Szabadfelhasználású
jelzáloghitel
Használja szabadon!
Bármi is legyen a cél,
mi segítünk elérni.

Miért válassza a GRÁNIT Bankot?

Kedvező és érthető feltételek

Aktuális kedvezményeink piaci kamatozású jelzáloghitelek esetén

 • 25-75 bázispont (0,25%-0,75%) kamatkedvezmény a 250 000 Ft feletti vállalt jóváírás esetén
 • 22-35 bázispont (0,22% illetve 0,35%) kamatkedvezmény a 10 millió Ft-ot elérő kölcsönösszeg esetén
 • Akciós díjkedvezmények
Online hitelügyintézés

Hiteligénylését online, emailben, vagy személyesen Ügyfélszolgálatunk egyikén nyújthatja be. Felkészült szakértőink segítségére lesznek a hiteligénylés benyújtásában és az Ön igényeinek megfelelő teljeskörű tájékoztatást nyújtanak.

Miért válassza a GRÁNIT Bankot?

Kedvező és érthető feltételek

Aktuális kedvezményeink piaci kamatozású jelzáloghitelek esetén

 • 25-75 bázispont (0,25%-0,75%) kamatkedvezmény a 250 000 Ft feletti vállalt jóváírás esetén
 • 22-35 bázispont (0,22% illetve 0,35%) kamatkedvezmény a 10 millió Ft-ot elérő kölcsönösszeg esetén
 • Akciós díjkedvezmények
Online hitelügyintézés

Hiteligénylését online, emailben, vagy személyesen Ügyfélszolgálatunk egyikén nyújthatja be. Felkészült szakértőink segítségére lesznek a hiteligénylés benyújtásában és az Ön igényeinek megfelelő teljeskörű tájékoztatást nyújtanak.

Kedvező feltételek, érthető árazás

Aktuális kedvezményeink a szabadfelhasználású jelzáloghitelek esetén

A GRÁNIT Bank a 3 havi kamatperiódusú hitelnél a kamatfelárból, az 5-10 éves kamatperiódusú hitelnél a kamatból a következő kamatkedvezményeket biztosítja a vállalt jóváírástól függően:

 • 250 000 Ft - 399 999 Ft között 25 bázispont (0,25%)
 • 400 000 Ft - 599 999 Ft között 50 bázispont (0,50%)
 • 600 000 Ft és felette 75 bázispont (0,75%)

amennyiben az Adós(ok) rendszeres jóváírással rendelkeznek és vállalják, hogy azt a kölcsön futamideje alatt a GRÁNIT Banknál vezetett, a kölcsön törlesztésére szolgáló bankszámlára utalják vagy utaltatják.

22-35 bázispont (0,22% illetve 0,35%) kamatkedvezmény a 10 millió Ft-ot elérő kölcsönösszeg esetén

A GRÁNIT Bank a 3 havi kamatperiódusú hitelnél a kamatfelárból, az 5-10 éves kamatperiódusú hitelnél a kamatból a következő kamatkedvezményeket biztosítja a kölcsönösszegtől függően:

 • 10 – 19,99 millió Ft között 22 bázispont (0,22%)
 • 20 millió Ft és felette 35 bázispont (0,35%)

A GRÁNIT Bank az ügyfél által harmadik fél részére megfizetett díjakból visszatéríti az ügyfélnek a hitel folyósításakor:

 • az ingatlan fedezet értékbecslési díját 42.000 Ft értékben*
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját maximum 48.000 Ft értékben*

Emellett a GRÁNIT Bank nem számít fel folyósítási jutalékot.*

*Az akció keretében a GRÁNIT Bank által elengedett folyósítási jutalékot, az utólag visszatérített fedezet értékelési díjat és a közjegyzői díjat az ügyfél köteles megfizetni a Bank részére, amennyiben a kölcsön szerződéskötéstől számított 4 éven belül végtörlesztésre, illetve a folyósított kölcsönösszeg több, mint 50%-át elérő összegben előtörlesztésre, vagy Bankon kívül álló okokból felmondásra kerül. Az akció 2023. január 10-től visszavonásig tart.

szakértők

Kérdése van? Segítünk.

Adja meg elérhetőségeit és szakértőnk felkeresi Önt,
hogy megválaszolja felmerülő kérdéseit.

+36
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót

Köszönjük!

