Újdonságok – aktuális információk
További részletek ⟶

Gránitbank

Újabb innováció a Gránit Banktól az Android és iOS rendszerű mobiltelefonokon: állampapír vásárlás néhány kattintással az eBank applikációban

A VideóBank mellett a Gránit Banknál már értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek mostantól mobilapplikációjukban is vásárolhatnak állampapírokat néhány kattintással, kényelmesen. A megvett Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok pedig akár már másnap megtekinthetők az app „Vagyonom” menüpontjában. Az az ügyfél, akinek még nincs értékpapírszámlája, az appból indított VideóBank hívásban azonnal meg is nyithatja azt. Az értékpapírszámla nyitása és az állampapír vásárlás díjmentes. Az új innovációval egyidejűleg az Android felhasználók számára is fokozatosan elérhetővé válik a modern, digitális bankolás élményét visszaadó, ügyféligényekre szabott, megújított arculatú Gránit eBank alkalmazás. .

A lehető legegyszerűbben, mobilapplikációjukban néhány kattintással vásárolhatnak díjmentesen Prémium és Bónusz Magyar Állampapírokat, valamint Magyar Állampapír Pluszt az aktuálisan kibocsátott sorozatokból a Gránit Bank ügyfelei a bank legújabb innovációja révén. A megvásárolt állampapírt lakossági ügyfelek díjmentes számlavezetéssel rendelkező értékpapírszámlán helyezhetik el, amennyiben pedig még nem rendelkeznek ilyen számlával, azt az applikációból indított VideóBank hívásban azonnal meg is nyithatják. A Gránit Bank minden banki munkanapon, nyitvatartási időben visszavásárolja az általa forgalmazott lakossági állampapírokat, az adott napra érvényes vételi árfolyam szerint. A kiválasztott Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok, abban az esetben, ha a megbízás munkanapokon 14:00 óráig beérkezik és rendelkezésre áll a fedezet, másnap már láthatók az applikáció Vagyonom menüpontjában. A 14:00 óra után érkezett vételi megbízások esetében az állampapírok két nappal később lesznek megtekinthetők az alkalmazásban.

„A Gránit Bank digitálisnak született. Ügyfeleink 80 százaléka aktívan használja a Gránit eBankot, amelynek egyik legkedveltebb funkciója a betétlekötés. A banknál már a betétek 90 százalékát néhány kattintással, mobilapplikációjukon kötik le az ügyfelek. Bízom benne, hogy nagy lesz a népszerűsége a legújabb innovációnknak is, és ügyfeleink hasonlóan nagy arányban intézik majd állampapírvásárlásaikat is a mobilalkalmazásukon keresztül, egyszerűen és kényelmesen” – mondta Jendrolovics Péter vezérigazgató-helyettes, a bank Lakossági Divíziójának vezetője az új funkció élesítése kapcsán.

Több lépésben újította meg eBank applikációját a Gránit Bank. Elsőként az iOS operációs rendszerű alkalmazás felülete kapott az ügyfelek használati szokásaihoz jobban illeszkedő, ergonomikus és modern kezdőképernyőt, amely arculati frissítés mostantól az Android felhasználók számára is elérhető.

Az állampapír-vásárlást meglévő értékpapír számla esetén az eBank mobilapplikációban az „Állampapír” menüpontra nyomva lehet elindítani, ahol rögtön látható a vásárlásra fordítható egyenleg is. A következő felületen megtekinthetők az elérhető állampapírok, ezek aktuális hozamai, a futamidő vége, valamint hogy a futamidő végéig milyen hozam érhető el 1 millió forint lekötésénénél. Az állampapír kiválasztását követően meg kell adni a vásárlás összegét, amelyet az elérhető hozam függvényében lehet módosítani, majd meg kell erősíteni a vételi szándékot. A megbízás feldolgozásáról a Gránit Bank az ügyfél NetBank fiókjába küld értesítést. Az állampapír-portfólió tételesen listázva, az összes fontos részlettel együtt áttekinthető az alkalmazásban.

Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a lakossági állampapírok esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

Nulla forintos számlavezetéssel, ingyenes bankkártyával, díjmentes elektronikus utalással, pénzbeli jóváírásokkal, valamint lakáshitelekhez kapcsolódó kamat-, és további egyéb díjkedvezményekkel kínálja Diákhitel Számláját a Gránit Bank.

A Gránit Bank – mint a Diákhitel Központ Zrt. által kiírt közbeszerzési pályázat egyik nyertese - Diákhitel Számla vezetési szolgáltatást kínál a Diákhitelt igénylő felsőoktatási, szak- és felnőttképzési hallgatók számára. Az újonnan igényelt Diákhitel1 konstrukciót a Diákhitel Központ már kizárólag csak Diákhitel Számlára folyósítja, de fennálló diákhitelek, és újonnan igényelt Diákhitel2 vagy Képzési Hitelek esetén is lehetősége van a diákoknak a Gránit Diákhitel Számlát választani.

„Megtisztelő számunkra és egyúttal nagy örömünkre szolgál, hogy a Diákhitel Központ pályázatának egyik nyerteseként olyan fiatal generációk számára nyújthatunk rendkívül kedvezményes, díjmentes számla- és szolgáltatáscsomagot, akik már „digitálisnak születtek” és így a legnyitottabbak az innovatív digitális banki megoldásainkra” hangsúlyozta Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Diákhitel Számla rendkívül előnyös kondíciók mellett érhető el a Gránit Bankot választó hallgatók számára. Díjmentes a számla vezetése valamint a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya is. Díjmentesek továbbá az elektronikus csatornákon benyújtott eseti utalások, a csoportos beszedési megbízások és a rendszeres forint utalások is. A diákokat a Bank díjmentes iSMS-ben értesíti a bankszámlájukon megvalósult tranzakciókról. A Gránit Diákhitel Számla konstrukcióhoz díjmentes értékpapírszámlanyitás és számlavezetés, valamint díjmentes állampapír vétel és eladás is elérhető. A Gránit Bank kamatkedvezményt kínál a diákoknak lakásvásárlási céljaik megvalósításához, és egyéb céljaik finanszírozásához is.

A Gránit Diákhitel Számlához a Bank további számos kedvezményt biztosít, így:

 • 32.000 forint jóváírás jár szelfis számlanyitás esetén,
 • 9.000 forint jóváírás a sikeres ügyfélajánlás után,
 • 4%-os jóváírás a folyósított Diákhitel összege után, amely félévente akár 30.000 forintot is elérhet*.
 • a mindenkor érvényes MNB alapkamat mínusz 5,00%, azaz jelenleg évi 8,00% látra szóló kamat és EBKM a számlán lévő szabad pénzeszköz után**,
 • Babaváró hitel igénylése esetén emelt szintű, 205.000 forint összegű jóváírás,
 • feltétel nélkül köthető le a Gránit KamatMax Plusz betét***,
 • 10% kedvezmény jár a Platinum kártya éves díjából,
 • Platinum kártya birtokosoknak díjmentes Press Reader alkalmazás használat, amellyel 7.000 újság érhető el.

A diákoknak új Diákhitel vagy Képzési Hitel igényléskor nincs más dolguk, mint kiválasztani a Gránit Bankot Diákhitel Számla vezető bankjukként. A Diákhitel konstrukcióval már rendelkező hallgatók pedig a Diákhitel Direkt fiókon keresztül a „Nyomtatványok-Kedvezmények” menüpontban jelezhetik a Gránit Diákhitel Számla iránti igényüket.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletes feltételeket a Gránit Diákhitel számlacsomagról szóló Hirdetmény, Általános Szerződési Feltételek és az Üzletszabályzat tartalmazza, melyek megtalálhatók a GRÁNIT Bank honlapján (granitbank.hu/hirdetmenyek) és az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben kifüggesztve.

*A Bank Gránit Diákhitel Számlára érkező szabad felhasználású Diákhitel1 folyósításának hónapjában a folyósított összeg 4%-ának megfelelő összeget jóváír az Ügyfél számláján. A jóváírásra a folyósítás hónapjának utolsó napjáig kerül sor. A kedvezmény a tanulmányi félévenként elérhető legmagasabb hitelösszeg alapján került meghatározásra. A jóváírás csak azon hónapokban teljesül, amelyben az Ügyfél számlájára szabad felhasználású Diákhitel1 folyósítása történik.

** A Diákhitel Számla látra szóló kamata a diákhitel folyósítás jóváírásának hónapjában a folyósítás napjától kezdődően: Mindenkori éves MNB alapkamat mínusz 5%, jelenleg: évi 8,00% (EBKM: 8,00%) Azon hónapban, amelyben a Diákhitel Számlán diákhitel jóváírás nem történik a látra szóló kamat mértéke:0,01%;

*** KamatMax Plusz Betét: A Bank napi kamatszámítással változó kamatot fizet, melynek mértéke a mindenkori éves MNB alapkamat mínusz 2,00%, jelenleg: évi 11,00%. A 471/2022. (XI.21.) Korm. rendeletben meghatározott 20 000 000 Ft alatti összegben kötött betétszerződésekre érvényes, ezt meghaladóan a hivatkozott Korm. rendeletben meghatározott kamatmérték alkalmazandó. A betéti szerződés részletes leírását az Üzletszabályzat és a Betétügyletek ÁSZF tartalmazza. Éves kamat a feltételek nem teljesítése esetén 0,50% (EBKM: 0,50%) Éves kamat a betét lejárat előtti feltörés esetén az eltelt naptári napokra járó kamat 50%-a, jelenleg évi 5,50 % (EBKM: 5,50 %) Részletek és feltételek: granitbank.hu/lakossag/megtakaritasok/kamatmax-plusz-betet.

A keresőoldalakon megjelentek olyan adathalász, azaz csaló weboldalak, amelyek a Gránit Bank nevében hamis NetBanki bejelentkező felületre irányítanak. A személyes adatok és a bankszámla védelmében kérjük, legyetek körültekintők, és az alábbiakra fokozottan ügyeljetek NetBanki belépés előtt:

 • Honlapcímünket, azaz a https://granitbank.hu címet a NetBank belépéshez mindig te magad írd be a böngésző címsorába, ne a keresőmotorok segítségével próbálj rátalálni a linkre és úgy bejelentkezni.
 • Honlapunk jobb felső sarkában található a NetBank ikon, erre kattintva a https://netbank.granitbank.hu/ címre jutsz, ami az internetbank belépési felülete.
 • Mindig ellenőrizd a weboldal hitelességét néhány egyszerű lépés segítségével:
  • A böngésző címsorában ellenőrizd, hogy így kezdődik a weboldal címe: „https://” (Ez jelenti, hogy a kapcsolat titkosított.)
  • A böngésző címsorában ellenőrizd, hogy zárt lakat ikon megjelenik-e (Ez jelenti, hogy a webhely egy megbízható hatóság által kibocsátott érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik.)
  • Ellenőrizd a linket: tartalmaz-e elírást vagy helytelen írásmódot (pl.: grnitbank vagy granltblanc)
  • Ellenőrizd, hogy a weboldal „.hu” végződésű-e

Gránitbank

 • Ha megerősítő kódot kapsz SMS-ben, minden esetben körültekintően olvasd el, és csak azokat a megerősítő kódokat írd be egy weboldalon, amelyek a szándékoddal megegyezően érkeztek.
 • A Gránit Bank sosem küld SMS-ben, e-mailben olyan linkeket, amelyen NetBank belépésre szólít fel. Amennyiben kétséged támad egy üzenettel kapcsolatban, kérjük, keresd fel ügyfélszolgálatunkat a +36 1 510 0527-es telefonszámon.
 • Legyél körültekintő, alaposan olvass át minden olyan üzenetet, mely valamilyen cselekvésre buzdít vagy szólít fel (Pl.: link megnyitás, adatmegadás stb.)! Szolgáltatók nevében küldött, díjfizetésre vagy adategyeztetésre felszólító üzeneteket illetően különösen légy óvatos!
 • Nincs olyan banki szolgáltatás, amely keretében a különböző apróhirdetési portálokon feladott hirdetésre jelentkező által küldött linken keresztül NetBank bejelentkezést kell végrehajtani pénzátvétel céljából! Az ilyen linkek mindig adathalász oldalra vezetnek!

Ha a fentiek közül bármelyik pontban csalást gyanítasz, keresd fel e-mailben vagy telefonon digitális ügyfélszolgálatunkat, és jelentsd az esetet!

Gránitbank

A modern, innovatív és digitális bankolás élményét visszaadó, a fiatal generációhoz is közel álló arculat várja a Gránit Bank ügyfeleit.

A bank fejlesztéseivel igyekszik megragadni a fiatalok figyelmét, elég csak a Mastercard 2022 Év bankja versenyen két első díjjal jutalmazott Gránit Family szolgáltatásra gondolni, vagy az azonnali fizetésen alapuló, jelenleg elsősorban egyetemi hallgatók számára elérhető Fair Pay fizetési megoldásra, esetleg a szelfis számlanyitásra. Az arculatváltás ezt a törekvést erősíti az új, modern színek és formák segítségével.

Az új arculatban domináló színeket értékes ásványok inspirálták. A zafír a megbízhatóságot, a fehér az egyszerűséget, az opál a barátságosságot, az ónix a stabilitást, a smaragd pedig a frissességet jelképezi. A megújult logóban a stabilitást kifejezve egy ikonban jelenik meg a Gránit Bank monogramja, amelynek formája egyszerre nyitott és barátságos is. Az új arculathoz párosuló üzenet: „Ott vagyunk Neked”, pedig egyértelművé teszi az ügyfelek számára, hogy a Bankra bármely élethelyzetükben biztosan számíthatnak.

Egymásnak ellentétes folyamatok jellemzik a hazai banki megtakarítási piacot. Az elmúlt hónapokban folyamatosan a kritikák kereszttüzében álltak a bankok amiatt, hogy nem fizetnek érdemi kamatot a náluk elhelyezett betétekre, miközben a jegybanki irányadó kamat 18 százalékon áll, az éves infláció pedig 25 százalék körüli. A megtakarítóknak nehéz azzal érvelni, hogy a betétekkel párhuzamosan a hitelkamatok sincsenek köszönőviszonyban sem a jegybanki attribútomokkal, s hogy egy 10 évre fixált lakáshitel januári, 8,9 százalékos átlagkamata az elkövetkező évben még bizonyosan azt biztosítja a kölcsönt felvevő ügyfélnek, hogy a törlesztéssel beljebb lesz, mintha nem vett volna fel kölcsönt: hiszen a pénz jelenértéke a felmérések szerint a hitelkamat kétszeresével, 17-18 százalékkal romlik majd 2023-ban. Nem hiába mondják, hogy az infláció a hitelfelvevők ajándéka – persze csak akkor, ha fix kamatozású kölcsönt vettünk fel.

Történelmi mélyben a kamatkülönbség

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor a bankbetétek terén is elindult a kamatpezsgés. Míg korábban jellemzően csak egy-két bank – köztük a Gránit Bank – fizetett „érdemi” kamatot a betétekre, a legfrissebb ajánlatokban már más pénzintézet is feljebb srófoltaa lekötött betétek kamatát – igaz, rendszerint csak 1-1 szegmensre vonatkozóan, s messze nem a piaci trendeket diktáló bankokszintjére emelve az ajánlatot. Azt, hogy az ügyfelek kamatérzékenyek lettek, mindennél jobban mutatja, hogy az idei év első hónapjában a bankokban éven belüli időre lekötött lakossági betétek átlagos kamatszintje a 2022. januári 0,8 százalékról a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 8,23 százalékra emelkedett, vagyis az új betétek keresik a magas ajánlatot adó bankokat. A betétek és a már említett piaci lakáshitelek átlagos kamata között különbség a tavaly januári 422 bázispontról 67 (!) bázispontra csökkent. A kamatkülönbség 2021 áprilisiában, amikor rekordalacsony, 3,95 százalékos átlagos kamaton lehetett 10 évre fixált lakáshitelt felvenni, 372 bázispont volt.

Fogynak a lekötött betétek

Annak ellenére, hogy immár a klasszikusan rövid távú, 93 százalékban éven belüli lekötésekkel operáló (s épp ezért az állampapírhozamokkal és futamidőkkel nem is összevethető) bankbetétek kamata emelkedik, az emberek havonta bankbetétbe helyezett lekötései tavaly szeptember óta folyamatosan csökkennek: 2023 januárjában már csak 372,4 milliárd forint értékű új betétet kötöttek le a lakossági ügyfelek, ez harmadával kevesebb, mint a tavaly júliusban a banki betétben landolt 560 milliárd forint.

Feléljük a tartalékokat

Ha már van érdemi kamat, akkor miért csökken a lekötött betétek összege? Ezt magyarázhatja, hogy a pénzromlás egyre több átlagcsaládnál apasztja a megtakarításokat – márpedig a klasszikus bankbetét nem épp a gazdag, diverzifikált befektetési portfolióval rendelkező privátbanki ügyfelek fő területe. Egyszerűen fogynak a megtakarítások.

Ezt még plasztikusabban mutatja meg, hogy az érintett jegybanki statisztika 2017 óta rendelkezésre álló adatai szerint nem volt még egyetlen olyan hónap sem, amikor a lakosság nem lekötésben lévő, hanem pusztán lakossági számlán parkoló és látra szóló lakossági betéteinek állománya alulmúlja az egy évvel korábbi értéket. Márpedig 2022 novembere óta a lakossági számlákon lévő összeg folyamatosan kisebb, mint egy évvel korábban. Az immár negyedéve tartó negatív trend gyorsul: a 2023 januári 7343 milliárd forintos állomány már 8,5 százalékos visszaesést jelez a 2022. januárjában kimutatott 8022 milliárd forintnyi számlapénzhez képest. A lakossági számlákon lévő pénz állománya a személyi jövedelemadó visszatérítés 2022 februári számlákra érkezése óta folyamatosan csökken. Ma annyi gyorsan mobilizálható tartaléka van a lakossági ügyfeleknek, mint 2021 májusában volt.

A számlapénz lehetne a kamatverseny új területe

A lassan mérséklődő infláció következtébenegyelőre nem várható érdemi átcsoportosítás alakossági megtakarítások terén. Az ügyfelek inkább nem kötik le a pénzeiket, igyekeznek likvid tartalékot képezni. Ez pedig azzal járhat, hogy felértékelődnek azok a számlaszolgáltatások, többek között a Gránit Bank Kamat Plusz számlacsomagja, amelyeknél lekötés nélkül érdemi kamatot kaphat a számlát vezető ügyfél.

*A cikk Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi elemzőjének véleménye.

Gránitbank

A GRÁNIT Bank napi kamatszámítással, kiemelkedő változó kamatot - jelenleg évi 8% - (mindenkori éves MNB alapkamat - 5%) fizet, lekötés nélkül azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik munkabére, nyugdíja a GRÁNIT Bankba érkezik. A kiemelkedő kamat mellett a bankszámlának nincs számlavezetési díja, és teljesen díjmentesek a 20 ezer forint alatti belföldi elektronikus utalások. A Kamat Plusz számlacsomagot szelfivel vagy VideóBankon keresztül is megnyithatják az ügyfelek.

Amennyiben munkabérüket, nyugdíjukat a Bankhoz utalják, az éves 8 százalékos kamat napi időarányos részét a Bank havonta fizeti az éppen a számlán lévő összegre a GRÁNIT Banknál. A kamat mértéke a mindenkori jegybanki alapkamathoz igazodik, annál 5 százalékkal kisebb, a 13,00%-os alapkamatot alapul véve jelenleg 8,00%* (EBKM 8,00%).

A jövedelem-jóváírási feltétel abban az esetben teljesül, ha csoportos átutalással és/vagy beazonosítható közleménnyel legalább 200 000 Ft jövedelem érkezik a bankszámlára. További kikötés még, hogy a jövedelemnek az adott hónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtti 3. munkanap és az adott hónap 12. napjáig be kell érkeznie, a kamatra pedig az első munkabér jóváírás napjától jogosult a számlatulajdonos. Beazonosítható közleménynek az minősül, amely tartalmazza az alábbi szavak valamelyikét: bér, munkabér, jövedelem, fizetés, nyugdíj.

A GRÁNIT Kamat Plusz számlavezetési díja 0 forint, a számlacsomagnak nincs feltétele, ráadásul 20 ezer forintig díjmentesek az elektronikusan indított belföldi utalások.

A GRÁNIT Bank kiemelkedő kamatot biztosít, és digitális megoldásaival egyszerűen, akár otthonról mobilapplikációval, szelfivel megnyitható a Kamat Plusz bankszámla is, melyért 20 ezer forint jóváírás** jár az eBank aktiválása esetén.

A Kamat Plusz számlacsomaghoz le sem kell kötni a pénzt, a bankszámlán mindenkor fellelhető egyenlegre fizeti a Bank a kiemelkedő kamatot.

*A munkabér és nyugdíj jogcímen érkező havi legalább 200 ezer Ft jövedelem jóváírás esetén a Bank változó kamatozású, napi kamatot fizet, melynek mértéke az aznapi MNB jegybanki alapkamat mínusz 5,00 % (jelenleg: 8,00%). A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Üzletszabályzat és a Betétügyletek ÁSZF tartalmazza, részletek: https://granitbank.hu/szamlanyitas/bankszamlak/ **A jóváírás csak a GRÁNIT Neo Mastercard, GRÁNIT Standard Mastercard dombornyomott, GRÁNIT Standard Mastercard nem dombornyomott és GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártya igénylése esetére vonatkozik. A választott bankszámlához kapcsolódó díjakat, költségeket a mindenkor hatályos Lakossági Bankszámlákról és Kapcsolódó Szolgáltatásokról szóló Hirdetmény tartalmazza. Amennyiben a számlanyitást követő 12 hónapon belül a számla megszüntetésre kerül, abban az esetben az ügyfél köteles visszafizetni a 20 000 Ft-ot. GRÁNIT Hős és Hello GRÁNIT, GRÁNIT Family számlacsomagjaink egyelőre nem nyithatók szelfivel, így rájuk nem érvényes az akció. Az akció 2023.04.01. napjától 2023.04.19. napjáig érvényes. Akció hirdetménye itt elérhető.

Elsöprő sikert aratott a Gránit Bank a Mastercard - év bankja 2022 versenyen. A Bank elnyerte „Az év digitális banki UX megoldása” és „Az év fiataloknak szóló programja” díjat, ezentúl második helyezést ért el „Az év fenntartható kezdeményezése” kategóriában, amellyel az ügyfelek kártyás költéseinek karbonlábnyomát bemutató Öko Kalkulátort ismerték el, míg „Az év prémium banki aktivitása” kategóriában a harmadik hellyel elsősorban a VideóBankon keresztül nyújtott prémium szolgáltatásokat díjazták a hazai kereskedelmi bankok legrangosabb szakmai seregszemléjén.

Immár másodszor ért el első helyezést a Gránit Bank Az év UX megoldása kategóriában a Mastercard – év bankja versenyen, ahol tavaly óta ebben az új kategóriában ismerik el a leginkább ügyfélközpontú, legjobb ügyfélélményt nyújtó banki megoldásokat. Míg a Gránit Bank tavaly a webes lakáshiteligényléssel és az Otthon Kalkulátorral került a dobogó legfelsőbb fokára, idén a Gránit Family mobilapplikációja révén kapta meg – az indoklás szerint elsöprő többséggel – a legjobb digitális banki UX megoldás díját. A pályázatok számát tekintve ez a kategória volt a legnépszerűbb, 8 bank versengett az első helyért.

„A Gránit Bank Family appja nagyon jó minőségben hozott a piacra olyan képességet, ami nagyon fontos a családok számára, azt, hogy a gyerekek és a fiatal korosztály is könnyedén hozzáférjen bankszámlához, a család által együtt menedzselve. Különösen kiemelendő, hogy kifejezetten gyerekekre mérve nagyon jól volt tervezve a felhasználói útvonal, látszott, hogy ezt gyerekeknek tervezték és gyerekekkel tesztelték.” - indokolta többek között a verseny zsűrije az elsőséget.

A Gránit Family értékajánlattal a gyermekek már 6 éves kortól 0 Ft-os számlavezetési díjjal elsajátíthatják a pénzkezelést, saját környezetbarát bankkártyát használhatnak, kamatot kapnak a virtuális malacperselyben gyűjtött pénzükre, edukálhatók a rendszeres megtakarításra, miközben a szülő saját app-jával követheti gyermeke pénzügyeit. Mindezt a bank online családi számlanyitással és gyermekekre optimalizált képi világgal támogatja.

„A Gránit Bank, alapítása óta digitális üzleti modellt képvisel a hazai bankolásban és célja, hogy folyamatos innovációival egyre magasabb ügyfélélményt nyújtson, mindezt a lehető legkedvezőbb áron” – hangsúlyozta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint az innovációk megtervezésénél fontos szempont a Bank számára, hogy a bonyolultnak tűnő bankolást minél egyszerűbbé, átláthatóbbá, néhány kattintással elvégezhetővé tegye ügyfelei számára, ugyanakkor a fenntarthatóságot és a pénzügyi tudatosság fejlesztését is szolgálja.

Idén további innovációkat tervez a Bank többek között a Gránit eBank mobilbanki alkalmazás funkcióinak további bővítésére és a Gránit Family app továbbfejlesztése terén is.

A Bank Üzletszabályzatának 28. pontja alapján, a jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023.01.29-én (vasárnap) 02:00-03:00 óra között a bankok közötti központi elszámolást végző GIROInstant ÉLES rendszert és kiszolgáló környezetét érintő verzióváltást hajt végre. A verzióváltás miatt az azonnali tranzakciók, azaz a bankszámláról indított utalások és bankszámlára érkező jóváírások központi feldolgozása és elszámolása szünetel. A leállás ideje alatt a bankkártya használat zavartalanul működik.

Köszönjük megértését, az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük!

Figyelem!

Csalók visszaélnek a Gránit Bank nevével és hamis Gránit netbanki felületet hoztak létre, ezért kérjük ügyfeleinket, hogy kizárólag a https://granitbank.hu oldalon keresztül használják a Gránit Bank netbanki funkcióit. A csalás tényéről tájékoztattuk a Google Magyarországot annak érdekében, hogy töröljék az eddig azonosított és esetleg a későbbiekben létrehozott hamis honlapokat is. Egy másik csalási kezdeményezést is azonosítottunk, a közösségi média felületeken a Gránit Bank nevében hamis kérdőívvel csalók próbálnak adatokat szerezni az ügyfelektől, pénzjutalomért cserébe. Felhívjuk minden ügyfelünk figyelmét, hogy a közösségi média felületeken terjedő, a Gránit Bank nevével visszaélő kérdőívet ne töltsék ki, illetve a személyes adataikat, felhasználó azonosítót, jelszót, bankkártya adatot ne adják meg! A Gránit Bank ügyfelek személyes adatait, banki felhasználói azonosítóit, bankkártya adatait SOHA nem kéri ügyfeleitől sem e-mailben, sem egyéb nyilvános fórumon keresztül.

A fokozott biztonság érdekében minden esetben ellenőrizze a meglátogatott weboldal címének pontosságát, ne hagyatkozzon a keresőkre (a bűnelkövetők gyakori módszere, hogy az eredetihez hasonló című és/vagy tartalmú oldalra irányítják, és ott adatmegadásra veszik rá a gyanútlan felhasználót) minden esetben a címsorban a https://granitbank.hu saját kezű beírásával nyissa meg a Gránit Bank honlapját és onnan nyissa meg a NetBankját.

A Banktól kapott SMS/iSMS pontos tartalmát/célját minden esetben ellenőrizze! Ha nem Ön kérte az eBank telepítést és azt tartalmazó SMS/iSMS-t kap, azonnal jelezze a Banknak!

Köszönjük az együttműködését!

Gránitbank

Ügyfeleink közül nem biztos, hogy mindenki határozottan tud válaszolni arra a kérdésre, miért választotta a Gránit Bankot. Szerencsére Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu alapítója és pénzügyi szakértője egyáltalán nem jön zavarba, ha erről kérdezik.

- Rendszeresen fordulnak hozzám pénzügyi tanácsért a környezetemből, sőt, a munkám kapcsán még ismeretlenek is megkérdeznek, hogy egy bizonyos élethelyzetben, amikor akár több pénzügyi ajánlatot is igényelnének egyszerre, például hitelt és bankszámlát, mit válasszanak. – kezdi a történetét Péter.

Mint megemlíti, ez még abban az időszakban volt, amikor szinte egyáltalán nem volt jellemző a digitális bankolás. Viszonylag fejletlenek voltak a banki összehasonlító kalkulátorok az interneten, sőt maguk az emberek sem éreztek rá ennek az ízére. Az okostelefonoknak még kicsi képernyői voltak és a weblapok sem voltak mobilra optimalizálva. Banki mobilalkalmazásokról csak elvétve lehetett hallani és az állami szabályozás sem tette még lehetővé a pénzügyi szerződéskötést az interneten keresztül.

Péter szerint a digitális bankolásnak két jellemzője biztosan egységes minden banknál és ez a Gránit-nál is megtalálható. Az egyik ilyen a kedvező díjazás, a másik pedig a legfejlettebb technológia használata.

De Péternek van egy harmadik szempontja is, igaz, ez már személyes, ez pedig a környezettudatosság. A legapróbb részletektől, mint a papírok újrafelhasználása, a kétoldalas nyomtatás, vagy a fogmosás közbeni víztakarékosság, egészen odáig figyel a környezetre, hogy elektromos autóval jár. Ezért örült, amikor olyan kezdeményezést látott a bankszektorban, mint az Öko Kalkulátor a Gránit Banktól, amely a bankkártyás költések alapján a mobilapplikációban kiszámolja, hogy mekkora az ügyfél karbonlábnyoma.

A bankszámla nyitása a Gránit Banknál szinten egy konkrét előnyhöz kapcsolható az életében: egy ingatlan vásárlásakor kellett pénzt utalnia, és az eladónak a Gránit Banknál volt számlája. Akkor még nem ért át a pénz azonnal két bank között Magyarországon, így Péter úgy döntött, számlát nyit a Gránit Banknál. A döntést tett követte: videóbankon keresztül megnyitotta a számlát kényelmesen az otthonából, az átutalással pedig sok pénzt megspórolt magának, ráadásul nem kellett az ügyvédnél órákat ülni, amíg átért a pénz az eladóhoz.

- Hát így lettem magam is Gránit-os azok után, hogy rengeteg ügyfélnek javasoltam a Gránit élenjáró digitális megoldásait. A dolog vége az lett, hogy nemcsak a magánszámlámat vezetem itt, hanem a cégem számlavezetését is ide hoztam, sőt, még a feleségem is a Gránit-nál bankol – mondja a pénzügyi szakember.

A Gránit Bank hozta el elsőként a hazai Android tábor számára az újgenerációs érintéses mobilfizetést is, amely ma már általánosan elterjedt.

- Előfordult olyan eset is, hogy amikor közöltem a pénztári fizetéskor, hogy mobillal fizetek, azt mondták, hogy azt náluk nem lehet, mivel csak bankkártyás fizetés van. Szerencsére gyorsan tisztázódott a félreértés, én pedig megtanultam, hogy ha kérdezik, hogy mivel fizetek, akkor ne azt mondjam, hogy mobillal fizetek, hanem csak azt, hogy bankkártyával. Ez eltüntette a redőket a pénztárosok homlokáról és készségesen nyújtották felém a POS terminál érintéses leolvasóját – mesélt a Gránit Banknál elérhető mobilfizetés 2016-os bevezetésénél szerzett tapasztalatairól Péter.

Mára megszokottá is vált, hogy a mobilfizetést kártyás fizetésként jelzik a boltokban, éttermekben, senki sem csodálkozik azon, ha ilyenkor a mobilt nyújtja a vevő a kártyaolvasó terminál fölé. Természetes ugyanis, hogy a mobilunkkal fizessünk, így az okostelefon használata a kártyaolvasók szempontjából kisebb forgalmú üzletekben sem okozhat fennakadást a legkisebb településen sem.

A Bank Üzletszabályzatának 28. pontja alapján, jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve ezúton tájékoztatjuk, hogy szolgáltatásaink javítása érdekében előre tervezett karbantartásokat végzünk 2022. 11. 12-e szombat 19:00 és 2022. 11. 13-a vasárnap 14:00 óra között.

A karbantartás idején átmeneti ideig lassulást, esetleg átmeneti szüneteltetést tapasztalhatnak az alábbi szolgáltatásokban:

 • Mobil applikáció (Gránit eBank, Gránit Family)
 • Netbank
 • Azonnali fizetési megbízások küldése
 • iSMS/SMS üzemet kézbesítése

A bankkártyás fizetés a szombaton 18:00-kor rendelkezésre álló egyenleg erejéig zavartalanul működik ezen időszak alatt is. Ügyfélszolgálatunk a karbantartás ideje alatt is rendelkezésre áll!

Köszönjük megértésüket, az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Gránitbank

A Gránit Family Junior számlacsomagot 0 Ft-os számlavezetéssel és bankkártya díjjal 6-18 éves gyermekeddel közösen tudod megnyitni online VideóBankon keresztül, vagy szelfivel is a Gránit eBank alkalmazásodban, amennyiben már ügyfelünk vagy. Ezt követően tölthetitek le gyermeked telefonjára a Gránit Family alkalmazást.

A Gránit Family alkalmazás funkciói

A Gránit Family alkalmazás kezdőlapján találhatóak meg az alap funkciók. Itt az alkalmazás mutatja az egyenleged, tájékoztatást ad a havi pénzmozgásokról. Tovább lépve láthatod az adott hónap bevételeit és költéseit.

Az alkalmazás egyik sajátossága a „Bevételem” funkció. Ezen a felületen a gyermek kérhet és teljesíthet különböző feladatokat, zsebpénzért cserébe. Feladatokat a szülő és a gyermek is meghatározhat és határidőt is állíthatnak be a teendők elvégzésére.

A „Megtakarítások” fülön a gyermekek egyedi megtakarítási célokat tűzhetnek ki, melynek elérését a „Bevételem” funkció is segítheti. Új cél beállítását követően a Gránit Family Megtakarítási számlán a gyermek pénze kamatozik 5,00%-os éves kamattal (EBKM: 5,00%) a 2022. 12. 31-ig tartó akció keretében. Ha a meghatározott összeg összegyűlik, a gyermek egy látványos animáció keretén belül virtuálisan feltörheti a perselyét, és felhasználhatja az összeget.

Az Gránit Family alkalmazást tehát mind a funkciók terén, mind az alkalmazott design elemeken keresztül is a gyermekek igényeire szabtuk. Felülete felhasználóbarát, átlátható, játékos illusztrációkkal és animációkkal.

A számlacsomaghoz természetesen igazi és egyedi design-nal rendelkező bankkártya is jár.

A szülő szerepe

Tekintettel arra, hogy a gyermek (a meghatározott limit összegek keretein belül) önállóan fogja kezelni a pénzügyeit, kiemelt szempont volt az app tervezésénél a biztonság. A szülő a Gránit eBank alkalmazásunk „Family-szülő” funkcióján keresztül tudja nyomon követni gyermeke pénzügyeit. A biztonságos bankolás érdekében a szülő bármikor zárolhatja a gyermeke bankkártyáját, vagy állíthatja a limiteket, teljeskörű felügyeletet gyakorolva a gyermek bankkártyája felett. A szülő a korábban bemutatott módon, a Family-szülő funkcióban állíthat be feladatokat, vagy utalhat pénzt a gyermekének.

A gyermek Gránit Family alkalmazásának aktiválása is a szülővel közösen történik, hiszen a szülő eBank appja nélkül az nem lehetséges. Az aktiváláshoz ugyanis a Gránit Family applikációval kell beolvasni a szülő eBank alkalmazásában megtalálható QR-kódot.

Vezesd be a gyermekedet is a pénzügyekbe a Gránit Family alkalmazással!

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, az abban foglalt információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű. A kondíciók módosításának jogát a Gránit Bank Zrt. fenntartja. Gránit Family Junior számlanyitás legalább 6. életévét betöltött kiskorú számára kezdeményezhető olyan törvényes képviselője által, aki a Gránit Banknál lakossági bankszámlát nyitott. Az online történő számlanyitás feltétele mind a kiskorú mind pedig törvényes képviselő tekintetében VideóBank esetén plasztik formátumú személyazonosító igazolvány; Szelfi számlanyitás esetén új típusú személyazonosító igazolvány. A termék részletes leírása megtalálható a https://granitfamily.hu weboldalon, további feltételeket és kondíciókat a vonatkozó szerződés és az ahhoz kapcsolódó általános szerződési feltételek valamint hirdetmények tartalmazzák, melyek megtekinthetők a Bank honlapján (https://granitbank.hu/hirdetmenyek) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

A Gránit Bank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy digitális szolgáltatásaival és innovációival párhuzamosan megfelelő védelmet is nyújtson ügyfeleinek és értékeiknek. Szeretnénk néhány hasznos tanácsot megosztani, hogy egy esetleges csalási kísérletet könnyedén felismerj és megelőzz.

Az információbiztonság látványos fejlődése ellenére a bűnelkövetők módszerei is változtak. A szenzitív adatokkal kapcsolatos visszaéléseknek számos módja létezik, amelyek ellen néhány szabály betartásával hatékonyan lehet védekezni.

