Hogy válasszunk számunkra ideális lakossági bankszámlát pár lépésben?

Bankszámlát fenntartani most már mindannyiunk számára alapvetés, és a mai széles banki termék választékban könnyedén megtalálhatjuk azt a változatot, ami a leginkább igazodik az igényeinkhez.

Lakossági bankszámlát általában hosszútávra választunk, így érdemes a legjobb opció felkutatására egy kis időt rászánni. Fenntartása szükséges ahhoz, hogy ide érkezzen a fizetésünk, itt tudjuk tárolni a pénzünket, vagy éppen innen tudjuk költéseinket intézni. Arról se feledkezzünk meg, hogy a hitelek igényléséhez - például a Babaváró kölcsön felvételéhez - is fel kell mutatnunk bankszámlát, amely ez esetben lehet egy díjmentes számla is.

De miből induljunk ki, mit vegyünk figyelembe, hogy a legjobb csomagot válasszuk?


Milyenek a pénzügyi szokásaink?

Valószínűleg a leginkább testre szabható, legkorszerűbb bankszámlát keressük kedvező díjazás mellett.

Leginkább attól függnek majd a kapcsolódó kiadásaink, hogy mekkora összegek érkeznek rendszeresen a számlánkra, és milyen módokon szeretnénk kezelni a pénzünket. Szeretnénk-e rendszeresen utalni számlánkról, adnánk-e meg csoportos beszedési megbízásokat, feltöltünk-e például ATM-ből időnként készpénzt a lakossági bankszámlára, vagy esetleg társkártyára is szükségünk van, mert többen használnánk ugyanazt a folyószámlát.

Inkább készpénzzel fizetünk a mindennapok során, veszünk-e fel gyakran készpénzt ATM-ből - ez is lényeges lehet, hiszen ennek is van díja.

Ha folyamatosan használjuk a bankszámlát, és erre érkezik a fizetésünk, más típust érdemes választani, mintha speciális okból - például hitel igényléséhez - nyitunk egy külön folyószámlát. Ha néhány korábbi számlakivonatunkat megnézzük, könnyebben beazonosíthatjuk, mit várunk egy ideális bankszámlától.


Nézzük meg az összes ajánlatot a Gránit Bank honlapján

Amikor mindezekkel foglalkoztunk már, érdemes átböngészni a lakossági bankszámlákra vonatkozó kondíciókat, és átgondolni az egyes tételeket: melyik aktivitás mennyibe fog kerülni az igényeink mellett havi szinten. Erre használhatjuk a Bankszámlák oldalon felül külön gombbal elérhető “Összehasonlító táblázat” oldalt is.

Az ajánlatokat megismerve akár át is gondolhatjuk, hogyan jöhetnénk ki még jobban, és módosíthatunk megszokásainkon. Lehet például, hogy tudatosabban költünk, ha rendszeresen figyeljük az igényelt iSMS szolgáltatást?


Kifizetődőbb az online bankolás

Ajánlatott manapság minél inkább online kezelni pénzügyeinket. A NetBankos utalás gyors, kényelmes, és általában díjmentes. Akár Digitális Plusz számlacsomagot is választhatunk, ahol egy fix havi számlavezetési díjért cserébe díjmentesek az elektronikus csatornákon megadott belföldi forint átutalásaink, rendszeres átutalásaink, csoportos beszedéseink, sőt szintén díjmentesen igényelhetünk iSMS szolgáltatást is tranzakcióinkról. Itt arra érdemes ügyelni, hogy maradjunk az ‘online térben’, és ebben az esetben nagyon jól jövünk ki anyagilag.

Digitális téren a Gránit Bank sokrétű szolgáltatást nyújt: bármely számlacsomagja pár kattintással megnyitható szelfis azonosítással az eBank applikáció, vagy videós azonosítással a VideóBank applikáció segítségével.

Ha sikerül áttérnünk az online ügyintézésre, az sem okoz igazán gondot, ha esetleg távolabb van az adott pénzintézet bankfiókja, hiszen mindent elérünk az interneten.

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

Vissza az összeshez