelem korábban együttes igénylőkként történő benyújtását követően a kölcsönszerződést – akár a gyermek örökbefogadását engedélyező határozat véglegessé válását megelőzően, akár azt követően – egyedüli támogatott személyként is megkötheti,
 • a TB jogviszonyra vonatkozó feltételek az elhunyt szülő tekintetében a halála napján vagy az azt megelőző három hónapos időszakon belül bármely időpontban teljesült, és a halál napján az együttes igénylés feltétele fennállt.

Házastársam nem magyar állampolgár, igényelhető így Babaváró hitel?

Amennyiben mindketten magyarországi lakcímmel rendelkeztek, és a házaspár külföldi tagja tartózkodási engedéllyel rendelkezik (három hónapot meghaladó tartózkodási jogosultsággal), és megfeletek az egyéb jogszabályi feltételeknek, akkor igényelhettek Babaváró hitelt.

Kell nyitnunk bankszámlát a Babaváró hitel igényléséhez?

Igen, a Babaváró hitel folyósítása a GRÁNIT Banknál vezetett bankszámlára történik.

A Babaváró hitel törlesztés szüneteltetése automatikus?

Nem. A Bank felé a „Kérelem hiteltörlesztés szüneteltetésre” című kérelem kitöltésével és leadásával jeleznetek kell, hogy a Babaváró hitel törlesztésének felfüggesztését kéritek 3 évre.

A kérelemhez az alábbi dokumentumokat mellékeljétek:

 • várandósgondozási könyv (a várandósság 12. hetét betöltött magzat és a szülés várható időpontjának igazolása érdekében), vagy a Babaváró Kormányrendelet szerinti orvosi igazolás
 • ikervárandósság esetén a magzatok számának igazolása orvosi igazolással (amennyiben a várandósgondozási könyvben nem került feltüntetésre)
 • vér szerinti gyermek megszületése esetén (jelen kérelem benyújtásával egyidőben, de legkésőbb a születést követő 60 napon belül): születési anyakönyvi kivonat, gyermek lakcímkártyája, adóigazolványa
 • örökbefogadott gyermek esetén: örökbefogadást engedélyező jogerős határozat, gyermek lakcímkártyája és adóigazolványa
 • lakcímkártya (mindkét Igénylő/Adós személyre vonatkozóan)
Az első és második gyermek érkezése esetén jár ez a kedvezmény. 12 hetes magzati kortól a gyermek születése után 60 napig jelezheted jogosultságodat a Bank felé. A hitelkérelem benyújtásával egyidőben is jelezhetitek a szüneteltetési kérelmeteket az igénylőlapon. Babaváró hitelkalkulátor segítségével kiszámolhatjátok azt is, hogyan alakul a törlesztés szüneteltetést követően.

A dokumentumokat leadhatjátok személyesen, vagy elküldhetitek emailben a babavaro@granitbank.hu címre.

Kötelező-e élni a törlesztés szüneteltetéssel?

Nem kötelező, azonban ha élni szeretnetek vele, akkor a törlesztés szüneteltetése iránt kérelmet be kell nyújtanotok a Bank felé. Babaváró hitelkalkulátor segítségével megnézhetitek, hogyan változik a törlesztőrészlet és a visszafizetendő összeg a törlesztés a futamidő során.

Mely esetekben szükséges visszafizetni a kamattámogatást?

 • Ha az igénylést követően 5 éven belül nem születik meg az első gyermeketek.
 • Ha egyikőtök sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel.
 • Ha egyikőtök sem neveli saját háztartásában a kiskorú gyermeket.

Hogyan változik a törlesztési kötelezettség, ha nem születik meg 5 éven belül az első gyermek?

 • Egyrészt az állam által megfizetett kamattámogatás teljes összegét egyösszegben vissza kell fizetnetek.
 • Másrészt a kölcsön kamatát is már nektek kell fizetnetek.
 • A kamat mértéke az ÁKK Zrt. által közzétett, a közzétételt megelőző 3 hónapban tartott 5 éves állampapír aukciókon kialakult átlaghozamok súlyozott számtani átlaga 130%-ának 4 százalékponttal növelt értéke.
 • Továbbra is fizetnetek kell a kezességvállalási díjat.

Kérhető-e az 5 év alatt az állam által megfizetett kamattámogatás teljes összegének elengedése?

Igen, a kérelmet a kormányhivatalhoz lehet benyújtani. A kormányhivatal a benyújtott kérelem alapján hatósági eljárásban, méltányosságból felmentést engedélyezhet, ha

 • az egyik igénylő elhalálozik
 • az egyik igénylőnek megváltozik a munkaképessége
 • a házaspár egészségügyi szempontból nem tudta teljesíteni a gyermekvállalást

Kérhető-e méltányosság az 5 év alatt az állam által megfizetett kamattámogatás visszafizetésére?

Igen, a kamattámogatás részletekben történő visszafizetésére a kormányhivatal méltányosságból 24 havi részletfizetést engedélyezhet, ha az egyösszegű visszafizetés aránytalanul súlyos terhet jelentene részetekre.

Reprezentatív példák

Részletek:
 • Aésközötti időszakban befogadott Babaváró kölcsönigénylések esetén a Bank egy alkalommal 180.000 Ft-ot jóváír az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a Babaváró kölcsön folyósítását követő hónap végéig, amennyiben a kölcsön folyósításanapjáig megtörténik.
KÉRJÜK, OLVASd EL!

A hirdetésben szereplő Babaváró Kölcsönt a GRÁNIT Bank Zrt. a Magyarország Kormánya által biztosított Babaváró támogatással nyújtja. Jelen oldalon lévő tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A Babaváró Kölcsön és a Babaváró támogatás részletes leírását, feltételeit és kondíciót a 44/2019. (III.12.) Kormányrendelet, a vonatkozó szerződés, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek Általános Szerződési Feltéltelei, az Üzletszabályzat, valamint a hatályos vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a Bank honlapján (www.granitbank.hu/hirdetmenyek) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve. További tájékoztatást található a www.csalad.hu/csaladvedelmiakcioterv honlapon. A kölcsönszerződés megkötése minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye. A hitelszerződés megkötésekor felelősen és körültekintően járjon el és felelős döntést hozzon, a hitelfelvétel előtt tájékozódjon a feltételekről és gondolja át a kockázatokat.

Elakadtál? Segítünk.
Elakadtál? Segítünk! Hívj minket VideóBankon nyitvatartási időben, vagy hétköznap 9.00 – 17.00 óra között a +36-70-960-9885 vagy a +36-70-960-9308 telefonszámon, vagy írj a babavaro@granitbank.hu címre és minden kérdésed megválaszoljuk.