Az adathalászat leggyakoribb módja a telefonos megkeresés, valamint elektronikus levél útján történő kapcsolatfelvétel. Ezek ellen többféle módon is lehet védekezni, de sajnos a bűnelkövetők egyre szofisztikáltabb módszereket alkalmaznak, így a védelem is egyre fokozottabb figyelmet kíván.

Jelszavakat, egyéb személyes azonosítókat, banki információkat ne adj ki se telefonon, se e-mailen keresztül. Az adatokat ne oszd meg senkivel, abban az esetben sem, amennyiben a támadók arra is hivatkoznak, hogy azokat az információkat az ügyfél védelme és biztonsága miatt szeretnék. A Bank sosem kér el ilyen adatokat az ügyfelektől sem telefonon, sem elektronikus levél formájában. A csalók gyakran akarják, hogy az áldozatok utalják át a számlájukon lévő összeget egy bűnelkövető által megadott számlaszámra a saját biztonságuk érdekében. A csalók gyakran úgy próbálkoznak, hogy a Bank telefonszáma jelenik meg a képernyőn, de közben a bűnelkövetők hívják őket. A Gránit Bank által használt telefonszám a +36 1 510

 1. Ha a fentebb felsoroltakat észleled a telefonbeszélgetés során, érdemes azonnal megszakítani a vonalat és jelenteni a Banknál a csalás lehetőségét.

Gyakori banki csalásnak bizonyul a különböző alkalmazások telepítése okostelefonra, számítógépre. Sosem kérjük ügyfeleinket olyan alkalmazás telepítésére, ami nem a Bank saját alkalmazása. Jelenleg a Bank egy alkalmazással rendelkezik, ez a Gránit eBank. Ezt mindig csak okostelefonod hivatalos alkalmazásáruházából töltsd le! Ne telepíts telefonodra, számítógépedre egy távoli elérést biztosító programot (például AnyDesk, TeamViewer stb.), ugyanis ezekkel a programokkal egy másik számítógépről is hozzáférhetnek a gépen tárolt adatokhoz.

Nagyon fontos hogy soha ne add ki a bankkártyaadataidat: kártyaszámot, lejárati dátumot, kártya hátoldalán található, az internetes vásárláshoz szükséges háromjegyű CVV-kódot. Az internetes- vagy mobilbanki szolgáltatás használatához szükséges felhasználói azonosítót és jelszót se add meg senkinek, illetve ne jegyezd fel olyan helyre, amely mások számára is elérhető. Ne oszd meg másokkal különböző szolgáltatások használatához szükséges kódokat pl. NetBank, Gránit eBank app, Apple Pay és Google Pay kapcsán.

A nyilvános, ismeretlen vagy jelszóval nem védett Wi-Fi hálózatra se csatlakoztasd eszközödet, és a Wi-Fi képes készüléken is legalább WPA2 titkosítást érdemes beállítani. Ezenkívül érdemes figyelni a sajtón keresztül az adathalászattal kapcsolatos híreket is.

A telefonhívás megszakítása és az ismeretlen programok mellőzése mellett lehetőséget kínálunk további biztonsági funkciók beállítására a Gránit eBank alkalmazásban. Állítsd a limiteket vagy zárold bankkártyádat egy kattintással! Tudd pénzed még nagyobb biztonságban!

Hogyan bankolj biztonságosan

Gránitbank

Jóval szektorátlag feletti növekedés, több mint duplájára bővülő eredmény

Eddigi legsikeresebb évét zárta a Gránit Bank 2021-ben és az idei év első négy hónapja is terven felüli számokat hozott - jelentette be Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a bank május 26-i sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a növekedés továbbra is szektorátlag feletti. A Gránit Bank ma már a 10. legnagyobb bank, amely a 2021-es esztendőt - az előző évinél több mint kétszer nagyobb – 4,5 milliárd forintos adó előtti nyereséggel zárta. Az utóbbi időszak innovációi közül Hegedüs Éva kiemelte a teljesértékű számlanyitást szelfivel, a fenntarthatóságot szolgáló zöld bankkártyát és a banki mobilapplikációban elérhető világelső Öko Kalkulátor funkciót, valamint azt, hogy a bank, modern bankként, a hazai piacon elsőként digitalizálta a jelzáloghiteligénylés folyamatát.

A Gránit Bank 2010. évi alapítása óta éves átlagban közel tízszer gyorsabb ütemben nőtt, mint a hazai bankok, 2021-ben pedig eddigi legsikeresebb évét zárta. Mérlegfőösszege 2021 végére közel 700 milliárd forintot ért el, amely 20 százalékkal haladja meg az előző évit, miközben a bankszektor éves átlagos növekedése 16 százalék volt.

A bank vállalati és lakossági hitel- és kötvény-állománya 264 Mrd Ft, 26,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban (a szektorszintű éves átlagos növekedés 18,8 % volt), míg a lakossági betétállomány több mint 30 százalékkal nőtt egy év alatt, kétszer akkora ütemben, mint a hazai bankoknál. A banki működés költséghatékonyságát jelzi, hogy a működési költség a mérlegfőösszeg arányában 1,1 százalék, ami mintegy fele a hazai bankszektor 2,1 százalékos mutatójának. A banki hitelállomány minőségét pedig jellemzi az NPL mutató, amely 0,03 százalék, a bankrendszer 3,1 százalékához képest, a jegybank és az állam felé fennálló követeléseket nem számítva.

A bank adózás előtti eredménye elérte a 4,5 milliárd forintot, amely több mint kétszerese az egy évvel korábbinak. Az adó utáni eredményt, amelynek nagysága közel 4 milliárd forint – a bank részvényesei egybehangzó döntéssel az eredménytartalékba helyezték, így a bank idén sem fizet osztalékot. A 2021-es évvel együtt eddig a Gránit Bank tulajdonosai a megtermelt 11 milliárd forint adózás előtti eredményből közel 9 milliárdot forgattak vissza a bank tőkéjébe.

A Gránit Bank eddigi legsikeresebb évét zárta 2021-ben, a jó hír azonban az, hogy az idei első 4 hónap is terven felüli számokat hozott – emelte ki a tájékoztatón Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a Bank továbbra is szektorátlag feletti ütemben növekszik. Az előző év márciusához képest a lakossági hitelállomány 36 százalékkal nőtt szemben a 11 százalékos piaci átlaggal, míg a vállalati hitelállomány 31,2 százalékkal bővült a 20,5 százalékos piaci átlaghoz képest. Mindezek hatására a bank április végén megtermelte az előző évi adózás előtti eredményének több mint 70 százalékát, azaz 3,2 milliárd forintot és közel 100 ezer ügyfélszámlát kezel.

Továbbra is erős az innovációs ütem – hangsúlyozta Hegedüs Éva, aki úgy tartja, bankárként felelőssége az is, hogy a hitelezés és a likviditáskezelés terén a konzervatívizmus szabályainak betartása mellett fenntartható módon a pénzügyi szolgáltatások minél szélesebb körét digitálisan nyújtsák az ügyfeleknek.

Tavaly november óta – a világon az első kereskedelmi bankként – elérhetővé tette a bank mobilapplikációjában ügyfeleinek az Öko Kalkulátort, amellyel nemcsak követhetik a bankkártyás vásárlások CO2 kibocsátását, de azonnal semlegesíthetik is azt fák ültetésével, így a kalkulátor révén erősödik a fenntarthatósági szemlélet. A Gránit Bank 2020-ban és 2021-ben is karbonsemlegesen működött.

Alig egy éve vezette be a Gránit Bank Magyarországon elsőként a teljes értékű szelfi számlanyitást 2021 második felében pedig a gyorsan lebomló zöld bankkártyát. A jelzáloghitelezés digitalizációja keretében piacra lépett a bank az Otthon Kalkulátorral, amellyel 5 perc alatt elvégezhető az online hitel-előbírálat és a papíralapú, hiteligénylési dokumentumok helyett online kitölthető okosnyomtatványok várják az ügyfeleket. A digitális megoldások révén szükségtelenné válik, hogy bárki ügynökkel, tanácsadókkal merjen csak nekivágni a hitelfelvételnek, miközben az elektronikus csatornákon, VideóBankon az összes lépésnél dedikált hiteltanácsadó segíti az igénylőt. A hiteligénylési folyamat további digitalizációjához jogszabályi változtatásokra is szükség van. Az értékbecsléshez például egyelőre fizikailag is ki kell mennie az értékbecslőnek – bár ezen a téren már küszöbön a változás - és jogszabályi előírások miatt a hitelszerződés aláírása, a jelzálogjog bejegyzése a földhivatalban, és a közjegyzői okirat elkészítése is csak személyesen oldható meg.

Előkészületben van idén egy további jelentős újdonság, amely a családok pénzügyeinek kezelését könnyíti meg és helyezi új platformra.

A Bank teljesítményét idén is több kiemelkedő szakmai elismerés kísérte, ezek közé sorolható a Mastercard Év bankja program Az év UX megoldása díj, amellyel a szakmai zsűri a digitális jelzáloghitelezési folyamat és azon belül a néhány perces hitel-előbírálattal egyenrangú Otthon Kalkulátort ismerte el.

Ajánld barátaidnak a Gránit Bankot, és 2 x 8 000 Ft jóváírást kaphattok! A folyamat egyszerű, átlátható, és rövid időn belül, gyorsan teljesíthetők a feltételek.

A fintech forradalom számos banki szolgáltatást, pénzügyi terméket egyszerűsített, többek között a szolgáltatások ajánlásának folyamatát is átszabta. Az új elvárásokhoz igazodva a Gránit Bank is teljesen megújította a jóváírással honorált ügyfélajánlást. „Egyértelmű volt, hogy az új ügyfélajánlási folyamatot a mobilbanki applikációba kell költöztetnünk, hiszen az okostelefon használata ugrásszerűen nő a bankolásban. A Gránit Banknál ma már naponta csaknem háromszor annyian aktiválják az eBank mobilbanki applikációt, mint 2 évvel ezelőtt” – emelte ki Jendrolovics Péter vezérigazgató-helyettes, a lakossági üzletág vezetője.

A napokban élesített új funkciót azonnal használni is kezdték a bank ügyfelei, két nap alatt már csaknem 200 kattintással indítottak el ajánlást, megosztva az ajánló kódjukat, hogy számlanyitásra ösztönözzék barátaikat, ismerőseiket. Az ajánlások száma nincsen korlátozva, azonban egy kódot legfeljebb 10 számlanyitásra lehet felhasználni, azaz az ajánlók legfeljebb 10 sikeres ajánlás után kaphatnak jutalmat. A 8 ezer forintos jóváírás akkor kerül mindkét fél számlájára, ha az újonnan számlát nyitó ismerős háromszor vásárolt már a bankkártyájával. Mivel a Gránit Banknál a számlanyitásnál azonnal igényelhető digitális bankkártya, ez a feltétel egyszerűen és gyorsan teljesíthető. A digitális bankkártya a sikeres számlanyitás másnapján már használható vásárlásra online, vagy – érintés nélküli mobilfizetéssel – az üzletekben, így a jutalom akár néhány napon belül rákerülhet a számlákra.

Az ajánlásnál megosztott 5 számjegyű kódot az ajánlottnak a szelfis vagy az online számlanyitásnál az „Ajánlókód” mezőbe kell beírnia. Videóbankos azonosításnál elegendő a megosztás keretében érkezőlinkre kattintva elindítani a számlanyitási folyamatot, személyes számlanyitásnál pedig (amire a Gránit Bank két fiókjában van mód) csak be kell diktálni a kódot az ügyintézőnek.

„Ügyfeleink számára az ajánlásért elérhető összeg egyelőre 80 ezer forintban van maximálva, a tervek szerint azonban az ajánláshoz szükséges kódok félévente újra töltődnek, így a sikeres ajánlók további jutalomra tehetnek majd szert” – jegyezte meg Jendrolovics Péter.

Részletek

Ügyfélajánlás

Pénzbeli és tárgyi adományokkal is segítjük a segélyszervezetek munkáját

Aggódva figyeljük az Ukrajnában zajló harcokat, melynek következtében százezrek kényszerülnek elhagyni az otthonukat. A Gránit Bank szolidaritását kifejezve széles körű gyűjtést indított a háború miatt szenvedők támogatására.

A hét elején elindított pénzbeli adománygyűjtés eredményképpen a bank munkatársai és partnerei már 3 millió forinttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában és a Magyarországra menekültek körében végzett humanitárius munkáját. A gyűjtés folyamatos, várjuk továbbra is a felajánlásokat a

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Gránit Banknál vezetett 12100011 - 10517734 számlájára

A pénzbeli adományok mellett a Gránit Bank munkatársai tárgyi adományokkal is segítik a menekültek ellátását. Néhány nap leforgása alatt sok-sok doboz tartós élelmiszert, gyógyszereket, tápszereket, tisztálkodási eszközöket és ruhaneműt gyűjtöttünk és folyamatosan juttatjuk el a menekülteknek átmeneti szállást biztosító otthonok számára.

Folyamatos a kapcsolattartás több segélyszervezettel, hogy felmérjük az igényeket, és ott segítsünk, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Adomány

A GRÁNIT Bank ügyfelei az Öko Kalkulátor segítségével a 10 Millió Fa alapítvány számára utalhatják át egy fa ültetésének árát, az alapítvány pedig erdősítési programja keretében elülteti ezeket a fákat. A GRÁNIT Bank munkatársai önkéntesként részt vettek az Alapítvány egyik budapesti faültetési programján. Az önkéntesek csapata kedves ügyfelünkkel, Cseh Lászlóval is kiegészült.

Kilencből öt kategóriában dobogós helyen a bank

A Gránit Bank digitális jelzáloghiteligénylési folyamatáé lett – megosztva - Az év UX megoldása a tizenhatodik Mastercard – év bankja programban, a magyar kereskedelmi bankok legrangosabb szakmai versenyén. Emellett digitális szolgáltatásai révén további 4 kategóriában került dobogóra a bank, többek között az év bankja, az év mobilbanki megoldása és az év lakossági ajánlata kategóriában.

Az év bankja versenyben először meghirdetett, a leginkább ügyfélközpontú ugyanakkor a legjobb ügyfélélményt jelentő banki megoldást díjával ismerte el az év bankja program szakmai zsűrije a Gránit Bank online jelzáloghiteligénylési megoldását. A Gránit Bank innovációi, kimagasló lakossági szolgáltatásai a Mastercard program kezdete óta 11 első díjat kaptak, a 10-nél több dobogós helyezés mellett.

Az év bankja program zsűrije a Gránit Bank pályázata kapcsán kiemelte a termék emberközeli, barátságos kialakítását, amely lényegre törő, látványos eszközökkel, könnyen érthető tájékoztatás mellett vezeti végig az ügyfelet a lakáshitel igénylés komplex, sokszor rideg és nehezen értelmezhető folyamatain. A hiteligénylés néhány perc alatt online elvégezhető kalkulációval és előzetes-hitelbírálattal, majd az ügyfél által regisztrált digitális ügyfélfiókban egyszerű és jól értelmezhető okosnyomtatványok kitöltésével indítható el és vihető el a szerződéskötésig.

„Nagyon büszke vagyok a Gránit Bank kreatív csapatára, az általuk kifejlesztett eljárásra, amely lehetővé teszi, hogy a jelzáloghiteleket az évszázados gyakorlattal szakítva digitálisan, egyszerűen kényelmesen lehessen felvenni” hangsúlyozta a díjat értékelve, Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint folyamatos innovációra van szükség, arra, hogy a változásokban sohasem a nehézséget, hanem a lehetőséget lássuk.

A versenyen további díjakkal ismerték el a Gránit Bank fenntarthatóságot szolgáló megoldásait, így többek között az egészségügyi dolgozók számára kidolgozott speciális kedvezményeket tartalmazó Hős Számlacsomagot és az eBank mobilalkalmazásban elérhető Öko Kalkulátor funkciót, amely megmutatja a kártyás tranzakciók karbonlábnyomát. Ezt a funkciót a Mastercard és a svéd Doconomy együttműködésével kifejlesztett Carbon Calculator program adaptálásával a Gránit Bank a világon első kereskedelmi bankként tette elérhetővé ügyfeleinek.

Részletek:

https://granitbank.hu/lakossag/hitelek/otthonkalkulator/

Díjátadás

A Gránit Banknál már több, mint egy éve lehetőség van arra, hogy bárhol, bármikor számlát nyiss, csupán egy okostelefon, egy új típusú személyazonosító igazolvány szükséges hozzá. Egy szelfivel online, akár otthonról is megnyitható a bankszámlád, így kényelmesen és papírmentesen intézheted a számlanyitást. Ráadásul most nem csak a bolygónkkal tehetsz jót, hanem a pénztárcádnak is, hiszen minden sikeres szelfivel megnyílt számla után 10.000,- Ft jóváírást adunk.

Mit kell ehhez tenned?

Nyiss online, egy szelfivel számlát a Gránit Banknál, és mi a sikeres számlanyitást követően 5 munkanapon belül jóváírunk 10.000,- Forintot a bankszámládon.*

Az akció 2022.02.07-03.15. napjáig érvényes.

Kezdd el most a számlanyitást!

 1. Töltsd le a Gránit eBank applikációt!
 2. A Gránit eBank alkalmazást a következő alkalmazásáruházak valamelyikéből javasoljuk letölteni.

 3. Válaszd ki a bankolási szokásaidhoz illeszkedő bankszámlát és hozzá a megfelelő bankkártyát!
 4. A bankszámlacsomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy biztosan találj a használati szokásaidhoz megfelelőt.

 5. Fotózd be a személyazonosító igazolványodat és a lakcímkártyádat!
 6. NFC képes mobil és 2016. január 1. után kibocsátott személyi igazolvány megléte esetén, NFC azonosítással a mobilhoz érintve pillanatok alatt beolvashatod adataidat. Így bárhol, bármikor teljesértékű bankszámlát nyithatsz, akár az éjszaka közepén is. A Gránit Banknál korlátozások nélkül használhatod az ily módon megnyílt számlát, például nincsen tranzakciós limit. Fontos, hogy mindig a megfelelő oldalát olvasd be az igazolványoknak!

 7. Adatok ellenőrzése és szerződés elfogadása
 8. A beolvasott igazolványokat követően az alkalmazás automatikusan kitölti az űrlapot, de néhány adatod neked kell megadnod. Fontos, hogy minden adat 100%-ban egyezzen a beolvasottakkal! Ezt követően e-mail címet és telefonszámot is fogunk kérni. Fontos, hogy itt helyesen add meg a telefonszámod, hiszen ide küldjük ki az azonosítást szolgáló sms-t. Amennyiben rosszul adtad meg, lehetőséged van az alsó gombra kattintva módosítani azt.

 9. Azonosítsd magad egy szelfivel, és a megjelenített számokat hangosan és érthetően olvasd be!
 10. (A szelfi önmagunkról készített fotót vagy videót jelent, azaz nem szükséges másik fél bevonása a kép elkészítéséhez. Ezt a mobil elülső kamerája segítségével tudod elkészíteni.)

  Itt három dologra szükséges odafigyelni:

  • Hangosan és érthetően olvasd be a szelfi videó készítse közben a megadott három számot!
  • Más hangja ne legyen hallható a számok beolvasása közben, hiszen így nem tudjuk beazonosítani.
  • A szelfi készítése közben a kamera látószögében csak te tartózkodj, és ügyelj arra, hogy a háttérben se tűnjön fel senki, hiszen ez szintén akadályozza a sikeres azonosítást.

Szelfis számlanyitásra fel!

Akció hirdetménye itt elérhető.

*Az akció 2022.02.07. és 2022.03.15. között szelfis azonosítással megnyitott bankszámlákra vonatkozik. A jóváírásnak feltételei vannak. Az új ügyfél lakossági bankszámla megnyitását (Pénzforgalmi Keretszerződés) kezdeményezi Gránit eBank applikáció segítségével szelfi számlanyitás keretében. Az akció A jóváírás csak a Gránit Standard Mastercard dombornyomott, Gránit Standard Mastercard nem dombornyomott és Gránit Platinum Mastercard bankkártya igénylése eseténre vonatkozik kerül jóváírásra. Amennyiben a számlanyitást követő 3 hónapon belül a számla bezárásra kerül, abban az esetben az ügyfél köteles visszafizetni a 10.000,- Ft-ot. Gránit Hős és Hello Gránit számlacsomagjaink egyelőre nem elérhetőek szelfis számlanyitáson keresztül, így rájuk nem vonatkozik az akció. Gránit Hős és Hello Gránit számlacsomagjaink egyelőre nem nyithatók szelfivel, így rájuk nem érvényes az akció.

Szelfis számlanyitás

A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint a 2021-ben megkérdezettek több mint 57%-a vásárolt a megelőző 3 hónapban az interneten, és ez az arány fokozatosan növekszik. Ez a trend egyáltalán nem meglepő, hiszen az online vásárlás lehetővé teszi bárki számára, hogy könnyedén és gyorsan szerezhessen be mindent, amire szüksége van. A Gránit Banknál ügyfeleink kényelme kiemelkedően fontos számunkra, ezért is kínáljuk az online ügyintézési lehetőségek széles palettáját. Most hoztunk néhány tanácsot, hogy még egyszerűbben fizethess Gránit Mastercard bankkártyáddal az interneten:

1. Mindig ellenőrizd, helyesen adtad-e meg bankkártyád adatait!

Bizonyosodj meg róla fizetés előtt, hogy a bankkártya számát, a lejárati dátumot és a biztonsági kódot helyesen írtad-e be. Még kényelmesebb fizetésért mentsd el kártyád adatait az Apple Pay vagy Google Pay szolgáltatásba!

2. Fizetés előtt emeld meg a kártyalimited, és oldd fel a bankkártya zárolását!

Ellenőrizd, hogy a fizetés teljesüléséhez megfelelően magas online vásárlási limitet állítottál-e be, illetve nincs-e zárolva a bankkártyád! Ezeket a beállításokat könnyen eléred a Gránit eBank alkalmazásban!

3. Ne feledkezz meg előfizetéseidről, és biztosítsd a szükséges fedezetet!

Ha előfizetéseidet automatikus bankkártyás terhelésekkel teljesíted, gondoskodj róla, hogy a fizetés esedékességének időpontjában kellő fedezet álljon rendelkezésre a folyószámládon!

Reméljük, a fenti tanácsok segítségével ezentúl még gyorsabban és gördülékenyebben tudod intézni online vásárlásaidat!

Online Vásárlás

Vonzónak ítéled meg a Gránit Bank termékeit, de egy másik banknál vezeted a számládat, és nem tudod hogyan válthatnál? Ez ma már nem bonyolult folyamat. Kezdésként érdemes elolvasni cikkünket, melyben végig vesszük, hogyan tudod bankszámlád vezetését áthozni a Gránit Bankhoz.

Bankváltás online otthonról, kényelmesen

Hova fordulj először?

Az egyszerűsített folyamatnál - a bankszámla tulajdonosaként - az eljárás indítását az új banknál kezdeményezd. Amennyiben a fizetési számlád valakivel, valakikkel közös, akkor az érintett tulajdonosok közreműködésével együttes számlaváltási meghatalmazást kell beadnod. A Gránit Banknál mindössze két lépésben megnyithatod bankszámládat, és válthatsz bankot. Online gyorsan és kényelmesen megnyitható a számla. Miután kiválasztottad az új bankszámládat, és kitöltötted az adatokat, a VideóBankon keresztül akár 15 perc alatt kész lehet az új szerződés, és a Gránit Bank munkatársától ez alatt minden kérdésedre választ kaphatsz. Az így elkészült számla egy munkanap alatt aktiválódik.

A számlaváltási nyomtatványt le tudod tölteni az Egyszerűsített bankváltás tájékoztató oldaláról, majd kitöltést és aláírást követően személyesen eljuttathatod a Gránit Bank Ügyfélközpontjainak egyikébe, vagy postán is elküldheted. Miután eljutott hozzánk a nyomtatvány, a Gránit Bank két munkanapon belül felkéri a korábbi bankot a megelőző 13 hónapra vonatkozóan a szükséges adatok átadására. A rendszeres beszedési megbízások, átutalások, jóváírások átkerülhetnek részben vagy teljesen. Dönthetsz arról, hogy megtartod bizonyos célokra a régi számlát, de meg is szüntetheted. A meghatalmazásban megadhatod azt, mikor kerüljön felmondásra a régi számla. A számlaváltási meghatalmazásban kijelölheted a bankváltás napjaként azt a munkanapot, amikor már az új számládról kéred a tranzakciók teljesítését, részben vagy teljesen. Ez legkorábban az adatoknak az új bankhoz való megérkezését követő 6. munkanap lehet. A bankváltásnak nincs önmagában költsége, de érdemes tájékozódnod, hogy a bankszámládhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások megszűnésének van-e díja az adott banknál. Illetve az új fizetési megbízások teljesítésével kapcsolatos költségeket is szem előtt kell tartanod.

Bankváltás lebonyolítása és a korábbi számla bezárása

Abban az esetben nem zárható le a régi számla ilyen könnyedén, ha negatív egyenleged van, amikor kezdeményezed a bankváltást, például folyószámlahitel tartozás van rajta. Erről köteles tájékoztatni a pénzintézet, így rendezni tudod a tartozást. A számlát akkor lehet lezárni, ha a folyószámlahitelhez kapcsolódó, vagy más tartozás kifizetésre kerül. A bankváltás akár 12 munkanapon belül is lebonyolódhat. Végül egy tipp, hogy zavartalan legyen a váltás: érdemes annyi pénzt tartanod a régi bankszámládon, hogy ebben az átmeneti időszakban is teljesíthetők legyenek a tranzakciók.

A Gránit Bank bankszámláival csak nyerhetsz

Vonzónak ítéled meg a Gránit Bank termékeit, de nem vagy benne biztos, hogy velünk jobban járnál? Ennek megállapítása már egészen egyszerű.

A házastársunknál csak a bankunkhoz vagyunk hűségesebbek - tartja a mondás, ráadásul sokszor az elsőként megnyitott számlacsomag mellett is hosszú évekig kitartanak az ügyfelek. Ez a hűség azonban sokba kerülhet. Attól függően, hogy melyik banknál és milyen számlacsomagot használ két hasonlóan bankoló ügyfél, banki kiadásai között többszörös különbség is lehet. Erről az információról egyébként Te magad is megbizonyosodhatsz, ugyanis minden banknak kötelezően ki kell küldenie egy éves kimutatást minden ügyfelének az egész éves számlaköltségeiről. A bankváltás folyamatának könnyebbé tétele mellett, tehát más intézkedések is elősegítik, hogy az ügyfelek számára a banki szolgáltatások kínálata könnyen érthető és áttekinthető legyen.

Keresd meg a számodra legkedvezőbb bankszámlákat a pénzügyi összehasonlító oldalak segítségével!

Egy háztartási eszköz vásárlásánál sokak számára természetes egy internetes ár-összehasonlító oldal felkeresése, hogy – akár néhány ezer forinttal is – de a legolcsóbb ajánlatot válasszák. A bankszámláknál is érdemes ezt megtenned, számos pénzügyi összehasonlító oldal érhető el a weben, ahol egy adott számlahasználati szokás alapján megtalálhatod a legjobb számlacsomag ajánlatot adó bankot. Egy gyors kalkuláció lefuttatása után kiderül, hogy egyforma használat és számlára érkező jövedelem esetén egy bankszámla éves díja lehet 1700 forint, de akár 12 ezer forint is. Ez már elég nyomós érv lehet a bankváltás mellett.

Érdemes tehát megismerkedned a Gránit Bank számlatermékeivel. Mint azt a bankváltással kapcsolatban is olvashatod, ezeket nemcsak igen kedvező számlavezetési díj jellemzi, de a digitális megoldások - mint az eBank app, a NetBank, a VideóBank - melyek segítségével ügyeidet intézheted, kiemelkedően jó ügyfélélményt nyújtanak. A váltás pedig, ha mellette döntesz, könnyebb, mint gondolnád, hamarosan ezt a folyamatot is bemutatjuk.

Gránit Otthon Kalkulátor

A tapasztalat egyértelműen azt mutatja, hogy az utóbbi időszakban tovább emelkedett azok száma, akik külső forrás, banki hitel és állami támogatások segítségével szeretnének ingatlanhoz jutni. Az újonnan megjelenő hitelopciók mellett egy ideje talán kevesebb figyelem jutott a piaci kamatozású lakáshitelekre, ugyanakkor ne feledjük, hogy ezek a hitelek azok számára is elérhetőek, akik még nem terveznek családalapítást.

Online kalkulátor és hitelbírálat – a kényelem diadala

A Gránit Bank által kínált, a hiteligényléshez köthető kényelmi szolgáltatás a Gránit Otthon Kalkulátor, mely a Gránit Bank weboldalán érhető el. Ha bizonytalan vagy a lehetőségeid tekintetében, itt pár kattintással és néhány adat megadásával azonnal megtudhatod, hogy milyen állami támogatások jöhetnek szóba és a piaci kamatozású jelzáloghitelre is kaphatsz egy előzetes hitelbírálatot, emellett pedig az online kalkulátor segítségével a kölcsön és a törlesztőrészletek összegéről is képet kaphatsz.

Ha hitelfelvételben gondolkozol, mindenképpen érdemes létrehoznod egy Digitális Ügyfélfiókot is, hiszen ezáltal az online ügyintézés még tovább egyszerűsödik, illetve az előzetes hitelbírálat PDF verziója is ezen a felületen keresztül érhető majd el számodra. Amennyiben a felkínált hitelkondíciókkal elégedett vagy, illetve megfelelsz a feltételeknek és a szükséges dokumentumokat is feltöltötted itt, a kérelmet online benyújthatod. A Bankot elegendő csak a szerződéskötéskor felkeresned.

Az összes lehetőség egy kalkulátorral

A megadott adatok alapján kiszámoljuk, hogy mely állami támogatások és hitelek kombinációja lehet az ideális pénzügyi megoldás számodra.

Részletes, személyre szabott kalkulátor

Megtudhatod, hogy mennyi állami támogatást és hitelt kaphatsz, így egyszerűen megismerheted a jogosultság főbb feltételeit.

Szakértői segítség

Célunk, hogy a hitelfelvétel folyamata egyszerű és érthető legyen, ezért személyes szakértőd segít minden lépésben.

Mivel számol a kalkulátor?

 • Gránit NHP Zöld Otthon Lakáshitel: A Gránit NHP Zöld Otthon Hitel kizárólag minimum BB energiabesorolású, maximum 90kWh/m2/év primer energiafelhasználású új ingatlan vásárlására, építésére szolgálhat, és az igénylőnek 10 évig életvitel szerűen a célingatlanban kell élnie.

 • CSOK: A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, röviden CSOK, a gyermekes vagy gyermek(ek)et vállaló családokat támogatja ingatlanvásárlásban, építésben, vissza nem térítendő támogatással.

 • Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel: A több gyermekes CSOK mellé igényelhető fix kamatozású vagy az NHP Zöld Otthon Programon belül kamatmentes hitel összegét a megadott adatok alapján kiszámoljuk, hogy a kedvező kölcsön lehetőségét a maximális összegben kihasználhasd.

 • ÁFA támogatás: Adóvisszatérítési (ÁFA) támogatás a következő esetekben igényelhető:

  Új építésű lakás vásárlása esetén a lakás ÁFA-ja (5%) támogatás formájában a CSOK-kal együtt igényelhető, generálkivitelezéssel épülő új lakóépület esetében a vállalkozási ( kivitelezői) szerződés ÁFA-ja (5%) támogatásként igényelhető. Az új, saját szervezésben épülő lakóingatlan esetén a számlák 27%-os ÁFA tartalma 5 millió forintig támogatásként igényelhető CSOK igénylése nélkül is.

 • Gránit Lakáshitel: Piaci lakáshitel, mely önmagában vagy kamattámogatott hitellel, vissza nem térítendő támogatásokkal együtt igényelhető a saját erő kiegészítésére.

A három sarokpont: hitelösszeg, futamidő, ingatlanfedezet

Ha már szóba került az ingatlanfedezet és a felvehető hitelösszeg kérdése, nem árt, ha – kiegészítve a futamidő hosszával – ezeket részletezzük is, hiszen az ügyfelek számára talán ez a három paraméter a legkomolyabb vízválasztó a hiteligényléssel kapcsolatban. Vegyük tehát szép sorjában, hogy mire számíthatunk:

 • Hitelösszeg: először is a felvehető hitel alsó határa 1 millió forint. Ennél kisebb hiteligény esetén lakáscélú jelzáloghitelért nem folyamodhatsz. A hitel maximum összegét a fedezetül felajánlott ingatlan értéke és az igénylők jövedelme, fennálló hiteltartozásai határozzák meg.

 • Futamidő: a futamidővel kapcsolatban elsősorban az dönt, hogy milyen összegű havi törlesztőrészletek fizetését tudjuk vállalni. A minimum futamidő 5 év, a maximum 35 év, de ezt meghatározza a hitelfelvevők életkora is, mert a hitel lejáratakor a legfiatalabb adós nem lehet 75 évesnél idősebb.

 • Ingatlanfedezet: lakáshitelek esetén mindenképpen szükséges ingatlanfedezet bevonása az igénylés folyamatába. A Gránit Bank csak az általa meghatározott településekből álló településlistán található lakóingatlanokat fogadja el fedezetként.

A Gránit Bank az elmúlt 12 év legdinamikusabban fejlődő pénzintézete, a Bank mérlegfőösszege az indulás óta közel 100 szorosára, 700 milliárd forint közelébe emelkedett, 2021. december végén 83 000 számlát kezelt, adózás előtti eredménye az előrejelzés szerint meghaladja a 4 Mrd Ft-ot, számos elsőséget biztosító innovációt vezetett be (VideóBank, Gránit Pay, Öko Kalkulátor, stb.). Független minősítők az elmúlt évtizedben több tucat hazai és nemzetközi díjat ítéltek a hitelintézetnek.

Az ügyfelek azért választották és választják a Gránit Bankot, mert kiemelten versenyképes áron kapnak magas minőségű, kényelmesen igénybe vehető szolgáltatást, gyorsak az üzleti döntések és a Bank élenjár a digitális innovációkban.

A Bank a magyar bankszektorban elsőként építette az üzleti stratégiáját a digitalizációra, és az erre alapozott költséghatékony működés révén az indulást követő 4. évtől folyamatosan nyereséget termel, amely nemzetközi összevetésben is különleges teljesítmény.

Jelenleg két tranzakció engedélyezése folyik párhuzamosan, amelynek eredményeként a Bank saját tőkéje 16,7 milliárd forinttal nő. A Gránit Bankot az MNB engedélyezési eljárásával érintett két tranzakciót követően és a jövőben is a Bankot sikeresen felépítő, alapító tulajdonos Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató irányítja, változatlan menedzsmenttel.

A Gránit Bank tulajdonosi struktúrája az alábbiak szerint módosul: a BDPST Group lesz a legnagyobb részvényes, 43,2 %-os részvénypakettel, az MRP Szervezet (munkavállalók képviselete) részesedése a tőkeemelés eredményeként 37%-ra növekszik, a Pannónia Nyugdíjpénztár és az MKB Nyugdíjpénztár részesedése együttesen 13,2 %-os, míg a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap 4,5%-os tulajdoni részesedéssel fog rendelkezni, a fennmaradó részvények pedig több magánszemély, a COOP-INOVA és az E.P.M Kft. tulajdonában lesznek.

Eredmények

Eredmények

Eredmények

Eredmények

Eredmények

A GRÁNIT Bank eredményei

GRÁNIT Bank az elmúlt 12 év legdinamikusabban fejlődő pénzintézete, a Bank mérlegfőösszege az indulás óta közel 100 szorosára, 700 milliárd forint közelébe emelkedett, 2021. december végén 83 000 számlát kezelt, adózás előtti eredménye az előrejelzés szerint meghaladja a 4 Mrd Ft-ot, számos elsőséget biztosító innovációt vezetett be (VideóBank, Gránit Pay, Öko Kalkulátor, stb.). Független minősítők az elmúlt évtizedben több tucat hazai és nemzetközi díjat ítéltek a hitelintézetnek.

Az ügyfelek azért választották és választják a GRÁNIT Bankot, mert kiemelten versenyképes áron kapnak magas minőségű, kényelmesen igénybe vehető szolgáltatást, gyorsak az üzleti döntések és a Bank élenjár a digitális innovációkban.

A Bank a magyar bankszektorban elsőként építette az üzleti stratégiáját a digitalizációra, és az erre alapozott költséghatékony működés révén az indulást követő 4. évtől folyamatosan nyereséget termel, amely nemzetközi összevetésben is különleges teljesítmény.

Jelenleg két tranzakció engedélyezése folyik párhuzamosan, amelynek eredményeként a Bank saját tőkéje 16,7 milliárd forinttal nő. A GRÁNIT Bankot az MNB engedélyezési eljárásával érintett két tranzakciót és a tőkeemelést követően is a Bankot sikeresen felépítő, alapító tulajdonos Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató irányítja, változatlan menedzsmenttel.

