Egy fa helyett kettő – ügyfeleivel együtt most még többet tesz a bolygóért a Gránit Bank

A klímaváltozás elleni harcban még többet tehetnek a Gránit Bank környezettudatos ügyfelei, a bank ugyanis november 19-ig minden, a Gránit eBank applikáció Öko Kalkulátorában vásárolt fa mellé vásárol még egyet, tehát megduplázza az ügyfelek által vásárolt fák számát. A megvett facsemeték közösségi ültetés keretében kerülnek a földbe a 10 millió Fa Alapítvány közreműködésével.

Most még többet tudnak tenni a bolygóért a Gránit Bank ügyfelei, a Gránit Bank ugyanis megduplázza a 2023. október 26. és november 19. között a Gránit eBank applikáció Öko Kalkulátor funkciójával vásárolt fákat, így védve élőhelyünket!

A banki mobilalkalmazás Öko Kalkulátor funkciójával a kártyabirtokos követheti a bankkártyás költéseihez kapcsolódó CO2 kibocsátást, amelyet fák vásárlásával – pár kattintással - semlegesíthet is az appban. Az adományai alapján megvett facsemetéket a 10 millió Fa Alapítvánnyal együtt a bank dolgozói ültetik el. Minél több fa ültetését támogatják az app felhasználói, annál magasabb szintet érhetnek el a karbonsemlegességben. Az Öko Kalkulátorral már több mint 3300 fát vásároltak a Bank ügyfelei.

Világviszonylatban is elsők között vezette be 2021-ben a Gránit Bank az Öko Kalkulátor funkciót, amely a Mastercard – a svéd Doconomy-val közösen fejlesztett - Carbon Calculator megoldásán alapul és az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntésekre ösztönzi a fogyasztókat.

A digitális csatornákon szolgáltató Gránit Bank ügyfelei a papírmentes és a tetemes mennyiségű CO2 kibocsátást megtakarító online bankolás és hitelügyintézés révén már eddig is sokat tettek a környezetért. 2011-től máig 36.1 millió db A4-es papírt takarítottak meg, 10.000 db fát mentettek meg a kivágástól és 52.716 tonna CO2 kibocsátását előzték meg. Az Öko Kalkulátor azonban lehetővé teszi, hogy egyénileg is csökkentsék vásárlásaik karbonlábnyomát. A Gránit Bank bízik abban, hogy ügyfelei a klímaváltozásra utaló mind aggasztóbb jelek nyomán egyre fontosabb érzik, hogy személyesen is tegyenek a fenntarthatóságért, ezért a legtöbb fát vásárló ügyfeleit meghívja a közösségi faültetésre is.

Vissza az összeshez