Népszerű a díjmentes azonnali devizaváltás a Gránit Bank mobilappjában

Magasan az euró a legnépszerűbb devizanem, devizát pedig főleg pénteken vesznek az ügyfelek.

Gyorsan megkedvelték a Gránit Bank ügyfelei a Bank mobilapplikációjában elérhető azonnali devizaváltást devizapiaci középárfolyamon. Az élvonalbeli innovációk és a rejtett költségek nélküli árazás következtében a szolgáltatás bevezetését követő hónapban több devizaszámla nyílt, mint előtte egész évben és ez a dinamika folytatódott 2024-ben is.

A digitális devizaszolgáltatások tavaly novemberi bevezetése óta minden tizedik új ügyfélnek van devizaszámlája is, összességében pedig az azóta eltelt mintegy 2,5 hónap alatt csaknem négyszer több devizaszámla nyílt, mint az indulást megelőző azonos időszakban. Az összes devizaváltás közel 50 százaléka már az applikációban történik az egyszerű átváltási folyamat eredményeképpen, és ez az arány növekszik a díjmentes devizaváltás előnyei miatt. Az euró mind a devizakártyák, mind a devizabetétek esetében magasan a legnépszerűbb devizanem, betétet pedig főleg 12 hónapra kötnek le devizában az ügyfelek.

A Gránit Bank tavaly novemberben vezette be a Gránit eBank mobilbanki applikációjában a díjmentes azonnali devizaváltást piaci középárfolyamon, néhány kattintással, havi 550 ezer forint limitig. A szolgáltatást - meglévő ügyfelei számára - a mobilon pillanatok alatt megnyitható devizaszámla egészíti ki euró, amerikai dollár, svájci frank és angol font devizanemben. Az EUR és USD devizaszámlákhoz az appban azonnal igényelhetnek devizakártyát is a bank ügyfelei, mely kártyákkal – hozzáadva azt az Apple Pay vagy a Google Pay mobiltárcához -, rögtön lehet fizetni is. A digitális szolgáltatáscsomagot piacvezető kamatozású devizabetétek egészítik ki, amelyek ugyancsak néhány gombnyomással köthetők le az app-ban, az említett négy devizanemben.

A devizaszámlák között egyértelműen az euró számla a legnépszerűbb, az újonnan nyitott devizaszámlákon belül közel 70%-os az aránya, a második leggyakrabban nyitott devizaszámla az USA dollár alapú. Az euró alapú tranzakciók dominálnak a váltásoknál is, darabszámban csaknem tízszer annyit tesznek ki, mint a második legnagyobb számú dollár tranzakciók. A deviza-alapú megtakarításokon belül is az euró a favorit, az összes betét csaknem háromnegyede euróbetét. A top három lekötési idő a két legnépszerűbb devizanemnél a 12 hónapos (ez magasan a legnagyobb arányú), ezt a 6, majd az 1 hónapos lekötés követi.

A devizaszámla-nyitások gyors felfutása is jelzi, hogy a Gránit Bank ügyfélélményre építő innovációja jelentős felhasználói igényt elégített ki. A szolgáltatás 2023. november középén indult el, azóta minden tizedik új ügyfél nyitott devizaszámlát is: 70 százalékuk egy, 22 százalékuk kettő, míg 8 százalékuk három vagy több számlát igényelt valamelyik devizanemben.

A heti forgalom képe is jelzi, hogy az ügyfelek optimalizálják a devizaváltás időpontját és kihasználják a banki munkaidőre eső költségmentes előnyös árfolyamon történő azonnali váltást. A forint ellenében való devizavételt többnyire a hét második felére, ezen belül is péntekre, banki munkaidőre időzítik, míg a felesleges devizát a hét közepén adják el a legtöbben, ugyancsak munkaidőben.

Vissza az összeshez