A GRÁNIT Bank tulajdonosi struktúrája az alábbiak szerint módosul: a BDPST Group lesz a legnagyobb részvényes, 43,2%-os részvénypakettel, az MRP Szervezet (munkavállalók képviselete) részesedése a tőke

Hol tart most a Gránit Bank növekedési sztorija? - kérdezte többek között a portfolio.hu Hegedüs Évát, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatóját, aki válaszában kiemelte, hogy egy erős növekedési potenciállal rendelkező hitelintézetről van szó, közel 700 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 83 000 ügyfélszámlával (amelyből a 72 000-et meghaladja a lakossági ügyfélszámlák száma), 100 milliárd forintot elérő lakossági betéttel, 300 milliárd forint feletti hitel-, illetve kötvényállománnyal, nyolcadik éve folyamatos profittermeléssel és 4 milliárd forint feletti idei évi adózás előtti eredménnyel. A bank térnyerése különösen figyelemre méltó a vállalati hitel- és kötvényállomány, a betétállomány, a lakossági hitelek és betétek vonatkozásában. 2021 első háromnegyed évében a Gránit Bank lakossági betétállományának növekedése közel 30% volt, amely jelentősen meghaladja a szektor 15%-os átlagát. Az interjúban szóba került a bank tulajdonosi szerkezetét érintő két fontos tranzakció, amelyekről a Bank közgyűlése a közelmúltban döntött. A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

A bankkártyák elengedhetetlen kellékei a modern mindennapoknak: ezeket használjuk készpénzfelvételhez, POS termináloknál – akár érintésmentes, akár digitalizált formában – fizetéshez, internetes vásárlásokhoz. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tudjuk, hogyan használjuk biztonságosan!

Érintésmentes fizetés bankkártyával

Az egyik legfontosabb és legegyszerűbb biztonsági tanács: tartsd magadnál a bankkártyád! Ha idegen kezekbe kerül, abból visszaélések születhetnek. Ha esetleg mégis elveszett vagy ellopták, haladéktalanul értesítsd a Gránit Bank ügyfélszolgálatát, hogy le tudják tiltani a kártyát.

A PIN kódod semmiképp ne tartsd a kártyád mellett feljegyezve! Ne is áruld el senkinek sem a PIN, sem a CVC kódod. Ha ezeket az adatokat csak te tudod, sokkal nehezebb lesz visszaélni a bankkártyáddal! Előfordulhat az is, hogy a bankkártyádhoz kapcsolódó kódokat csalók próbálják megszerezni magukat banki ügyintézőnek kiadva. Légy körültekintő: ha telefonon ilyesmit kérnek tőled, azonnal szakítsd meg a beszélgetést, banki ügyintézők ugyanis sosem kérnének tőled ilyen adatot!

Igényelj SMS vagy ingyenes iSMS szolgáltatást, így minden tranzakciódról tudni fogsz! Ha visszaélés történik a bankkártyáddal, arról rögtön értesítést kaphatsz, és kérheted a kártya tiltását.

Mikor megkapod új bankkártyád (ha például lejárt a régi, és újat kaptál helyette), alaposan vizsgáld meg a borítékot, amiben érkezett. Ha esetleg azt valaki korábban felbontotta, előfordulhat, hogy egy illetéktelen személy feljegyezte a bankkártyád adatait.

Bankkártyás fizetés egy kávézóban

Magyarországon minden banknál a legtöbb esetben erős ügyfélhitelesítés (SCA) szükséges a bankkártyás internetes vásárlások jóváhagyásához. Adj meg bankodnál ehhez egy biztonságos online vásárlási jelszót, vagy töltsd le a Gránit Bank mobilbanki alkalmazását, amely segítségével még kényelmesebb a hitelesítés végrehajtása. Így sokkal kisebb az esélye, hogy illetéktelenek vissza tudjanak élni bankkártya adataiddal az interneten.

A Gránit eBank alkalmazásában lehetőséged van a kártya limitedet állítani, tartsd azt alacsonyan, és csak akkor emeld meg, mikor szükséged van rá! Az alkalmazásban lehetőséged van ideiglenesen zárolni a kártyád, az is jó megoldás lehet, ha csak akkor oldod fel, amikor fizetni szeretnél.

Ami pedig a bankkártyák tulajdonságait és kinézetét illeti, a Gránit Banknál akár gyorsan lebomló anyagból készülő, környezetbarát, zöld dizájnnal ellátott bankkártyát is tudsz igényelni. Sőt 2021. november 15-től a Gránit Bank bevezette a Gránit Öko Kalkulátort, amelynek segítségével a kártyabirtokosok bankkártyás vásárlásaik alapján követhetik nyomon, hogy a mindennapokban milyen hatásuk van a környezetükre.

Ami pedig a Gránit Platinum Mastercard bankkártyát illeti, a karácsonyi szezonban az egyik leghasznosabb útitársunk lehet. Ezzel a kártyával ugyanis nemzetközi utasbiztosításra leszel jogosult, így prémium biztosítási körülmények között utazhatsz a világ minden tájára. Sőt, még díjmentes online vásárlási biztosítást is igényelhetsz, amennyiben Platinum kártyádat használod online vásárlásaidhoz.

A fenti tippek segítségével növelheted kártyás tranzakcióid védelmét. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelned, és máris biztonságosan használhatod ezt a hasznos eszközt: a bankkártyád.

A Gránit Bank legutóbbi fenntarthatósági jelentésében vállalta, hogy 2021 végéig – nemzetközi szervezeten keresztül történő zöld kvóták vásárlásával – semlegesíti a 2020-ban mért CO₂ kibocsátását. A 2020-as évre elvégzett karbonlábnyomszámítás szerint a Bank központjához és két fiókjához kapcsolódó (CO₂ egyenértékben mért) károsanyag-kibocsátás 134,44 tonna volt. A Bank december 15-én a Gold Standard nemzetközi szakértői csapata által minősített fenntarthatósági programok támogatását szolgáló kvóták vásárlásával 135 tonna CO₂ egyenérték kibocsátást egyenlített ki, így 2020 vonatkozásában 2021-ben már karbonsemlegesen működik.

A Gránit Bank a következő projekteket támogatta:

 • Planting Biodiverse Forests in Panama
 • WithOneSeed Community Forest Programme
 • BaumInvest Mixed Reforestation in Costa Rica

A Gránit Bank idén novemberben a világon első kereskedelmi bankként integrálta mobilalkalmazásába a Mastercard és a svéd Doconomy megoldásán alapuló Öko Kalkukátort, amelyen keresztül a Bank ügyfelei kártyás vásárlásaik alapján követhetik a CO₂ kibocsátásukat, sőt semlegesíthetik is azt faültetés, a 10 Millió Fa Alapítvány támogatásával. 2021 decemberében a Bank további faültetési akciót is hirdetett: minden új lakossági ügyfél egy fa elültetésével járul hozzá a környezet védelméhez, melynek költségét a Gránit Bank vállalja.

A hazai erdősítés támogatása mellett a kvóták vásárlásával a Bank immár nemzetközi fronton is támogatja a zöld területek bővítését. A támogatott projektek emellett segítik a biodiverzitás fenntartását, munkahelyek teremtését és a felelős fogyasztást is. Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen értékes célkitűzések támogatásán keresztül tudtuk biztosítani a karbonsemlegességet a 2020-as év vonatkozásában, és tovább erősíteni a zöld forradalmat a pénzügyekben is.

Credit Retirement

Szelfis számlanyitás otthonról

Elképesztő belegondolni, hogy mekkora fejlődésen ment át a világ az utóbbi néhány év alatt. Korábban, ha bankszámlát szerettünk volna nyitni, egyetlen választásunk volt, be kellett fáradni egy bankfiókba és hosszas sorban állás után megnyithattuk a bankszámlánkat. Ez a folyamat manapság sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, hiszen már Gránit VideóBankon keresztül, vagy a Gránit eBank applikáció segítségével egy szelfivel is nyithatunk teljesértékű bankszámlát, akár otthonról is. Sőt most 10 000 Ft jóváírással is megjutalmazzuk azt, aki december 22-ig szelfivel nyitja meg a számláját.

Szelfis számlanyitás lépései

Ahhoz, hogy egy szelfivel lakossági bankszámlát nyissunk, csupán néhány dologra van szükségünk:

 • Gránit eBank applikáció letöltése
 • NFC képes okostelefon
 • Új típusú személyi azonosító igazolvány
 • Lakcímkártya
 • Internetkapcsolat

Annak érdekében, hogy megnyissuk bankszámlánkat, nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy bankszámla csomagot és bankkártyát, megadni a kért adatokat és beolvasni a szükséges igazolványokat. Fontos megjegyezni, hogy ehhez NFC képes okostelefonra és az új típusú, chippel ellátott személyi azonosító igazolványra van szükségünk. A beolvasás nagyon egyszerű, az igazolványra a megadott instrukciók alapján rá kell helyezni a telefont és fel-le mozgatni rajta, hogy a telefonunk minden fontos információt be tudjon olvasni. Végül az általunk megadottak és a beolvasott adatok egy űrlap formájába kerülnek összesítésre. A jóváhagyást követően következhet a szerződés átolvasása, ami pár percet vesz igénybe, hasonlóképpen a fizikai bankszámlanyitáshoz. A folyamat végén nincs más dolgunk, mint készíteni egy szelfi videót, és már kész is.

Szelfis számlanyitás előnyei

Bárhol, bármikor

Talán az egyik legnagyobb előnye, hogy ott és akkor nyithatunk bankszámlát, ahol, és amikor akarunk. Nincs kötve banki nyitvatartási időhöz, akár este 9-kor otthonról is megnyithatjuk a számlánkat.

Szelfis számlanyitás kávézás közben

Teljesértékű bankszámla

Az MNB már 2019. elején megteremtette a szabályozási környezetet a szelfis számlanyitás bevezetéséhez, de ekkor még különböző korlátozások vonatkoztak a „szelfis számlákra”. Nem vehettünk ki havi szinten 300.000 Ft-nál több készpénzt az ATM-ből, nem utalhattunk 10 millió forintot vagy azt meghaladó összeget fióki megjelenés nélkül, stb. Manapság a szelfi segítségével nyitott bankszámla ugyanolyan teljesértékű azonosítással jár együtt, mintha személyesen, bankfiókban nyitottuk volna.

Kényelmes, gyors és innovatív megoldás

Otthon, a kanapé kényelméből két sorozat között akár gyorsan megnyithatjuk a bankszámlánkat, megspórolva a felesleges sorban állást és utazást.

Környezetbarát

Tekintettel arra, hogy nem személyesen nyitjuk meg bankszámlánkat, csak elektronikusan keletkezik szerződés, így jóval kevesebb papír kerül felhasználásra ezen folyamat esetében.

A GRÁNIT Bank munkatársai ismét angyalai voltak 39 kicsinek, akik a Bank által immár második éve támogatott kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház felzárkóztató foglalkozásain készülnek fel az óvodára. Az összegyűlt adományokból igazi karácsonyt tudtunk elhozni a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek korai képességgondozásával, fejlesztésével foglalkozó napközis otthonba. Felemelő és megható érzés volt együtt ünnepelni és átadni a játékokat, ajándékokat.

2021.december 9-én került sor a Gránit Bank online karácsonyi estjére.

Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató ünnepi beszédében beszámolt az elmúlt év kiemelkedő eredményeiről és arról, a digitális innovációk és a fenntarthatóság mellett a csapatmunka a Bank fejlődésének motorja.

Varga Mihály, Magyarország Pénzügyminisztere videóüzenetben köszöntötte az esemény résztvevőit, s beszédében kiemelte, a Gránit Bank Magyarország leginkább jövőbetekintő bankja.

A programot Tóth Andi, Kökény Attila és Jász András zenei produkciói, illetve a Szépművészeti Múzeum online tárlatvezetése színesítették. Köszönjük partnereinknek és kollégáinknak, hogy velünk tartottak! Bízunk benne, hogy jövőre már élőben koccinthatunk!

Játékos gyermek a családban

Rengeteg az elérhető információ a babaváró hitelről, ennek ellenére néhány részlet mégis kérdéses lehet. A következőkben szeretnénk bemutatni a babaváró hitel felvételéhez szükséges leghasznosabb tippeket. Nézzétek végig a kérdés listát, és vágjatok bele felkészülten az igénylésbe!

Házasok vagytok?

A hitelt Magyarország Kormánya kifejezetten kisgyermeket vállaló házaspárok számára alakította ki. Így a Gránit Bank sem tud ettől eltekinteni az igénylés benyújtásakor. A babaváró hitelt tehát csak azután tudjátok igényelni, hogy házasságot kötöttetek.

Megfelel az életkorotok?

A Gránit Bank feltételei szerint 23 éves kortól igényelhető a kölcsön. A jogszabály emellett kimondja, hogy a feleség életkora a benyújtás idején nem haladhatja meg a 41 évet. Ez alól csak a veszélyhelyzet miatti könnyítés képezhet kivételt, azaz aki ezen időszak alatt töltötte be 41. életévét, és a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belül benyújtja férjével együtt az igénylést, jogosult lehet a kölcsönre.

Van fennálló köztartozásotok?

Ha bármelyikőtök rendelkezik meg nem fizetett köztartozással, az igénylés ebben az esetben is elutasításra kerül. A babaváró hitel egyik alapfeltétele, hogy a pár egyik tagjának sem lehet állammal szemben fennálló tartozása, így azt az igénylésig maradéktalanul ki kell egyenlíteni

Szerepeltek a KHR negatív adóslistáján?

Ha csak egyikőtök is szerepel a KHR negatív adóslistáján, addig nem adhatjátok be az igénylést, míg a tartozás nem került rendezésre.

Rendelkeztek az igénylés időpontját megelőzően legalább 180 napos magyarországi munkaviszonnyal?

Amennyiben külföldről hazaköltöző házaspár vagytok, tudnotok kell, hogy az igénylés időpontját megelőző legalább 180 napban, csak magyar munkaviszony fogadható el. Ez alól kivételt képez, ha az igénylő a benyújtás napját megelőző 180. napon még külföldi jogviszonnyal rendelkezett. Valamennyire engedékenyebb ekkor a jogszabály, de így is szükségetek lesz az igénylést közvetlenül megelőző 90 napban összefüggő magyar jogviszonyra.

Kutyás pár babaváró kölcsönt keres az interneten

Rendelkeztek a szükséges 3 éves TB jogviszonnyal?

A legtöbb házaspárnak komoly fejtörést okoz az összefüggő 3 éves társadalombiztosítási jogviszony felmutatása. Nagyon fontos a megfelelő időzítés, mivel a benyújtás időpontjában ezzel rendelkeznetek kell. Így könnyen előfordulhat, hogy bár nagyon szeretnétek beadni az igénylést, sajnos várnotok kell még vele, amíg nincs meg a folyamatos jogviszony. Jó hír azonban, hogy ezt elegendő teljesíteni csak az egyik adós részéről, valamint, ha csak hónapok hiányoznak, nincs más dolgotok, mint kivárni a 3 évet. A jelenleg hatályos jogszabály szerint ugyanis 2022. 12. 31-ig bármikor megköthető a kölcsönszerződés. Jogszabály alapján a következő jogviszonyok fogadhatók el:

 • Felsőoktatási intézményben nappali tagozatos hallgatói jogviszony
 • Magyarországi biztosított jogviszony
 • Külföldi TB jogviszony
 • Gyermekgondozási díj jogosultság ideje

Folyamatosnak tekinthető a jogviszony akkor is, ha abban nem több, mint 30 napos megszakítás van. Könnyítésként figyelembe veszik, ha valaki a veszélyhelyzet alatt veszítette el az állását. Amennyiben a veszélyhelyzet lejáratát követő 3 hónapon belül ismét munkába áll az illető, a veszélyhelyzeti időszak is beleszámít a folyamatos TB jogviszonyba.

Kalkuláció és hiteligénylés egyszerűen, gyorsan, online

A Gránit Bank babaváró hitel weboldalán pillanatok alatt megtudhatjátok, hogy jogosultak vagytok-e igénybe venni a kölcsönt, illetve a felvehető maximális kölcsön összegét is kiszámolhatjátok online kalkulátorunk segítségével. Miután minden szükséges információt begyűjtöttetek, utána ugyanezen az oldalon maradva meg is kezdhetitek az igénylést, amely során a regisztráció, az adatok, valamint a dokumentumok kitöltése mindössze 5 lépésben kivitelezhető.

A kedvező feltételekkel rendelkező bankszámlanyitást, valamint a szerződéskötést bankfióki látogatás nélkül, VideóBankon keresztül segítünk intézni, így a folyamat végén nektek már nincs is más dolgotok, csak kitalálni, hogy mire is költitek az összeget.

Reméljük, hogy ez az összefoglaló segít jobban átlátni a lehetséges buktatókat és segít a babaváró hitel minél könnyebb felvételében. Sok sikert kívánunk az igényléshez!

A Gránit Otthon Kalkulátorban már az állami támogatásokkal kombinált hitelkalkuláció is elvégezhető, amennyiben lakást vagy házat vásárolna, így egy gyors kalkuláció alapján a lehető legkedvezőbb, személyre szabott finanszírozási megoldás állítható össze.

A piacon újdonságnak számító digitális lakáshiteligénylési folyamat november vége óta egy újabb innovációval segíti az új otthon vásárlásához banki támogatást igénylőket. A Gránit Otthon Kalkulátorral bárki megtudhatja, hogy lakásvásárlás esetén milyen állami kedvezményekkel kombinálhatja az NHP Zöld Otthon Lakáshitelt vagy a piaci alapú lakáshitelt, így a lehető legkedvezőbb finanszírozásra végezheti el a kalkulációt.

Tapasztalataink alapján az NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetében a lakást vásárlók 90 százaléka igényelné az elérhető támogatásokat is, azaz a CSOK-ot, és az ebben az esetben 0 százalékos kamattal igényelhető otthonteremtési kamattámogatású hitelt, illetve az adóvisszatérítési támogatást. Ilyen ügyfeleink kényelmét szolgálja az innováció, amellyel tájékoztatást adunk a többféle – családi helyzetre vagy éppen az ingatlanra szabott – támogatásokat és a piaci hiteleket egyaránt tartalmazó finanszírozási lehetőségeinkről.

A Gránit Otthon Kalkulátor gyors szakértői segítséget jelent, lakásvásárlásnál a különböző hitelfajták és állami támogatások fontos jellemzőit foglalja össze, melyek ebben a formában könnyen követhetővé és érthetővé válnak. A Gránit Otthon Kalkulátorral így percek alatt megtudhatja Ön is, hogy mennyi állami támogatásra és hitelre jogosult.

1 ügyfél 1 fa

A Gránit Banknál mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy digitális üzleti modellünkön keresztül óvjuk bolygónkat. A zöld pénzügyi forradalom jegyében újabb zöld innovációkat vezettünk be, melyekről részletesebben ITT olvashat.

Most újabb lépést teszünk környezetünkért! 2021. december 1. és 31. között minden új lakossági ügyfelünk egy fa elültetésével járul hozzá környezetünk védelméhez, melynek költségét a Gránit Bank állja. A faültetést a 10 Millió Fa Alapítvány végzi, az első fák elültetésében a Gránit Bank munkatársai is részt vesznek majd. A fák elültetésének árát (950 Ft/fa) a Bank közvetlenül az Alapítvány részére utalja át.

Szeretne tenni bolygónk megóvásáért? Válassza a Gránit Bankot és a környezettudatos bankolást!

Már ügyfelünk? Használja az Öko Kalkulátort, és járuljon hozzá fák ültetéséhez!

1 ügyfél 1 fa

A Gránit Bank 2021-ben Magyarországon az elsők között kezdte meg a környezetbarát alapanyagból készült bankkártyák kibocsátását. A zöld pénzügyi forradalom jegyében a Gránit Standard bankkártyák külsőleg és belsőleg is megújultak.

A Gránit Standard Mastercard dombornyomott és nem dombornyomott bankkártyák anyaga olyan adalékot tartalmaz, melynek köszönhetően mikrobákban gazdag környezetben (megfelelő hulladékgazdálkodási és komposztálási körülmények között) 60 napon belül megkezdődik a PVC lebomlása.

A Gránit Standard bankkártyák új külsőt is kaptak, melyek a környezettudatos szemléletet tükrözik. Az újonnan igényelt vagy megújításra került Standard bankkártyák már ezzel a zöld külsővel kerülnek kiküldésre:

Zöld bankkártya

A környezettudatosság jegyében a kártyákat kísérő levelek, illetve a kiküldéshez használt borítékok is újrahasznosított papírból készülnek, nem csak Standard, hanem minden Gránit Mastercard bankkártya esetén. A Bank 2022-től a teljes kártyaportfoliója tekintetében alkalmazza majd a környezetbarát, gyorsan lebomló kártyaanyagot.

A Bank zöld forradalmat hirdetett a pénzügyekben

Világviszonylatban is elsők között vezette be november 15-én a Gránit Bank a Mastercard Carbon Calculatort, melynek köszönhetően a kártyabirtokosok bankkártyás vásárlásaik alapján követhetik nyomon, hogy a mindennapokban milyen hatásuk van a környezetükre. A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomy-val közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy így is segítse a fogyasztói kiadásokról való tájékoztatást és ösztönözze az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntéseket.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a magyar bankok, köztük a Gránit Bank számára mindig fontos, hogy az innovatív megoldásokat világviszonylatban is elsők között tegyék elérhetővé saját ügyfeleik számára. Gratulálunk a Gránit Banknak ehhez a példaértékű lépéshez, amivel sokat tesznek az ügyfelek környezettudatosságának előmozdításáért. Nagyon reméljük, hogy egyre több banki szolgáltatás segíti majd a magyar felhasználókat abban, hogy tudatos és fenntartható döntéseket hozzanak vásárlásaik során, hiszen ez közös érdekünk bolygónk védelme érdekében” – mondta a bejelentés kapcsán Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

„A digitális platformokon szolgáltató Gránit Bank választásával az ügyfelek már önmagában is sokat tesznek a környezetért, hiszen jelentős mennyiségű papír felhasználását és CO2 kibocsátását előzik meg az online ügyintézéssel. A Bank mobilapplikációjában elérhető új funkció, az Öko Kalkulátor használatával magasabb szintre léphetnek a környezettudatosságban. Nagyon örülünk, hogy Magyarországon elsőként a Gránit Bank adja meg a lehetőséget ügyfeleinek, hogy a kalkulátor segítségével személyre szabottan, kártyás vásárlásaik alapján követhessék a mindennapjaikat kísérő CO2 kibocsátást. Ráadásul kibocsátásukat könnyedén semlegesíthetik, hiszen az applikációban pár kattintással - egy hazai alapítvány támogatásával - a CO2-t hatékonyan elnyelő fákat is ültethetnek, sőt napról napra nyomon követhetik saját fáik CO2 semlegesítő hatását. Az új megoldás zöld forradalmat indít a pénzügyekben is.” – emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője.

Az Öko Kalkulátor bevezetése fontos eleme a Gránit Bank zöld stratégiájának, amelynek megvalósítása során a Bank fontosnak tartja, hogy ne csak belső folyamataival csökkentse az energiafelhasználást és a károsanyag-kibocsátást, hanem partnereiben, ügyfeleiben is erősítse a környezettudatos szemléletmódot. A Gránit Bank vállalta, hogy már a 2021-es év vonatkozásában biztosítani fogja a karbonsemleges működését.

Részletek

Carbon Calculator

A Gránit Banknál már több, mint egy éve lehetőség van arra, hogy okostelefonoddal és új típusú személyi igazolványoddal bárhol, bármikor számlát nyiss. A folyamat így már nem csak online, de személyes kontakt nélkül is megvalósítható papírmentesen, kímélve környezetünket. Ráadásul most minden sikeres szelfivel megnyílt számla után 10.000,- Ft jóváírást adunk.


Mit kell ehhez tenned?

Nyiss online, egy szelfivel számlát a Gránit Banknál, és mi a sikeres számlanyitást követően 2 munkanapon belül jóváírunk 10.000,- Forintot a bankszámládon.*

Az akció 2021.11.09. napjától 2021.12.22. napjáig érvényes.


Kezdd el most a számlanyitást!

 1. Töltsd le a Gránit eBank applikációt!

 2. A Gránit eBank alkalmazást a következő alkalmazásáruházak valamelyikéből javasoljuk letölteni.


 3. Válaszd ki a bankolási szokásaidhoz illeszkedő bankszámlát és hozzá a megfelelő bankkártyát!

 4. A bankszámlacsomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy biztosan találj a használati szokásaidhoz megfelelőt.

 5. Fotózd be a személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat!

 6. NFC képes mobil és 2016. január 1. után kibocsátott személyi igazolvány megléte esetén, NFC azonosítással a mobilhoz érintve pillanatok alatt beolvashatod adataidat. Így bárhol, bármikor teljesértékű bankszámlát nyithatsz, akár az éjszaka közepén is. A Gránit Banknál korlátozások nélkül használhatod az ily módon megnyílt számlát, például nincsen tranzakciós limit. Fontos, hogy mindig a megfelelő oldalát olvasd be az igazolványoknak!

 7. Adatok ellenőrzése és szerződés elfogadása

 8. A beolvasott igazolványokat követően az alkalmazás automatikusan kitölti az űrlapot, de néhány adatod neked kell megadnod. Fontos, hogy minden adat 100%-ban egyezzen a beolvasottakkal! Ezt követően e-mail címet és telefonszámot is fogunk kérni. Fontos, hogy itt helyesen add meg a telefonszámod, hiszen ide küldjük ki az azonosítást szolgáló sms-t. Amennyiben rosszul adtad meg, lehetőséged van az alsó gombra kattintva módosítani azt.

 9. Azonosítsd magad egy szelfivel, és a megjelenített számokat hangosan és érthetően olvasd be!

 10. (A szelfi önmagunkról készített fotót vagy videót jelent, azaz nem szükséges másik fél bevonása a kép elkészítéséhez. Ezt a mobil elülső kamerája segítségével tudod elkészíteni.)

  Itt három dologra szükséges odafigyelni:

  • Hangosan és érthetően olvasd be a szelfi videó készítse közben a megadott három számot!
  • Más hangja ne legyen hallható a számok beolvasása közben, hiszen így nem tudjuk beazonosítani.
  • A szelfi készítése közben a kamera látószögében csak te tartózkodj, és ügyelj arra, hogy a háttérben se tűnjön fel senki, hiszen ez szintén akadályozza a sikeres azonosítást.


Szelfis számlanyitásra fel!

Akció hirdetménye itt elérhető.

* A választott bankszámlához kapcsolódó díjakat, költségeket a mindenkor hatályos Lakossági Bankszámlákról és Kapcsolódó Szolgáltatásokról szóló Hirdetmény tartalmazza. Amennyiben a számlanyitást követő 3 hónapon belül a számla bezárásra kerül, abban az esetben az ügyfél köteles visszafizetni a 10.000,- Ft-ot.

Szelfis számlanyitás

2021. november 5-től a Gránit Bank elérhetővé teszi ügyfelei számára a Google Pay szolgáltatást, mely Android okoseszközökre kínál kényelmes és gyors fizetési megoldást.

A Gránit Mastercard kártyabirtokosok könnyedén, néhány érintéssel adhatják hozzá bankkártyájukat a szolgáltatáshoz a Google Pay alkalmazásban. Az innovatív fizetési megoldás minden Gránit Bank által kibocsátott bankkártyával kompatibilis. A szolgáltatás teljesen biztonságos: a bankkártya adatok a Google Pay használata során sosem kerülnek tárolásra vagy átadásra harmadik fél (pl. a kereskedő) számára. A Google Pay használata során az okostelefont csak a terminálhoz kell tartani (aktív állapotban), az alkalmazást nem szükséges megnyitni. A 15 000 Ft feletti tranzakciók jóváhagyásához a telefon feloldása szükséges, így a fizetés során az ügyfélnek semmihez nem szükséges hozzáérnie a saját telefonján kívül.

Online vásárlások során is praktikus segítség a Google Pay: azokon az oldalakon, ahol elérhető ez a fizetési megoldás, nem szükséges megadni minden kártyaadatot. Ezáltal sokkal gyorsabban, egyszerűbben végezhetik a Bank ügyfelei az internetes vásárlásaikat.

Az okosóra tulajdonosok számára is megoldást nyújt a kényelmes fizetésre a Google Pay szolgáltatás, amelyhez csak a Google Pay alkalmazás okosórára történő letöltése, illetve az okosóra és okostelefon összepárosítása szükséges. Okosórával való fizetéshez minden esetben szükséges az okosóra feloldása.

A Gránit Bank ügyfelei továbbra is használhatják a Bank saját fejlesztésű Gránit Pay mobilfizetési megoldását is.

„A Gránit Banknál kiemelt prioritás számunkra, hogy hasznos innovációkkal tegyük kényelmesebbé ügyfeleink életét. Az Android eszközökkel használható újgenerációs érintésmentes mobilfizetést Magyarországon és Európában is elsőként tettük elérhetővé ügyfeleink számára 2016-ban. Természetes volt számunkra, hogy a mobilfizetés növekvő népszerűségét szem előtt tartva a rendkívül innovatív Google Pay szolgáltatással is bővítjük az androidos mobilfizetési lehetőségeink választékát” – mondta el az új szolgáltatás bevezetéséről Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője.

Google Pay

Néhány nap alatt tucatnyi dobozt töltöttek meg meleg ruhákkal, tartós élelmiszerrel, játékkal, édességgel a GRÁNIT Bank dolgozói, hogy segítsék a Dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekintézményeit. A Böjte Csaba által létrehozott alapítványnak gyűjtött adományok, - amelyeket Jendrolovics Péter a Bank ügyvezetője, a lakossági üzletág vezetője adott át - mintegy 80 gyermekhez jutnak majd el Farkaslaka, Oroszhegy és Felsősófalva napközi otthonaiba. Köszönjük szépen dolgozóinknak a rendkívüli segítséget, amelyre nagy szükség van a pandémia által sújtott hargitai területeken.

Takarékoskodni sokféleképpen lehet, például az ár-értékarányban legmegfelelőbb termék vagy szolgáltatás választásával. Ami azonban a bevásárlásnál vagy akár egy étterem kiválasztásánál magától értetődő, arra egy bankszámla megnyitásánál, egy betét kiválasztásánál vagy akár egy jelzáloghitel igénylésénél is törekedni kell. Egy gyors kalkuláció után hamar kiderülhet, hogy a legjobb ajánlat kiválasztásával évente – az adott terméktől függően - több tíz-, de akár több százezer forint is megspórolható.


SZÁMLAVEZETÉS

A Gránit Bank tartósan kedvező díjazású bankszámlái megfelelő választást jelentenek azok számára, akik sokallják banki költségeiket és takarékos számlacsomagot keresnek. Erről könnyű meggyőződni a pénzügyi termékösszehasonlító portálok kalkulátorait használva. A Bank csaknem mindegyik számlacsomag-ajánlata piacvezető, kedvezőbb, mint a versenytársaké - amennyiben azonos használati szokásokat veszünk alapul. Az egyik legismertebb banki termékeket ár-alapján összehasonlító oldalon például átlagos bankhasználatnál (amennyiben a bankszámlára havonta 300 ezer forint érkezik és a legolcsóbb bankkártyát választjuk) 19 bank ajánlata között az első négy helyen Gránit bankszámlacsomag áll. Közöttük olyan speciális ajánlat is található, mint az egészségügyi dolgozókra szabott 0 Ft-os HŐS számlacsomag, amelyet - a feltételek teljesülése esetén - a szektorban dolgozó orvosok, ápolók vagy gyógyszerészek akár élethosszig díjmentesen használhatnak. A dobogós Gránit számlacsomagok között van az elsősorban fiataloknak és pályakezdőknek ajánlott Gránit Digitális számlacsomag, amelynek éves összköltsége kezdetben 1 740, majd később 3 130 Ft szemben néhány nagyobb bank hasonló bankhasználatnál felszámított évi 5 500 – 6 500 Ft-os számlavezetési költségével, így a megtakarítás évente akár több ezer forint is lehet. További előnyt jelent, hogy a Gránit Banknál több bankszámlánál a feltétel nélküli 0 Ft-os havi számlavezetés mellett a tranzakciónként felszámított díj is alacsonyabb, mint több versenytársnál. A piaci ajánlatok többségénél ugyanis a havi számladíj mellett az utalásokra nemcsak a szokásos tranzakciós illetéket számolják fel, hanem azt további fix díjjal is megnövelik, amivel a Gránit bankszámláknál nem kell kalkulálni.


MEGTAKARÍTÁSOK

Nem mindegy az sem, hol keresünk helyet megtakarításunk kamatoztatására, hiszen a banki betéti ajánlatok hasonlóan eltérőek lehetnek. A megfelelő választással – a jelenlegi alacsony kamatszint mellett is – 500 ezer Ft összegű betétnél több ezer, egymilliós betétnél viszont már akár több tízezer forint többletbevételt könyvelhetünk el egy év alatt. A Gránit Banknál 2-3-6-12 hónapos lejáratra többféle betét közül választhatunk. A legkisebb leköthető összeg 50 000 Ft, az EBKM pedig több ajánlatnál is elérheti a 2-3 százalékos éves kamatot. 

Egymillió forint lekötése esetén például a Gránit Bank 12 hónapos Felemelő Betétjével kamatadó levonást nem számolva, bruttó 29 958 Ft kamatbevétel érhető el 3 százalékos EBKM mellett, miközben számos nagybank az egy éves betétekre 1 százalék vagy az alatti kamatot és EBKM-et kínál. További előny, hogy a betétlekötéshez szükséges folyószámla a Gránit Banknál havidíjmentes, így a betéten elért kamatbevételt nem csökkenti a számlavezetési díj.


HITELFELVÉTEL

A banki hitelfelvételnél használják a legtöbben a pénzügyi kalkulátorokat, mivel a legkedvezőbb hitel felvételével különösen a hosszú lejáratú kölcsönöknél tetemes kamatmegtakarítás érhető el, még akkor is, ha csupán néhány tizednyi a kamatkülönbség az egyes ajánlatok között. A jelzáloghitelek jelenlegi slágerterméke az NHP Zöld Otthon Lakáshitel. A környezetbarát, energiatakarékos új otthonra felvehető kedvezményes jelzáloghitelt sokan csak szuperolcsó lakáshitelként emlegetik, mivel a maximális kamata 2,5 százalék, amely a teljes – akár 25 éves – futamidő alatt az előírások alapján fix marad. A hitelt – október végi összehasonlítás alapján – a piaci szereplők kivétel nélkül a 2,5 százalékos kamatmaximummal kínálják, kivéve a Gránit Bankot, amely évi 1,99 százalékos kamattal (2,15 százalékos THM-mel) tette elérhetővé. Ez a kamatszint több mint 5,3 millió Ft megtakarítást jelenthet az ügyfeleknek 25 év alatt egy 70 millió Ft összegű NHP Zöld Otthon hitel felvételénél. Ugyanez a megtakarítás kisebb összegű, 20 évre felvett 10 millió Ft összegű hitelnél is eléri a félmillió forintot, amennyiben a Gránit Bank ajánlatát választjuk az azt követő második legjobb ajánlathoz képest. További megtakarítást jelent, hogy a Bank nem számít fel folyósítási díjat. Fontos előnyt jelent, hogy a hiteligénylés akár a Bank Digitális Ügyfélfiókján keresztül is benyújtható kényelmesen, bankfiók felkeresése nélkül.

A Gránit Bank tartósan kedvező díjai digitális üzleti modelljének köszönhetők. A fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon szolgáltató bank költséghatékonysága több mint kétszerese a piaci átlagnak, ezt a költségelőnyt tudja a tartósan alacsony díjakban, kedvező kondíciókban visszaadni ügyfeleinek. A Bank fontos céljának tekinti a környezettudatos termékek kidolgozását, melyre a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektet.

NHP Zöld Otthon Program

Az NHP Zöld Otthon Programról adott rádióinterjút Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója

Több mint 5,3 millió forint kamatmegtakarítást jelenthet az ügyfeleknek 25 év alatt egy 70 millió forintos NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetén, hogy a Gránit Banknál csupán 1,99%-os kamatot kell fizetni a maximum 2,5% helyett. Ezért az ajánlatokat érdemes összehasonlítani. Erre hívta fel többek között a figyelmet Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője a Kossuth Rádiónak az NHP Zöld Otthon Program október 4-i elindulását követő napokban adott interjújában. A szakember elmondta, a Gránit Bank nagyon optimista a konstrukció kapcsán, hiszen az mindenkinek win-win (nyertes-nyertes) szituációt teremt: „az MNB Zöld Otthon Programjának az a célja, hogy 25 évig fix kamattal segítse a nemzetgazdaság karbonsemlegességi céljait. A program kellő mértékben motiválja mind az ingatlanfejlesztőket, mind a lakossági vevőket, hogy az otthonok minél inkább környezetbarátok legyenek.” Kattintson és hallgassa meg az interjút!

NHP Zöld Otthon Program

A magas energiahatékonyságú új lakások vásárlására és építésére felvehető NHP Zöld Otthon Lakáshitelt a Gránit Bank a legújabb innovációjával 5 perces internetes előbírálattal és mellette folyamatos szakértői támogatással, sőt az új lakások vásárlására felvehető hitelt teljesen online igénylési folyamattal nyújtja. A digitális igényléssel a Bank hozzájárul a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben meghirdetett Zöld Programjának a megvalósításához, a fenntarthatósághoz, lehetővé téve ügyfeleinek, hogy a Gránit Banknál 1,99 százalékos kamattal elérhető hitel igénylésével kapcsolatos teendőket minél kisebb környezeti terhelés mellett, kényelmesen, otthonról intézhessék.

