A Gránit Bank a a világon első bankként tette elérhetővé ügyfeleinek a Mastercard Carbon Calculatort!

A Bank zöld forradalmat hirdetett a pénzügyekben

Világviszonylatban is elsők között vezette be november 15-én a Gránit Bank a Mastercard Carbon Calculatort, melynek köszönhetően a kártyabirtokosok bankkártyás vásárlásaik alapján követhetik nyomon, hogy a mindennapokban milyen hatásuk van a környezetükre. A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomy-val közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy így is segítse a fogyasztói kiadásokról való tájékoztatást és ösztönözze az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntéseket.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a magyar bankok, köztük a Gránit Bank számára mindig fontos, hogy az innovatív megoldásokat világviszonylatban is elsők között tegyék elérhetővé saját ügyfeleik számára. Gratulálunk a Gránit Banknak ehhez a példaértékű lépéshez, amivel sokat tesznek az ügyfelek környezettudatosságának előmozdításáért. Nagyon reméljük, hogy egyre több banki szolgáltatás segíti majd a magyar felhasználókat abban, hogy tudatos és fenntartható döntéseket hozzanak vásárlásaik során, hiszen ez közös érdekünk bolygónk védelme érdekében” – mondta a bejelentés kapcsán Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

„A digitális platformokon szolgáltató Gránit Bank választásával az ügyfelek már önmagában is sokat tesznek a környezetért, hiszen jelentős mennyiségű papír felhasználását és CO2 kibocsátását előzik meg az online ügyintézéssel. A Bank mobilapplikációjában elérhető új funkció, az Öko Kalkulátor használatával magasabb szintre léphetnek a környezettudatosságban. Nagyon örülünk, hogy Magyarországon elsőként a Gránit Bank adja meg a lehetőséget ügyfeleinek, hogy a kalkulátor segítségével személyre szabottan, kártyás vásárlásaik alapján követhessék a mindennapjaikat kísérő CO2 kibocsátást. Ráadásul kibocsátásukat könnyedén semlegesíthetik, hiszen az applikációban pár kattintással - egy hazai alapítvány támogatásával - a CO2-t hatékonyan elnyelő fákat is ültethetnek, sőt napról napra nyomon követhetik saját fáik CO2 semlegesítő hatását. Az új megoldás zöld forradalmat indít a pénzügyekben is.” – emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője.

Az Öko Kalkulátor bevezetése fontos eleme a Gránit Bank zöld stratégiájának, amelynek megvalósítása során a Bank fontosnak tartja, hogy ne csak belső folyamataival csökkentse az energiafelhasználást és a károsanyag-kibocsátást, hanem partnereiben, ügyfeleiben is erősítse a környezettudatos szemléletmódot. A Gránit Bank vállalta, hogy már a 2021-es év vonatkozásában biztosítani fogja a karbonsemleges működését.

Részletek

Vissza az összeshez