A Gránit Bank eredményei

A Gránit Bank az elmúlt 12 év legdinamikusabban fejlődő pénzintézete, a Bank mérlegfőösszege az indulás óta közel 100 szorosára, 700 milliárd forint közelébe emelkedett, 2021. december végén 83 000 számlát kezelt, adózás előtti eredménye az előrejelzés szerint meghaladja a 4 Mrd Ft-ot, számos elsőséget biztosító innovációt vezetett be (VideóBank, Gránit Pay, Öko Kalkulátor, stb.). Független minősítők az elmúlt évtizedben több tucat hazai és nemzetközi díjat ítéltek a hitelintézetnek.

Az ügyfelek azért választották és választják a Gránit Bankot, mert kiemelten versenyképes áron kapnak magas minőségű, kényelmesen igénybe vehető szolgáltatást, gyorsak az üzleti döntések és a Bank élenjár a digitális innovációkban.

A Bank a magyar bankszektorban elsőként építette az üzleti stratégiáját a digitalizációra, és az erre alapozott költséghatékony működés révén az indulást követő 4. évtől folyamatosan nyereséget termel, amely nemzetközi összevetésben is különleges teljesítmény.

Jelenleg két tranzakció engedélyezése folyik párhuzamosan, amelynek eredményeként a Bank saját tőkéje 16,7 milliárd forinttal nő. A Gránit Bankot az MNB engedélyezési eljárásával érintett két tranzakciót követően és a jövőben is a Bankot sikeresen felépítő, alapító tulajdonos Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató irányítja, változatlan menedzsmenttel.

A Gránit Bank tulajdonosi struktúrája az alábbiak szerint módosul: a BDPST Group lesz a legnagyobb részvényes, 43,2 %-os részvénypakettel, az MRP Szervezet (munkavállalók képviselete) részesedése a tőkeemelés eredményeként 37%-ra növekszik, a Pannónia Nyugdíjpénztár és az MKB Nyugdíjpénztár részesedése együttesen 13,2 %-os, míg a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap 4,5%-os tulajdoni részesedéssel fog rendelkezni, a fennmaradó részvények pedig több magánszemély, a COOP-INOVA és az E.P.M Kft. tulajdonában lesznek.

![Eredmények]({{ '/assets/images/masodik.png' | relative_url }})

![Eredmények]({{ '/assets/images/harmadik.png' | relative_url }})

![Eredmények]({{ '/assets/images/negyedik.png' | relative_url }})

![Eredmények]({{ '/assets/images/otodik.png' | relative_url }})

Vissza az összeshez