A Gránit Bank digitális bankként eddig is kiemelt feladatának tekintette, hogy ügyfelei a pénzügyeiket minél szélesebb körben fizikai jelenlét nélkül, otthonukból intézhessék. A Bank a fenntarthatósági célokat szem előtt tartva 2021-ben bevezette a digitális lakásvásárlási hiteligénylését, mely szolgáltatással mától a Gránit NHP Zöld Otthon Lakáshitelt lakásvásárlásra igénylők is élhetnek.

A feltételek gyors online ellenőrzése után a hitel előbírálata 5 perc alatt végezhető el egy internetes kalkulátor segítségével, amelynek eredményeképpen az igénylő megtudja, hogy milyen összegű hitelt és milyen törlesztőrészlettel vehet fel a kinézett új lakásra, majd a hitelkérelem benyújtásához regisztrált digitális ügyfélfiókjában további kalkulációkat is végezhet, azokat elmentheti és a leginkább testhezálló alapján igényelheti a hitelt. Az ügyfél digitális ügyfélfiókjában megtalálható az új lakás vásárlási hitelkérelem benyújtásához szükséges összes dokumentum. A kölcsönigényléshez már nem szükséges formanyomtatványokat töltögetni, azt a Bank automatikusan előállítja a kalkuláció és a regisztráció során megadott adatok alapján.

„Az október 4-e óta indult NHP Zöld Otthon Program iránt rendkívül erős érdeklődést tapasztalunk, már rengeteg ügyfélfiók regisztráció is született, a héten pedig sor került az első befogadásra is” - mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője, aki minden érdeklődőnek tanácsolja a banki ajánlatok összehasonlítását, hiszen 5,3 millió forint kamatmegtakarítást lehet elérni 25 év alatt, amennyiben a maximális 70 millió forintos hitelösszeget 1,99 százalékos kamattal veszi fel az ügyfél a 2,5 százalékos kamat helyett.

NHP Zöld Otthon Program

Idestova két és fél éve, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) meghirdette a fenntarthatóságot támogató Zöld Otthon Programját, azzal a céllal, hogy a maga módján így járuljon hozzá „a klímaváltozás, mint hazánkat is súlyosan érintő ökológiai, gazdasági és pénzügyi kockázat mérsékléséhez, valamint Magyarország fejlesztéséhez” – olvasható a 2019. február 11-én meghirdetett program bemutatkozó szövegében.

E program keretében jelentette be az MNB, hogy ez év október 4-étől elindítja a zöld lakáshitel programját, amely induló, 200 milliárd forintos keretösszegét a kereskedelmi bankok – köztük a Gránit Bank – helyezik ki, amivel a jegybank reményei szerint családok tízezrei juthatnak korszerű energetikai besorolású új lakáshoz, méghozzá kedvező feltételekkel.

Meglepetések helyett

De lássuk, melyek is ezek a kedvező feltételek, hiszen vélhetően ezek érdeklik azokat, akik ingatlan vásárlására vagy építésére készülnek. Nos, az NHP Zöld Otthon Program keretében elérhető lakáshitel kamata legfeljebb évi 2,5 százalék lehet, ráadásul a futamidő lejártáig végig fix, aminek előnye, hogy a kamat a jelenleg elérhető támogatott hitelek kamatánál is alacsonyabb, a futamidő végéig kiszámítható törlesztést jelent a háztartások számára.

A kamaton felül a zöld lakáshitelt nyújtó bankok egyszeri induló díjakat számítanak fel. Ezek: tulajdoni lap díja, térképmásolat díja, jelzálogjog-bejegyzési díj, értékbecslési díj, közjegyzői díj, folyósítási díj. Ugyanakkor nincs rendelkezésre tartási díj – abban az esetben, amikor a megítélt hitelt a felvevő nem azonnal, vagy nem teljes egészében hívja le –, hiszen a forrást a jegybank kamatmentesen nyújtja a bankok számára. Az a szabály pedig már a visszafizetésre vonatkozik, miszerint az elő- és végtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett, illetve végtörlesztett összeg 1 százalékát, de maximum 30 ezer forint lehet alkalmanként.

Az ingatlan csak új építésű lehet

A hitelt csak olyan új lakóház építésére, már elkészült energiatakarékos lakás, illetve ház megvásárlására lehet igénybe venni, amelyben a hitelfelvevő saját maga fog lakni. Fontos tudni, hogy nem elég az, ha az ingatlan BB-besorolású, annak új építésűnek kell lennie.

További lényeges feltétele e hitelnek, hogy az új lakás vagy ház úgynevezett elsődleges primerenergia-felhasználása (vagyis az adott lakás/épület egységnyi alapterületének 1 évre kiszámított energiafogyasztása) maximum évi 90 kWh/négyzetméter lehet.

Fejenként csak egy zöld lakáshitel jár

Ami az adósokra vonatkozó feltételeket illeti, egy belföldi magánszemély csak egy NHP ZOP-hitelért folyamodhat, s a hitelből megvásárlandó, illetve építendő vagy már felépített ingatlanban tulajdonjogot nem szerző adóstárs sem igényelhet másik zöld lakáshitelt – kivéve a speciális élethelyzeteket (mint például válás, öröklés).

Az ingatlant kötelező bevonni fedezetként, s azt is érdemes tudni, hogy ez esetben nem kerülhet sor fedezetcserére, az esetleges pótfedezet cseréje azonban megengedett a futamidő alatt.

Energiatanúsítvány és egyéb feltételek

Az új lakás energia besorolását és energiafelhasználását előzetesen az építészeti-műszaki dokumentációval és/vagy a tervező nyilatkoztatásával kell igazolni, a lakás elkészültével pedig az energiatanúsítványt kell benyújtani – ezzel igazolja az ügyfél, hogy a hitelből megvásárlandó, illetve építendő vagy már felépített ingatlan megfelel a program feltételeinek.

Fontos tudni, hogy amennyiben a hitel futamideje alatt bármikor kiderül, hogy a hitel vagy az adós nem felel meg az MNB által meghatározott feltételeknek, a hitelt a bank átárazza, azaz elveszíti a kedvezményes 2,5% kamatozásra való jogosultságát.

Csak új hitelszerződések köthetők, ami azt jelenti, hogy a már „tető alá hozott” szerződések nem „forgathatók be” a programba. A hiteligénylő adósnak és adóstárs(ak)nak együttesen 100 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a hitelcélként megjelölt ingatlanban (az adósok közötti tulajdoni arányokra nincs megkötés).

További feltétel, hogy az adósnak minimum 10 évig az ingatlanban szükséges életvitelszerűen laknia. Ezt a bank és az MNB is bármikor ellenőrizheti. Az első ellenőrzésre az utolsó folyósítástól számított 90 napon belül be kell nyújtani a tulajdonos adósok lakcímkártyáját, de várható ennek későbbi ellenőrzése is. Az ingatlan 10 évig nem adható bérbe és egyéb módon sem hasznosítható.

További részletekért regisztráljon oldalunkon, és október 4-én elsők között kap tájékoztatást a termékről: https://granitbank.hu/ZoldOtthonProgram/regisztracio/

NHP Zöld Otthon Program

A Gránit Bank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megfelelő védelmet nyújtson Ügyfeleinek. Kérjük, hogy az alábbi hasznos tanácsok betartásával Ön is védje értékeit:

 • Soha ne adja meg banki jelszavait, belépő kódjait, PIN kódját! A Bank munkatársai sosem kérik ezeket telefonon.
 • Ismeretlen e-mailcímről vagy ismeretlen számról SMS-ben érkező linket ne nyisson meg!
 • A Bank alkalmazásait mindig csak okostelefonja hivatalos alkalmazásáruházából töltse le!

Amennyiben arra gyanakszik, hogy csalók próbálják megszerezni adatait, lépjen velünk kapcsolatba haladéktalanul a +36 1 510 0527 telefonszámon!

Felhívás

A bankváltás most tényleg ennyire egyszerű

Vonzónak ítéli meg a Gránit Bank termékeit, de egy másik banknál vezeti számláját, és nem tudja, hogyan válthatna? Ez ma már nem bonyolult folyamat az ügyfelek számára. Kiindulásként érdemes elolvasni cikkünket, melyben végig vesszük, hogyan tudja bankszámlája vezetését áthozni a Gránit Bankhoz.


Bankváltás sok támogatással

A szakértők szerint még ma is sokan érzik nagy kihívásnak, hogy átmenjenek egyik hitelintézettől a másikhoz. Régebben ez valóban komplikált feladat volt, ám évek óta igénybe vehető az ún. egyszerűsített bankváltás lehetősége. A bankváltás folyamatának könnyebbé tétele mellett más intézkedések is elősegítik, hogy az ügyfelek számára a banki szolgáltatások kínálata könnyen érthető és áttekinthető legyen. Így a lakossági banki ügyfelek 2020 óta részletes díjkimutatást kapnak a folyószámlájuk költségeiről. Ez az egész évre vonatkozó kimutatás jó igazodási pont lehet, hogy átlássuk a költségeinket, és ennek ismeretében átgondolhassunk alternatív lehetőségeket. Érdemes megismerkedni a Gránit Bank számlatermékeivel. Mint azt a bankváltással kapcsolatban is olvashatjuk, ezeket nemcsak igen kedvező számlavezetési díj jellemzi, de a digitális megoldások - mint az eBank app, a NetBank, a VideóBank - melyek segítségével ügyeinket intézhetjük, kiemelkedően jó ügyfélélményt nyújtanak. A váltás pedig, ha mellette döntünk, könnyebb, mint gondolnánk.


Hova forduljunk először?

Az egyszerűsített folyamatnál - a bankszámla tulajdonosaként - az eljárás indítását az új banknál kezdeményezzük. Amennyiben a fizetési számlánk valakivel, valakikkel közös, akkor az érintett tulajdonosok közreműködésével együttes számlaváltási meghatalmazást kell beadnunk. A Gránit Banknál mindössze két lépésben megnyithatjuk bankszámlánkat, és válthatunk bankot. Online gyorsan és kényelmesen megnyitható a számla. Miután kiválasztottuk az új bankszámlánkat, és kitöltöttük az adatokat, a VideóBankon keresztül akár 15 perc alatt kész lehet az új szerződés, és a Gránit Bank tanácsadójától ezalatt minden kérdésünkre választ kaphatunk. Az így elkészült számla egy munkanap alatt aktiválódik.

A számlaváltási nyomtatványt le tudjuk tölteni az Egyszerűsített bankváltás tájékoztató oldaláról, majd kitöltést és aláírást követően személyesen eljuttathatjuk a Gránit Bank Ügyfélközpontjainak egyikébe, vagy postán is elküldhetjük. Miután eljutott hozzá a meghatalmazás a számlaváltásról, a Gránit Bank két munkanapon belül felkéri a korábbi bankot a megelőző 13 hónapra vonatkozóan a szükséges adatok átadására. A rendszeres beszedési megbízások, átutalások, jóváírások átkerülhetnek részben vagy teljesen. Dönthetünk arról, hogy megtartjuk bizonyos célokra a régi számlát, de meg is szüntethetjük. A meghatalmazásban megadhatjuk azt, mikor kerüljön felmondásra a régi számla. A számlaváltási meghatalmazásban kijelölhetjük a bankváltás napjaként azt a munkanapot, amikor már az új számlánkról kérjük a tranzakciók teljesítését, részben vagy teljesen. Ez legkorábban az adatoknak az új bankhoz való megérkezését követő 6. munkanap lehet. A bankváltásnak nincs önmagában költsége, de érdemes tájékozódnunk, hogy a bankszámlánkhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások megszűnésének van-e díja az adott banknál. Illetve az új fizetési megbízások teljesítésével kapcsolatos költségeket is szem előttkell tartanunk.


Bankváltás lebonyolítása és a korábbi számla bezárása

Átváltottunk a Gránit Bank szolgáltatására? A bank tájékoztatja a változtatásról az érintett szolgáltatókat, például a biztosítót, a közműszolgáltatókat.

Abban az esetben nem zárható le a régi számla ilyen könnyedén, ha negatív egyenlege van, amikor kezdeményezzük a bankváltást, például folyószámlahitel tartozás van rajta. Erről köteles tájékoztatni minket a hitelintézet, így rendezni tudjuk a tartozást. A számlát akkor lehet lezárni, ha a folyószámlahitelhez kapcsolódó, vagy más tartozás kifizetésre kerül. A bankváltás akár 12 munkanapon belül is lebonyolódhat. Végül egy tipp, hogy zavartalan legyen a váltás: érdemes annyi pénzt tartanunk a régi bankszámlánkon, hogy ebben az átmeneti időszakban is teljesíthetők legyenek a tranzakciók.

Gránit Hős az egészségügyben dolgozóknak

Léteznek olyan bankszámlák, amelyeknek célja egy egyedi célközönség igényeinek való megfelelés. Ilyen például a Gránit Hős és a Gránit Digitális számlacsomag. A Gránit Hős 0 Ft-os számlacsomagot azért hoztuk létre, hogy köszönetet mondjunk az egészségügyi dolgozóknak. A Gránit Digitális csomag pedig a pénzügyeiket digitálisan, környezettudatosan intézők számára kínál megoldást.


A mai számlacsomag ajánlatok még kedvezőbbek

Ha bankszámlát keres, érdemes körülnéznie ajánlataink között, mert akár 0 Ft-os számlavezetési díj mellett találhatja meg az Ön igényeinek legjobban megfelelő számlacsomagot. Az egészségügyi dolgozók figyelmébe a Gránit Hős bankszámlát ajánljuk, amelyet azért hoztunk létre, hogy saját eszközeinkkel köszönetet mondjuk a pandémia időszaka alatt tanúsított áldozatos munkájukért. A számlacsomagot a következő munkakörökben dolgozók vehetik igénybe:

 • a közegészségügyben dolgozó orvosok,
 • a magánegészségügyben dolgozók,
 • az OMSZ munkatársai,
 • a háziorvosok és asszisztenseik,
 • az egészségügyi szakdolgozók,
 • az ellátásban résztvevő orvostanhallgatók,
 • az egyéb kórházi munkavállalók,
 • és bármely hazai egészségügyi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok.


Miért kiemelkedő a Gránit Hős számlacsomag?

A számlavezetés, a dombornyomott bankkártya, a NetBankon és eBankon keresztül megadott forint és euro átutalások, a csoportos beszedések, rendszeres átutalási megbízások és havi két készpénzfelvétel mind 0 Ft-ba kerül. Ezek a díjmentes lehetőségek rendkívül kedvező ajánlattá teszik a Gránit Hős 0 Ft-os számlacsomagot.

VideóBankon keresztül is megnyithatja bankszámláját egyszerűen és gyorsan. A fennálló egészségügyi jogviszonyt pedig munkáltatói igazolás – akár emailen keresztül történő – megküldésével igazolhatja, a számlanyitást követő 60 napon belül.


Gránit Digitális bankszámla - kedvező díjakkal, környezettudatosan

A Gránit Digitális számlacsomag elsősorban a felsőoktatásban tanulók körében népszerű, de más korosztályt képviselő környezettudatos ügyfeleink is szívesen választják. Azok, akik otthonosan mozognak az online térben és odafigyelnek a környezet védelmére, örömmel üdvözölhetik a Gránit Digitális bankszámla szolgáltatásait. Ezt a számlacsomagot is kedvező díjak jellemzik, ráadásul feltétel nélkül igényelhető!

Érdemes kiemelni, hogy a havi számlavezetési díj 0 Ft, illetve díjmentesen vehető igénybe a Digitális bankszámla mellé az iSMS szolgáltatás, ezáltal minden tranzakcióról 0 Ft-ért kapnak digitális értesítést a csomagot választó ügyfeleink. A Gránit Bank magas szintű digitális banki szolgáltatásai, mint az eBank, NetBank és VideóBank is a csomag részét képezik, így plusz díj nélkül használhatóak. Ezek segítségével ügyfeleink egyszerűen és kényelmesen kezelhetik pénzüket, és percek alatt, akár mobilról intézhetik ügyeiket.

A díjnyertes eBank applikációval mobilunk lehet a bankfiókunk: az alkalmazás segítségével ügyfeleink nyomon követhetik számlaforgalmukat, tranzakcióikat. Könnyedén utalhatnak is az eBank appból, akár e-mail címre is. A Gránit eBankban lehetőség van betétlekötésre, bankkártya zárolásra, limitek kezelésére, és még sok más hasznos pénzügyi megoldásra.

A digitális ügyintézési lehetőségeknek köszönhetően a Gránit Bank ügyfelei elkerülhetik a felesleges utazást és papír alapú ügyintézést, ezáltal közösen kíméljük környezetünket.

Sikeres állampapír vásárlás online

Amennyiben rendelkezünk valamekkora megtakarítással, érdemes lehet elgondolkoznunk azon, hogy a spórolt pénzt befektessük. A Magyar Állampapír egyike a piacon elérhető befektetési formáknak, melyet érdemes megismerni. Milyen állampapír típusokkal találkozhatunk és mik az alapvető különbségek közöttük?


Egyszerű vásárlás, gyors ügyintézés

Felgyorsult világunkban az egyszerűen elintézhető, azonnali megoldásokat keressük. Igaz ez pénzügyeinkre, banki ügyleteinkre is. Szerencsére az online megoldások egyre inkább teret nyernek ebben a szektorban is, így akár otthonról is egyszerűen intézhetjük ügyeinket. Nincs ez másképp az állampapírok esetében sem, melyek a Gránit Banknál gyorsan, egyszerűen és biztonságosan online is megvásárolhatók.

Ehhez elsőként egy értékpapír számlára lesz szükségünk, melyet a Gránit Banknál ingyenesen, VideóBankon keresztül is megnyithatunk. Ezután arról kell döntenünk, hogy mennyi pénzt szeretnénk befektetni és mindezt milyen típusú állampapírba. Ismerjünk meg tehát három, digitálisan is elérhető opciót, melyek hozama belátható időn belül realizálódik.


Egyéves Magyar Állampapír, a rövidtávú megtérülés

A szóban forgó állampapír neve igencsak beszédes, hiszen máris kiderül belőle, hogy futamideje egy év. Kamatozása fix 2,5%, melyet a futamidő végén kapunk meg, forgalomba pedig jegyzés útján kerül. A kötvényeket tetszőleges értékben vásárolhatjuk meg, az alapcímlet azonban 10.000 forint. Mivel rövidtávú befektetésről van szó, a hozam is kisebb lesz, így ez az állampapír leginkább azok számára lehet ideális, akik nem szeretnének hosszabb időtávra befektetni.


Magyar Állampapír Plusz és a tőkésedő kamat

Előzőleg említett társával ellentétben ez az állampapír már hosszabb távú elköteleződést jelent, hiszen futamideje 5 év. Forgalomba kerülése szintén jegyzés útján történik, heti rendszerességgel. Úgynevezett sávos kamatozással rendelkezik, mely azt jelenti, hogy a lekötés első évében félévente, ezt követően pedig évente fizet kamatot, mely az idő előrehaladtával emelkedik. Az állampapír kamata 3,5%-ról az ötödik év végére 6%-ra emelkedik, az ún. Egységesített Értékpapír Hozam Mutató* mértéke pedig 4,95%. A Magyar Állampapír Plusz kamata tőkésedik, vagyis kamatfizetéskor a kamat összegével nő a befektetett összeg. Ez a kamat halmozódás járul hozzá ahhoz, hogy a futamidő végén elérhessük a maximális hozamot. Például 1 millió forint befektetésénél 5 év után összesen 273 500 forint hozamot realizálhatunk, amit a Gránit Bank kalkulátorával egyszerűen ki is lehet számítani.


Prémium Magyar Állampapír, a rugalmas választás

Az eddig bemutatott két állampapírral ellentétben, ezen értékpapír esetén már két eltérő hosszúságú futamidővel számolhatunk, mely három vagy öt év. Az eddigi, fix kamatozású opciókkal ellentétben ez a típus inflációhoz kötött, változó kamatozású állampapír. Fontos azonban tudni, hogy a kamatbázison felül ún. kamatprémiumot is kapunk a befektetésünkre, így tehát a kifizetendő kamat ebből a két összetevőből áll össze. A 3 éves befektetéssel jelenleg 4,05%, míg az 5 évessel 4,55% kamatot könyvelhetünk el. Ahogy az előző két állampapír esetében, úgy itt is igaz, hogy a kamatbevétel adómentes.


Számoljuk ki előre az Állampapír kalkulátorral

Ha úgy döntünk, hogy megtakarításunkat állampapírba fektetjük, érdemes lehet egy egyszerű, előzetes kalkulációt végezni a várható hozamról. Ehhez rendelkezésünkre áll a Gránit Bank kalkulátora, melyben elég csupán a befektetni kívánt összeget megadnunk, az elérhető hozam összegét és a futamidő végi teljes összeget kiszámolja a kalkulátor. Így gyorsan utánajárhatunk, hogy az aktuális kamatok alapján mekkora hozamot érhetünk el az adott állampapír típussal, meghatározott futamidő alatt.


Vásároljunk állampapírt online

Ahogy már szó esett róla, a különböző ügyintézési folyamatokat egyre inkább szeretjük az online térben végezni. Erről akkor sem kell lemondanunk, ha állampapírt szeretnénk vásárolni, hiszen ez a Gránit Banknál digitálisan is lehetséges. Ezzel jelentős mennyiségű időt takaríthatunk meg, a kényelmi szempontokról nem is beszélve. Az értékpapírszámla nyitása, illetve az értékpapírok vásárlása Videóbankon keresztül is intézhető. Az adatok megadásához és a VideóBank használatához elég, ha előkészítjük kártyaalapú személyazonosító igazolványunkat, lakcím- és adókártyánkat, végül videóhívás segítségével 15 perc alatt el is végezhetjük a folyamatot.


Jó, ha tudjuk

*Egységesített Értékpapír Hozam Mutató

Az Egységesített Értékpapír Hozam Mutató (EHM) Kormányrendelet által előírt mutató a lejáratig számított hozam kimutatására.

Célja, hogy a befektetők számára összehasonlítható módon kifejezze a hátralévő futamidőre eső kamatot százalékos formában, 365 napos kamatbázison számítva.

Az EHM nem tartalmazza a kifizetendő hozamot esetlegesen terhelő levonásokat (jutalék, díj).

Kutyás pár babaváró kölcsönt keres az interneten

Csábító lehetőségnek tűnik a babaváró kölcsön, de nem tudjuk, hogyan igényelhetjük? Cikkünkben nemcsak a jogosultság kritériumait vesszük sorra, hanem azt is megmutatjuk, hogyan tudjuk elindítani az igénylési folyamatot.


Rendkívül könnyű ellenőrizni a feltételeket

Olyan párok vehetik igénybe ezt a lehetőséget, akik

 • házasok
 • mindketten elmúltak 23 évesek (a Gránit Babaváró Kölcsön feltételeit tekintve), illetve a feleség fiatalabb, mint 41 éves
 • mindketten rendelkeznek magyarországi lakcímmel
 • legalább az egyik fél rendelkezik 3 éves, összefüggő TB jogviszonnyal
 • megbízható adósoknak minősíthetők: NAV köztartozásmentes adózók, büntetlen előélettel rendelkeznek, és nem szerepelnek negatív adattal a KHR (régebben BAR) listán.

Ha a kritériumok rendben vannak - a feltételek részletekbe menően is elérhetőek itt -, illetve a háztartás elegendő jövedelemmel rendelkezik, szabad az út a felvételhez.


Mit érdemes még tudni a babaváró kölcsönről - dióhéjban?

Ez a konstrukció házaspárok számára biztosít szabad felhasználású kölcsön 1 millió forinttól 10 millió forintig, teljes futamideje legalább 5 év, de a 20 évet nem haladhatja meg. Mindezt az igénylők számára kamattámogatott módon: azaz a Magyar Állam fizeti meg a kölcsön ügyleti kamatát. Az ügyfeleknek nem kell kamatot fizetniük, ha a feltételek teljesülnek. Amit viszont itt sem lehet kikerülni, az a kezességvállalási díj, ami a fennálló kölcsöntartozás összegének 0,5%-a, és amelyet a Bank a központi költségvetés felé fizet.

A kölcsön fókuszában a gyermekvállalás áll; az igénylő felek elköteleződnek, hogy 5 éven belül gyermeket vállalnak, illetve betartják a további feltételeket, melyek ehhez kapcsolódnak. Így például nem bontják fel a házasságukat, amíg a kölcsön visszafizetése zajlik.

Bár a kormány által biztosított babaváró támogatás a kölcsön alapja, de a többi konstrukcióhoz hasonlóan, itt is banki hitelbírálat előzi meg a szerződéskötést és a kölcsön folyósítását. A kölcsön visszafizetése kapcsán fontos információ, hogy a törlesztést akár fel is függeszthetjük egy időre, ha már 12. hetet betöltött a terhesség, ez is egyfajta könnyebbséget jelent a családi kassza számára a gyermekáldás idején. A második baba megszületésekor az előnyökhöz még a fennálló tőketartozás 30%-ának elengedése is hozzáadódik, a harmadik gyermek születése után a teljes fennmaradó kölcsöntartozást elengedik.


Az igénylés akár a fotelból is megoldható

A Gránit Banknál akár online is igényelhetjük a babaváró kölcsönt. Ennek elindítása a weboldalról kezdhető, az ún. Digitális Ügyfélfiókból a szükséges, hitelképességet igazoló dokumentumok le- és feltöltése is egyszerűen megoldható. Sőt, minden kérdésünkre személyre szabott választ kaphatunk szakértőtől, akár telefonon, akár emailben.


Babaváró kölcsön online igénylése a Gránit Banknál

Magunk is ellenőrizhetjük a felületen, hogy megfelelünk-e a feltételeknek. Amennyiben igen, néhány perc alatt kiszámíthatjuk a felvehető kölcsön mértékét a hitelkalkulátorral. Ezután létrehozunk egy Digitális Ügyfélfiókot, és itt feltöltjük az igénylési dokumentumokat. A VideóBankon keresztül következő lépésként a véglegesítéshez szükséges nyilatkozat is megtehető, majd pozitív elbírálás esetén megkapjuk a szerződéstervezetet az ügyfélfiókunkba. Végezetül a szerződés aláírása is megtörténhet, szintén VideóBankon keresztül. Az ötlépéses online folyamatot követően, sikeres folyósítás esetén pedig máris szabadon rendelkezünk a megkapott összeggel.

A cikkben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtják a hitelintézetek.

A magyar reformok működnek (Forrás: Magyarország Kormánya)THM jelentése és tartalma

A THM azaz, Teljes Hiteldíj Mutató, egy éves időszakra vetített százalékos érték, ami minden olyan díjat és költséget tartalmaz, melyet a tőkén felül kell fizetnie az adósnak. A THM meghatározása és kereskedelmi kommunikációban, pl. reklámokban megfelelő módon történő feltüntetése a pénzügyi intézmények jogszabályi kötelezettsége. A THM százalékban és éves alapon fejezi ki a hitel teljes díjának arányát, a hitel teljes összegéhez viszonyítva. Többek között a következőket tartalmazza: kamat, kezelési költség, hitelbírálati díj, értékbecslés díja, kötelező bankszámlavezetés díja, kötelező biztosítás díja, stb.

Lakáshitel - ennek a párnak már sikerült megvásárolni álmai otthonát

Az utóbbi időszak kedvező, családbarát kölcsöneinek köszönhetően megugrott azok száma, akik külső forrás, banki hitel segítségével szeretnének ingatlanhoz jutni. Az új opciók mellett egy ideje talán kevesebb figyelem jutott a piaci kamatozású lakáshitelekre, ugyanakkor ne feledjük, hogy ezek a hitelek azok számára is elérhetőek, akik egyelőre nem tervezik a családalapítást.


A lakáshitel felhasználási céljai

A lakáshitelek felhasználási köre jól meghatározott. A hitelintézetek lakásvásárlásra, építésre, lakásfelújításra, bővítésre vagy épp korszerűsítésre ajánlják ezt a kölcsön típust. Ha tehát új otthon vásárlásán gondolkodunk, esetleg a meglévő ingatlanunkat szeretnénk felújítani, ez lehet az ideális megoldás.


Ki igényelheti a kölcsönt és milyen feltételekkel?

Az igénylés feltételeit már a legelején tisztázni kell, hiszen, ha a feltételek nem teljesülnek, nem is léphetünk tovább a folyamatban. Szerencsére lakáshitel igénylés esetén a szűrési feltételek meglehetősen egyszerűek. Minden nagykorú, a törlesztőrészletek kifizetéséhez elegendő nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél igényelheti a kölcsönt, aki megfelelő ingatlanfedezetet tud biztosítani.

A hiteligényléshez természetesen az adósok rendszeres havi nettó jövedelmét igazolni kell, továbbá az esetlegesen fennálló egyéb hiteltartozásokkal kapcsolatban is kötelesek beszámolni. A bankok a fennálló tartozások összegét az ügyfelek hozzájárulásának birtokában a KHR rendszerben is ellenőrzik. Ha valaki negatív adattal szerepel a KHR listán, a kölcsön felvételére automatikusan jogosulatlan. A jogszabályok rendelkezései alapján a lakáshitelek esetén bevonandó ingatlanfedezet önmagában nem elegendő, szükséges a havi jövedelem összegének tisztázása. A rendszeres juttatások és a fedezetként felajánlott ingatlan értéke együttesen határozzák meg a felvehető hitelösszeg mértékét.


A három sarokpont: hitelösszeg, futamidő, ingatlanfedezet

Ha már szóba került az ingatlanfedezet és a felvehető hitelösszeg kérdése, nem árt, ha – kiegészítve a futamidő hosszával – ezeket részletezzük is, hiszen az ügyfelek számára talán ez a három körülmény a legkomolyabb vízválasztó a hiteligényléssel kapcsolatban. Vegyük tehát szép sorjában, hogy mire számíthatunk:

 • Hitelösszeg: először is a felvehető minimum összegről kell beszélnünk, mely 1 millió forint. Ennél kisebb hiteligény esetén lakáscélú jelzáloghitelért nem folyamodhatunk. A kölcsön maximum összegét a fedezetül felajánlott ingatlan értéke és az igénylők jövedelme, fennálló hiteltartozásai határozzák meg. Az, hogy pontosan mekkora összegre vagyunk jogosultak, a hitelbírálat során dől el. Ezt a számítást mi magunk is könnyedén elvégezhetjük, a Gránit Bank Kiszámítható Hitelkalkulátorával, ami egyben előzetes hitelbírálatnak is megfelel.

 • Futamidő: a futamidővel kapcsolatban elsősorban az dönt, hogy milyen összegű havi törlesztőrészletek fizetését tudjuk vállalni. Értelemszerűen ez a két tényező fordítottan arányos, tehát minél többet tudunk havonta fizetni, annál rövidebb futamidőt érhetünk el. A szerződési feltételekben meghatározott futamidő minimum 5, maximum 35 év.

 • Ingatlanfedezet: lakáshitelek esetén mindenképpen szükséges ingatlanfedezet bevonása az igénylés folyamatába. A hitelintézet által megjelölt településlistán található lakóingatlanok fogadhatók el fedezetként.


Online kalkulátor és hitelbírálat – a kényelem diadala

A Gránit Bank által kínált, hiteligényléshez köthető kényelmi szolgáltatás a Gránit Kiszámítható Kalkulátor, mely az online felületen érhető el. Ha bizonytalanok vagyunk a lehetőségeink tekintetében, a weboldalon pár kattintással és néhány adat megadásával azonnal kaphatunk egy előzetes hitelbírálatot, emellett pedig az online kalkulátor segítségével a kölcsön és a törlesztőrészletek összegéről is előzetes képet kaphatunk.

Ha hitelfelvételben gondolkozunk, mindenképpen érdemes lehet létrehoznunk egy Digitális Ügyfélfiókot is, hiszen ezáltal az online ügyintézés még tovább egyszerűsödik, illetve az előzetes hitelbírálat PDF verziója is ezen a felületen keresztül érhető el, 30 napos érvényességi idővel. Amennyiben a felkínált hitelkondíciókkal elégedettek vagyunk, illetve megfeleltünk a feltételeknek és a szükséges dokumentumokat is feltöltöttük, úgy következhet a szerződéskötés, ezt követően pedig a kölcsönt igénybe is vehetjük.Jó, ha tudjuk


Hitel vagy kölcsön

Bár a hétköznapi nyelvben a hitel és a kölcsön kifejezés gyakran összekeveredik, ez valójában két külön fogalom.

Az első esetben a hitelintézet azt vállalja, hogy díj ellenében, a szerződésben meghatározott feltételek teljesülése esetén, szintén előre meghatározott összeg erejéig hitelkeretet bocsájt az adós rendelkezésére és a rendelkezésre tartott összeg erejéig kölcsönszerződést, kezességi szerződést, garanciaszerződést vagy egyéb hitelművelet végzésére vonatkozó más szerződést köt. Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adós ezt teljes egészében fel is használja.

Ezzel szemben a kölcsön a fentiek szerinti hitelszerződés vagy külön kölcsönszerződés alapján folyósított meghatározott, konkrét pénzösszeg, melyet az adós rendelkezésére bocsájt a hitelintézet, és az összeget egy későbbi időpontban, szintén a szerződésben előre meghatározott feltételek szerint kell visszafizetni.


THM jelentése és tartalma

A THM azaz, Teljes Hiteldíj Mutató, egy éves időszakra vetített százalékos érték, ami minden olyan díjat és költséget tartalmaz, melyet a tőkén felül kell fizetnie az adósnak. A THM meghatározása és kereskedelmi kommunikációban, pl. reklámokban megfelelő módon történő feltüntetése a pénzügyi intézmények jogszabályi kötelezettsége. A THM százalékban és éves alapon fejezi ki a hitel teljes díjának arányát, a hitel teljes összegéhez viszonyítva. Többek között a következőket tartalmazza: kamat, kezelési költség, hitelbírálati díj, értékbecslés díja, kötelező bankszámlavezetés díja, kötelező biztosítás díja, stb.

Felhőtlen nyaralás banki termékek segítségével

A vakáció alatt túlléptük a napi készpénzfelvételi limitet? Egy szigeten az egyetlen szállodában vagyunk, és nem fogadják el a bankkártyánkat? Mindezek elkerülhetők az alábbi néhány tipp alkalmazásával: például az eBank app használatával.


Stabil pénzügyi keretek, derűs külföldi vakáció

A nyugodt nyaraláshoz vezető lépések egyike, hogy nagyvonalakban megtervezzük, mennyit szeretnénk költeni az utunk során. Sokkal kellemesebbé tehetjük azzal az utazást, ha utánanézünk a lehetséges programoknak és az ezekkel járó kiadásoknak, és előzetesen megtervezzük a szükséges büdzsét.

Ez azonban csak körülbelüli összeg lehet, mivel - hacsak nem rendelkezünk komoly helyismerettel - pontosan nem fogunk tudni tervezni a nyaralás során. Az egész napos forint-deviza átszámolás önmagában lehetőséget ad a ‘hoppá, ez ennyibe került?’ élményekre.

Egy biztos, érdemes úgy elindulni külföldre, hogy a bankszámlánkon van tartalék a váratlan kiadásokra. Illetve, hogy tudjuk is használni a pénzünket: lehetőség szerint dombornyomott bankkártyát vigyünk magunkkal, mivel ezt a típust fogadják el fizetésnél minden esetben. Ha például autót bérelnénk, ott rendszerint elvárás ez a fajta plasztikkártya.


A mobilunk a bankfiókunk a Gránit eBankkal

A Gránit eBank kiszélesíti a lehetőségeinket: bárhol a világon könnyedén és sokoldalúan kezelhetjük a pénzügyeinket.

Nyaralás közben kimondottan praktikus, hogy bármikor áttekinthetjük az okostelefonunkon a napi kiadásainkat és bevételeinket, ellenőrizhetjük a számlatörténetünket, és a tranzakciókról díjmentes push üzenetet kapunk.

A díjnyertes applikáció fejlett biztonsági funkciói elősegítik, hogy kizárólag mi léphessünk be, és adatainkat csak mi lássuk. A pénzünk biztonsága érdekében a Gránit Lock funkcióval egy érintéssel zárolhatjuk, vagy feloldhatjuk a bankkártyánkat. A zárolt kártyával nem lehet fizetni; a menüben akár az automatikus zárolásra vonatkozó időtartamot is be tudjuk állítani.

Nagy segítség, hogy a bankkártyás vásárlási és készpénzfelvételi limitjeinket könnyedén beállíthatjuk, így ha egy nagyobb költség felmerül - például motorcsónakot szeretnénk bérelni -, nincs gond a fizetéssel.

Az eBank segítségével a számláink közt át tudunk vezetni pénzösszegeket, devizában vagy forintban is utalhatunk, és még számos más funkciót használhatunk mindössze egy-egy ujjmozdulattal. Mindezekhez csak internet hozzáférésre van szükségünk.