Szakértőnk hamarosan keresni fogja!
A GRÁNIT Banknál elérhető piaci kamatozású szabadfelhasználású jelzáloghitelek

THM:

10 éves kamatperiódus

Hosszútávon kiszámítható, mert kamatperióduson belül (10 év) a jelzáloghitel kamata nem változik

10 évet követően a hitel kamatozása, a Banktól függetlenül, a mindenkori 10 éves referenciahozama alapján változik (emelkedhet vagy csökkenhet)

THM:

5 éves kamatperiódus

Középtávon kiszámítható, mert kamatperióduson belül (5 év) a jelzáloghitel kamata nem változik

5 évet követően a hitel kamatozása, a Banktól függetlenül, a mindenkori 5 éves referenciahozama alapján változik (emelkedhet vagy csökkenhet)

THM:

3 havi kamatperiódus

Referencia kamathoz - 3 havi BUBOR-hoz kötött

Kamatozása, a Banktól függetlenül, a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik (emelkedhet vagy csökkenhet)

Letölthető dokumentumok
Hiteligénylés dokumentumai
Tájékoztató dokumentumok
Gyakori kérdések
Hogyan változik a hitel kamata?

A 3 havi kamatperiódusú GRÁNIT jelzáloghitel kamatozása a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik, így a kamatszint változása átlátható. Az Ügyfelek által fizetendő ügyleti kamat = 3 havi BUBOR + kamatfelár. Az ügyleti kamat a 3 havi BUBOR változása miatt 3 havonta, a kamatfelár változása miatt 3 évente változik. A kezdeti kamatfelár mértéke az ügylet kockázati megítélésétől függ, mely a H1F3 kamatfelár változtatási mutató alapján változhat. A hitelek tehát 3 havi kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy kamatperiódusonként (azaz 3 havonta) az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően az ügyleti kamat változhat, de az egyes kamatperiódusokon belül az ügyleti kamat állandó. Így a törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra változhat a kamatváltozás irányának megfelelően. A GRÁNIT piaci jelzáloghitel 5 éves kamatperiódussal kamatozása kamatperiódusonként, azaz 5 évente változik. A kezdeti kamat mértéke az ügylet kockázati megítélésétől függ, mely az MNB által közzétett H1K5 kamatváltoztatási mutató alapján változhat. A mutató két kamatperiódus közt az 5 éves magyar állampapírhozam százalékos változásból indul ki, amely százalékos változásnak a bázisra vetített mértéke adja meg a viszonyszámot bázispontban kifejezve. A kamat tehát olyan mértékben változik, amely megegyezik az állampapírhozamok százalékos változásával. A hitelek tehát 5 éves kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy kamatperiódusonként (azaz 5 évente) az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően az ügyleti kamat változhat, de az egyes kamatperiódusokon belül az ügyleti kamat állandó. Így a törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra változhat a kamatváltozás irányának megfelelően.

A GRÁNIT piaci jelzáloghitel 10 éves kamatperiódussal kamatozása kamatperiódusonként, azaz 10 évente változik. A kezdeti kamat mértéke az ügylet kockázati megítélésétől függ, mely az MNB által közzétett H1K10 kamatváltoztatási mutató alapján változhat tízévente. A mutató két kamatperiódus közt az 10 éves magyar állampapírhozam százalékos változásból indul ki, amely százalékos változásnak a bázisra vetített mértéke adja meg a viszonyszámot bázispontban kifejezve. A kamat tehát olyan mértékben változik, amely megegyezik az állampapírhozamok százalékos változásával. A hitelek tehát 10 éves kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy kamatperiódusonként (azaz 10 évente) az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően az ügyleti kamat változhat, de az egyes kamatperiódusokon belül az ügyleti kamat állandó. Így a törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra változhat a kamatváltozás irányának megfelelően.

Mekkora a hitelek kamata?

A kamat és THM értékét a Hirdetmény tartalmazza.

Jelenleg akció keretében elérhető kamatkedvezmények:
25-75 bp (bázispont) (0,25%-0,75%) kamatkedvezmény legalább havi 250 ezer és 600 ezer Ft közötti összeg jóváírása esetén, amennyiben a jóváírás a kölcsön futamideje alatt a GRÁNIT Banknál vezetett bankszámlára érkezik.
22-35 bp (bázispont) (0,22%-0,35%) kamatkedvezmény 10 millió és 20 milliót Ft közötti kölcsönösszeg esetén.
Azakció részleteit a hatályos Hirdetmény tartalmazza.

