Szabadfelhasználású jelzáloghitel

Használd szabadon! Bármi is legyen a cél, mi segítünk elérni.

Kamat:

THM:

Miért válaszd a Gránit Bankot?

Kedvező és érthető feltételek

Aktuális kedvezményeink piaci kamatozású jelzáloghitelek esetén

A Bank visszatéríti a hitel folyósításakor:

 • az ingatlan fedezet értékbecslési díját 42 000 Ft értékben
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját maximum 48 000 Ft értékben

Emellett a Bank nem számítja fel a kérelem benyújtásakor és a folyósításkor szükséges tulajdoni lap (2 db) és térképmásolat (1 db) díját valamint a folyósítási jutalékot.

Online hitelügyintézés

Hiteligénylését online, emailben, vagy személyesen Ügyfélszolgálatunk egyikén nyújthatja be. Felkészült szakértőink segítségére lesznek a hiteligénylés benyújtásában és az Ön igényeinek megfelelő teljeskörű tájékoztatást nyújtanak.

Miért válassza a Gránit Bankot?

Kedvező és érthető feltételek

Aktuális kedvezményeink piaci kamatozású jelzáloghitelek esetén

A Bank visszatéríti a hitel folyósításakor:

 • az ingatlan fedezet értékbecslési díját 42 000 Ft értékben
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját maximum 48 000 Ft értékben

Emellett a Bank nem számítja fel a kérelem benyújtásakor és a folyósításkor szükséges tulajdoni lap (2 db) és térképmásolat (1 db) díját valamint a folyósítási jutalékot.

Online hitelügyintézés

Hiteligénylését online, emailben, vagy személyesen Ügyfélszolgálatunk egyikén nyújthatja be. Felkészült szakértőink segítségére lesznek a hiteligénylés benyújtásában és az Ön igényeinek megfelelő teljeskörű tájékoztatást nyújtanak.

szakértők

Kérdésed van? Segítünk.

Add meg elérhetőségeidet! Szakértőnk keresni fog,
hogy megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

+36
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót

Köszönjük!

Szakértőnk hamarosan keresni fogja!
A Gránit Banknál elérhető piaci kamatozású szabadfelhasználású jelzáloghitelek

THM:

3 havi kamatperiódus

Referencia kamathoz - 3 havi BUBOR-hoz kötött

Kamatozása, a Banktól függetlenül, a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik (emelkedhet vagy csökkenhet)

THM:

5 éves kamatperiódus

Középtávon kiszámítható, mert kamatperióduson belül (5 év) a jelzáloghitel kamata nem változik

5 évet követően a hitel kamatozása, a Banktól függetlenül, a mindenkori 5 éves referenciahozama alapján változik (emelkedhet vagy csökkenhet)

THM:

10 éves kamatperiódus

Középtávon kiszámítható, mert kamatperióduson belül (10 év) a jelzáloghitel kamata nem változik

10 évet követően a hitel kamatozása, a Banktól függetlenül, a mindenkori 10 éves referenciahozama alapján változik (emelkedhet vagy csökkenhet)

Letölthető dokumentumok
Hiteligénylés dokumentumai
Tájékoztató dokumentumok
Szerződésminták

A hitel fedezetéül szolgáló ingatlan konkrét paraméterei alapján - a folyósítás feltételeként kötelezően előírásra kerülő lakásbiztosítás várható feltételeinek megismerése érdekében - a következő linken (az MNB oldalán található kalkulátorral) meg tudod nézni a biztosítók Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításra (MFO) vonatkozó ajánlatait. A kalkulátor használatára vonatkozó tájékoztatónkat ITT tudod letölteni. A fedezeti ingatlan konkrét paraméterei alapján a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításra (MFO) vonatkozó kalkuláció eredményét a hitelbírálati folyamat során e-mailben is megküldjük. Kalkulátor

Gyakori kérdések
Milyen célra igényelhető piaci jelzáloghitel?

Hitelkiváltás: Korábban nyújtott - nem Gránit Bank által folyósított - lakáscélú, vagy nem lakáscélú (szabad felhasználású vagy fogyasztási) kölcsön kiváltása.
Szabad felhasználás: Olyan jellegű kiadások finanszírozása, melyekre célhitelt nem tudsz vagy, nem kívánsz igénybe venni. A kölcsön felhasználásának módját a Bank nem vizsgálja.