Érdemes használni emellett nyaralás közben a gyors és kimondottan biztonságos Apple vagy Gránit Pay szolgáltatást, amelynek segítségével a mobilunkon (vagy akár Apple Watch-unkon) kívül semmire nincs szükségünk ahhoz, hogy kiegyenlítsük fizetési tételeinket. Egymást követő 10 tranzakció erejéig pedig még internetkapcsolatra sincs szükség. A tranzakciókról azonnal értesítést kapunk a Gránit eBank app-ban.


Az utasbiztosítás alapfunkció

A nyaralás tervezésének elmaradhatatlan eleme a biztosítás, erre akkor is gondoljunk, ha csak közeli ország a cél. Egy idegen környezetben, például más közlekedési szabályok szerint mozogva könnyebben érhet minket baleset, és mások az előírások, a költségek is.

A Gránit Bank bankkártyáihoz kapcsoltan elérhető utasbiztosítások anyagi segítséget nyújtanak balesetek, megbetegedések esetén, és a poggyászkárok fedezéséhez is hozzájárulnak. Ha úgy érezzük, biztosítás terén is magas szintű szolgáltatásra van szükségünk, érdemes megismerkednünk a prémium bankkártya beépített utasbiztosításával, amelynek utasbiztosítási fedezete 50 millió forintig terjed, és még rengeteg pluszt kínál a csomagban.


Jó utat!

Az utazás még kényelmesebb lesz prémium bankkártyával

Itt a nyár, a külföldi kikapcsolódások időszaka. Ha rutinos utazók vagyunk, és kényelemre vágyunk az izgalmak helyett, érdemes megismerkedni a prémium bankkártyák magasabb szintű szolgáltatásaival.


Fontos lesz külföldön a bankkártya

A határokat átlépve - bármilyen plasztikkártyával rendelkezünk - érdemes kicsit jobban odafigyelni arra, hogy használjuk azt. Ajánlott például tájékozódni, hogy a külföldi ATM-ekből történő deviza készpénzfelvétel milyen költségekkel jár.

Mind a dombornyomott, mind az elektronikus kártyák felhasználhatók a határon túl, de van még néhány hely, ahol akadályba ütközhetünk az utóbbival. Elsősorban az autóbérlésnél szoktak dombornyomott bankkártyát elvárni, és előfordulhat, hogy a szálloda elutasítja, ha nem dombornyomott kártyával szeretnénk kiegyenlíteni a számlánkat.


Utasbiztosítás: alapvető minden útnál

A hozzáértők hangsúlyozni szokták, hogy külföldön az utasbiztosításon nem érdemes spórolni. Ismeretlen környezetben könnyebben ér baleset - például mert nem ismerjük a helyi KRESZ-t -, és váratlan plusz költségekkel járhatnak a megbetegedések is. Ha probléma nélkül érünk utunk végén haza, akkor is jó érzés, hogy végig biztosítva voltunk, és emiatt nem kellett stresszelnünk. A Gránit Standard Mastercard kártyához igényelhetünk opcionálisan kapcsolódó plusz utasbiztosítást, amely stabil pénzügyi hátteret nyújt akkor, ha váratlan baleset vagy megbetegedés történne, esetleg a poggyászunkat, autónkat érné kár.


Gránit Platinum Mastercard kártya: üdv a prémium komfortzónában

Ha gyakran utazunk, vagy ragaszkodunk a magasabb szintű kényelemhez a világ minden pontján, érdemes számba venni azokat az előnyöket, amelyeket egy prémium bankkártya nyújt .

Külföldi út esetén csaknem minden felmerülő igényt kielégítenek a Gránit Platinum Mastercard kártyához járó emelt szintű szolgáltatások. Ez a prémium biztosítás a standard szerződéseknél sokkal szélesebb körben téríti meg a költségeket váratlan események esetén. Az utasbiztosítási fedezet 50 millió forintig terjed. A megszokott tételek mellett a fogászati kezelési költségeket éppúgy fedezi a csomag, mint a járatkésés miatti kiadásokat. De az izgalmas, ámde veszélyesebb hobbik - például búvárkodás, síelés - során bekövetkező káreseményekből sem adódhat problémánk. Ráadásul a külföldön bekövetkező COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatos járulékos költségeket is fedezi egy bizonyos összegig.


Gyorsítósávon a beszállásig

Nemcsak a biztosítás terén nyújt pluszt a Gránit Platinum Mastercard kártya. Hogy a legnyilvánvalóbb előnyök közül említsünk párat, kedvezményesen használhatjuk világszerte több mint 1300 repülőtér VIP váróját a bankkártyához kapcsolódó, különleges repülőtéri élményt biztosító

szolgáltatáscsomaggal. A budapesti reptéren sem kell kényelmetlenül várakoznunk, hiszen ingyenesen használatba vehetjük a Mastercard Airport Lounge várót, ahol korlátlan étel- és italfogyasztással várják a kártyabirtokosokat, egy felnőtt kisérőjüket, valamint kiskorú gyermekeit.

Sokkal nyugodtabbá teheti utazásainkat, hogy a leggyakoribb induló állomásokon, a budapesti és bécsi repülőtéren a VIP várókban pihenhetünk a felszállásig.

Emellett fővárosunk repterén igénybe vehetjük a Gyorsító Sáv szolgáltatást, mellyel el tudjuk kerülni az utasbiztonsági ellenőrzésnél való sorbanállást, családunk kiskorú tagjaival és egy vendégünkkel együtt.

A Gránit Platinum Mastercard kártya még számos előnnyel jár, melyek külföldön is könnyebbséget jelenthetnek, például havonta két alkalommal vehetünk fel ingyenes készpénzt külföldön is, vagy az átszállások közötti várakozási időt is könnyedén elüthetjük a kártyához járó PressReader alkalmazással, ahol több hazai és külföldi magazin között böngészhetünk. A prémium bankkártya olyan VIP tagságot nyújt, mellyel kedvezménnyel bérelhetünk autót, vagy dedikált telefonos ügyfélszolgálatot vehetünk igénybe.

De ennek a prémium csomagnak idehaza felhasználható elemei is egészen különlegesek, melyek összességében kitűnő választássá teszik a minőségi szolgáltatások kedvelői számára a Gránit Platinum Mastercard kártyát.

Bankszámlát fenntartani most már mindannyiunk számára alapvetés, és a mai széles banki termék választékban könnyedén megtalálhatjuk azt a változatot, ami a leginkább igazodik az igényeinkhez.

Lakossági bankszámlát általában hosszútávra választunk, így érdemes a legjobb opció felkutatására egy kis időt rászánni. Fenntartása szükséges ahhoz, hogy ide érkezzen a fizetésünk, itt tudjuk tárolni a pénzünket, vagy éppen innen tudjuk költéseinket intézni. Arról se feledkezzünk meg, hogy a hitelek igényléséhez - például a Babaváró kölcsön felvételéhez - is fel kell mutatnunk bankszámlát, amely ez esetben lehet egy díjmentes számla is.

De miből induljunk ki, mit vegyünk figyelembe, hogy a legjobb csomagot válasszuk?


Milyenek a pénzügyi szokásaink?

Valószínűleg a leginkább testre szabható, legkorszerűbb bankszámlát keressük kedvező díjazás mellett.

Leginkább attól függnek majd a kapcsolódó kiadásaink, hogy mekkora összegek érkeznek rendszeresen a számlánkra, és milyen módokon szeretnénk kezelni a pénzünket. Szeretnénk-e rendszeresen utalni számlánkról, adnánk-e meg csoportos beszedési megbízásokat, feltöltünk-e például ATM-ből időnként készpénzt a lakossági bankszámlára, vagy esetleg társkártyára is szükségünk van, mert többen használnánk ugyanazt a folyószámlát.

Inkább készpénzzel fizetünk a mindennapok során, veszünk-e fel gyakran készpénzt ATM-ből - ez is lényeges lehet, hiszen ennek is van díja.

Ha folyamatosan használjuk a bankszámlát, és erre érkezik a fizetésünk, más típust érdemes választani, mintha speciális okból - például hitel igényléséhez - nyitunk egy külön folyószámlát. Ha néhány korábbi számlakivonatunkat megnézzük, könnyebben beazonosíthatjuk, mit várunk egy ideális bankszámlától.


Nézzük meg az összes ajánlatot a Gránit Bank honlapján

Amikor mindezekkel foglalkoztunk már, érdemes átböngészni a lakossági bankszámlákra vonatkozó kondíciókat, és átgondolni az egyes tételeket: melyik aktivitás mennyibe fog kerülni az igényeink mellett havi szinten. Erre használhatjuk a Bankszámlák oldalon felül külön gombbal elérhető “Összehasonlító táblázat” oldalt is.

Az ajánlatokat megismerve akár át is gondolhatjuk, hogyan jöhetnénk ki még jobban, és módosíthatunk megszokásainkon. Lehet például, hogy tudatosabban költünk, ha rendszeresen figyeljük az igényelt iSMS szolgáltatást?


Kifizetődőbb az online bankolás

Ajánlatott manapság minél inkább online kezelni pénzügyeinket. A NetBankos utalás gyors, kényelmes, és általában díjmentes. Akár Digitális Plusz számlacsomagot is választhatunk, ahol egy fix havi számlavezetési díjért cserébe díjmentesek az elektronikus csatornákon megadott belföldi forint átutalásaink, rendszeres átutalásaink, csoportos beszedéseink, sőt szintén díjmentesen igényelhetünk iSMS szolgáltatást is tranzakcióinkról. Itt arra érdemes ügyelni, hogy maradjunk az ‘online térben’, és ebben az esetben nagyon jól jövünk ki anyagilag.

Digitális téren a Gránit Bank sokrétű szolgáltatást nyújt: bármely számlacsomagja pár kattintással megnyitható szelfis azonosítással az eBank applikáció, vagy videós azonosítással a VideóBank applikáció segítségével.

Ha sikerül áttérnünk az online ügyintézésre, az sem okoz igazán gondot, ha esetleg távolabb van az adott pénzintézet bankfiókja, hiszen mindent elérünk az interneten.

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

A számlanyitás akár appról is lehetséges

Az Év Menedzserévé választott Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a rangos szakmai elismerés apropóján mesélte el az Indexnek, hogyan lesz egy kifejezetten szerény körülmények közt élő egri család gyermekéből saját bankja élén Magyarország legbefolyásosabb üzletasszonya. Az Index cégvezetőket bemutató sorozatában készített interjút Hegedüs Évával életútjáról, szakmai karrierjéről. index.hu.

A Menedzserek Országos Szövetsége 26. alkalommal díjazta a rendkívüli teljesítményt nyújtó magyar menedzsereket. A legrangosabb kitűntetést, az Év Menedzsere díjat Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgató vehetett át a július 3-án tartott ünnepi eseményen. Hegedüs Éva az első női bankvezető és a harmadik nő, aki megkapta a Menedzserszövetség rangos díját. „Köszönöm azoknak, akik hittek bennem és abban, hogy a Gránit Bank nem a hagyományos utat választotta.”- mondta Hegedüs Éva a díj átvételekor. Hozzátette: „Tudom, hogy ez a díj nem pusztán nekem szól, hanem egy egész csapatnak - a részvényeseknek, stakeholdereknek, a munkatársaimnak - akik egy olyan bank felépítésén dolgoztak velem együtt, amely tevékenységét kizárólag a digitális üzleti modellre alapozta.” A kimagasló kitűntetés odaítéléséről egy Hegedüs Évával készült interjúval kiegészítve tudósított az origo.hu, továbbá beszámolt róla többek között a növekedés.hu, az üzletem.hu, a budapester.hu.

A Menedzserek Országos Szövetsége 26. alkalommal díjazta a rendkívüli teljesítményt nyújtó magyar menedzsereket. A legrangosabb kitűntetést, az Év Menedzsere díjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója vehette át a július 3-án tartott ünnepi eseményen. Hegedüs Éva az első női bankvezető és a harmadik nő, aki megkapta a Menedzserszövetség rangos díját, amelyet minden évben annak az első számú vezetőnek ítélnek oda, akinek meghatározó szerepe van az általa irányított vállalkozás sikereiben, valamint kimagasló vezetői teljesítményt nyújtott az előző időszakban.

„Köszönöm azoknak, akik hittek bennem és abban, hogy a Gránit Bank nem a hagyományos utat választotta. Külön köszönöm a részvényesek közül Demján Sándornak – aki ma nem lehet közöttünk, de talán most onnan fentről mosolyog ránk - aki bátor volt és a válság mélypontján bankot alapított”- mondta Hegedüs Éva a díj átvételekor. Hozzátette: „Tudom, hogy ez a díj nem pusztán nekem szól, hanem egy egész csapatnak - a részvényeseknek, stakeholdereknek, a munkatársaimnak - akik egy olyan bank felépítésén dolgoztak velem együtt, amely tevékenységét kizárólag a digitális üzleti modellre alapozta.” A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális alelnöke adta át.

Év Menedzsere Díjátadó

Az Év Menedzsere díj, amelyet idén Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális alelnöke adott át, a Menedzserszövetség legrégebbi és legfontosabb védjegy oltalom alatt álló díja, 26. éve kerül átadásra. A díjazottnak legalább tízéves sikeres vezetői múlttal kell rendelkeznie és előnyt élveznek azok a jelöltek, akiknek kimagasló vezetői teljesítményéről az adott évben az általuk vezetett vállalat által elért eredmény, mérföldkő is tanúskodik.

Hegedüs Éva életpályáját, szakmai karrierjét az alábbi kisfilm mutatja be:

A kiemelkedő márkák közé választották a GRÁNIT Bankot Magyarországon, amely így egy éven át érdemessé vált a Superbrands 2021 védjegy viselésére. A Superbrands Magyarország 21 tagú, független szakemberekből álló Szakértői Bizottsága tizenhetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjakat a saját szakterületükön kimagasló minőséget elért márkáknak. Az idén 11 éves GRÁNIT Bank először nyerte el a Superbrands védjegyet eddigi eredményei és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseképpen - adta hírül az origo.hu.

Az idén 11 éves Gránit Bank először nyerte el a Superbrands védjegyet eddigi eredményei és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseképpen. A lakossági üzletágban alapítása óta digitális üzleti modellt megvalósító Bank a minél kényelmesebb online és VideóBankon keresztüli banki ügyintézést évről évre újabb és újabb digitális innovációkkal segíti. 2020-ban a mobilapplikációban rögzíthető másodlagos azonosítókkal, a fizetési kérelem szolgáltatással és a QR-kód alapú fizetéssel teljessé tette az AFR rendszer által biztosítható innovatív szolgáltatásokat. Emellett a Banknál 2020 októbere óta szelfi azonosítással is lehet teljes értékű lakossági bankszámlát nyitni, a Gránit Digitális Kártyaszolgáltatással pedig a bank összes új ügyfele vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát igényelhet, amelyet a bankszámla aktiválást követően azonnal használhat bolti és internetes vásárlásra

2021-ben a Gránit Bank a nyílt bankolásra építő új fizetési megoldást fejleszt, miközben a VideóBankban való szerződéskötéssel teljessé tette a babaváró kölcsön online igénylését, és elindította a jelzáloghitelezés digitalizálását is, amelynél számos elektronikus megoldás gyorsítja a hiteligénylési folyamatot, többek között az 5 perces online előbírálat.

A kiemelkedő innovációkat hozó 2020-as év egyben a Gránit Bank legeredményesebb üzleti éve is volt, amelynek végére a középbanknak számító hitelintézet mérlegfőösszege meghaladta az 573 milliárd forintot és adózás előtti eredménye - a tervezettet felülmúlva - 2 milliárd forintot érte el. A bank éves átlagban 50 százalékos - jóval szektorátlag feletti - eredményes növekedése 2021-ben folytatódott, a mérlegfőösszeg négy hónap alatt 7 százalékkal bővült.

A Bank teljesítményét az elmúlt 11 év alatt 42 díjjal jutalmazták, ezen belül a Bank 5 alkalommal nyerte el a Mastercard – év bankja versenyben „Az év leginnovatívabb bankja” címet, és ugyanebben a versenyben további hét első díjat is szerzett alapítása óta különböző kategóriákban, emellett a Bank többszörös Magyar Brands innovatív márka kategóriában és számos nemzetközi elismerés birtokosa.

A Nagy-Britanniában 26 éve elindult Superbrands program célja a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása volt. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím.

Superbrands díj

A világjárvány elleni küzdelem úgy tűnik, a végéhez közeledik, nem lehet azonban egyhamar elfelejteni, kiheverni azt a hatalmas terhet, amit az egészségügyi dolgozók napi szinten viseltek. Bankunk fennállása 11 évében mindig is elkötelezett volt a társadalmi felelősségvállalás iránt, így most is szerettünk volna a saját eszközeink segítségével, szolgáltatásainak minőségével kifejezni az egészségügy felé érzett szolidaritásunkat, támogatásunkat, és mindenekfelett a hálánkat az emberfeletti, áldozatos munkáért.

Ezért hoztunk létre a Gránit Hős 0 Ft-os számlacsomagot, amely a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül egyértelműen kiemelkedik kedvezményeivel, melyek az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényesek:

 • 0 Ft-os bankkártya* - Díjmentes Gránit Standard Mastercard érintésmentes dombornyomott főkártya.

*A bankkártya első három éves összköltsége több, külső szereplők által meghatározott díjtétel összege. Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a kártyához kapcsolódó díjak 50%-ában érintett, mely díjak 50%-át (az össz. kártyaköltség 25%-át) az együttműködés keretében elengedi. Köszönjük az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a hozzájárulást!

 • 0 Ft-os számlavezetés - Legalább havi 100.000 Ft összegű jóváírás, orvostanhallgatók esetében havi 50.000 Ft jóváírás esetén. A feltételek teljesülése nélkül a számlavezetési díj: 1990 Ft.

 • 0 Ft-os elektronikus átutalás - A NetBankon és eBankon keresztül megadott HUF és EUR utalások is díjmentesek.

 • 0 Ft-os csoportos beszedés – A csoportos beszedés, rendszeres átutalási megbízás korlátlan számban és összegben díjmentes.

 • 0 Ft-os készpénzfelvétel - havi 2x összesen 150.000 Ft értékben bármely ATM-ből.**

 • Kedvezményes folyószámlahitel - THM: 21,84%. Rendszeres jövedelem alapján a kamat: 15,90%.


A Gránit Hős számlacsomag kedvezményeit

 • egészségügyi szakdolgozók,
 • közegészségügyben dolgozó orvosok,
 • ellátásban résztvevő orvostanhallgatók,
 • háziorvosok és asszisztenseik,
 • az Országos Mentőszolgálat munkatársai,
 • egyéb kórházi munkavállalók,
 • és magánegészségügyben dolgozók

vehetik igénybe.


További részletek


** A készpénzfelvételre vonatkozó díjmentesség a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36/A §-a alapján érvényes nyilatkozat megléte alapján került meghatározásra. Egyéb esetben a készpénzfelvétel díja 0,70% bármely ATM-ből.

Az idén 30 éves jubileumát ünneplő magán-felsőoktatási intézmény oktatási struktúrájának kialakításában mindig is kiemelkedő szerepet töltött be az üzleti élettel való kapcsolat, valamint a piac valódi szükségleteinek kiszolgálása.


„A diploma igazi értékét az adja meg, hogy milyen jövőképet tudunk biztosítani általa a hallgatóknak. A diákok karrierjének támogatása elsődleges szempont számunkra, és ehhez olyan a változásokra gyorsan reagáló és jövőbemutató partnerekre van szükségünk, mint amilyen a Gránit Bank, amely a hazai kis- és középvállalatok meghatározó pénzügyi stratégiai partnere.” – fejtette ki Dr. Szabó Péter, az Egyetem rektora.


„A Gránit Bank, a bankszektor egyik legdinamikusabban fejlődő szereplőjeként elkötelezetten hisz az értékteremtésben, a tudás erejében. Felelős vállalatként pedig fontosnak tartja, hogy üzleti céljait összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével. Nagy örömmel kötötte meg ezért - az üzleti szereplők között elsőként - az együttműködési megállapodást az oktatáshoz újító módon közelítő Kodolányi János Egyetemmel” – emelte ki Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.


Az Egyetem tervei között szerepel olyan specializációk indítása, melyek során a Bank jövőbeni humánerőforrás-szükséglete alapján képzik az egyetemistákat. Tanulmányaik alatt, illetve azt követően a hallgatók a Gránit Banknál kaphatnak majd álláslehetőséget. Bankunk szakemberei angol és magyar nyelvű előadásokat tartanak majd ezeken a képzéseken, és részt fognak venni a szakdolgozati témák kialakításában is. Emellett a gyakornoki helyek biztosítása és a pénzintézet finanszírozásában megvalósuló hallgatói ösztöndíjak kialakítása is az együttműködés részét képezik.

A Kodolányi János Egyetem az elmúlt harminc évben folyamatosan követte a piaci igényeket, és azokhoz igazította szakjainak struktúráját. A való életre épülő, egyedi oktatási modelljét (PIQ & Lead) a legmagasabb szintű hazai és nemzetközi szakmai díjakkal méltatták. Ennek a modellnek szerves része a Gránit Bankkal való együttműködés, mely az IT, az üzemmérnök, a gazdasági, a HR, a közgazdász és a gazdálkodásmanagement területekre terjed ki.

A kölcsönös előnyökön alapuló kooperáció részeként az Egyetem részt fog venni a Bank munkatársainak továbbképzésében is – elsősorban IT, HR és kreatív területeken, valamint a Kodolányi Nyelviskolán és Nyelvvizsga Központon keresztül a nyelvi képzésben.Megállapodás

Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója 44 százalékos mérlegfőösszeg növekedésről, 2 milliárd forintot meghaladó adózás előtti eredményről és számos új innováció bevezetéséről számolt be a részvényeseknek a május 14-én – a pandémiás helyzetre való tekintettel – videókonferencia keretében megtartott közgyűlésen. A GRÁNIT Bank immár a hetedik nyereséges üzleti évét zárta 2020-ban, mérlegfőösszege a múlt év végén meghaladta az 573 milliárd forintot, az adózás utáni eredményt a részvényesek az idén is az eredménytartalékba helyezték, így eddig összesen több mint 5,0 milliárd forintot forgattak vissza a Bank részvényesei a növekedés maximalizálása érdekében. A közgyűlésen elhangzottakról a portfolio.hu is beszámolt.

Eddigi legeredményesebb évét zárta a Gránit Bank Zrt. Hegedüs Éva, a Bank Elnök-Vezérigazgatója 44 százalékos mérlegfőösszeg növekedésről, 2 milliárd forintot meghaladó adózás előtti eredményről és számos új innováció bevezetéséről számolt be a részvényeseknek a május 14-én - a pandémiás helyzetre való tekintettel - videókonferencia keretében megtartott közgyűlésen. A Gránit Bank immár a hetedik nyereséges üzleti évét zárta, mérlegfőösszege a múlt év végén meghaladta az 573 milliárd forintot, az adózás utáni eredményt a részvényesek az idén is az eredménytartalékba helyezték, így eddig összesen több mint 5,0 milliárd forintot forgattak vissza a Bank részvényesei a növekedés maximalizálása érdekében.


A részvényeseket köszöntő videóüzenetében Varga Mihály Pénzügyminiszter többek között hangsúlyozta:

„Fontos ténynek és a magyar gazdaság szempontjából erős pozitívumnak tartom, hogy a járvány idején is a gazdaságvédelmi intézkedések kidolgozása és bevezetése során a kormány számíthatott a bankszektor együttműködésére. Gyors intézkedések születtek például az azonnali fizetési rendszer, az online hiteligénylés- és jelzálogrendszer alkalmazása terén, és most, amikor a gazdaság újraindítása a legfontosabb feladat, már folyamatban vannak az egyeztetések a kormány és a bankszektor között, megkezdődött az ezzel kapcsolatos közös munka is. A magyarországi pénzintézetek – számos más ágazattal összehasonlítva – a válság ellenére, viszonylag jó évet tudhatnak maguk mögött.” Varga Mihály kiemelte, hogy külön elismerés illeti a Gránit Bankot, amely a hetedik nyereséges évét zárta tavaly, és innovatív megoldásaiért számos külföldi és hazai szakmai elismerésben is részesült.


Hegedüs Éva a Gránit Bank Elnök-Vezérigazgatója a Közgyűlésen beszámolt arról, hogy a 2020-as évet a Bank 573 milliárd forint mérlegfőösszeggel, több mint 23,6 milliárd forint saját tőkével és 2,009 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta, amely eredmény 40%-kal magasabb az előző évhez képest.

A Bank 2014 óta immár hetedik üzleti évében könyvelhetett el profitot. Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít, hogy a Gránit Bank a 4. üzleti évétől folyamatosan nyereséget termel, miután a piaci benchmark szerint a zöldmezős pénzintézetek az indulást követő 6-8. évtől képesek nyereségesen működni. Az Elnök- Vezérigazgató a múlt év jelentős üzleti eseményének tartotta, hogy két új részvényes, a piaci gyakorlatnak megfelelően, átfogó pénzügyi és jogi átvilágítást követőentőkét emelt a Bankban.

A Gránit Bank működésének 11 éve alatt mérlegfőösszegét éves átlagban 51 százalékkal növelte, a kezelt számlák száma jelenleg megközelíti a 80 ezret. A működési költség mérlegfőösszeghez viszonyított aránya 0,8%, amely szignifikánsan alacsonyabb a bankszektor 1,7%-os átlagához képest, ami jelentős költséghatékonysági előnyt biztosít a Gránit Banknak.

A Bank összes ügyfelekkel szembeni teljes követelése és mérlegen kívüli kötelezettsége az év végén meghaladta a 247 milliárd forintot, amelynek döntő többsége vállalati hitel és amely érték 25 százalékkal haladja meg az előző évi adatot. A Bank teljes eszközállományának éves átlagos növekedése a Bank indulása óta közel 80%. Az eszközállomány növekedése négy és félszer gyorsabb volt a piaci átlagnál, az NHP 2013-as bevezetését követően is. 2013-2020 között a Gránit Bank eszközállománya éves átlagban 32,7 százalékkal nőtt, miközben a hitelintézeti szektoré csupán 7,3 százalékkal. A Bank konzervatív hitelezési gyakorlatát jelzi, hogy a portfólió minősége továbbra is kiváló, a problémamentes hitelek aránya 99,97 százalék, a hitel-betét arány 50 százalék körüli.

„A Bank eredményei igazolják a 11 évvel ezelőtti alapításkor elhatározott digitális banki stratégia helyességét, amely a több mint egy éve tartó rendkívüli pandémiás helyzetben is kiválóan vizsgázik. A Bank nemzetközi összevetésben is jól teljesít, azt elmúlt évtizedben alakult globális bankok többsége nem tudta a növekedést és a nyereségességet is egyszerre biztosítani.” – emelte ki a közgyűlésen Hegedüs Éva, Elnök-Vezérigazgató, hozzátéve, hogy a Bank legfontosabb alapelve továbbra is a részvényesi érték növelése a hosszú távon fenntartható eredménynövekedéssel, illetve a folyamatos innovációkkal.

A Gránit Bank 2020-ban is, szorosan együttműködve a GB Solution Zrt-vel, számos olyan – a hazai piacon elsőként elérhető - digitális bankolást segítő újdonsággal jelentkezett, amelyekkel új ügyfélélményt biztosított a lakossági és vállalati ügyfeleinek. Ezek közé tartozik a teljes értékű lakossági bankszámlanyitás szelfis azonosítással és a Gránit Digital Kártyaszolgáltatás, amellyel akár már a számlanyitás másnapján vásárlásra alkalmas plasztik nélküli digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek. A legújabb innovációk a hitelezési folyamatok digitális platformra helyezéséhez kapcsolódnak. Ezek közé tartozik az online, digitális ügyfélfiókban igényelhető babaváró kölcsön VideóBankos szerződéskötésének biztosítása, valamint az online lakáshitel-igénylést egyszerűsítő, az előzetes hitelbírálatot digitális útra terelő Kiszámítható Jelzáloghitel Kalkulátor, amelynek segítségével a hitelt igénylő 5 perc alatt megtudhatja, hogy ténylegesen mennyi hitelt és milyen kondíciókkal vehet fel a Gránit Banktól.

A hazai magántulajdonban lévő Gránit Bank eddigi fejlődésének és innovációinak szakmai elismerését jelzi, hogy 2020-ban három első helyezést ért el a Mastercard - év bankja versenyen: az év leginnovatívabb bankja (megosztva), az év prémium banki szolgáltatása és az év fenntartható bankja kategóriában, valamint további két kategóriában dobogós helyen végzett. A Gránit Bank az elmúlt évben elsőként vehette át a Magyar Nemzeti Banktól az NHP Hajrá Kiválósági Díjat.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az Igazgatóság egyedi éves és konszolidált beszámolóját és a részvényesek az idén is egységesen döntöttek arról, hogy a nyereségből nem fizetnek osztalékot, azt az eredménytartalékba helyezik az innovatív növekedési ütem maximalizálása érdekében, ami a Bank szavatoló tőkéjét 24,4 milliárd forintra emeli. A mostani döntéssel az elmúlt időszakban a részvényesek az eddigiekig, több, mint 5 milliárd forinttal emelték a Bank saját tőkéjét.

A közgyűlés megválasztotta a vezetőtisztségviselőket, így a Bank Igazgatóságának Elnöke továbbra is Hegedüs Éva, tagjai, Horváth Gergely, Hankiss László, Siklós Jenő, Nagy Zoltán, a Felügyelő Bizottság tagjai ismét Lajtos Gyuláné, Nyúl Sándor és Vokony János. A Bank részvényesei újabb 3 évre a PWC-t választották a Bank könyvvizsgálójának.

Újabb lépést tett előre a Gránit Bank a lakáshitelezési folyamat egyszerűsítése, digitalizálása felé azzal, hogy megalkotta a Kiszámítható Kalkulátort. A kalkulátor segítségével mindössze pár kattintással, kevesebb mint 5 perc alatt mindenki megtudhatja, hogy ténylegesen milyen összegű lakáshitelt, és milyen törlesztőrészlet mellett vehet fel a Gránit Banknál. Amennyiben az ügyfelek a kalkulátorban rögzített adatokat a későbbiekben a hiteligénylés során a megfelelő dokumentumokkal igazolják, akkor biztosak lehetnek abban, hogy a Bank ténylegesen a kalkuláció során kiszámolt összeget fogja nekik folyósítani.


A kiemelkedően kedvező kamatok, a 100.000 Ft-os díjkedvezmény, valamint a személyes tanácsadó folyamatos támogatása és a teljeskörű online ügyintézés mellett most újabb könnyítéssel találkozhatnak a Gránit Bank lakáshitel iránt érdeklődő ügyfelei. A Gránit Kiszámítható Kalkulátor hosszabb fejlesztési folyamat és finomhangolás után már teljes funkcionalitásában elérhető az ügyfelek számára. A desktopon és mobilon egyaránt gördülékeny ügyfélélményt biztosító innováción a GB Solutions, a Bank digitális termékfejlesztő csapata dolgozott, A/B tesztek, ügyfélinterjúk és kutatások sora előzte meg a bevezetését.

Kalkulátor Welcome oldal

A kalkulátor kérdései a családi és jövedelmi helyzetre, az életkorra, végzettségre, valamint a vásárolni kívánt ingatlanra vonatkoznak, megválaszolásukhoz legtöbb esetben nincs szükség semmiféle dokumentumra. A hitelkérelem benyújtását követően is ugyanezeket a paramétereket vizsgálja a Bank, így lehetséges az, hogy a kalkuláció egyben előzetes hitelbírálat is. Ha az ügyfél a kalkuláció során valós adatokat adott meg, akkor ténylegesen a kiszámolt hitelösszeget folyósítja a Bank az ügyfél részére, a kalkulátorban feltüntetett jellemzőkkel.

Az adatok megadása után a kalkulátor kiszámolja a maximálisan felvehető összeget és futamidőt, amelyek aztán egy könnyen kezelhető csúszkán egyszerűen átállíthatók, csökkenthetők. A kalkulátor felkínálja az ügyfélnek azt a lehetőséget is, hogy a kiszámított hitel összegét extra ingatlanfedezet bevonásával növelje.

Kalkulátor

A megadott adatok és beállított értékek alapján elkészül az előzetes hitelbírálat 3 hónapos, 5 és 10 éves kamatperiódusra is, a kiválasztott kalkuláció pedig egy gyors regisztrációt követően elmenthető PDF formátumban. A regisztrációval együtt létrejön az ügyfél Digitális Ügyfélfiókja is, ahol a hiteligényléshez szükséges minden dokumentum és nyomtatvány elérhető, le-, majd kitöltés után fel is tölthető. A folyamat lezárásaként – a jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint - az ügyfélnek mindössze egyetlen alkalommal, az eredeti dokumentumok bemutatásához és a szerződés aláírásához szükséges ellátogatni a Gránit Bank központi irodájába.

Nem csak a gyors előzetes hitelbírálat, de kedvező kondíciók miatt is érdemes a Gránit Lakáshitelt választani: az 5-10 éves kamatperiódusú kölcsön igénybevétele esetén, 20m Ft kölcsön felvétele és minimum havi 450 ezer Ft Gránit Bank bankszámlán történő rendszeres jóváírása esetén a THM 2,90% - 3,45%. (Nem akciós THM: 4,08% - 4,64%).

Sőt, a Gránit Lakáshitel most akár 100.000 Ft díjkedvezménnyel is elérhető a feltételek teljesítése esetén, melyekről a Gránit Bank weboldalán ad tájékoztatást.

Értékeinket, pénzünket mindannyian biztonságban szeretnénk tudni. A Gránit Banknál kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy digitális szolgáltatásainkkal és innovációinkkal megfelelő védelmet nyújtsunk Önnek és értékeinek. Az alábbiakban szeretnénk néhány hasznos tippel és tanáccsal szolgálni, mit tehet Ön annak érdekében, hogy még magasabb legyen ez a védelem.


Gránit eBANK BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

 • A Gránit eBank alkalmazás funkcióit az Ön védelme érdekében alakítjuk. Töltse le mobilbanki applikációnkat, és használja a zárolás és limitállítás funkciókat, hiszen ez csak egy érintés, és így gondoskodhat róla, hogy pénze ne kerüljön illetéktelenek kezébe!

 • A zárolás funkció segítségével bankkártyáját ideiglenesen lezárhatja, majd mikor újra vásárolni szeretne, egy érintéssel azonnal fel is tudja oldani.

 • A limitállítás funkció használatával a bankkártyájával egyszerre elkölthető/felvehető pénzösszeget szabályozhatja. Tartsa a limiteket alacsonyan, akár 0 forinton, és amikor szüksége lesz rá, néhány mozdulattal megemelheti az összegeket.

 • A Gránit eBank alkalmazást letöltheti mindhárom okostelefonos alkalmazásáruházból (mindig csak ezekből a megbízható alkalmazásáruházakból töltse le).


TANÁCSOK BIZTONSÁGOS INFORMÁCIÓMEGOSZTÁSHOZ

 • Bankkártyája PIN kódját, illetve a hátoldalon található háromjegyű biztonsági kódot soha ne adja meg senkinek. Banki azonosításnál ezekre sosincs szükség! Internetes vásárláshoz soha nem kell PIN kódját is megadnia, így amennyiben egy internetes felületen erre kérik, ezt semmiképp ne tegye meg!

 • Ne telepítsen számítógépére, okostelefonjára ismeretlen programot, ha ezt olyan személy kéri Öntől, aki banki dolgozónak adja ki magát! A Bank nem kéri Önt olyan alkalmazás telepítésére, amely nem a Bank saját alkalmazása (Gránit eBank, Gránit VideóBank). A Bank alkalmazásait mindig csak okostelefonja alkalmazásáruházából töltse le!

 • Ismeretlen számról vagy email címről érkező linkre ne kattintson rá, mert ezzel adathalászok kártevőket telepíthetnek eszközeire.

 • Ha a kártyájával kapcsolatban visszaélés történt (valaki más használta), ennek helyrehozásához nincs szükség sem kártyaadatainak megadására, sem egy megadott összeg átutalására, vagy program telepítésére.

 • Amennyiben gyanús telefonhívást vagy levelet kap, kérjük, hívja Bankunkat a +36 1 510 0527 telefonszámon, és bizonyosodjon meg róla, hogy valóban mi kerestük-e Önt!

 • Még több tanácsot a biztonságos bankoláshoz ITT talál.


További biztonságos bankolást kívánunk!

Biztonságos bankolás

Március 1-jétől a Gránit eBank mobilalkalmazás már a HUAWEI AppGallery-ből is letölthető a Gránit Bank ügyfelei számára.

Legyen a mobilod a bankfiókod és intézd a pénzügyeidet bankfiókba járás nélkül egyszerűen és kényelmesen díjnyertes mobilbanki applikációnk segítségével:

 • Nyiss számlát akár egy szelfivel

  Csak egy új típusú elektronikus személyazonosító igazolvány, egy lakcímkártya és egy okostelefon szükséges hozzá, mellyel teljesértékű bankszámlát nyithatsz akkor, amikor akarsz, úgy, ahogy neked kényelmes.

 • Használd a biztonsági funkciókat

  A Gránit Banknál kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra. eBank alkalmazásunkat négy biztonsági funkcióval láttuk el, melyek hozzájárulnak az ügyfeleink veszélytelen mindennapjaihoz.