Milyen egyéb költségekkel jár a hitel felvétele induláskor és a futamidő alatt?

2021. április 9-ig jelzáloghiteleink induló díjkedvezménnyel igényelhetők. Nem kell megfizetni a folyósítási jutalékot, ami a hitelösszeg 1%-a maximum 200.000 Ft; folyósításkor visszatérítjük a fedezet értékelés díját 1 fedezet vonatkozásában és a közjegyzői okirat díját maximum 48.000 Ft-ig. További részleteket/tudnivalókat a https://granitbank.hu/lakossagi-hirdetmenyek oldalon olvashat.

Szerződésszerű törlesztés esetén, a hitelhez kapcsolódóan a futamidő alatt csak kamatot kell fizetni a Bank felé. Kezelési költség és egyéb „rejtett” költségek nincsenek. A hitel kizárólag GRÁNIT Banknál vezetett bankszámláról törleszthető. A választható bankszámlacsomagok hatályos kondícióit a vonatkozó Hirdetményben tekintheti meg. A futamidő alatt a fedezetül felajánlott ingatlanok után rendszeres időközönként biztosítási díjat kell fizetni. A vagyonbiztosítási díj és a fizetési gyakoriság az Ügyfél által szabadon választható biztosító társaságnál megkötött biztosítási módozattól függ. A kölcsön felvételéhez kapcsolódó egyéb díjakat a Hirdetmény tartalmazza.

Mekkora a maximális hitelösszeg?

Mekkora az igényelhető hitelösszeg? A felvehető kölcsönösszeg mértékét két tényező befolyásolja: a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értéke (melyet független értékbecslő határoz meg) valamint az Ön háztartásának pénzügyi teherviselő képessége A kölcsön összege nem lehet több, mint az ingatlan(ok) forgalmi értékének illetve 75%-a. Hitelkiváltás esetén azonban ezen limitek túlléphetők, de csak oly mértékben, hogy a régi hitel kiváltásra kerülhessen az új hitellel.

A minimálisan igényelhető hitelösszeg 1 000 000 Ft

Milyen hosszú futamidőre igényelhető?

Az igényelhető legrövidebb futamidő 5 év, míg a leghosszabb 30 év.

Hogyan történik a hiteligénylés, mi a folyamata?

Először is saját anyagi helyzetét szükséges felmérnie.. Mielőtt a hitel felvételébe belevágna, célszerű körüljárni, mekkora hitelösszeg felvételére jogosult. A GRÁNIT Banknál elérhető hitelekről Bankunk honlapjáról informálódhat, ahol lehetősége van kalkulációt és előzetes hitelbírálatot is végezni. Amennyiben a hiteligénylés mellett dönt, email-en keresztül beküldheti hiteligénylését. A hitelkérelem elbírálásához a fedezetül felajánlott ingatlan(ok)ról értékbecslés megléte szükséges. Ennek költségét Önnek be kell fizetnie egy általunk megadott számlaszámra, ezt követően kerül megrendelésre az értékbecslés. Az értékbecslő felveszi Önnel a kapcsolatot időpontegyeztetés céljából. Az értékbecslés alapján állapítjuk meg az ingatlan Bank által elfogadott értékét.
A következő lépés az Ügyfélminősítés, melynek során az ingatlan értékén túl az Ön fizetőképességét is vizsgáljuk a benyújtott, jövedelmet igazoló okmányok alapján.
A hitelbírálat megtörténtéről telefonon és e-mailben is értesítjük. Pozitív hitelbírálat esetén szerződéskötési időpontot egyeztetünk. A kölcsön illetve jelzálogszerződés aláírása, majd ezek közjegyzői okiratba foglalása szükséges. A közjegyzői okirat elkészítésének díját Ön fizeti meg a közjegyzőnek. A kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételek teljesítését követően történik meg a hitel folyósítása, legkésőbb a feltételek teljesülését követő 10. munkanapon.

A folyósítást követő hónap 10. napján kezdődik meg a hitel törlesztése.