Ki igényelhet jelzáloghitelt?

A hitelt nagykorú, a Gránit Bank számára elfogadható jövedelemmel rendelkező ügyfelek igényelhetik, akik a Bank hitelbírálati és adósminősítési feltételeinek megfelelnek.
A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján szerepelő ügyfelek nem vehetnek fel hitelt.
A hiteligénylő házastársa, ill. élettársa a hitelkérelembe adóstársként bevonásra kerül.
A fedezetül felajánlott ingatlanok tulajdonosai zálogkötelezettként kerülnek a hitelkérelembe bevonásra.

Mekkora összegű hitel vehető fel?

A kölcsön minimális összege: 1 000 000 Ft.

A kölcsön maximálisan nyújtható összegét az alábbi tényezők befolyásolják:

 • az igényelt kölcsön és a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének aránya. A kölcsön összege nem lehet több, mint az ingatlan(ok) forgalmi értékének 80%-a lakáscélú hiteleknél, illetve 75%-a szabad felhasználású hiteleknél. Az ingatlan forgalmi értékét minden esetben a Banktól független értékbecslő határozza meg.
 • a háztartás pénzügyi teherviselő képessége, a háztartásod igazolt jövedelmei, megélhetési költsége, és meglévő kölcsönök törlesztései (kivéve a kiváltandó kölcsön törlesztőrészlete) alapján kalkulált szabadon elkölthető jövedelembe a kölcsön törlesztőrészlete beleférjen.
Milyen hosszú futamidőre igényelhető?

Minimum 5 év, maximum 35 év.

Mekkora jövedelemmel szükséges rendelkezni?

A kölcsönigénylőnek minden esetben havi rendszeres jövedelmet szükséges igazolnia, mely a hitel törlesztésére elegendő fedezetet nyújt. Csak a fedezetül felajánlott ingatlanok értéke alapján nem nyújtható hitel.

A hitelkérelem pozitív elbírálásának egyik alapvető feltétele a megfelelő jövedelem igazolása, ezért igazolni kell a hitelt igénylő háztartás (adósok) teljes nettó jövedelmét, valamint az esetlegesen már meglévő hiteltartozások összegét és a havi törlesztőrészleteket.

Az igazolt jövedelem, a havi hiteltörlesztések összegének aránya, valamint a háztartás megélhetési költségei alapján, a fedezetül felajánlott ingatlanok, és a jogszabály által előírt maximálisan nyújtható hitelösszeg figyelembevételével állapítjuk meg a felvehető hitel összegét.

Milyen ingatlanok fogadhatók el fedezetként?

Az alábbi típusú, önállóan forgalomképes ingatlanok fogadhatók el fedezetként:

 • lakóingatlanok (családi ház, ikerház, sorház, lakás) üdülő, hétvégi ház
 • garázs, gépkocsibeálló, tároló (ha önállóan forgalomképes, csak kiegészítő fedezetként)
 • tároló (kiegészítő fedezetként)
 • Társasházi garázs és tároló csak a lakással együtt fogadható be fedezetként. A fedezetül elfogadott ingatlanok értékbecslő által meghatározott forgalmi értéke ingatlanonként el kell, hogy érje az 5 millió forintot, garázsnál az 1 millió forintot. Az igénylők egyszerre maximum 3 ingatlant ajánlhatnak fel fedezetül.
További feltételek:
 • magánszemély tulajdonában áll
 • önállóan forgalomképes
 • az ingatlan per-, teher- és igénymentes (kivéve a kiváltandó kölcsön okán bejegyzett jelzálogjog valamint elidegenítési és terhelési tilalom)

A Bank kizárólag a településlistán található ingatlanok fedezete mellett nyújt kölcsönt. A Településlistát megtalálja a kalkulátorban.

Mekkora lesz a hitel törlesztőrészlete?

A hitel törlesztőrészlete függ a hitel összegétől, kamatától és futamidejétől.
Bankunk kezelési költséget nem számít fel.

Mit kell tudnom, ha szabad felhasználású hitelkiváltási kölcsönt kívánok igénybe venni?

A Gránit Bank által nyújtott hitel valamely kölcsönfelvevője a kiváltásra kerülő kölcsön szerződés szerinti adósa, kezese, zálogkötelezettje kell, hogy legyen.