  A belépést mPIN kód, ujjlenyomat vagy Face ID-val biztosítjuk. Akár egy mozdulattal változtathatod a korábban beállított ATM, POS és Online limiteket. Egy kattintással zárolhatod bankkártyádat az eBank alkalmazásból. Ha nyilvános helyen jelentkezel be alkalmazásunkba egy érintéssel elrejtheted számlaegyenleged.

 • Légy pénzügyileg tudatos

  Intézd mobilról a megtakarításokat ingyenes megtakarítási számlánk segítségével, vagy használd a betétlekötés funkciót. Különböző kamatozású és lekötési időszakra kínálunk feltételhez és nem feltételhez kötött betéteket.

 • Küldj megbízásokat bárhonnan, bármikor, azonnal

  A hagyományos forint vagy deviza utalások mellett díjnyertes applikációnkban megtalálható az ún. QR kódos fizetési lehetőség, melynek segítségével könnyen rendezhetjük a pizzarendelést a barátainkkal. Lehetőségünk van másodlagos azonosító rögzítésére, így elegendő akár az e-mail címünket megosztani egy esetleges megbízás fogadása esetén.

Több mint 260 magyar app

A Gránit eBank appal már egyre több alkalmazás érhető el az AppGallery-ben. A bank díjnyertes mobilappja több modellen, többek között a Huawei P40, a P40 Pro, a Mate30 Pro, a Mate40 Pro, a Mate Xs, a P smart 2021, az Y6p, valamint az Y5p okostelefonokon érhető el.

A Huawei saját alkalmazásboltja nemcsak a pénzügyi appok terén fejlődik dinamikusan, folyamatosan jelennek meg rajta a népszerű hazai és nemzetközi applikációk. Jelenleg 260 magyar fejlesztésű app érhető el az áruházban. A hazai AppGallery-felhasználók aktivitása kiemelkedő, a felhasználók számát tekintve Európa top 10 országa között volt Magyarország tavaly. Az AppGallery továbbra is a világ három legnépszerűbb alkalmazásáruházainak egyike, világszerte 530 millió havi aktív felhasználóval.

A Huawei Mobile Services (HMS) rendszerére épülő okostelefonokon az alábbi funkciókkal érhető el a Gránit eBank mobilalkalmazás:

 • Üzenetküldő szolgáltatás: Leginkább tranzakciók esetében lehet hasznos.
 • SMS ellenőrző szolgáltatás: az alapvető működése az applikációnak az SMS-ben küldött egyszeri jelszó, ennek ellenőrzésére bevezetett Huawei szolgáltatás is működik.
 • MLKit, azaz a szelfis számlanyitáskor lévő arcfelismerő modul

Összefoglalva a Huawei AppGallery-ből letöltött Gránit eBank alkalmazás a Gránit Pay kivételével teljeskörűen használható.

Gránit eBank HUAWEI AppGallery

A Babaváró Kölcsön 2019. július 1-jétől érhető el azon házaspárok számára, akik babát terveznek. Ez a hiteltermék már eddig is nagyon népszerű volt a párok körében, egy jogszabályi változás azonban lehetővé tette, hogy az igénylők a kölcsönszerződést személyes megjelenés nélkül, VideóBankon keresztül is aláírhassák.

A Gránit Banknál Babaváró Kölcsönt igénylők már a kezdetektől egy ügyfélbarát online folyamattal találkozhattak, mely most tovább egyszerűsödött. A kölcsönigénylés teljes folyamata mindössze néhány lépésből áll:

 1. Feltételek ellenőrzése a babavaro.granitbank.hu oldalon

  Oldalunkra látogatva csupán 6 kérdés megválaszolása után kiderül, hogy jogosultak lehetnek-e a Babaváró Kölcsönre.

 2. Hitelkalkuláció, amely megmutatja a ténylegesen adható kölcsön összegét

  A válaszok ellenőrzése után lehetőség nyílik kiszámolni a felvehető kölcsön nagyságát. Ehhez nincs másra szükség, mint a csúszka mozgatásával beállítani a vágyott összeget és futamidőt, megadni 3, háztartási jövedelemmel kapcsolatos választ és a gyermekek tervezett születési idejét. Az egy perces folyamat végén kalkulátorunk megmutatja az érdeklődőknek, hogy milyen paraméterekkel vehetik fel a kölcsönt.

 3. Digitális Ügyfélfiók létrehozás

  Az igénylők nevük, elérhetőségük és egy jelszó megadásával már létre is hozhatják Digitális Ügyfélfiókjukat. Az itt megadott azonosítóval és jelszóval a későbbiekben is bármikor újra beléphetnek.

 4. Az igénylés benyújtása a Digitális Ügyfélfiókon keresztül

  Ügyfeleink minden igénylési dokumentumot megtalálnak a Digitális Ügyfélfiókjukban, ilyenek a kölcsönigénylő lap, munkáltatói jövedelemigazolás és KHR nyilatkozat. Itt szükséges feltölteni a TB igazolást, bankszámlakivonatot, várandósgondozási könyvet, okmány fotókat. Az egyes lépéseket mindvégig rövid szöveges magyarázattal kísérjük, hogy gördülékeny legyen a Digitális Ügyfélfiók használata. Ha minden feltöltésre került, visszajelzünk ügyfeleink részére, hogy VideóBankon keresztül megadhassák a véglegesítéshez szükséges nyilatkozatokat.

 5. Értesítés a döntésről

  A hitelbírálat eredményéről értesítjük igénylőinket és pozitív elbírálás esetén a szerződéstervezetet fel is töltjük Digitális Ügyfélfiókjukba.

 6. Szerződéskötés - most már VideóBankon keresztül is

  Ezután nincs más teendőjük, mint bejelentkezni a VideóBankba, és aláírni a szerződést. Az ügyintéző mindenben segítséget nyújt a folyamat során, hogy ügyfeleinknek csak a szerződéskötéssel kelljen foglalkozniuk.

 7. Folyósítás

  A VideóBankos szerződéskötés után 2 munkanapon belül folyósítjuk a Babaváró Kölcsönt.

A Gránit Banknál 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósítunk meg a lakossági üzletágban, melynek keretében ügyfeleink kiszolgálására a legmodernebb elektronikus csatornákat biztosítjuk. Az elmúlt időszakban a banki ügyintézés terén még inkább megnőtt az igény az otthon biztonságából végezhető ügyintézésre. Bankunk az online bankolás lehetőségeinek bővítésével szeretne vigyázni ügyfelei egészségére.

A Babaváró Kölcsön további részleteiért és a jóváírási akció feltételeiért, látogassanak el a oldalunkra, ahol kalkulálhatnak és minden további fontos információt megtalálnak!

2021.03.08-án a hatályos feltételek alapján:

THM (kamattámogatással): 0,43%

THM (kamattámogatás nélkül): 5,85%

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

Babaváró Kölcsön

A kereskedők számára a költséges bankkártya-elfogadást kiváltó, elektronikus fizetési megoldásának fejlesztése keretében sikeres utalási tranzakciókat bonyolított le a GRÁNIT Bank két másik bank PISP API- ján keresztül. A GRÁNIT Bank új fizetési megoldása az egyik első olyan innovatív szolgáltatás Magyarországon, amely az Európai Unió 2. pénzforgalmi irányelve, a nyílt bankolást elindító PSD2 lehetőségeire alapoz. A GRÁNIT Bank a felhasználóbarát fizetési megoldás létrehozására 380.773.576 forint vissza nem térítendő támogatást kapott tavaly az összesen 783.172.416 forint összköltségű projekthez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) által meghirdetett 2019-1.1.1 számú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázat keretében. Tovább emel a projekt előremutató jellegén, hogy a projekten megoldandó egyedi feladatokra használt big data elemzések és mesterséges intelligencia algoritmusok miatt a projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is kutatási-fejlesztési projektnek minősítette. A tranzakcióról és a projektről további részletek a Bank közleményében és a Fintechzone cikkében.

Kedvezményezett neve: GRÁNIT Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: „Tömeges számlakibocsátókra fókuszáló progresszív fizetési megoldás”

A támogatás összege: 380 773 576, - Ft

A támogatás mértéke: 48,61938%

A Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja egy bankkártyás fizetéshez hasonlóan felhasználóbarát fizetési megoldás létrehozása, amely a fogyasztók számára egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a rendszeresen felmerülő számlák befizetését, illetve a tömeges számlakibocsátók (közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók, állami vállalatok stb.) számára olcsóbb működést eredményez. Ezen felül országos szinten elősegíti a lakosság digitális kultúrájának fejlesztését és hozzájárul a készpénzfizetés arányának csökkenéséhez. Számításaink szerint a jelenlegi számlabefizetési módok magas költségéből adódóan megoldásunk bevezetésével több, mint 40 milliárd Ft spórolható meg nemzetgazdasági szinten a különböző közvetítők kihagyása nyomán (pl. kártyatársaságok).

A fogyasztók szemszögéből a jelenlegi számlabefizetési megoldások körülményesek és sok esetben nem biztonságosak. A csoportos beszedésnél az ügyfelek nem rendelkeznek a tranzakciók felett megfelelő kontrollal. A hagyományos átutalások indítása időigényes és gyakoriak a hibás megbízások, ami az ügyfelek számára kellemetlenséget, a vállalatok számára pedig többletköltségeket okoz. A bankkártyás fizetéseknél az ügyfelek rákényszerülnek érzékeny és privát bankkártya adataik kiadására. A sárga csekkel történő számlabefizetés az összes fizetési lehetőség közül a legdrágább a vállalatok számára Magyarországon, emellett a fogyasztók szemszögéből is a legkörülményesebb megoldás.

Innovációnk lehetővé teszi a gyors, kényelmes és olcsó digitális számlabefizetést bankkártya adatok megadása nélkül. A projekt megvalósítására a 2019. szeptemberében életbe lépő PSD2 (Európai Bizottsági irányelv) által bevezetett bankrendszeri reform biztosítja a lehetőséget, melynek keretében egy fizetési kezdeményezési szolgáltatást (PISP) fejlesztünk. Projektünk keretében számos kapcsolódó innovatív fejlesztés valósul meg. Például kifejlesztésre kerül olyan szolgáltatás, amely nagy mennyiségű fizetési adatból jelez előre különböző felhasználói viselkedéseket (pl. késedelmes fizetés, lemorzsolódás) vagy egy mesterséges intelligenciára épülő arcösszehasonlító rendszer, ami lehetővé teszi az ügyfelek azonosítását emberi közbeavatkozás nélkül.

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.

Projekt azonosító száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00117

A 2020. márciusától bevezetett azonnali fizetési rendszeren keresztül lehetőség van a másodlagos azonosító beállítására. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy beállíthatjuk mobilszámunkat, e-mail címünket, adóazonosító jelünket is a bankszámlaszám mellé, melyre fogadhatják az utalásokat. Ugyanazokat az azonosítókat egy másik bankszámlaszámhoz már nem állíthatja be, hiszen a másodlagos azonosító lényegében „átveszi” a bankszámlaszám szerepét. Fontos, hogy a korábban beállított másodlagos azonosító a beállítástól számított egy év letelte után lejár.

Annak érdekében, hogy a későbbiekben is zavartalanul tudja használni ezt a lehetőséget, kérjük, hogy néhány lépésben hosszabbítsa meg a másodlagos azonosítóját.

A meghosszabbítást a következő módon teheti meg:

 1. Töltse le az eBank legújabb applikációját
 2. Nyissa meg a Gránit eBank alkalmazást
 3. Lépjen be az Átutalás menüpontba
 4. Válassza a Másodlagos azonosítók kezelése opciót Gránit Digital
 5. Hosszabbítsa meg másodlagos azonosítóját a naptár gomb segítségével

Gránit Digital

Gránit Digital

Még nincs másodlagos azonosítója? Állítsa be, hogy ezentúl mobilszáma, email címe vagy adószáma megadásával utalhassanak Önnek ismerősei! A Gránit Bank lakossági Ügyfeleként a bankszámlája azonosítására a Gránit eBank alkalmazásban rögzíthet másodlagos azonosítót.

A 2020-as év mindannyiunkat sok kihívás elé állított, mely kihívások az idei évben is tovább éreztetik hatásukat. Éppen ezért igyekszünk a termékeinkhez kapcsolódó szolgáltatások és kedvezmények körét olyan módon bővíteni, hogy az ügyfeleink számára valódi értéket jelentsen 2021-ben is.

Ez a cél vezérelt minket akkor is, amikor legújabb termékünk, a Gránit BUSINESS PREMIUM MASTERCARD bankkártya kedvezményrendszerét megalkottuk. Arra fókuszáltunk, ami igazán fontos: az egészség.


A kártyához tartozó kedvezmények:

 • Kedvezmények a Swiss Clinic Prémium Egészségközpont által nyújtott következő, prémium magánegészségügyi szolgáltatások árából:
  • 15% COVID-19 szűrésre
  • 20% házivizit szolgáltatásra Budapest területén belül
  • 10% járóbeteg ellátásokra


  A kedvezmények igénybe vétele kizárólag kártyabirtokosok számára a kulcsar.zsofia@swissclinic.hu e-mail címre küldött levéllel lehetséges. A kedvezmények 2021.12.16-ig vehetők igénybe.

 • Gránit Business Premium Mastercard Bankkártya igénylése esetén, az újonnan igényelt új Lakossági Gránit Platinum Mastercard bankkártya kibocsátási díját elengedjük 2021. 06. 30-ig. (A kártya kibocsátási díja akcióval 16 700 Ft 2021. 03. 31-ig, akció nélkül 19 000 Ft.)


 • Press Reader applikáció hozzáférés, mellyel több, mint 7000 online magazint és újságot díjmentesen érhet el


 • Gránit Digital Kártyaszolgáltatás igénylése


 • Apple Pay, Gránit Pay használata


 • Prémium utasbiztosítás: 50 millió Ft-os fedezettel, melynek részletes tájékoztatóját itt találja


 • Prémium utazási kedvezmények: Gránit Business Premium Mastercard bankkártyájával, egy üzleti útitársával ingyen használhatja utazásai során a Budapest Airport Fast Track Lane gyors ellenőrzést biztosító szolgáltatást és díjmentesen veheti igénybe a kényelmes várakozást biztosító Mastercard Airport Lounge-ot* Budapesten (egy üzleti útitársával közösen) és Bécsben (csak a kártyabirtokos részére).


 • Mastercard partnerek prémium vásárlási ajánlatai: Folyamatosan változó prémium ajánlatok a Mastercard partnerei által és a Westend Üzletközpontban rendezett prémium vásárlási eseményeken.


 • Papp László Budapest Sportaréna kedvezmények*


Hasznos tudnivalókat a bankkártya igényléséhez, kényelmes és biztonságos használatához ide kattinva olvashat.

A bankkártyával kapcsolatos további információkról ide kattintva olvashat.

A bankkártya díjakról és a bankkártya műveletek díjairól részletek a Hirdetményben.

*A kiadott kormányrendeletekkel és ajánlásokkal összhangban, de mindenekelőtt a kártyabirtokosok biztonsága és egészsége érdekében 2020.11.11-től további rendelkezésig zárva tart.

bupr

A Gránit Bank ügyfelei is megkapták január 31-ig az éves banki költségeiket bemutató díjkimutatást, amelyet a NetBankba belépve a „Számlainformációk” alatt, az „Éves díjkimutatás” menüpontban tudnak letölteni. A díjkimutatás egy kormányrendelet (144/2018-as) nyomán áttekinthető, egységes formában tartalmazza a 2020-ban kifizetett banki díjakat, s lehetőséget ad a banki költségek nyomon követésére, illetve azok összevetésére más bankok ajánlatával.

A kedvező bankszámlaköltségek fontos szerepet játszanak a bankhoz való hűségben, derült ki a Gránit Bank megbízásából végzett online piaci felmérésből. A Gránit Bank ügyfelei számára várhatóan megnyugtató lesz a megkapott díjkimutatás, hiszen a Bank számlavezetési díjai – független internetes pénzügyi portálok kalkulátorai szerint is – a legalacsonyabbak között vannak piaci összehasonlításban. Érdemes egy próbalkalkulációt végezni a bankolási szokások alapján a money.hu oldalán, s kiderülhet, hogy – az adott bankhasználati szokásokhoz igazodó – éves számlaköltség a Gránit Banknál jóval alacsonyabb, bizonyos esetekben több ezer, de akár tízezer forinttal is kisebb lehet, mint egyes piaci szereplőknél. A tartósan alacsony díjakat a Gránit Bank digitális üzleti stratégiája, az online ügyintézés teszi lehetővé, amelynek erőforrásigénye jóval kisebb, mint a hagyományos fiókhálózat fenntartása, s ezt a költségelőnyt a Bank átadja ügyfeleinek az alacsony számlavezetési díjakban.

Az online felmérésre válaszolók 50 százaléka a banki költségeken való spórolás mellett a kényelmesebb bankolási lehetőségeket, 31 százalékuk az innovatív digitális megoldásokat, míg 29 százalékuk a kedvezőbb hitelkonstrukciókat is döntő szempontnak tartja egy bank melletti döntésnél. A Gránit Bankot választók mind a három szempont esetében megtalálhatják a számításukat.

A desktopon és mobilapplikációban is elérhető VideóBank lehetővé teszi, hogy a jelenlegi helyzetben bankfióki látogatás nélkül, mégis személyesen, online videóchat keretében egyeztessenek, kérjenek tanácsot és segítséget a Digitális Ügyfélközpont munkatársaitól. Kényelmes és egyszerű bankolást biztosít az iOS és Android eszközökön használható Gránit eBank mobilbanki applikáció is, amellyel nemcsak pillanatok alatt elvégezhető egy utalás vagy egy betétlekötés, hanem zárolható és feloldható a bankkártya, módosíthatók a kártyalimitek, és elérhető az Azonnali Fizetési Rendszer összes kényelmi szolgáltatása, a másodlagos azonosító rögzítésétől, a fizetési kérelmen át az MNB sztenderd QR kóddal való fizetésig.

A jelenlegi pandémiás helyzetben további kihívást jelent az egészséget védő, online számlanyitási megoldás megtalálása. A digitális üzleti modell alapján működő Gránit Bank az igényekre figyelemmel az online számlanyitási szolgáltatások teljes választékát kínálja, így az ország bármely részéről elérhetőek alacsony díjazású bankszámlái. A Bank 2017-ben vezette be a teljeskörű videóbankos számlanyitást és a videós azonosítással befejezhető online számlanyitást, 2020. október közepén pedig – a jogszabályi lehetőség megnyílásával – elindította a teljes értékű lakossági számlanyitást szelfi készítésével.

Tavaly október végétől emellett elérhetővé tette összes újonnan számlát nyitó ügyfele számára a Gránit Digital Kártyaszolgáltatást, amely a Bank mobilbanki applikációjában a számla aktiválását követően azonnal elérhető, bolti és internetes vásárlásra egyaránt használható, plasztik nélküli, digitális bankkártya.

A digitális csatornákon lebonyolítható lakossági számlanyitás iránt jelentősen meg is nőtt az érdeklődés az utóbbi időszakban: idén januárban például a Gránit Banknál az összes lakossági számla több, mint 80 százalékát nyitották ezeken a csatornákon, szemben az egy évvel ezelőtti hasonló időszak 60 százalékos arányával.

dijkimutatas

Közzétette a GRÁNIT Bank a 2021. évi Zöld stratégiáját. A kibővített, frissített fenntarthatósági stratégia az ESG (Enviromental, Social, Governance) faktorokra épül és bemutatja a Bank által 2021-ben a pénzügyekben elindított Zöld forradalom elemeit, a banki szolgáltatások terén bevezetett zöld újításokat, mint például az eBank mobilbanki applikációban elérhető Öko kalkulátort, illetve a lakossági hiteligénylési folyamatok digitalizációjában megtett lépéseket. Elérhető a Bank 2020-as évről beszámoló Fenntarthatósági Riportja is amely tartalmazza a Bank társadalmai felelősségvállalási stratégiáját.

-

A jelszó rögzítésének menete:

 1. A jelszó rögzítéséhez be kell lépni a Gránit NetBank felületre és először a bal oldali menüben lévő Beállítások menüpontra, majd az „Online vásárláshoz szükséges jelszó” menüpontra kattintani!

 2. El kell olvasni a jelszó beállításának feltételeit!

 3. Az „Új online vásárláshoz szükséges jelszó” mezőbe be kell írni a jelszót, majd a megerősítéshez az alatta levő mezőbe meg kell ismételni a jelszót és a „Rendben” gombra kattintva érvényesíteni.

 4. A megadott jelszó a kártyabirtokos összes Gránit Banknál lévő kártyájára érvényes lesz.

Az online vásárláshoz szükséges jelszó beállítása abban az esetben is javasolt, amennyiben a Gránit Bank ügyfele rendelkezik aktív Gránit eBank mobilbanki applikációval, mivel így a bankkártyás fizetések akkor is jóváhagyhatók, ha az eBankon történő azonosításnak valamilyen akadálya merülne fel (pl. internetkapcsolat hiánya, mobiltelefon elvesztése).

További információért kérjük ügyfeleinket, olvassák el a Banktól a Gránit NetBankba küldött értesítéseket a Postaláda/Beérkezett levelek menüpontban, vagy keressék fel folyamatosan frissülő weboldalunkat.

Összefogtunk a Gránit Banknál, hogy együtt segítsük az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári napközijébe járó gyerekeket abban, hogy boldogan teljen számukra a karácsonyi időszak. A sikeres adománygyűjtő program eredményeképpen 273 ezer forint gyűlt össze néhány nap alatt, aminek köszönhetően a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház 23 gyermekének szebbé tettük a karácsonyát. A lányokat babák, a fiúkat tűzoltó és mentőautók, a legkisebbeket zenélő szőnyegek várták a fa alatt. A gyűjtésből fennmaradó összeggel az Ökumenikus Segélyszervezet adventi szeretet.éhség kampányának keretében támogattunk több családot élelmiszeradománnyal. Köszönjük, hogy együtt lettünk angyalok!

Éppen hitelfelvételen gondolkodik? Akkor jó hírünk van! Legyen szó szabadon felhasználható babaváró kölcsönről vagy lakáscélú jelzáloghitelről, most mindkettőt egyedi pénzvisszatérítési akcióval igényelheti, kényelmesen online, az otthon biztonságából. A digitális ügyfélfiók létrehozásával pedig a hitelügyintézés folyamata is még egyszerűbbé válik.

Babavaro hitel

Az online kalkulálható és igényelhető babaváró kölcsönhöz most kétféle kedvezmény is kapcsolódik.

 • 40.000 Ft jóváírás!

A 2020. december 31-ig igényelt, 2021. január 31-ig folyósított babaváró hitelek esetén a Bank jóváír 40.000 Ft-ot a Gránit Bankos bankszámláján!

 • 50%-os díjkedvezmény a prémium Platinum Mastercard bankkártya díjából!

A Gránit Platinum Mastercard bankkártya kibocsátási díjának a felét visszatérítjük, amennyiben az igénylést 2020. december 31-ig nyújtja be, és egyidejűleg igényel Gránit Platinum bankkártyát is (a visszatérítést a Platinum bankkártya aktiválása esetén kapja meg).

A Babaváró kölcsön igényelhető hitelösszege online kalkulátorral pontosan kiszámítható, majd a hiteligénylés kényelmesen és egyszerűen lebonyolítható a digitális ügyfélfiókkal, ahova online feltölthetők a kölcsönigényléshez szükséges dokumentumok és nyomon követhető a hitelbírálat állapota. Csak a szerződéskötéshez kell személyesen megjelenni egy előre egyeztetett időpontban a bank székházában.

THM (kamattámogatással): 0,43%

THM (kamattámogatás nélkül): 6,09%

További részletek itt »

Kiszamithato jelzalog

Akár 100 ezer forint díjkedvezmény is kapcsolódhat a Gránit Bank lakáscélú jelzáloghiteleihez, amelyeknél az igényelhető összeget online okoskalkulátorral néhány perc alatt ki lehet számítani.

Kényelmesen, otthonról kiszámíthatja bárki néhány perc alatt a Gránit Bank online okoskalkulátorával, hogy pontosan mennyi hitelt vehet fel, ráadásul most akár 100.000 forint díjkedvezményt is kaphat, ha az online kalkulációt és előbírálatot január 9-ig elvégzi és ezt követően 30 napon belül be is nyújtja a hiteligénylést. A Kiszámítható lakáshitel igénylésének előbírálati eredménye online, a digitális ügyfélfiókban tekinthető meg. Nincs szükség hosszadalmas egyeztetésekre, ügynökre vagy többszöri bankfióki látogatásra.

Összeadható díjkedvezmények:

 • Online megkezdett hiteligénylés esetén 10.000 Ft kedvezményt ad a Bank*, továbbá a harmadik fél felé megfizetett díjakból – a feltételek** teljesülése esetén véglegesen - visszatéríti a kölcsön folyósításakor:
  • az ingatlanfedezet értékbecslési díját 42.000 Ft értékben**
  • a közjegyzői okiratba foglalás díját maximum 48.000 Ft értékben**
 • Emellett a Bank nem számít fel folyósítási jutalékot.**

THM: 2,94%-8,57%***

További részletek itt »

*A kedvezmény feltétele, hogy lakáshitel igénylése során csatolja a Gránit Kiszámítható Jelzáloghitel Kalkulátor felületén sikeresen elvégzett előzetes hitelbírálat eredményét és a hitelkérelem benyújtása a Gránit Bank Digitális Ügyfélfiók regisztrációt követő 30 napon belül megtörténjen. Az akció 2021. január 9-ig tart.

**Az akció keretében a Gránit Bank által elengedett folyósítási jutalékot, az utólag visszatérített fedezet értékelési díjat és a közjegyzői díjat az Ügyfél köteles megfizetni a Bank részére, amennyiben a kölcsön szerződéskötéstől számított 4 éven belül végtörlesztésre, illetve a folyósított kölcsönösszeg több, mint 50%-át elérő összegben előtörlesztésre, vagy Bankon kívül álló okokból felmondásra kerül. Az akció 2021. január 9-ig tart.

***A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A jelzáloghitel fedezetét ingatlanra bejegyzett jelzálogjog képezi. A fedezetül bevont ingatlan vonatkozásában érvényes vagyonbiztosítási szerződés, egyedüli igénylő és 60%-ot meghaladó hitel-fedezet arány esetén az ügyfél által választott bármelyik biztosítónál az adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás megléte szükséges. Jelzáloghitel esetén a Gránit Banknál vezetett bankszámla megléte, valamint a szerződés közokiratba foglalása szükséges. A hitelszerződés megkötésekor felelősen és körültekintően járjon el és felelős döntést hozzon, a hitelfelvétel előtt tájékozódjon a feltételekről és gondolja át a kockázatokat!

Az online bankkártyás fizetések biztonságát fokozza, az esetleges csalások ellen erős védettéget ad a kétlépcsős azonosítás, amely az Európai Unió erős ügyfél-hitelesítést előíró ( PSD2) irányelve alapján a Gránit Banknál is életbe lép 2021. január elsejétől.

Online kártyás vásárlások jóváhagyása Gránit eBank mobilbanki applikációval

Az eBank appot használó ügyfeleink számára a jóváhagyás – alapbeállítás szerint – az adott bankkártyás fizetésről küldött üzenet megerősítésével lesz lehetséges az eBankban rögzített azonosító (mPIN/FaceID/TouchID) használatával. A beállított biometrikus azonosítóval így kényelmesen, gyorsan jóváhagyhatók lesznek a fizetések, tehát minden ügyfelünknek ajánlott az eBank mobilbanki applikáció letöltése és aktiválása. Az eBank appban is érdemes azonban beállítani az online vásárlásokhoz egy jelszót, amellyel a fizetés jóváhagyható, ha az alapbeállítás szerinti azonosításnak – például az internetkapcsolat hiánya miatt - technikai akadálya lenne.

Online kártyás vásárlások jóváhagyása a Gránit NetBankban

A Gránit eBank mobilbanki applikációval nem rendelkező ügyfeleink a Gránit NetBank felületen az online vásárláshoz beállított jelszóval és a Bank által az adott bankkártyás fizetéshez SMS-ben küldött egyszer használatos kód megadásával hagyhatják majd jóvá a vásárlást a fizetési felületen.

Milyen teendőkkel kell a Gránit Bank ügyfeleinek számolni?

Az online vásárláshoz szükséges jelszó beállítására december második felében lesz lehetőség a Gránit NetBank szolgáltatásban és a Gránit eBank mobilbanki applikációban.

Azon ügyfeleink, akik nem rendelkeznek Gránit NetBank szolgáltatással, az alábbi módon igényelhetik azt:

 • Gránit VideóBank szolgáltatáson keresztül
 • személyesen Központi Fiókunkban (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. nyitva: hétfő–péntek: 8:30-16:00), vagy Westend Ügyfélközpontunkban (Westend City Center, 1. emelet, Hild József sétány 24. nyitva: hétfő–péntek: 10:00-18:00)

Mivel a vásárláshoz szükséges egyszeri SMS kód, a Banknál nyilvántartott mobilszámra érkezik, fontos, hogy az megegyezzen a ténylegesen használt mobilszámmal. Ezt érdemes ellenőrizni. NetBank szolgáltatás és a ténylegesen használt mobilszám bejelentésének hiányában nem lesz mód az internetes bankkártyás fizetésre az EU területén belül működő kereskedőknél 2021. január elsejétől.

További információért kérjük ügyfeleinket, olvassák el a Gránit NetBankba belépve a Postaláda/Beérkezett levelek menüpontban a 2020.12.04-én küldött levelünket, vagy látogassanak el folyamatosan frissülő weboldalunkra.

PSD2

A GRÁNIT Bank három első helyezést söpört be a hazai kereskedelmi bankok egyik legrangosabb szakmai seregszemléjén, az idén 15. alkalommal meghirdetett Mastercard – év bankja pályázaton. Nagy megtiszteltetés, hogy a szakemberekből álló zsűri a Banknak ítélte az első díjat a prémium banki szolgáltatások, az év fenntartható bankja valamint az év leginnovatívabb bankja (az OTP Bankkal megosztva) kategóriában is. Az év leginnovatívabb bankja címet 10 éves működése alatt immár ötödik alkalommal nyerte el a Bank. Az éremtáblázaton a GRÁNIT Bank második helyezésekkel is szerepel, az év társadalmilag felelős bankja és az év digitális banki szolgáltatása kategóriában. Az elért összesen öt helyezéssel – közte három első hellyel - az eddigi legjobb eredményét érte le a GRÁNIT Bank a lakossági szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankok ügyfélbarát, innovatív megoldásokat díjazó szakmai versenyén. További részletek a Világgazdaság tudósításában.

A Gránit Bank három első helyezést söpört be a hazai kereskedelmi bankok egyik legrangosabb szakmai seregszemléjén, az idén 15. alkalommal meghirdetett Mastercard – év bankja pályázaton. Nagy megtiszteltetés, hogy a szakemberekből álló zsűri a Banknak ítélte az első díjat a prémium banki szolgáltatások, az év fenntartható bankja valamint az év leginnovatívabb bankja (az OTP Bankkal megosztva) kategóriában is. Az év leginnovatívabb bankja címet 10 éves működése alatt immár ötödik alkalommal nyerte el a Bank. Az éremtáblázaton a Gránit Bank második helyezésekkel is szerepel, az év társadalmilag felelős bankja és az év digitális banki szolgáltatása kategóriában. Az elért összesen öt helyezéssel – közte három első hellyel - az eddigi legjobb eredményét érte le a Gránit Bank a lakossági szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankok ügyfélbarát, innovatív megoldásokat díjazó szakmai versenyén.

„A Gránit Bank a folyamatos innovációkkal, kimagasló ügyfélélményt nyújtó, prémium megoldásokkal különbözteti meg magát versenytársaitól.” – hangzott el a versenyen a díjak indoklásaképpen, hozzátéve, hogy a Bank a meglévő szolgáltatások, mint az Apple Pay és a Gránit Pay, az exkluzív Platinum bankkártya, és a VideóBankon történő állampapír vásárlás értékpapírszámla-nyitással mellé 2020-ban mobilbanki alkalmazásába telepítette az Azonnali Fizetési Rendszer összes új kényelmi funkcióját: a másodlagos azonosító rögzítését, a fizetési kérelmet és a QR-kódos fizetést. A hitelügyintézés kényelmét a személyes digitális ügyfélfiókban online igényelhető bababáró hitel és az NHP Hajrá hitel online előszűrése szolgálja.

Októberben további innovációkkal bővültek a digitális szolgáltatások. Az okosmobillal befényképezett dokumentumokkal és mesterséges intelligenciára építő, szelfi videóval történő – teljes körű – lakossági számlanyitás mellett egy olyan plasztik nélküli digitális bankkártyával jelent meg a Bank, amely a számlanyitást követően a mobilbanki alkalmazásban lényegében azonnal elérhető és vásárlásra használható. Az újdonságokat pedig napokon belül kiegészíti a teljesen digitális jelzáloghitel-előbírálat.

„Amikor 10 éve elindítottuk a digitális banki üzleti modellt, azt a célt tűztük magunk elé, hogy a Bank valamennyi ügyfele számára a lehető legkényelmesebb, legegyszerűbb szolgáltatásokat nyújtsuk, kedvező áron” – hangsúlyozta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint ehhez folyamatos innovációra van szükség, arra, hogy a változásokban sohasem a nehézséget, hanem a lehetőséget lássuk.

Az innovációk megtervezésénél fontos szempont a Bank számára a fenntarthatóság, az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás. Az online bankszámla- és értékpapírszámla-nyitás 100%-ig papírmentes folyamat, amely jelentősen csökkenti a környezeti terhelést, sőt, a papírmentes működéssel a Bank fennállása óta közel 5000 fa kivágását kerülte el. Ügyfelei pedig a Videóbankon keresztül történt számlanyitással 2017 júliusától 2020 őszéig több mint 45 tonna széndioxid kibocsátását előzték meg, a hazai bankok között a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező Gránit Banknál.

Mastercard díjak

Összesen 4,29 milliárd forint új tőkét fektet be a GRÁNIT Bankba a Széchenyi Alapok kezelésében álló Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap és egy magánbefektető. A tőkebefektetés a leggyorsabban növekvő hazai bankba történik, amelynek mérlegfőösszege 2020. október végén megközelítette az 500 milliárd forintot. A befektetéssel az új tulajdonosok kisebbségi tulajdonrészt szereznek a GRÁNIT Bankban. A tőkeemelésről szóló megállapodást a felek aláírták és a Bank közgyűlése jóváhagyta, az MNB megadta az engedélyt. A tőkeemelés tovább erősíti a tőzsdére készülő GRÁNIT Bank növekedési lehetőségét és innovációs tevékenységét, további részletek a napi.hu tudósításában olvasható.

Összesen 4,29 milliárd forint új tőkét fektet be a Gránit Bankba a Széchenyi Alapok kezelésében álló Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap és egy magánbefektető. A tőkebefektetés a leggyorsabban növekvő hazai bankba történik, amelynek mérlegfőösszege 2020. október végén megközelítette az 500 milliárd forintot. A befektetéssel az új tulajdonosok kisebbségi tulajdonrészt szereznek a Gránit Bankban. A tőkeemelésről szóló megállapodást a felek aláírták és a Bank közgyűlése jóváhagyta, az MNB megadta az engedélyt.

A Gránit Bank, Magyarország első digitális bankja dinamikusan fejlődött az elmúlt tíz évben: mérlegfőösszege közel 70 szeresére növekedett és idén október végén megközelítette az 500 milliárd forintot. Közel 70 ezer ügyfélszámlát kezel és 2020-ban a hetedik nyereséges üzleti évét zárja, miután az idei év első kilenc hónapjában közel 1,4 Mrd Ft adózás előtti eredményt ért el. A Bank sajáttőke-arányos nyeresége 10 százalék fölötti (adózás előtti eredménnyel számolva), ami nemzetközi viszonylatban kimagaslónak számít egy fiatal, még az építkezés fázisában lévő bank esetében. A kedvező eredmény fő okai a költséghatékony működési modell, a jól időzített stratégia, a kiváló minőségű hitelportfólió, az innovatív lakossági banki megoldások, az elkötelezett tulajdonosok és a felkészült menedzsment.

A Bank üzleti modellje 3 pilléren nyugszik: a digitális csatornákon nyújtott pénzügyi szolgáltatásokon, az univerzális lakossági és vállalati szolgáltatási palettán, amely egyszerre helyezi fókuszba a lakossági betétgyűjtést és a kkv-hitelezést, valamint a konzervatív, prudens hitelezésen, amely a hosszú távú stabilitás érdekében középpontba helyezi a portfólió minőségét és a magas likviditást. A nem teljesítő hitelállomány 0,04 százalék a bankrendszer 5,3 százalékos átlagával szemben, míg a hitel és betét arány 55-65 százalékos, a bankrendszer mintegy 80 százalékos arányával szemben.