Reprezentatív példák
Hitelező
GRÁNIT Bank Zrt.
Termék
Szabadfelhasználású jelzáloghitel
Fedezet
a fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Kamatperiódus
3 hónap
5 év
10 év
Kamatozás típusa
kamatperiódusonként változó
Hitelösszeg
12 000 000 Ft
Devizanem
HUF
Futamidő
20 év
Törlesztőrészletek száma
240 db
Hitelkamatláb mértéke
THM
Havi törlesztő részlet
Visszafizetendő teljes összeg
Hitel teljes díja
amely magában foglalja:
Folyósítási jutalékot
0 Ft
1 db 42 000 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel):
0 Ft
1 db Fedezetbejegyzési díjat:
12 600 Ft
1 db e-hiteles Tulajdoni lap díjat:
3 000 Ft
Elektronikus kamatértesítő díját:
0 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját:
0 Ft
Törlesztés beszedési díját (a havi törlesztőrészlet összegére számítva Sztár számlacsomag esetén)
0,00%, max 0 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max 48 000 Ft visszatérítéssel)
közjegyzői díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint
Hitelező
GRÁNIT Bank Zrt.
Termék
Szabadfelhasználású jelzáloghitel
Fedezet
a fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Kamatperiódus
3 hónap
5 év
10 év
Kamatozás típusa
kamatperiódusonként változó
Hitelösszeg
12 000 000 Ft
Devizanem
HUF
Futamidő
20 év
Törlesztőrészletek száma
240 db
Hitelkamatláb mértéke
THM
Havi törlesztő részlet
Visszafizetendő teljes összeg
Hitel teljes díja
amely magában foglalja:
Folyósítási jutalékot
0 Ft
1 db 42 000 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel):
0 Ft
1 db Fedezetbejegyzési díjat:
12 600 Ft
1 db e-hiteles Tulajdoni lap díjat:
3 000 Ft
Elektronikus kamatértesítő díját:
0 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját:
0 Ft
Törlesztés beszedési díját (a havi törlesztőrészlet összegére számítva Sztár számlacsomag esetén)
0,00%, max 0 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max 48 000 Ft visszatérítéssel)
közjegyzői díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja***:
választott biztosító díjszabása szerint

Az Ön kérésére a hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő induló díjak és költségek (pl. folyósítási jutalék, közjegyzői költség, stb.) meghitelezhetők, amelynek összege a hitel futamideje alatt a havi törlesztő részletekkel együtt kerül megfizetésre.

* A teljes hiteldíj mutató (THM) a hitel teljes díjának arányát fejezi ki a hitel teljes összegéhez viszonyítva éves alapon és százalékban kifejezve. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat és a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát! A THM a 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet és a 2009. évi CLXII. tv. szerint 12 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű, egyösszegben kifolyósított annuitásos törlesztésű lakáscélú hitelre került meghatározásra. A THM mutató számítása során a hitelösszeg után járó kamatkedvezmény, egy fedezeti ingatlanra vonatkozó fedezet értékelési díj, fedezetbejegyzési díj,- és tulajdoni lap díja, továbbá a folyósítási jutalék, havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díj (Sztár számlacsomag), a törlesztés beszedésének díja (0,0%), valamint elektronikusan megküldött kamatértesítő került figyelembe vételre. A jelzáloghitelek esetén a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás, egyedüli igénylő esetén az Adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges az ügyfél által választott bármelyik biztosítónál. A vagyon,- ill. kockázati életbiztosítás díja a bank számára nem ismert, így a THM számítás során nem kerültek figyelembevételre.
** A példákban a hiteltörlesztéshez a feltétel nélküli, 0 Ft-os számlavezetési díjú Sztár számlacsomag került figyelembe vételre, amelyen díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettség mentesen biztosítja a hiteltörlesztésül szolgáló pénzösszeg elhelyezését, de bármelyik lakossági GRÁNIT bankszámlacsomagot választható az ügyfél saját döntése illetve a számlacsomag esetleges feltételének való megfelelés függvényében.
*** A jelzáloghitel folyósításához a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.
**** A jelzáloghitel folyósításához, amennyiben nincs adóstárs az ügyletben és a hitel-fedezet aránya meghaladja a 60%-ot, az adósra kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

A tájékoztató nem teljes körű. Az akció időtartamát, részletes feltételeit és a jelzáloghitel kondícióit a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakossági hitelekről szóló Hirdetmény, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek ÁSZF és az Üzletszabályzat tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a GRÁNIT Bank honlapján (https://granitbank.hu/hirdetmenyaltalanos) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.