Milyen típusú kölcsönöket lehet kiváltani?

 • fogyasztási kölcsönök (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) hitelintézet, valamint cégbíróság által bejegyzett és az MNB által felügyelt pénzügyi vállalkozás által nyújtott kölcsön, amennyiben az nem áll felszámolás, csődeljárás, vagy végelszámolás alatt
 • lakás-takarékpénztárak által nyújtott kölcsön
 • munkáltatói kölcsön
 • helyi önkormányzat által nyújtott kölcsön
 • jelzáloggal nem fedezett kölcsön kiváltása

A kölcsönfelvevő egyidejűleg több kölcsönének kiváltására is igénybe veheti a hitelkiváltási kölcsönt, akár ráfolyósítással is

További általános szabályok:

 • A kiváltásnak minden esetben a korábbi kölcsön megszűnését kell eredményeznie, az részlegesen sem maradhat fent.
 • Hitelkiváltásra kizárólag akkor van lehetőség, ha a kiváltandó kölcsön teljes egészében kifolyósításra került, és ha volt hitelcélja akkor az megvalósult.
 • A kiváltandó kölcsön tekintetében fizetési késedelem, hátralékos tartozás a hiteligény benyújtásáig nem állhat fenn.
 • A kiváltandó kölcsön teljes előtörlesztésének a kért időpontban jogi akadálya nincs, a hitelintézet ezen teljes tartozás lejárat előtti megfizetését teljes mértékben elfogadja.
 • Amennyiben a pénzügyi vállalkozás által nyújtott kiváltandó kölcsön valamely Bank által már refinanszírozásra került, úgy a tartozás kimutatás és a bejegyzett terhek törlésére vonatkozó nyilatkozatot mindkét fél részéről be kell mutatni! (pénzügyi vállalkozás és refinanszírozó partner).


Milyen plusz dokumentumok benyújtására van szükség?

 • Hitelintézet eredeti, cégszerűen aláírt írásos igazolása alábbiakról:
 • a fennálló kölcsöntartozás összegéről (beleértve a végtörlesztéshez kapcsolódó díjakat is), a folyósítást követően kötelezettséget vállal a javára fennálló jelzálogjog (elidegenítési és terhelési tilalom) és egyéb teher haladéktalan törlésére- jelzálogkölcsönöknél
 • bankszámla megjelölése, ahová a teljes kiegyenlítéshez szükséges tartozás összegét utalni kell,
 • vállalja, hogy a végtörlesztéskor fel nem használt hitelösszeget azonnal visszautalja a GRÁNIT Bank 12100011-18181823 számú számlájára, aki ezt az új hitel díjmentesen előtörlesztésére fordítja. A visszautalásnál az ügyfél nevét és hitelszámát kell feltűntetni.
 • a kiváltásra kerülő kölcsön- és biztosítéki szerződések,
 • kiváltandó kölcsön/hitel utolsó 12 havi törlesztő részlet megfizetését igazoló számlakivonat és cégszerűen aláírt „Igazolás a fizetési múltról” nyomtatvány – honlapról letölthető.


A Bank a fenti dokumentumokon túl további dokumentumok benyújtását is előírhatja.


Az engedélyezésre kerülő kölcsönösszeg meghatározásának módja:

 • HUF hitelek esetében: a kiváltandó kölcsönt nyújtó hitelintézet által kiállított tartozásigazoláson szereplő összeg (beleértve a végtörlesztéshez szükséges egyéb díjakat is!) 3%-kal növelt értéke 1 000 Ft-ra kerekítve.
 • Devizahitelek esetében: a kiváltandó kölcsönt nyújtó hitelintézet által kiállított tartozásigazoláson szereplő összeg (beleértve a végtörlesztéshez szükséges egyéb díjakat is!) MNB középárfolyamon átszámolt forint értékének 8 %-kal növelt értéke 1 000 Ft-ra kerekítve.


A hitelkiváltási kölcsönök általánostól eltérő speciális folyósítási feltételei:

 • A folyósítás várható napjára kiállított banki igazolás a fennálló kölcsöntartozásáról (A Banki igazolás kiállításának napja és a végtörlesztésre megjelölt értéknap között nem lehet törlesztési esedékesség).
 • A fedezeti ingatlanra bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom esetén, a jogosult részéről kiállított, az ingatlan elidegenítéséhez és további megterheléséhez hozzájárulást tartalmazó, az illetékes földhivatal által érkeztetett nyilatkozatot az Adós a Hitelező rendelkezésére bocsátja.