„A Gránit Bank a digitális stratégia megvalósításával Magyarország leggyorsabban növekvő középbankjává vált és hét éve folyamatosan nyereséget termel. A Bank most fejlődésének új szakaszához érkezett, amelyet nagymértékben támogat a tőkeemelés” - emelte ki Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója. „A Bank évről évre számos digitális pénzügyi innovációt vezetett be, köztük sokat az országban elsőként tett elérhetővé, mint az újgenerációs érintéses mobilfizetést Android eszközzel, a teljesen online számlanyitást VideóBankban, vagy éppen az utóbbi hetekben a teljes értékű bankszámlanyitást szelfivel vagy a bankszámla aktiválását követően azonnal használható digitális bankkártyát. A betétlekötés esetében a mobilbank dominál, az állampapír vásárlás ingyenes a VideóBankon keresztül, s folyamatban van a hitelezés teljes folyamatának digitális platformra helyezése” – mondta Hegedüs Éva, hozzátéve, hogy a Bank az elkövetkező időszakban az innovációs ütem további gyorsítására törekszik.

A Bank tulajdonosai a megtermelt eredményt folyamatosan visszaforgatják a növekedés maximalizálása érdekében, amelynek összege az ez évi tervezett eredményt is figyelembe véve meghaladja a 4,6 milliárd forintot. A Bank szavatoló tőkéje a mostani tőkeemelést is figyelembe véve 21,5 milliárd forint.

Az új részvények kibocsátásával nagyobb üzleti aktivitás, az innovatív növekedés további gyorsítása valósítható meg, ide értve a nemzetközi terjeszkedés támogatását és a Bank részvényeinek a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetését.

Új tőkebefektetés

HÁTTÉR

A Gránit Bankról

A Gránit Bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósít meg a lakossági üzletágban, amelynek keretében ügyfeleit fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon szolgálja ki. Minden évben újabb és újabb innovatív digitális pénzforgalmi szolgáltatásokkal segíti, hogy a lakossági ügyfelek mind szélesebb körben kényelmesen, akár otthonról, utazás, és fiókban való sorban állás nélkül intézhessék pénzügyeiket. 2020-ban elindította a teljes körű számlanyitást mobilbanki applikációban szelfi segítségével, valamint a Gránit Digital Kártyaszolgáltatást, amellyel az új számlát nyitó ügyfelek a számla aktiválását követően azonnal vásárlásra alkalmas digitális kártyához jutnak a mobilbanki applikációban. A lakossági hitelezés terén digitális ügyfélfiókkal egészült ki a babaváró kölcsön online igénylési folyamata és percek alatt kalkulálható az ügyfél által megadott adatok alapján a Banktól igényelhető jelzáloghitel. A mobilbanki applikációban az AFR összes kényelmi funkciója (fizetési kérelem, QR-kód alapú fizetés és másodlagos azonosító rögzítése) elérhető. 2019-ben a VideóBankon keresztüli értékpapírszámla-nyitás és állampapírvásárlás elindítása kapcsán elnyerte Az év leginnovatívabb bankja valamint Az év prémium banki szolgáltatása címet is a Mastercard Év Bankja versenyen. 2017. július óta, lehet videós azonosítással teljes körűen azonnal élő bankszámlát nyitni, és elektronikusan szerződni.

A Gránit Bank 2019-ben is a bankszektor átlagánál gyorsabban növekedett és közel 400 milliárd forint mérlegfőösszeggel digitális kisbankból közepes méretű bankká vált, Közel 200 milliárd forint ügyfelekkel szembeni követelést és több, mint 300 milliárd forint betétállományt kezel, adózás előtti eredménye pedig közel 1,5 milliárd forintot tett ki.

Gránit Bank Zrt.

További információ: Kommunikacio@granitbank.hu

Bárhol, bármikor, kényelmesen. A szolgáltató szektor egyre nagyobb szeletében irányadó hívószavak, így lehet már bevásárolni, tanulni, biztosítást kötni. A Gránit Bank Mert így kényelmes kampányának célja annak bemutatása, hogy a pénzügyek intézését sem kell már bankfióki nyitva tartásokhoz igazítanunk. A digitális világ adta lehetőségeket kihasználva a számlanyitás, a babaváró hitel igénylése, és akár az állampapír vásárlás is lehet gyors, egyszerű, akkor és amikor nekünk kényelmes.

Fontos célja a kampánynak továbbá az edukáció, az online pénzügyekkel szemben esetlegesen még fennálló félelmek és kételyek eloszlatása. A karantén időszak alatt a kényszer hatására a digitális bankolás új lendületet vett, holott az ügyfelek digitális banki érettségét tekintve még eltérések tapasztalhatóak. A reklámot kísérő social kommunikáció edutainment tartalmakkal az ügyfelek széles körét célozza meg. Olyan tartalmak készítésére törekedtünk, amelyek a digitális világban kevésbé otthonosan mozgó ügyfeleket is meggyőzik arról, érdemes legalább kipróbálni a digitális bankolást.

A Gránit Bank legújabb reklámfilmje és a social kisfilmek a pénzügyek kényelmes intézésének gyakorlatát mutatják be. A főszereplők Stohl Luca, televíziós műsorvezető, táncos és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, akiket számukra természetes szituációkban, edzés, tornagyakorlat közben látunk. A film középpontjában a digitális bankolás kényelme és egyszerűsége áll, hiszen legyen szó akár egy táncteremről, akár a Duna Aréna bemelegítőmedencéjéről, a Bank szolgáltatásai online, mobilapplikációkon keresztül könnyen elérhetőek.

A GRÁNIT Bank vehette át a prémium banki szolgáltatásokért járó első díjat és az év leginnovatívabb bankja címet (az OTP Bankkal megosztva) a tizenötödik Mastercard – év bankja versenyen. Emellett digitális szolgáltatásai révén a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező GRÁNIT Bank lett az év fenntartható bankja, s további két második helyezést ért el az év társadalmilag felelős bankja és az év digitális banki szolgáltatása kategóriában. Az elért összesen öt helyezéssel az eddigi legjobb eredményét érte le a GRÁNIT Bank a lakossági szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankok ügyfélbarát, innovatív megoldásokat díjazó szakmai versenyén.

A Bank innovációja révén a számlanyitás másnapján a mobiltelefonra költözik a kártya funkció, függetlenül attól, hogy a bankszámlát szelfi azonosítással, a VideóBankban vagy éppen fiókban nyitották meg. A virtuális kártya a fizikai kártya aktiválásáig, de maximum 60 napig használható. Ezt követően a fizikai kártya a szokott módon digitalizálható mobilkészülékre.

A Gránit Digital Kártyaszolgáltatás a Gránit Bank mobilbanki applikációjában érhető el és azonnal használható online vagy bolti vásárlásokra. Ehhez csak le kell tölteni és aktiválni kell a Gránit eBank mobilbanki alkalmazást, és az ott digitálisan elérhető bankkártyát hozzáadni az iOS eszközökön használható Apple Wallethez vagy az Android eszközökre szabott Gránit Pay érintés nélküli mobilfizetési funkcióhoz.

Gránit Digital

„A Gránit Digital Kártyaszolgáltatással és a Bank mobilbanki alkalmazásában elérhető szelfis, vagy Videóbanki számlanyitással teljes értékű bankszámlához és vásárlásra használható bankkártyához lehet jutni, kényelmesen, otthonról. Bízunk abban, hogy ez a komplex, innovatív digitális szolgáltatás népszerű lesz a biztonságos, egészséget védő és kényelmes pénzügyi megoldásokat kedvelők körében” – mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Bank bevezetési akciójában a Gránit Digital Kártyaszolgáltatás díjmentesen, egyszerűen és gyorsan igényelhető. Az online vásárláshoz szükséges kártyaszám, lejárat és biztonsági ( CVV) kód a digitális kártyával együtt, hitelesítést követően érhető el.

A Gránit Digital Kártyaszolgáltatás csak az első lépés a Bank digitális kártyaprojektjének keretében, amelyet a tervek szerint további fejlesztések követnek majd a Bank és digitális megoldásokat fejlesztő cége, a GB Solutions együttműködésében.

Szelfis azonosítással néhány perc alatt megnyitható a bankszámla. Ehhez le kell tölteni a Gránit eBank mobilbanki alkalmazást a Google Play (Android) vagy az App Store áruházból ( iOS). Az appot elindítva a Gránit ügyfél szeretnék opciót kell választani és a „Szelfis számlanyitás” gombra nyomni. A megfelelő számlacsomag és bankkártya kiválasztása után következik az igazolványok (lakcímkártya és újtípusú, 2016 január elseje után kibocsátott személyazonosító igazolvány) befényképezése, illetve az igazolvány chipjének – NFC technológiával való – beolvasása. Az ezt követően legenerálódott szerződést digitálisan, egy szelfi videó elkészítésével kell aláírni.

A Gránit Banknál nyitott szelfis számlanyitással a nap bármely órájában és a hét bármely napján igényelhető néhány kattintással akár havi 0 Ft-os számlavezetési díjjal lakossági bankszámla, amelynél nincsenek korlátozva a fizetési tranzakciók, beleértve az online vásárlások értékhatárát és helyszínét, vagy például, a pénzfelvételek összegét. Az online szelfis számlanyitáshoz nem szükséges egy másik bankból történő utalás sem.

Az innovációt az MNB 26/2020 számú, október elsején hatályba lépett rendelete tette lehetővé, amely meghatározza, milyen módon kell lebonyolítani a közvetett elektronikus ügyfél-átvilágítást ahhoz, hogy az teljességgel megfeleljen a pénzmosásellenes rendelkezéseknek.

A Gránit eBank mobilalkalmazás az új szelfis számlanyitás funkció mellett több további innovációt is tartalmaz. Az MNB sztenderd QR-kódos fizetési funkciójával a Bank ügyfelei még kényelmesebben, gyorsabban bonyolíthatják le egymás között a személyes fizetési tranzakciókat, néhány pillanat alatt szétosztható például egy közös vacsora ára. A QR-kód generálás lehetővé teszi például kereskedők számára azt is, hogy így biztosítsák az elektronikus fizetési lehetőséget vevőiknek. Az applikációban továbbá a képernyő előtt elhúzott kézmozdulattal azonnal elrejthető az ott megjelenő számlaegyenleg, és néhány kattintással megosztható a bankszámlaszám bármely chat-felülen vagy e-mailben.

„A Gránit Bank továbbra is a digitális fejlesztések élvonalában kíván maradni és az első között biztosítja azokat az elektronikus banki megoldásokat, fizetési eljárásokat, amelyek nemcsak élményszerűek és kényelmesek, de a jelenlegi pandémiás helyzetben az egészséget is védik”. – emelte ki Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója. Elmondta, hogy az új szelfis számlanyitás alternatívát jelent a Banknál 2017 júliusa óta elérhető, élő videóazonosításon alapuló online bankszámlanyitásnak. „Mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e banki ügyintézővel videóchaten keresztül találkozni, vagy a számlanyitást önállóan kívánja elvégezni. Mivel a Bank gyors ütemben szélesíti a mobileszközzel elérhető szolgáltatásai körét, adódott, hogy a jogszabályi lehetőség megnyílásával azonnal biztosítsa ezt az új számlanyitási lehetőséget azoknak, akik a lehető legkényelmesebben szeretnének gyorsan, versenyképes díjazású és teljes értékű bankszámlához jutni.” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Kiemelte, hogy az új innovációt rendkívül gyors ütemben sikerült megvalósítani, amelyben kulcsszerepe volt annak, hogy a fejlesztést a Gránit Bank digitális termékfejlesztő cége, a GB Solutions végezte.

Ennyire még sosem volt egyszerű és gyors a Babaváró kölcsön online igénylése. Csupán pár kattintással el lehet jutni a feltételeknek való megfelelés vizsgálatától az igényelhető kölcsön összegének kalkulálásán át a hiteligénylés komplett benyújtásáig a Babaváró kölcsön megújult oldalán.

A kölcsön feltételeinek egyszerűsítése mellett a Gránit Bank megújította a 2019-ben bevezetett digitális igénylés menetét, hogy a korábbinál is kényelmesebbé tegye az otthoni igénylést. A online igénylő oldal újdonsága a digitális ügyfélfiók, amelyet e-mail cím és jelszó megadásával hozhatsz létre a pároddal. Az így létrehozott ügyfélfiókba belépve letölthetitek az igényléshez szükséges dokumentumokat, nyomtatványokat, amelyeket kitöltést és aláírást követően az ügyfélfiókon keresztül be is küldhettek a Gránit Bank részére.

Az ügyfélfiók lehetővé teszi:

 • hogy a kölcsön igénylésével saját időbeosztásotoknak megfelelően, otthonotok kényelméből intézhessétek az igénylést;

 • nincs szükség nehezen követhető e-mailes és telefonos egyeztetésekre, kérdés esetén kollégáink azonnal segítséget nyújtanak;

 • az igényléshez szükséges dokumentumok komplett ellenőrzése automatikusan megtörténik, az ügyfélfiókban azonnal látható, ha valamely nyomtatvány beküldésére még szükség van;

 • az igénylés beküldését követően kollégánk haladéktalanul felveszi a kapcsolatot veletek, a hitelbírálat pedig a teljeskörű dokumentáció beküldését követő 10 munkanapon belül megtörténik;

 • személyesen csak egyszer, a szerződés aláírásához kell bejönnötök a Bankba, egy előre egyeztetett időpontban, amikor az eddigi eljáráshoz hasonlóan — jogszabályi előírások miatt — az eredeti igazolásokat is be kell mutatnotok;

 • szerződéskötést követően 2 munkanapon belül a folyósítjuk a kölcsön összegét a Banknál vezetett folyószámlátokra.

Az alábbi videón be is mutatjuk, milyen egyszerű az igénylés. Kattints a képre!

Az elmúlt 10 évben a Gránit Bank innovációi bebizonyították, hogy lehet gyorsan, egyszerűen, kényelmesen, költséghatékonyan és otthonról bankolni Magyarországon.” - emelte ki Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója jubileumi köszöntőjében.

A Gránit Bank legújabb innovációjával a KKV szektor számára kíván segítséget nyújtani a jelenlegi pandémiás időszakban. A hét eleje óta számítógépen és mobilon is elérhető az NHP Hajrá 2020 hitel igénylését gyorsító, a hiteligénylés teljes folyamatát online csatornán lebonyolító szolgáltatás, amely a bank honlapjáról indítható és gyors előszűrésből, online adatbevitelből és digitális dokumentumfeltöltésből áll.

A Gránit Bank digitális bankként eddig is kiemelt feladatának tekintette, hogy ügyfelei a pénzügyeiket minél szélesebb körben fizikai jelenlét nélkül, otthonukból intézhessék. A mostani helyzetben azonban nemcsak a lakosság számára, de a vállalkozásoknak is hasonló megoldásokat kíván biztosítani.

NHP fooldal

A hazai kis- és középvállalkozások, lakossági ügyfelek kiszolgálását, hitelezését a Bank 10 éves megalapítása óta kiemelt feladatának tekinti, és a digitális csatornákon keresztül az eddigiekben is gyorsan és rugalmasan szolgálta ki több tízezer ügyfelét, beleértve a kis- és középvállalkozásokat is. A Bank jelentős szerepet vállalt a korábbi NHP programokban is és most is várja a vállalkozások jelentkezését.

„A Magyar Nemzeti Bank legújabb hitelkonstrukciója, az NHP Hajrá előnyös feltételekkel, hosszú távon, 20 évig fix kamatozású és kedvező áron elérhető forrást biztosít a kis- és középvállalkozások részére, aminek rendkívül fontos szerepe lehet a gazdaság támogatásában. Digitális bankként elsődleges feladatnak tekintjük a vállalkozások színvonalas kiszolgálását, a hiteligénylési folyamat egyszerűsítését és gyorsítását, amely a jelenlegi pandémiás időszakban az egészség védelmét is biztosítja. Ezért döntöttünk úgy, hogy digitalizáljuk az NHP Hajrá igénylésének folyamatát, amely a munkatársaimnak köszönhetően egy rendkívül szoros ütemű fejlesztés eredményeképpen mától elérhető” – mondta Hegedüs Éva, Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

Az új online felülettel új dimenziót nyit a Bank a vállalati hitelezésben is, a vállalkozók minden információt megkapnak az új termékkel kapcsolatban, saját maguk elvégezhetik az előszűrést, majd néhány kattintással feltölthetik online a hitelbírálathoz szükséges adatokat és dokumentumokat.

A Gránit Bank legújabb digitális fejlesztésével így is segíteni kívánja a koronavírus negatív gazdasági hatásainak mérséklését és a gazdaság válságot követő újraindítását.

Minden banki ügyfelünk 15 százalékkal olcsóbban veheti igénybe a Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika alap, prémium és VIP szűrővizsgálati csomagjait tavaly ősz óta, ha Gránit Platinum prémium Mastercard bankkártyájával fizet. A két intézmény kapcsolatáról és a különleges kedvezményről Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és dr. Hupuczi Petronella, a Maternity Klinika igazgatója is sokféle érdekes részletet mondott el a Maternity Magazin legújabb számában megjelent interjúban. A teljes interjú a Gránit Bank weboldalán érhető el.

A Gránit Bank 03.25-én és 03.26-án az összes olyan lakossági és vállalati ügyfelét értesítette elektronikus csatornán, aki olyan kölcsönnel vagy hitellel rendelkezik, amelyre vonatkozik a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet szerinti fizetési moratórium.

A tájékoztatásban leírtuk, hogyan jelezheti az adós, ha kölcsönét/hitelét továbbra is szerződésszerűen szeretné teljesíteni.

Lakossági ügyfelek

Amennyiben az ügyfelek továbbra is folytatni kívánják a szerződésben vállalt törlesztési kötelezettségüket és nem kívánnak élni a fizetési moratóriummal, azt a NetBankon keresztül egymondatos nyilatkozattal szükséges megtenniük, amelynek szövegét 2020.03.26-án NetBanki levélben elküldte a Bank az ügyfelei részére.

Vállalati ügyfelek

Amennyiben az ügyfelek továbbra is folytatni kívánják a szerződésben vállalt fizetési kötelezettségüket és nem kívánnak élni a fizetési moratóriummal, akkor az e-mailben kapott nyilatkozatot kell a megadott e-mail címre cégszerűen aláírva visszaküldeniük.

A hitelmoratóriumba belépett ügyfelek később is dönthetnek úgy, hogy mégis tovább törlesztenének. Ebben az esetben a vállalati ügyfelek a moratorium.vallalat@granitbank.hu e-mail címre írhatnak, a lakossági ügyfelek pedig NetBankon Szabad formátumú levélben tehetnek nyilatkozatot vagy felhívhatják a TeleBankot a +36 1 510 0527 telefonszámon, ahol beazonosítás után rögzítik kérésüket esetleg a moratorium.lakossag@granitbank.hu e-mail címre is írhatnak.

Itt is felhívjuk a figyelmet arra, hogy annak, aki szeretne élni a moratóriummal, nincs semmilyen teendője, mert a moratórium automatikusan, külön kérelem nélkül életbe lépett.

Fontos tudni továbbá azt is, hogy amennyiben bárki most úgy dönt, hogy továbbra is szerződésszerűen törleszt, később – például, ha megváltozik az anyagi helyzete, illetve a gazdálkodási körülménye – dönthet úgy, hogy mégis igénybe veszi a moratóriumot.

Komfortos, higiénikus és ki sem kell mozdulni hozzá, sőt, az online felületen, igény szerint néhány adat bekérésével – bankhasználati szokásokat felmérve – javaslatot is tudunk adni a leginkább testhezálló számlára. A bankszámlához azonnal ki lehet választani a legmegfelelőbb bankkártyát, majd a bankszámla-szerződést a videós azonosítást követően elektronikus dokumentumként küldjük el.

Nem így fizet, pedig van iPhone-ja? Igényeljen online pár perc alatt bankszámlát és kártyát, hogy használhassa!

A Gránit Bank haladéktalanul megkezdte a bankkártya elfogadásban együttműködő üzleti partnereivel, köztük a Mastercarddal az egyeztetést, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítsa kártyabirtokosainak a 15 ezer forint alatti vásárlások PIN-kód mentességét. Ismeretes, hogy a Magyar Kormány mai nap (03.25-én) hatályba lépett rendelete értelmében az érintéses fizetések egészségügyi biztonságának növelésére kötelezi a piaci szereplőket, hogy legkésőbb április 14-ig az összes bankkártya elfogadásánál a jelenlegi 5 ezer forintról 15 ezer forintra emeljék a PIN-kód megadása nélkül végrehajtható tranzakciók limitjét.

„A Gránit Bank ügyfeleinek közel 90 százaléka rendszeresen használja bankkártyáját, ami mintegy 5 százalékponttal haladja meg a piaci átlagot, éppen ezért a Bank számára kiemelten fontos, hogy a jelenlegi helyzetben még higiénikusabbá tegye az egyérintéses kártyahasználatot” - mondta Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes.

A felgyorsított munka eredményeképpen a Gránit Bank már készen áll a limitmódosítás kezelésére, s várja a munka befejezését partnereinél, illetve a POS terminálokat üzemeltető piaci szereplőknél, hogy a Bank kártyabirtokosai a megemelt limitekkel használhassák egyérintéses bankkártyájukat illetve az érintéses mobilfizetést.

A Gránit Banknál 2019 július eleje óta elérhető Apple Pay érintéses mobilfizetéssel ugyanakkor már jelenleg is PIN-kód benyomása nélkül tudnak vásárolni a POS terminálok túlnyomó részénél a Bank ügyfelei. Az Apple Pay ugyanis lehetővé teszi, hogy PIN-kód helyett a vásárlási tranzakciókat ujjlenyomat-azonosítással vagy arcfelismerő funkcióval hagyja jóvá a kártyabirtokos. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy az iOS eszközön legyenek beállítva a biometrikus azonosítók az Apple Payes tranzakciókhoz is. Javasoljuk tehát az iPhone-t vagy akár Apple Watchot használó ügyfeleinknek, hogy digitalizálják Gránit Bankos bankkártyájukat az Apple Wallet alkalmazásban és kezdjék el használni már ma az Apple Payt, amely nemcsak gyors, egyszerű és biztonságos, de higiénikus is. Nem az ügyfelünk, de szeretne így fizetni? Pár perc alatt nyithat otthonról teljesen online, videós azonosítással bankszámlát bankkártyával, és a postán érkező kártya aktiválását követően, már használhatja is.

Vigyázzanak magukra, fizessenek biztonságosan és higiénikusan!

Apple Pay

A 2020. március 18-án bejelentett kormányzati intézkedések alapján, 2020. év végéig tőke- és kamatfizetési moratórium lépett életbe a 2020. március 18-ig folyósított hitelekre vonatkozóan. Az intézkedéssel kapcsolatos részleteket a Kormány további rendeletekben szabályozza, a jelenlegi ismereteink alapján az ügyfelek részére az alábbi tájékoztatást adjuk.

Azon ügyfeleink, akik nem kívánják igénybe venni a moratóriumot és az eredeti szerződési feltételek és futamidő betartásával kívánják folytatni a kölcsönük törlesztését, jelezniük kell ezen igényüket a Banknak.

A Gránit Bank szorosan együttműködik a Magyar Kormánnyal és a Magyar Nemzeti Bankkal a bejelentett intézkedések végrehajtásában, továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy hatékonyan segítse az ügyfeleit a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet kezelésében is.

Az eddig bejelentett döntések (47/2020. (III.18.) Kormányrendelet) értelmezése alapján:

— A hiteltörlesztések 2020. december 31-ig történő felfüggesztése külön kérés nélkül, automatikusan jár azon kölcsönök esetében, amelyek 2020. március 18-ig folyósításra kerültek.

— A fizetési moratórium idejével kitolódik a kölcsönök eredeti futamidejének vége.

— A fizetési moratórium alatt nincs tőke- és kamatfizetési kötelezettsége az ügyfélnek. A moratórium alatt meg nem fizetett tőkét és kamatokat a moratórium lejárta után kell majd megfizetni.

Kérjük ügyfeleinket, hogy mindezt mérlegelve gondolják végig, hogy kívánnak-e élni a moratórium lehetőségével.

A Gránit Bank 2020. március 20-án, elektronikus csatornán tájékoztatta az ügyfeleket, az akkor rendelkezésre álló információk alapján. Legkésőbb 2020. március 27-ig valamennyi kölcsönnel rendelkező adóst ugyancsak elektronikus csatornán (lakossági ügyfelek esetében NetBankba küldött levéllel) értesít majd arról, hogy milyen módon és formában nyilatkozhat, amennyiben nem kíván élni a kölcsön törlesztésének 2020. év végéig történő felfüggesztésével.

A további sikeres együttműködésben bízva kívánunk jó egészséget!

Kedves Ügyfeleink!

A Bankba érkező leveleket a járványhelyzetre való tekintettel karanténba helyezzük, ami meghosszabbítja a papír alapú ügyintézés időigényét. Kérjük, használják elektronikus csatornáinkat (VideóBank, NetBank, eBank mobilbanki applikáció, illetve e-mail) az ügyintézésre.

Kedves Ügyfelünk!

A Gránit Bank digitális bankként eddig is kiemelt feladatának tekintette, hogy ügyfelei a pénzügyeiket minél szélesebb körben fizikai jelenlét nélkül, otthonukból intézhessék, úgy, hogy közben a személyes kapcsolatról se kelljen lemondaniuk. A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy éljenek ezekkel a megoldásokkal, mivel ez szolgálja legjobban mindannyiunk kényelmét, egészségét és biztonságát.

Figyelmükbe ajánljuk, hogy személyes jelenlét nélkül, teljesen online módon VideóBankos azonosítással (munkanapokon 8.00-21.00 között, szombaton 10.00-18.00 óra között) nyitható a Gránit Banknál lakossági bankszámla és értékpapírszámla, vásárolható állampapír, továbbá online módon igényelhető a Babaváró kölcsön. Kérjük, hogy mindennapi pénzügyei intézéséhez is elsősorban ingyenes digitális csatornáinkat használja.

A Gránit VideóBankon keresztül ügyintézőinkkel videós kapcsolatban egyéni, személyes ügyfélkiszolgálásban részesül. A Gránit eBank mobilbanki applikáció és a Gránit NetBank segítségével otthonából gondoskodhat pénzügyeiről. Telefonos ügyintézőink a +36 1 510 0527 telefonszámon az Önök rendelkezésére állnak!

Köszönjük együttműködését és bizalmát!

Gránit Bank

Mastercard - év bankja 2019 verseny 10 kategóriája közül 6 kategóriában dobogós helyezést ért el a GRÁNIT Bank. A november 13-i díjátadón idén először a prémium banki szolgáltatásokért a GRÁNIT Bank vehette át az első díjat és az év leginnovatívabb bankja címet is a GRÁNIT Bank kapta. A díjak indoklásakor kiemelték, hogy a bank eltökélt abban, hogy a leginnovatívabb fizetési megoldásokat, értéknövelt, digitális, prémium pénzügyi szolgáltatásokat kínáljon minden ügyfelének. Applikációjában megvalósított új funkciók, pl. betétkezelés mellett a videóbankon elérhető szolgáltatások köre is bővült ez év közepétől. A megtakarítással rendelkező banki ügyfelek Magyarországon egyedülálló módon a videóbanki csatornán keresztül értékpapír szerződést tudnak kötni, illetve állampapír vételi/eladási megbízást adhatnak.

2010-es megalapítása óta a GRÁNIT Bank stratégiai célja, hogy innovatív digitális megoldásokkal egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé tegye a pénzügyek intézését. Meggyőződésünk, hogy a GRÁNIT Bank digitális működési modellje hozzájárul a felelős, fenntartható fejlődés társadalmi megvalósításához, ugyanakkor hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez is. A GRÁNIT Bank ezen elkötelezettség mentén fogalmazta meg és hozta nyilvánosságra társadalmi felelősségvállalási, valamint fenntarthatósági stratégiáját. A GRÁNIT Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiája IDE KATTINTVA, míg a fenntarthatósági stratégiája IDE KATTINTVA olvasható.


A GRÁNIT Bank is hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet idei nyári táborában több mint 500 rászoruló gyermek élvezhette a felhőtlen nyaralás örömét. Az ország minden részéből érkezett gyermekek képzőművészeti és zenei foglalkozások mellett rengeteg vidám játékos programban vehettek részt.

GRÁNIT Bank tájékoztatja lakossági ügyfeleit, hogy a pénzmosási törvény kapcsán szükségessé vált adategyeztetés csupán néhány száz lakossági ügyfelét érinti.

Az érintett ügyfeleket közvetlenül értesítettük a Banknál rendelkezésre álló összes személyes elérhetőségükön, azaz elektronikus levelet kaptak a NetBank fiókjukba, illetve ahol erre volt lehetőség iSMS/SMS-t/ illetve e-mailt is küldtünk.

Az érintett ügyfeleknek itt elérhető tájékoztatást küldtük ki.

Amennyiben Ön nem kapott személyre szóló figyelmeztetést akkor Önnek semmilyen teendője nincs az ügyfélazonosítással kapcsolatban.

Első alkalommal díjazta a Magyar Nemzeti Bank a legzöldebb pénzintézeteket, köztük a GRÁNIT Bankot, amely a június 3-án tartott díjátadón átvehette a Zöld Pénzügyi Innovátor különdíjat. A beérkezett több tucatnyi pályázatból a Magyar Nemzeti Bank vezetőiből és számos külső szaktekintélyből álló szakmai bíráló bizottság választotta ki a győzteseket. A GRÁNIT Bank kimagasló színvonalú pályázata alapján első helyezett lett a Zöld Pénzügyi Innovátor kategóriában. A zsűri indoklása szerint a díjat elsősorban a teljeskörű digitális működéséért, s a zöldenergia finanszírozásában betöltött szerepéért érdemelte ki a Bank. A környezetért, az ökológiai egyensúlyért felelős pénzügyi szolgáltatóként büszkék vagyunk arra, hogy a bank digitális üzleti stratégiája, innovatív elektronikus szolgáltatásai hozzájárulnak a környezet és az élővilág megóvásához, a papírfelhasználás és a széndioxid-kibocsátás markáns csökkentéséhez, amellyel a leginkább környezettudatos bankok közé tartozunk.

Az éghajlatváltozás mindannyiunkat érint, Magyarország azonban a valószínűsíthető következményeket tekintve különösen sérülékeny ország. A környezetért, az ökológiai egyensúlyért felelős pénzügyi szolgáltatóként büszkék vagyunk arra, hogy a bank digitális üzleti stratégiája, innovatív elektronikus szolgáltatásai hozzájárulnak a környezet és az élővilág megóvásához, a papírfelhasználás és a széndioxid-kibocsátás markáns csökkentéséhez. A környezeti szempontok érvényesítése akkor valósulhat meg azonban a pénzügyi szolgáltatásokban, ha az intézmény képes mérni saját környezeti hatásait, ökológiai lábnyomát. Ezért a GRÁNIT Bank az idei évtől kezdődően évente számszerűsíti működésének környezeti hatásait, amelyet honlapján közzétesz. A bank célja, hogy példát mutasson arra, hogy a korszerű technológia adta lehetőség kiaknázásával a környezetet terhelő hatások csökkenthetők. A GRÁNIT Bank ökológiai lábnyomával kapcsolatos 2019. évi jelentés IDE KATTINTVA olvasható!

A GRÁNIT Bank a nyílt bankolás megteremtése érdekében, az elfogadott PSD2 irányelvekkel összhangban, március 14-én élesítette nyílt fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét a bankon kívüli szereplőknek. A digitális megoldásokat alkalmazó GRÁNIT Bank már a korábbiakban is kiemelkedően sikeres innovációkat fejlesztett saját szakmai csapatára és külső partnereire támaszkodva. A PSD2 (Payment Services Directive 2) révén a bankoknak most lehetősége nyílik a még szorosabb együttműködésre a fintech és egyéb külső fejlesztő cégekkel. A bank már működő, nyílt fejlesztői portáljának irányelve, „Építsük együtt a jövő bankját!”, mely alapján a digitális GRÁNIT Bank hivatalosan meg is nyitotta API-jait (Application Programming Interface) a fintech cégek és más harmadik feles szolgáltatók számára. A GRÁNIT Bank nyílt fejlesztői portálja a https://portal.sandbox.granitbank.hu címen érhető el. További részletek a közleményben ITT!

Családi banki apptól a digitálisan vezérelt hőmérsékletszabályzós e-Fásliig rengeteg izgalmas fejlesztési ötletet vonultatott fel a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum március 6-i rendezvénye, amelyet támogatott a GRÁNIT Bank is. Az eseményhez kapcsolt Be Smart verseny legsikeresebb női startupperei, Ludvig Katalin (BankZee Kft.), Magyar Kata (Parashout), Szegedi Melinda (e-Fásli Ltd) és Melczer Lilla (Younicorn) különdíjként GRÁNIT Platinum prémium bankkártyát vehettek át Hegedüs Évától, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatójától. A képen a díjazottak körében Hegedüs Éva mellett Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Rendhagyó tanórát tartott a Pénz7 témahét önkénteseként a budapesti Ady Endre Gimnáziumban Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója. A diákok örömmel vettek részt egy rögtönzött szerepjátékban, amelyben egy bank, illetve egy hitelfelvevő bőrébe bújva kellett döntéseket hozniuk. Az óra végén sokan megjegyezték szívesen vennének részt gyakrabban ilyen érdekes és sok újat is adó foglalkozáson.

„A videóchat-es számlanyitás és ügyintézés további fejlesztése mellett - figyelemmel a digitális megoldások iránti ügyféligény erősödésére és az okosmobil-használat gyors terjedésére - dolgozunk a mobiltelefonra optimalizált szolgáltatásaink megújításán és hamarosan ismét a piacon elsőként kipróbálható, egyedülálló megoldással jelenünk meg.” - fejtette ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója a Portfóliónak adott interjújában, amelyben szó volt arról is, kik voltaképpen a digitális trendfordulóban a bankok kihívói. A teljes interjút a portfolio.hu archívumában lehet elérni.

MagyarBrands lett a GRÁNIT Bank innovatív márka kategóriában. A 2017-re és visszamenőleg 2016-ra is vonatkozó díjat 2018. április 12-én vehette át Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes a Gránit Bank képviseletében. A MagyarBrands program olyan magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz –immáron kilencedik éve - amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselőiként tevékenykednek hazánkban és határainkon túl is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a díj aktívan segíti a fogyasztói döntéshozatalt, hiszen a kiválóság megtestesítőjeként iránytűként szolgál a márkaválasztás során.

Kiemelkedő eredménnyel zárta tavaly a hetedik teljes üzleti évét a GRÁNIT Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek az április 10-én tartott közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

„A Gránit Bank jelentősen támogatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit is, hiszen a bank aktív a kis- és középvállalkozások hitelezésében és élen jár a pénzügyek digitalizációjában is – emelte ki Varga Mihály a közgyűlésen. „A GRÁNIT Bank 306 milliárd forint fölötti mérlegfőösszege több mint negyvenszeres bővülést, éves átlagban 64,2 százalékos növekedést jelent a bank 2010-es májusi indulása óta, ami nemzetközi mértékkel mérve is kimagasló teljesítmény” - hangsúlyozta a közgyűlésen Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A bank közgyűléséről a portfolio.hu tudósítása a portfolio.hu weboldalán olvasható, a sajtóközlemény és a sajtószemle pedig a Gránit Bank weboldalán!

Innovatív márka kategóriában MagyarBrands lett a GRÁNIT Bank. A 2017-re és visszamenőleg 2016-ra is vonatkozó díjazás alapja a Gránit Bank kiemelkedő teljesítménye a pénzügyi szektorban és az ügyfél elégedettsége. A MagyarBrands minősítés a hazai márkák értékelését és fejlesztését segíti, valamint elősegíti az üzleti sikereiket. A díj átadására 2018. április 4-én került sor a MagyarBrands Díjátadó Gálán.

Kiemelkedő eredménnyel zárta 2017-ben a hetedik teljes üzleti évét a GRÁNIT Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek az április 10-én tartott közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Miközben a bank immár a negyedik nyereséges évét zárta, mérlegfőösszege 2017-ben 34 százalékkal bővült, hitelállománya pedig alapítása óta éves átlagban 103,8 százalékkal, ezen belül tavaly 14 százalékkal nőtt.

Felpezsdülés előtt áll a bankszektor, felgyorsulhat az innováció és tér nyílhat  majd a nem banki licencekkel rendelkező pénzügyi szolgáltatók előtt is. Mindezzel a hatással járhat az Európai Parlament és Tanács új pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó irányelve, az úgynevezett PSD2, amelyet 2018. január 13-tól kell alkalmazniuk a tagállamoknak. Az új szabályozás biztosítaná például az applikációkat fejlesztő FinTech cégek számára, hogy a felhasználók hozzájárulásával, hozzáférhessenek a felhasználók bankoknál lévő számlaadataihoz, így akár fizetési szolgáltatást is kezdeményezhessenek az alkalmazáson keresztül. A témáról további érdekes részleteket is megtudhatsz a Trend Fm Hankiss Lászlóval, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettesével készített interjújából.

Kattints és hallgasd meg a teljes beszélgetést!

Hogyan alakult a vállalati hitelpiac az első félévben az egyik legjelentősebb katalizátornak számító Növekedési Hitelprogram lezárta után?  Kattints és hallgassd meg a Trend Fm teljes beszélgetését Tölgyesi Zoltánnal, a GRÁNIT Bank vállalkozói üzletágért felelős vezérigazgató-helyettesével arról, hogy milyen hitelek vették át az MNB konstrukció helyét és milyen új hitelekkel állnak a bankok a kis- és középvállalkozások rendelkezésére?

