Zöld bankolási megoldás; avagy szelfis bankszámlanyitás, bárhol, bármikor

Elképesztő belegondolni, hogy mekkora fejlődésen ment át a világ az utóbbi néhány év alatt. Korábban, ha bankszámlát szerettünk volna nyitni, egyetlen választásunk volt, be kellett fáradni egy bankfiókba és hosszas sorban állás után megnyithattuk a bankszámlánkat. Ez a folyamat manapság sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, hiszen már Gránit VideóBankon keresztül, vagy a Gránit eBank applikáció segítségével egy szelfivel is nyithatunk teljesértékű bankszámlát, akár otthonról is. Sőt most 10 000 Ft jóváírással is megjutalmazzuk azt, aki december 22-ig szelfivel nyitja meg a számláját.

Szelfis számlanyitás lépései

Ahhoz, hogy egy szelfivel lakossági bankszámlát nyissunk, csupán néhány dologra van szükségünk:

  • Gránit eBank applikáció letöltése
  • NFC képes okostelefon
  • Új típusú személyi azonosító igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Internetkapcsolat

Annak érdekében, hogy megnyissuk bankszámlánkat, nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy bankszámla csomagot és bankkártyát, megadni a kért adatokat és beolvasni a szükséges igazolványokat. Fontos megjegyezni, hogy ehhez NFC képes okostelefonra és az új típusú, chippel ellátott személyi azonosító igazolványra van szükségünk. A beolvasás nagyon egyszerű, az igazolványra a megadott instrukciók alapján rá kell helyezni a telefont és fel-le mozgatni rajta, hogy a telefonunk minden fontos információt be tudjon olvasni. Végül az általunk megadottak és a beolvasott adatok egy űrlap formájába kerülnek összesítésre. A jóváhagyást követően következhet a szerződés átolvasása, ami pár percet vesz igénybe, hasonlóképpen a fizikai bankszámlanyitáshoz. A folyamat végén nincs más dolgunk, mint készíteni egy szelfi videót, és már kész is.

Szelfis számlanyitás előnyei

Bárhol, bármikor

Talán az egyik legnagyobb előnye, hogy ott és akkor nyithatunk bankszámlát, ahol, és amikor akarunk. Nincs kötve banki nyitvatartási időhöz, akár este 9-kor otthonról is megnyithatjuk a számlánkat.

![Szelfis számlanyitás kávézás közben]({{ '/assets/images/szamlanyitas_kavezas.png' | relative_url }})

Teljesértékű bankszámla

Az MNB már 2019. elején megteremtette a szabályozási környezetet a szelfis számlanyitás bevezetéséhez, de ekkor még különböző korlátozások vonatkoztak a „szelfis számlákra”. Nem vehettünk ki havi szinten 300.000 Ft-nál több készpénzt az ATM-ből, nem utalhattunk 10 millió forintot vagy azt meghaladó összeget fióki megjelenés nélkül, stb. Manapság a szelfi segítségével nyitott bankszámla ugyanolyan teljesértékű azonosítással jár együtt, mintha személyesen, bankfiókban nyitottuk volna.

Kényelmes, gyors és innovatív megoldás

Otthon, a kanapé kényelméből két sorozat között akár gyorsan megnyithatjuk a bankszámlánkat, megspórolva a felesleges sorban állást és utazást.

Környezetbarát

Tekintettel arra, hogy nem személyesen nyitjuk meg bankszámlánkat, csak elektronikusan keletkezik szerződés, így jóval kevesebb papír kerül felhasználásra ezen folyamat esetében.

Vissza az összeshez