A hitelkiváltás megvalósulását a folyósítást követő 30 napon belül a törlési engedély bemutatásával igazolni kell.

Költségek
Hogyan változik a hitel kamatozása?

Referencia kamathoz – 3 havi BUBOR-hoz- kötött hitelek esetén:

kamat 3 havonta változik minden évben 01.10-én, 04.10-én és 07.10-én és 10.10-én az akkor érvényes 3 havi BUBOR alapján a kamatfelár 3 évente változik a Magyar Nemzeti Bank által közzétett kamatfelár változtatási mutató alapján Így a törlesztő részlet a referenciakamat, illetve a kamatfelár változásának megfelelően változik: 3 havonta a referenciakamat, illetve 3 évente a 3 éves állampapír piaci referenciahozam (ÁKK) változási irányának megfelelően. Kamatperiódusban rögzített hitelek esetén:

A hitelek 5 éves vagy 10 éves kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy az 5 vagy 10 éves kamatperiódus alatt az ügyleti kamat állandó, tehát a törlesztő részlet is változatlan.

Az 5 vagy 10 éves kamatperiódust követőn a kamat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett- 5 éves kamatperiódusú hitelek esetén a H1K5; 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén a H1K10- kamatváltoztatási mutató alapján változik. Így a törlesztő részlet kamatperiódusonként, 5 vagy 10 évente, de a futamidő alatt legfeljebb öt alkalommal változik (csökkenhet vagy emelkedhet).

A Bank a referencia kamathoz – 3 havi BUBOR- és az 5 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek értékesítését 2023.10.09. napjával átmenetileg felfüggesztette.

Milyen egyéb költségekkel jár a hitelfelvétel?

Szerződésszerű törlesztés esetén, a hitelhez kapcsolódóan a futamidő alatt a tőketörlesztésen túl csak kamatot kell fizetni. Kezelési költség és egyéb „rejtett” költségek nincsenek. A hitel kizárólag Gránit Banknál vezetett bankszámláról törleszthető. Gránit Bank által kínált lakossági bankszámla csomagok között - feltétel teljesítés mellett, vagy feltételhez nem kötött - 0 Ft-os számlavezetési díjú bankszámla egyaránt megtalálható. A kölcsön teljes futamideje alatt a fedezetül felajánlott ingatlanok lakásbiztosítását fent kell tartani, mely rendszeres időközönként biztosítási díjfizetési kötelezettséggel jár. A biztosítási díj és a fizetési gyakoriság az Ügyfél által szabadon választható biztosítótársaságnál megkötött biztosítási módozattól függ.

A Bank minden olyan kölcsönügylet esetében előírja az Adós személyére a hitelfedezeti (kockázati) életbiztosítás megkötését, ahol Adóstárs bevonására nem kerül sor és az igényelt hitel összege és a fedezetül felajánlott ingatlan értékének aránya 60%-nál magasabb. Az életbiztosítás díját a teljes futamidő alatt az adósnak kell fizetnie.

A kölcsön felvételéhez kapcsolódó díjak a következők:


 • Futamidő alatt rendszeresen fizetendő
  Kamat
 • mindenkor aktuális Hirdetmény szerint
  Banknak fizetendő, a hitel futamideje alatt
 • Bankszámla számlavezetési díj
  Választott bankszámlacsomagtól függő; Sztár számlacsomagnál: 0 Ft
 • Banknak fizetendő, a bankszámla fenntartása alatt
  Hiteltörlesztés beszedési díja
 • Választott bankszámlacsomagtól függő; a Sztár számlacsomagnál: 0% (min. 0 Ft, max. 0 Ft)
  Banknak fizetendő, a hitel futamideje alatt
 • Ingatlanbiztosítás díja
  Választott biztosító termékétől függő
 • Biztosítónak fizetendő, a hitel futamideje alatt
  Életbiztosítás havi díja*
 • Választott biztosító termékétől függ
  Biztosítónak fizetendő, a hitel futamideje alatt
 • Induláskor, a kölcsön felvételével kapcsolatos díjak költségek
  Folyósítási jutalék
 • A kölcsön összegének 1,00%-a, de max. 200 ezer Ft Banknak fizetendő, (első rész) folyósításkor
 • Fedezet értékelési díj
  42 000 Ft / ingatlan
 • Banknak fizetendő, igényléskor
  Közjegyzői díj
 • Közjegyzői díjszabás szerint
  Közjegyzőnek fizetendő szerződéskötéskor
 • Tulajdoni lap díja
  6.250 Ft / ingatlan
 • Földhivatalnak fizetendő
  Fedezetbejegyzési díj
 • 12.600 Ft / ingatlan
  Földhivatalnak fizetendő