Érdekelnek a deviza- és az olajpiac rejtelmei? Kíváncsi vagy, hogy mi lesz az angol fonttal és realitás-e a 320 forintos euró? Nem érted miért drágul hirtelen, majd miért süllyed ismét le az olajár a világpiacon? Szeretnéd megismerni az olajpiacot mozgató politikai és gazdasági hátteret? Hallgas meg a  Trend Fm interjúit Bede Zoltánnal, a GRÁNIT Bank Treasury ügyvezető igazgatójával és választ kapsz a kérdésekre.

A június 12-i devizapiaci körképet itt, a június 26-i olajpiaci elemzést pedig itt hallgathatod vissza. 

A GRÁNIT Bank és a magyar hitelintézetek vírustámadásokkal szembeni ellenállóképességéről és az érintés nélküli mobilfizetés terén beindult fejlesztésekről egyaránt szó esett a Trend Fm május 15-i Reggeli Monitorban, amelyben Gáborjáni Szabó Ákos, a GRÁNIT Bank informatikai ügyvezető igazgatója volt a vendég. Kíváncsi vagy, miért voltak nyugodtak informatikusaink a május 12-én, pénteken indult és Európa szerte pusztító zsaroló vírussal végrehajtott kíbertámadás alatt? Akkor kattints és hallgasd meg a teljes beszélgetést itt. Aktuális devizapiaci trendekről, az euró árfolyamának várható alakulásáról, Európa és az USA közötti kapcsolatok piacokat befolyásoló hatásáról volt szó többek között a május 29-ei Reggeli Monitorban, amelyben Hankiss László, a GRÁNIT Bank stratégiai és elemzési vezérigazgató-helyettese volt a Trend Fm szerkesztőjének beszélgetőtársa.

Kattints és hallgasd meg a teljes elemzői véleményt itt.

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Mastercard- év bankja díjátadó, amelyen a GRÁNIT Bank elnyerte „Az év leginnovatívabb bankja” díjat- ezúttal az OTP Bankkal megosztva. A Mastercard kiemelte, hogy a Gránit Bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, melyre remek példa a tetszőleges helyen és időben történő online számlanyitás és szerződéskötés, a GRÁNIT eBank és az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, továbbá a VideóBank és a Gránit Pay. „Az év lakossági számlacsomagja” kategóriában is az élen végzett a GRÁNIT Bank, a Helló GRÁNIT számlacsomaggal. A Helló GRÁNIT a GRÁNIT VideóBankon keresztül, a világ bármely pontjáról kényelmesen, laptopon vagy iOS, illetve Android mobilon megnyitható, mindössze 7 adat megadásával. A videóhívás során a szerződést elektronikusan írják alá és a biztonsági ellenőrzések végeztével a számla azonnal használható.

A GRÁNIT Bank kapta a Figyelő TOP 200 „Az év pénzintézete” díját. A díjat a GRÁNIT bank az öttagú szakmai zsűri indoklása szerint elsősorban a kis- és középvállalatok hitelezésében és a digitális bankszolgáltatások fejlesztésében nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki. A szakmai zsűri elismerését váltották ki azok az innovatív - és a bank költséghatékony működését is szolgáló - fejlesztések, amelyek a bank ügyfeleinek mind jobb és kényelmesebb kiszolgálását hívatottak biztosítani. További részletek a sajtóközleményben!

A jogi feltételek teljesülését követően a GRÁNIT Bank az országban elsőként, megújított, a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő GRÁNIT VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt on-line számlanyitást. A fejlesztésnek köszönhetően a pénzintézet leendő ügyfelei az országban bárhonnan teljes körűen használható lakossági bankszámlát nyithatnak személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számla 07.20-án hajnalban már meg is nyílt, az új kedvezményes Helló GRÁNIT csomaggal! További részletek a sajtóközleményben!

Hegedüs Éva bizonyítani akart egész életében. És amikor jöttek az eredmények, a sikerek, akkor sem volt biztos abban,hogy mindent megtett-e, amit lehetett. Sõt, a siker szótól kifejezetten idegenkedik. Ma gyakran nem tudható, hogy amikor sikerről beszélünk, akkor az ténylegesen elismerésre méltó teljesítményt jelent, vagy csak pillanatnyi, átmeneti szerencséről van szó. „Egész életemet végigkíséri az a kettősség, hogy miközben törekszem arra, hogy a saját teljesítményem a lehető legjobb legyen, gyakran gondolok arra, hogy nem lehetnék-e még jobb? Szeretem, ha elismerik a munkám, ha értéket hozok létre, ezért mindig maximális teljesítményre törekszem.” Az elnök-vezérigazgató portréja a BOOM magazin legeleső októberi számában jelent meg és ide kattintva olvasható.

Milyen évet zártak 2016-ban a bankok és minek köszönhető hogy az elért nyereség jelentősen nőtt? Szerepet játszik-e már a bankok teljesítményben a digitális megoldások megállíthatatlan terjedése? Hogyan formálja majd át a banki szolgáltatásokat az internet és az okosmobil alkalmazások révén a hitelintézetek számára egyre nagyobb kihívást jelentő Fintech cégek piaci megjelenése? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolt a Trend FM műsorában a „Nap vendégeként” Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója. A beszélgetésből kiderült, hogy a digitális üzleti modellt építő GRÁNIT Bank eszközarányos költsége feleakkora, mint az átlagos banki költségszint, ami biztosítja, hogy hosszú távon is versenyképes díjakat és kamatokat kínálhasson ügyfeleinek. Kattints és hallgasd meg a beszélgetést.

Nap vendége 2017. 03. 16.

Első rész.
Második rész.

Túlszárnyalta a GRÁNIT Bank a 2016-os üzleti tervét, miután az igazgatóság által elfogadott 180 milliárd forintos mérlegfőösszeget jelentősen meghaladva, közel 230 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta a múlt évet, szemben a 2015-ben elért 151 milliárddal. Az eredmény tekintetében szintén meghaladta a tervet a hitelintézet: a megcélzott 170 millió forintos adózás előtti nyereséggel szemben – szintén az előzetes adatok szerint – közel 240 millió forintot ért el 2016-ban. A szép teljesítmény mögött álló okokról is szólt Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a Világgazdaságban 2017.02.24-én megjelent és online is olvasható interjúban. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az előttünk álló időszakban nagyon komoly verseny várható a bankpiacon, a GRÁNIT Bank azonban továbbra is elkötelezett a digitális banki modell és a folyamatos fejlesztések mellett, s nem tett le a tőzsdére lépés tervéről sem. Az interjú itt olvasható!

Milyen hatása lehet a mobilfizetési piacon a Mobiltárca megszűnésének, milyen irányt vehet idén a mobilfizetés fejlesztése a magyar piacon? Ezekre a kérdésekre is választ adott a Trend FM reggeli műsorában Gáborjáni Szabó Ákos, a GRÁNIT Bank informatikai ügyvezető igazgatója. A 2017. február 20-i beszélgetés itt hallgatható meg.

Kevés a valószínűsége annak, hogy az Európai Központi Bank az első félévben hozzányúljon az irányadó euró kamatokhoz. Többek között erről is szólt Bede Zoltán, Treasury kereskedési és likviditáskezelési vezető a március 6-i reggeli műsorban. A beszélgetés, amelyben a forint várható árfolyamalakulása is terítékre került itt hallgatható meg.

Miről állapodtak meg a legfejlettebb országok politikai és pénzügyi vezetői a március 18-19-i Baden Badenben tartott csúcstalálkozójukon, s hol maradtak nézetkülönbségek? A Trend FM március 20-i reggeli műsorában erre is kitért Hankiss László, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettese. A beszélgetés itt hallgatható meg

Mi várható a dollár és a font piacán Donald Trump, az Egyesült Államok új elnökének beiktatása után, valamint Nagy Britannia Európai Unióból való kilépése kapcsán? Többek között erről kérdezte Szűcs Péter, a Trend Fm Reggeli Monitorának műsorvezetője Hankiss Lászlót, a GRÁNIT Bank stratégiai és elemzési vezérigazgató-helyettesét. A 2017. január 23-i beszélgetés itt hallgatható meg..

Hallgasson bele a további elemzői megszólalásokba is:

Tölgyesi Zoltán, vezérigazgató-helyettes a vállalatfinanszírozási piac tavalyi és idén várható jellemzőiről

Gáborjáni Szabó Ákos, IT ügyvezető igazgató a mobilbanki megoldások és a mobilfizetés terjedéséről

Hankiss László vezérigazgató-helyettes az amerikai elnökválasztást követő meglepő piaci reakciókról

Bede Zoltán Treasury kereskedési és likviditáskezelési vezető az olajpiaci fejleményekről valamint legutóbb a kamat és kötvényhozam-kilátásokról beszélt.

A GRÁNIT Bank büszkén bejelenti, hogy Európában elsőként indította el a GRÁNIT Pay fizetési szolgáltatást. A GRÁNIT Pay lehetővé teszi az ügyfelek számára a gyors és biztonságos digitális fizetéseket a mobiltelefonjukkal. A szolgáltatás bevezetésével a GRÁNIT Bank tovább erősíti pozícióját a digitális pénzügyi megoldások terén.

Az ügyfelek mostantól egyszerűen és kényelmesen fizethetnek mobiltelefonjukkal a GRÁNIT Pay segítségével. A szolgáltatás lehetővé teszi a bankkártya nélküli fizetést a GRÁNIT Bank ügyfelei számára, akik egyetlen érintéssel vagy QR-kóddal tudják teljesíteni a tranzakcióikat. A GRÁNIT Pay rendkívül biztonságos, mivel a tranzakciók során az ügyfelek a mobiltelefonjuk ujjlenyomat- vagy arcfelismerési technológiáját használják a hitelesítéshez.

A GRÁNIT Bank továbbra is elkötelezett a digitális innováció iránt, és a GRÁNIT Pay bevezetése jelentős mérföldkő a pénzintézet számára. Az új szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyedén és biztonságosan intézzék pénzügyeiket a mobiltelefonjuk segítségével.

További információkért kérjük, látogass el a GRÁNIT Bank honlapjára!

Bár az egyik legsikeresebb magyarországi üzletasszony, célja azonban nem elsősorban a pénzkeresés, hanem valami új felépítése. A klasszikus stílusú bankvezér imádja a munkáját, nem ritka, hogy csak este 11-re ér haza. Még vele is előfordul azonban, hogy egy rosszabb napja után vesz magának egy cipőt vigasztalásképpen.  Ide kattintva olvasható a Figyelő interjú​ja, amelyben a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója többek között a család és a munka összeegyeztetéséről, mindennapjairól, a pénzhez fűzödő viszonyáról, sportról, utazásról és hobbijáról beszél a gazdasági magazinnak, végül pedig a fiataloknak ad néhány jó tanácsot az életben szerzett tapasztalatai alapján.

Izgalmas nyomozós és szerepjáték várta a Magyar Nemzeti Galériában a miskolci Bulgárföldi Általános Iskolából érkező nebulókat, akiket egész napos budapesti programjuk során zárásképpen a GRÁNIT Bank látott vendégül. A gyerekek többsége most először volt múzeumban, festmények között, így nagyon élvezték a programot, lelkesen játszottak együtt a múzeumpedagógusokkal. A miskolci iskola ismert arról, hogy tanulói - akik között sok a hátrányos, sőt halmozottan hátrányos helyzetű gyermek - kimagasló eredményeket értek el a tanulmányi versenyeken. A GRÁNIT Bank társadalmi felelősségvállalási programja keretében kiemelt figyelmet fordít a gyermekek és fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztésére, kulturális ismereteinek bővítésére.

A Gránit Bank április 5-i közgyűlésén elfogadták a 2015 évi üzleti beszámolót 151 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 140 millió forint adózás előtti eredménnyel, és döntöttek a bank 2 milliárd forintos tőkeemeléséről is. A közgyűlésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Állam mint tulajdonos képviseletében –  kiemelte, hogy helyes döntés volt az állam szerepvállalása a bankban, hiszen a Gránit Bank nemcsak pénzügyileg sikeres, hanem hitelezési aktivitásának bővítésével a gazdaságpolitikai célokat is támogatja. A kögyűlés kapcsán a GRÁNIT Bank eredményeiről és a részvényesek döntéseiről az origo.hu kérdezte Hegedüs Éva elnök-vezérigazgatót. Az origo.hu interjú​  ide kattintva érhető el. A közgyűlés kapcsán a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott közlemény pedig itt olvasható.

A  kezdetektől 21-szeres növekedést elérve, 151 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és 140 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet a GRÁNIT Bank. A 2015-ös évet összegző közgyűlésen a Magyar Állam, mint tulajdonos képviseletében részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, aki kiemelte, hogy az állam a piaci befektetői elvnek megfelelően, jó befektetést valósított meg, elégedettek a Bank teljesítményével.  A Bank közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 2015-ről szóló beszámolóját, üzleti jelentését és döntött új részvények kibocsátásáról is. Az MKB Nyugdíjpénztár 2 Mrd forintos tőkeemelésével a Bank 2016 február végi elsődleges 20 százalékos tőkemegfelelési mutatója tovább nő, saját tőkéje pedig 8,3 Mrd forintról 10,3 Mrd forintra emelkedik. A Bank az újabb tőkeemeléssel továbbra is a hazai magánbefektetők többségi tulajdonában van, a Magyar Állam tulajdonosi részesedése 45 százalék. További részletek itt

Zsebpénz és családi költségvetés. Két téma, amely leginkább érdekelte a Mező Ferenc Általános Iskola pénzügyi fakultációt választó diákjait, akiknek mai rendhagyó óráját Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója tartotta meg. A GRÁNIT Bank kiemelt fontosságot tulajdonít az európai mintára évente megrendezett Pénz7 rendezvénysorozatnak, amely segíti a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítését. A rendezvénysorozat keretében és külön szervezett programok során is a Bank elnök-vezérigazgatója rendszeresen tart rendhagyó pénzügyi ismeretekkel foglalkozó órát középiskolásoknak.

Micsoda év volt 2015! Hegedüs Évának feledhetetlen, sok elismeréssel s egy kihagyhatatlan lehetőséggel. Az év bankára lett, bankja egy angol gazdasági magazinnál az év pénzintézete. Az év végén meg kivásárolta Demján Sándort, a Gránit Bank legnagyobb magánrészvényese lett, s egyben elnök is a vezérigazgatói poszt mellett. Mi jöhet még ezután? Erre a kérdésre és még sok továbbira is megtalálható a válasz a Manager Magazin februári címlap sztorijában, amely a GRÁNIT Bankról, s annak elnök-vezérigazgatójáról szól. A cikkben szóba kerül hogyan párosítható a konzervatív hitelezés az innovatív banki szolgáltatásokkal, hogyan fogadta a Bankot alapító Demján Sándor a digitális banki vonalat, miért tervezi belátható időn belül a Bank a tőzsdére menetelt és milyen további célokat szeretne még elérni a következő 10 évben Hegedüs Éva, elnök-vezérigazgató. Az interjú​ ide kattintva érhető el.

Kiszáll Demján Sándor alapító tulajdonos a Gránit Bankból, eladva részvényeit Hegedüs Éva vezérigazgatónak. A tulajdonosváltást tőkeemelés is kíséri, amelynek során nemcsak a magyar állam fektet be ismét a bankba, hanem a bankkal együttműködő CIG Pannónia egyik érdekeltségeként is ismert Pannónia Nyugdíjpénztár is. A változásokról Hegedüs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója nyilatkozott a portfolio.hu pénzügyi internetes portálnak. Az interjú​ ide kattintva érhető el. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye a hír kapcsán itt olvasható, a GRÁNIT Bank által kiadott sajtóközlemény pedig   ide kattintva böngészhető.

A GRÁNIT Bank 150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és több, mint 100 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet az előzetes adatok alapján. A nemzetközi összehasonlításhoz képest is gyorsan növekvő, 2014-től nyereséget termelő Bank üzleti céljai megvalósításához 2016-tól 3,1 milliárd forinttal magasabb tőkével rendelkezik. A GRÁNIT Bankban 2015. december 30-án 3,1 milliárd forint összegű tőkeemelés valósult meg, újonnan kibocsájtott törzsrészvények lejegyzésével, melyről a Bank Alapszabályának megfelelően a Közgyűlés döntött. A tőkeemelés elismerése a Bank eddig üzleti teljesítményének, valamint a Bank jövőbeni üzleti fejlődősét szolgálja a részvényesi érték további növelése mellett. A tőkeemelés a versenyszektorban szokásos elemzések, jövőbeni tervek, szakértői vélemények figyelembevétele mellett, a piaci befektetői elvnek megfelelően valósult meg. A Pannónia Nyugdíjpénztár 1,4 milliárd Ft összegű, a Magyar Állam 1,7 milliárd Ft-os nagyságrendű befektetést valósított meg, ezáltal a Bank saját tőkéje meghaladja a 8,1 milliárd forintot. További részletek itt.

Nem volt terhes a múlt, s az elektronikus banki ügymenettel sikerült költséghatékony üzleti modellt kialakítani, amely az ügyfelek egy jól körülhatárolható részének vonzó - foglalta össze a GRÁNIT Bank sikerének titkát Hegedüs Éva, a Bank elnök-vezérigazgatója a Heti Válasz 2016. évi első számában megjelent interjújában, amelynek időszerűségét az adta, hogy a GRÁNIT Bank vezetője az első nő, akit a bankvezetők az év bankárává választottak.(A beszélgetés a Bank tulajdoni szerkezetében és tőkehelyzetében bekövetkezett december 30-i változások előtt zajlott le.) Az interjú ide kattintva érhető el.

Két új bankjegykiadó automatával (ATM) várjuk 2015. decembertől kedves Ügyfeleinket, amelyek az Euronet Worldwide ATM hálózatának tagjai. A WestEnd Ügyfélközpontban (1062 Budapest Váci út 1-3. alatt lévő WestEnd City Center 1. emelet, Hild József sétány 24.) valamint a 1083 Budapest Ludovika tér 2. szám alatt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központjában kihelyezett ATM-ek forint és euró bankjegy kiadására egyaránt alkalmasak. A legnagyobb felvehető bankjegycímlet forint esetében 10.000 Ft, euró esetében pedig 50 euró, az egy tranzakcióval felvehető legnagyobb összeg pedig 400.000 Ft, illetve 2000 euró. A bankjegykiadó automata a tranzakciókat a töltöttségi szintje és az ATM-nél használt bankkártyán beállított használati limitek (ATM készpénzfelvételi limit) alapján teljesíti. Az ATM használati díjait az adott bankkártyát kibocsátó bank határozza meg. A GRÁNIT Bankkártyák esetében a GRÁNIT bankszámlacsomagok Hirdetményei, az ott feltüntetett ATM készpénzfelvételi díjak az irányadóak.

Miért szereted a GRÁNIT Bankot? - tettük fel a kérdést a Facebook oldalunkon, mivel kíváncsiak voltunk, mit emelnének ki Ügyfeleink, ha a Bankról kell véleményt mondaniuk. A válaszok meglepően sokszínűek voltak, azonban a kényelmes és innovatív elektronikus banki szolgáltatásainkról, a személyes és netbankos felületen is elérhető rugalmas ügyintézésről és a vonzó díjakról többen is elismeréssel szóltak. Külön örömmel töltött el minket, hogy többen hangsúlyozták, azért választják a GRÁNIT Bankot, mert itt érzik biztonságban magukat! Színes összeállításunk ide kattintva érhető el.

Kép

A MasterCard által tízedik éve megrendezett Év Bankja díjátadó esemény keretein belül a szakma legrangosabb elismerését vette át Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatója. A díj szakmai elismerését jelzi, hogy a kategória győztesét a Magyarországon működő bankok vezetői titkos szavazáson választják meg. A GRÁNIT Bank egy másik elismerést is elkönyvelhet, „Év Bankja 2015” kategóriában a harmadik helyezését érte el. A hazai tulajdonosi háttérrel rendelkező GRÁNIT Bank küldetésének tekinti, hogy innovatív, egyúttal a személyes banki ügyintézés élményét adó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson, úgy, hogy közben tartósan alacsony banki költségeket biztosít ügyfelei részére. 

Tovább a sajtómegjelenésekre>>>

Sajtóközleményben hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra, hogy a számlavezető hitelintézetek soha nem kérik el ügyfeleiktől az elektronikus banki ügyintézéshez szükséges egyedi azonosítókat (pl. a PIN kódot) telefonon, sms-üzenetben vagy e-mailben. Az ilyen megkeresések mögött mindig csalók állnak.

A közleményben utaltak arra, hogy egyes csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében helyeznek kilátásba sms üzenetben adó-visszatérítést, ha a címzett az interneten keresztül megadja adatait. A csalók által küldött link egy hamis, látszólag adóhivatali felületre visz, amely egy űrlapot tölt be a személyes adatok megadásához. Aki a csaló sms utasításait követve megadja adatait, számolnia kell azzal, hogy bankkártyájáról pénzt emelhetnek le.

A teljes közlemény itt olvasható.

Történelem, emberi kapcsolatok, döntéshozatal - e témák foglalkoztatják a GRÁNIT Bank Zrt. vezérigazgatóját, aki több ezer kötetes könyvtárából gyakran életrajzokat választ. A Figyelő Hegedüs Évával, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatójával készült interjúja ide kattintva olvasható el. 

A Gazdasági Rádióban a Nap Vendégeként a magyar bankszektor jövőjéről, a vállalkozói hitelezés várható alakulásáról és a lakossági bankolás előtt álló kihívásokról beszélt Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatója. Hallgasson bele a beszélgetésbe! Az interjú első része itt a második rész pedig ide kattintva követhető végig.

A bankok közötti átutalásokat lebonyolító napközbeni GIRO rendszer fejlesztésének eredményeképpen 2015. szeptember 7-től felgyorsult a belföldi forint átutalások elszámolása.

A bankok közötti elszámolási ciklus hétköznap reggel egy órával korábban kezdődik, az utolsó elszámolási ciklus pedig fél órával tolódott ki, miközben a napközbeni elszámolási ciklusok száma napi 10-re emelkedett.

Mit jelent ez a GRÁNIT Bank lakossági és vállalati Ügyfelei számára?

A bejövő forint jóváírások esetében:

 • A Bank reggel 7:30-tól biztosítja – a 10 elszámolási ciklushoz igazodva – az óránként beérkező megbízások haladéktalan feldolgozását
 • A GRÁNIT bankszámlákra 17:15 körül is érkezhet jóváírás.

Az elektronikusan elindított kimenő belföldi forint utalások esetében:

 • Az aznapi teljesítésre szánt és elektronikus úton benyújtott forintutalási megbízásokat az eddigi 15:45 helyett 16:15-ig befogadja a Bank.
 • A pénzforgalom lebonyolításáról rendelkező jogszabály - 15/2010.(X.12.) MNB rendelet – alapján az elektronikus átutalásoknál továbbra is a 4 órán belüli teljesítés a garantált, de a napi 10 elszámolási ciklusnak köszönhetően a GRÁNIT bankszámlákról indított belföldi forintátutalások akár 1 óra alatt is megérkezhetnek a célállomásra.

A Bankmonitor.hu két év után ismét komplex felmérést végzett a hazai online banki szolgáltatások ügyfélmegítélését illetően. A banki ügyfelek az online szolgáltatásokat a funkcionalitás, a felhasználóbarát kialakítás és a design szempontja szerint értékelték.  A három szempont összesítését követően a MagNet Bank, a Citibank és a Gránit Bank került az ügyfél elégedettségi lista élére. 

Tovább a cikkre >>>

Hegedüs Évának, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatójának ítélte oda az angol Business Worldwide magazin “Az év vezérigazgatója Magyarországon 2015” és “Az év női vezérigazgatója Magyarországon 2015” díjat. A díj indoklásában kiemelték, hogy Hegedüs Éva irányítása alatt vezette be a GRÁNIT Bank az országban elsőként a VideóBankot és folyamatosan olyan új innovatív megoldásokat keres, amely megkönnyíti a pénzügyek kezelését az ügyfeleknek.

Tovább a BW sajtóközleményére»>

Elismeréssel nyilatkoztak a GRÁNIT Bank részvényesei a hitelintézet 2014. évi teljesítményéről a bank április 9-én tartott közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy az állam hosszú távon is tulajdonos maradhat a GRÁNIT Bankban, miután a hitelintézet számai igazolták a befektetéssel kapcsolatos várakozásaikat. Demján Sándor, a Bank alapító-tulajdonosa pedig a konzervatív és óvatos üzletpolitikát emelte ki, míg a 156 millió forintos adózás utáni eredménnyel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az nemzetközi mércével mérve is kimagasló siker. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Hegedüs Évát, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatóját választotta az Év vezérigazgatójának a Business Worldwide európai üzleti magazin.

Tovább a sajtómegjelenésekre»>

A magyar pénzügyi szféra működési környezetén sokat lendít a devizahitelek forintosítása és a bankadó tervezett csökkentése - válaszolta Hegedüs Éva, aki úgy látta, hogy a szektor számára nagyon fontos a transzparens, konzervatív magatartást kikényszerítő reguláció. A Gránit Bank alelnök-vezérigazgatóját a PricewaterhouseCoopers cégvezetők kilátásait összegző globális felmérése kapcsán kérdezte a HVG a magyar bankszektor helyzetéről.

Tovább a HVG cikkére»>

„A Gránit Bank 2014-ben a terveihez képest lényegesen gyorsabb növekedést ért el. A több mint 140 milliárdos mérlegfőösszege duplája az előző évinek, az adózás előtti profit pedig meghaladta a 160 millió forintot. A Napi Gazdaságnak a bank alelnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva számolt be a döntően internetes alapon működő bank üzleti modelljének sikeréről és lehetőségeiről, amivel kivívta a The European elismerését is. Az angol gazdasági magazin szerint 2014-ben a Gránit Bank “Az Év Bankja Magyarországon”.

Tovább az interjúra>>>

„A Gránit Bank nem csak Magyarországon, de globálisan is új mércét állított fel azzal, hogy már a negyedik üzleti év végére nyereséget termel. A Gránit Bankot 2010-ben Demján Sándor, Magyarország egyik legbefolyásosabb és legsikeresebb üzletembere alapította, alelnök-vezérigazgatója pedig a kezdetektől Hegedüs Éva, a széles körben elismert bankár, aki részben tulajdonosa is a hitelintézetnek. A menedzsment hisz abban, hogy a digitális platformokon keresztül a bankolás egyszerre lehet kényelmes, egyszerű és költséghatékony.” Tovább a cikkre>>>

„A Gránit Bank, a direkt bankolás egyik úttörőjeként nagy lehetőség előtt állhat a devizahitelek forintosításakor. Ezt Hegedüs Éva, a bank alelnök-vezérigazgatója nem cáfolja, de mégis azoktól az újszerű, elektronikus szolgáltatásoktól várja az üzleti aktivitás további felfutását, amelyeket a kezdetektől nyújtanak.” Tovább a cikkre»>

„A devizahitelek elszámolásával és forintosításával új fejezet kezdődhet a bankrendszerben - véli Hegedüs Éva. A 49 százalékban állami tulajdonban lévő Gránit Bankalelnök-vezérigazgatója szerint a nemzeti tulajdon nem ördögtől való gondolat.” Tovább az interjúra»>

„A bankszektorban átlagosan 5-7 év az az időtáv, amely után egy bank elkezd nyereséget termelni. A száz százalékban magyar Gránit Bank – amelyben a magyar állam 49 százalékos tulajdonos – ezt négy év alatt elérte. Hegedüs Éva, a pénzintézet alelnök-vezérigazgatója az eredményesség okai között említette többek között a konzervatív hitelezést és a megfontolt, de gyors döntéseket. Tovább az interjúra»>

“Meglepő újdonsággal debütált a Gránit Bank, amivel drasztikusan csökkenthetőek a számlafenntartási költségek. Idehaza elsőként kínál a bank olyan szolgáltatást ügyfeleinek, amellyel a hagyományos SMS értesítések helyett díjmentes online üzenetekkel követhetőek a számlamozgások és bankkártya műveletek. Kiszámoltuk, közel harmadával csökkenhetnének a havi számlaköltségek, ha a hagyományos SMS-en túl minden banknál elérhető lenne ilyen szolgáltatás! Kétségkívül mindenki támogatná a bankok ez irányú kezdeményezését!” Tovább a cikkre»>

Magyarországon elsőként a GRÁNIT Bank ügyfelei a GRÁNIT Üzenő alkalmazással SMS helyett ingyen kapják meg tranzakciós üzeneteiket online mobiltelefonjukra vagy táblagépükre a számlamozgásokról és a bankkártya műveletekről! Egyedülálló innováció, ügyfélközpontú technológia.

Az Android Play-ből már most díjmentesen letölthető a mobilalkalmazás, míg az App Store-ból letölthető, iOS operációs rendszerre írt változat fejlesztés alatt van. A mobilalkalmazásra elegendő regisztrálni egy telefonszámmal, majd a szolgáltatást aktiválni a NetBankban és ingyen érkeznek ugyanazok a banki tranzakciós üzenetek, amelyeket SMS-ben – díjfizetés ellenében – kapnak meg a GRÁNIT bankszámla-tulajdonosok. A bank által küldött SMS elsődlegesen a kártyával való visszaélések megelőzését, a pénzügyi műveletek biztonságát szolgálja, ezért fontos, hogy az üzenetküldés akkor sem szakad meg, amikor a regisztrált mobil eszköznek nincs internetkapcsolata. Ebben az esetben az üzenetek a hagyományos SMS-ben érkeznek meg, a szokásos SMS díjért. Így nem fordulhat elő, hogy az internetkapcsolat hiánya miatt az ügyfelek ne kapják meg szerződésszerűen az értesítéseket pénzügyi műveleteikről. A GRÁNIT Üzenő használatával éves szinten akár több ezer forinttal is csökkenthetőek a bankszámla-költségek.

A GRÁNIT Üzenő mobilalkalmazást a GRÁNIT SMS szolgáltatással rendelkezők használhatják, az üzenetek pedig arra a telefonszámra érkeznek, amelyekre a tranzakciós SMS-ek is.

Június 2-tól az újonnan értékesített MasterCard Standard bankkártyákat váltó új GRÁNIT MasterCard Standard PayPass kártyák mindegyike alkalmas az egyérintéses fizetésre. A PayPass technológiát elsősorban a kisebb összegű vásárlások villámgyors lebonyolítására fejlesztette ki a MasterCard, ugyanis ezt a kártyát a fizetéshez elég csak közel tartani a leolvasó terminálhoz. Ez a megoldás még biztonságosabbá teszi a kártyahasználatot is, a PayPass elfogadóhelyen használt kártyát ugyanis nem kell kiadni kezünkből, ami csökkenti a visszaélések veszélyét. A GRÁNIT PayPass kártyákkal 5 ezer forint alatti egyszeri vásárlásoknál nem kell PIN kódot megadni és a bizonylat nyomtatására várakozni. A kártyabirtokos biztonsága érdekében azonban bizonyos vásárlásoknál előfordulhat, hogy a kisösszegű tranzakcióknál is kér PIN kódot a rendszer. A PayPass bankkártyáink a hagyományos (chippel vagy mágnescsíkkal ellátott) kártyákhoz hasonlóan is használhatóak vásárlásra vagy ATM-pénzfelvételre.

…A GRÁNIT Bank célja, hogy drága fiókhálózat nélkül, direkt bankként a lehető legvonzóbb és leginkább versenyképes kondíciókat ajánlhassa ügyfeleinek. Meggyőződve arról, hogy a banki ügyintézés lehet egyszerű, gyors és kényelmes, elsőként jelent meg a piacon az élő VideóBankkal, amellyel 2012-ben kiérdemelte a MasterCardtól az “Év leginnovatívabb bankja” címet. “A számítógépen, laptopon, táblagépen vagy okostelefonon elérhető VideóBankon keresztül az ügyfelek személyesen találkozhatnak banki tanácsadójukkal, online fogadhatnak dokumentumokat és végezhetnek pénzügyi műveleteket reggel 8-tól este 9-ig.… Tovább a cikkre»>

A GRÁNIT Bank Zrt. április 2-án számolt be részvényeseinek a 2013. évi eredményeiről.

A GRÁNIT Bank tavalyi üzleti évét a tervezettnél 30 százalékkal magasabb, 72,9 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta. Eredménye is jobb lett a várnál, miközben a betéti és hiteltervek egyaránt túlteljesültek erősítette meg Hegedüs Éva, a bank alelnök-vezérigazgatója a közgyűlés után az MTI-nek. Az idei - negyedik teljes - üzleti évben pedig már pozitív eredményt tervez megelőzve ezzel a hasonló zöldmezős banképítést megvalósító piaci szereplőket. A betétek állománya 17 százalékkal, 55,4 milliárd forintra nőtt egy év alatt. A hitelek és garanciák összege 2013 végén, együttesen közel 36 milliárd forintot tett ki, amely közel kétszerese az egy évvel korábbinak, és a portfólió 100%-ban problémamentesen teljesítő ügyletekből áll.

A közgyűlésen valamennyi tulajdonos képviseltette magát és egyhangú szavazással fogadták el a 2013 évről szóló üzleti jelentést és beszámolót. A közgyűlésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jó döntésnek nevezte, hogy az állam 2013-ban tőkeemeléssel 49 százalékos tulajdont szerzett a bankban és megerősítette azt is, hogy egyetért a Bank tőzsdei bevezetésével.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója február 27-én részt vett a PwC, a világ vezető pénzügyi tanácsadó cége által készített Magyarországi Vezérigazgató Felmérés záróeseményén. A meghívott hazai közép- és nagyvállalatok vezérigazgatói előtt tartott “Hogyan fordult velem és a cégemmel a világ?” című pódium beszélgetésen rámutatott, hogy a Gránit Bank a pénzügyi világválság kellős közepén alakult gyakorlatilag zöldmezős bankként, azonban a rendkívül kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére, a technológiai fejlesztések és az egyedi banképítési modellnek köszönhetően mára nemcsak eléri a kitűzött üzleti tervet, hanem túl is teljesíti azt. Az esemény egyben a PwC új magyarországi irodájának avató ünnepsége is volt, amely a gyönyörűen felújított Eiffel Palace-ban található.

Az új dizájnon kívül strukturális és tartalmi változtatásokon is keresztülesett a GRÁNIT Bank weboldala. Az új oldal elsődleges célja a felhasználói élmény javítása volt: ezt tematikus és kiemelt menüpontokkal, a tartalom egyszerűbb megfogalmazásával, és átláthatóbb oldalkialakítással igyekeztünk megoldani. Tavaszig még több újdonsággal is találkozhat majd az oldalunkra látogató: megújul a VideóBank, és ingyenesen nézhető oktató videókon keresztül ismerkedhetnek meg az online bankolás használatával az érdeklődők.

A tavalyi évben is dinamikusan fejlődött a GRÁNIT Bank (GB). A magyar tulajdonban levő pénzintézet mérlegfőösszege 2013-ban 42 százalékkal gyarapodott, és megközelítette a 73 milliárd forintot, a veszteség pedig 135 millió forinttal lesz kevesebb az előzetes adatok szerint a tervekhez képest. A GRÁNIT Bank hitel/betét aránya rendkívül kedvező, hangsúlyozta Hegedüs Éva, hiszen míg a bankszektor átlaga Magyarországon 105 százalék, addig ennek a mutatónak az értéke a GRÁNIT Banknál 50-55 százalék körüli értéket mutat. … Tovább a cikkre»>

2014-ben dobja piacra a GRÁNIT Bank az országban először a GRÁNIT Platinum névre keresztelt prémium bankkártyáját, melyet feltételek nélkül, bárki igényelhet a bank bármely aktuálisan értékesített számlacsomagjához.

A nyár végén meghirdetett belsőépítészeti pályázatra beérkezett 22 pályaműből a Bank menedzsmentje két dizájntervet díjazott. A 150 - 150 000 forintos különdíjakat Márkus Péter, és a BL6TGS nevű csapat vihette haza. A képen Márkus Péter Videóbank terminál elképzelése látható.

A Magyarországon is egyedülálló GRÁNIT VideóBank szolgáltatás 2013 októberétől már okostelefonon keresztül is elérhető, a számítógép és táblagépek mellett. Az ingyenes alkalmazás egyszerűen letölthető akár a Google Play Áruházból (Androidos készülékre), akár az Apple Store-ból (iPhone-ra).

VIDEÓBANK

Elérhető a granitbank.hu oldalról.

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 21:00

Szombat*: 10:00 – 18:00

*Korlátozott ügyintézés, elsősorban számlanyitás

TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Telefonszám: +36 1 510 0527

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 21:00

Ügyeleti ügyfélszolgálat*:

Hétfő – Péntek: 21:00 – 8:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napokon: 0:00 – 24:00

*Bankkártya ügyintézés: bankkártya tiltás/aktiválás/limitmódosítás, visszaélések és gyanús tranzakciók kezelése

KÖZPONTI FIÓK

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. Térkép

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:30 – 16:00

WESTEND ÜGYFÉLKÖZPONT

WestEnd City Center 1062 Budapest, Váci út 1-3. (1. emelet, Hild József sétány 24.) Térkép

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 10:00 – 18:00