*Amennyiben adóstárs bevonására nem kerül sor továbbá az igényelt hitel összege és a fedezetül felajánlott ingatlan értékének aránya 60%-nál magasabb a Bank életbiztosítás megkötését írja elő.

Részleges vagy teljes előtörlesztés esetén az előtörlesztett összeg 1,5%-ával, míg jelzálog-hitelintézet által refinanszírozott kölcsönszerződés esetében a kamatperiódus fordulónapjától eltérő napon történő előtörlesztésekor az előtörlesztett összeg 2,00%-ával megegyező szerződésmódosítási díj kerül felszámításra. Vannak Hirdetményben közzétett speciális esetek, amikor szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.

A kamatok, díjak és költségek mértékéről, feltételeiről teljeskörűen a Hirdetményből tájékozódhat.

Törlesztés részletei

Hogyan kell a hitelt törleszteni?

A kölcsön törlesztése minden esetben csak a Gránit Bank Zrt-nél vezetett lakossági bankszámláról történhet. Adós az aktuálisan értékesített bármely lakossági bankszámlacsomagot választhatja, amely feltételét teljesíteni tudja. A Gránit Sztár számlacsomag egy feltételhez nem kötött bankszámla, amelynél a havi számlavezetés, a forint jóváírás elszámolása, a pénztári befizetés valamint a hitel törlesztés beszedése díjmentes. Tehát amennyiben az ügyfél kizárólag a Gránit Banki hitel törlesztésére használja a Gránit Sztár számlacsomagot, azt díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettség mentesen teheti meg, de amennyiben a hitel törlesztésén kívül - az ügyfél saját döntése szerint - másra is használja a bankszámlát, ennek költségeit a hatályos Lakossági Bankszámlákról és Kapcsolódó Szolgáltatásokról szóló Hirdetmény tartalmazza. Továbbá a Bank kedvezményt is biztosít az alkalmazott kamat/kamatfelár mértékéből, amennyiben az adós vállalja, hogy a hitel teljes futamideje alatt a rendszeres jövedelmének egésze a Gránit Banknál vezetett bankszámlára érkezik.

A törlesztési kötelezettség a folyósítást követő hónap 10. napján kezdődik és minden következő hónap 10-én esedékes. (Amennyiben hónap 10-e nem banki munkanap, akkor az azt megelőző utolsó banki munkanapon már biztosítani kell a lakossági bankszámlán a törlesztéshez szükséges fedezetet.)

A törlesztés módja: a kölcsönfelvevő minden kamatperiódusban azonos összegű törlesztő részletet fizet. A törlesztő részleten belül a tőke és az ügyleti kamat aránya változó. Annuitásos törlesztés esetén a futamidő elején a törlesztő részlet nagyobb része kamattartam, s kisebb hányada a tőkét csökkenti. A futamidő előre haladtával a havi azonos összegű törlesztő részletből egyre nagyobb összeg fordítódik a tőketörlesztésre, s fokozatosan mérséklődik a kamattörlesztés nagysága.

Van-e lehetőség a hitel előtörlesztésére?

A kölcsönfelvevő bármikor jogosult a hitel részleges vagy teljes előtörlesztésére. Amennyiben élni kíván előtörlesztési szándékával, azt írásban a GRÁNIT Bank felé be kell jelentenie. A Bank az előtörlesztési szándék bejelentését követő 5 munkanapon belül bocsátja rendelkezésre a szükséges információkat Az előtörlesztés elszámolása - a Bank a törlesztő számlán való rendelkezésre állástól számított 5 munkanapon belül elszámolja az előtörlesztett összeget.
Előtörlesztés esetén a Bank díjat számol fel, melynek mértékét a mindenkori Hirdetmény tartalmazza.

Reprezentatív példák
Hitelező
Gránit Bank Zrt.
Termék
Szabadfelhasználású jelzáloghitel
Fedezet
a fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Kamatperiódus
10 év
Kamatozás típusa
kamatperiódusonként változó
Hitelösszeg
12 000 000 Ft
Devizanem
HUF
Futamidő
20 év
Törlesztőrészletek száma
240 db
Hitelkamatláb mértéke
THM*
Havi törlesztő részlet
Visszafizetendő teljes összeg
Hitel teljes díja
amely magában foglalja:
Folyósítási jutalékot
0 Ft
1 db 42 000 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel):
0 Ft
1 db Fedezetbejegyzési díjat:
12 600 Ft
1 db Tulajdoni lap díjat:
0 Ft
Elektronikus kamatértesítő díját:
0 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját:
0 Ft
Törlesztés beszedési díját (a havi törlesztőrészlet összegére számítva Sztár számlacsomag esetén)
0,00%, max 0 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max 48 000 Ft visszatérítéssel)
közjegyzői díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint
Hitelező
Gránit Bank Zrt.
Termék
Szabadfelhasználású jelzáloghitel
Fedezet
a fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Kamatperiódus
10 év
Kamatozás típusa
kamatperiódusonként változó
Hitelösszeg
12 000 000 Ft
Devizanem
HUF
Futamidő
20 év
Törlesztőrészletek száma
240 db
Hitelkamatláb mértéke
THM*
Havi törlesztő részlet
Visszafizetendő teljes összeg
Hitel teljes díja
amely magában foglalja:
Folyósítási jutalékot
0 Ft
1 db 42 000 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel):
0 Ft
1 db Fedezetbejegyzési díjat:
12 600 Ft
1 db Tulajdoni lap díjat:
0 Ft
Elektronikus kamatértesítő díját:
0 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját:
0 Ft
Törlesztés beszedési díját (a havi törlesztőrészlet összegére számítva Sztár számlacsomag esetén)
0,00%, max 0 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max 48 000 Ft visszatérítéssel)
közjegyzői díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint

Az Ön kérésére a hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő induló díjak és költségek (pl. folyósítási jutalék, közjegyzői költség, stb.) meghitelezhetők, amelynek összege a hitel futamideje alatt a havi törlesztő részletekkel együtt kerül megfizetésre.

* A teljes hiteldíj mutató (THM) a hitel teljes díjának arányát fejezi ki a hitel teljes összegéhez viszonyítva éves alapon és százalékban kifejezve. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat és a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát! A THM a 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet és a 2009. évi CLXII. tv. szerint 12 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű, egyösszegben kifolyósított annuitásos törlesztésű lakáscélú hitelre került meghatározásra. A THM mutató számítása során a hitelösszeg után járó kamatkedvezmény, egy fedezeti ingatlanra vonatkozó fedezet értékelési díj, fedezetbejegyzési díj,- és tulajdoni lap díja, továbbá a folyósítási jutalék, havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díj (Sztár számlacsomag), a törlesztés beszedésének díja (0,0%), valamint elektronikusan megküldött kamatértesítő került figyelembe vételre. A jelzáloghitelek esetén a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás, egyedüli igénylő esetén az Adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges az ügyfél által választott bármelyik biztosítónál. A vagyon,- ill. kockázati életbiztosítás díja a bank számára nem ismert, így a THM számítás során nem kerültek figyelembevételre.
** A példákban a hiteltörlesztéshez a feltétel nélküli, 0 Ft-os számlavezetési díjú Sztár számlacsomag került figyelembe vételre, amelyen díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettség mentesen biztosítja a hiteltörlesztésül szolgáló pénzösszeg elhelyezését, de bármelyik lakossági Gránit bankszámlacsomagot választható az ügyfél saját döntése illetve a számlacsomag esetleges feltételének való megfelelés függvényében.
*** A jelzáloghitel folyósításához a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.
**** A jelzáloghitel folyósításához, amennyiben nincs adóstárs az ügyletben és a hitel-fedezet aránya meghaladja a 60%-ot, az adósra kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

A tájékoztató nem teljes körű. Az akció időtartamát, részletes feltételeit és a jelzáloghitel kondícióit a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakossági hitelekről szóló Hirdetmény, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek ÁSZF és az Üzletszabályzat tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a Gránit Bank honlapján (https://granitbank.hu/hirdetmenyek) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.