Kérjük adja meg adatait
és kollégánk felveszi
Önnel a kapcsolatot!

 • + 36
 
 

A GRÁNIT Basic bankszámlacsomaggal járó ingyenes szolgáltatások (a bankszámlavezetés feltételeinek teljesítésekor*)

 • Havi első 2 forint készpénzfelvétel 150 000 Ft-ig bármely belföldi ATM-ből vagy a havi első fióki forint készpénzfelvétel 50 000 Ft-ig
 • Havi első 4 db eseti forint átutalás és valamennyi rendszeres forint átutalás együttesen legfeljebb 100.000 Ft-ig
 • Valamennyi teljesített forint beszedési megbízás (közüzemi díjfizetés)
 • Valamennyi bankkártyás vásárlás
 • Bankkártya (GRÁNIT Most kártya)

Havi számlavezetési díj

 • A számlavezetés feltételeinek* teljesítésekor: Előző naptári év utolsó napján érvényes havi bruttó minimálbér** 1,50%-a
 • A számlavezetés feltételeinek* nem teljesítésekor: Előző naptári év utolsó napján érvényes havi bruttó minimálbér** 5,00%-a

Egyéb jellemzők

 • Látra szóló kamat és EBKM: 0,00%
 • A GRÁNIT Basic számlacsomag kizárólag a Bank Központi Fiókjában illetve WestEnd Ügyfélközpontjában igényelhető.
 • A számlacsomagnak csak egy számlatulajdonosa lehet, társtulajdonos, illetve rendelkező nem kapcsolódhat hozzá.
 • A Bankszámlacsomaghoz haláleseti kedvezményezett megadható. 
 •  A Bankszámlacsomaghoz Megtakarítási Számla, Tartós Megtakarítási Számla (TBSZ) és folyószámlahitelkeret nem igényelhető, GRÁNIT Bank által nyújtott hitel törlesztésére nem használható.
 • Meglévő GRÁNIT forint lakossági bankszámla, GRÁNIT Basic számlacsomagra való átváltására bankszámlacsomag módosítás keretében nincs lehetőség.
 • GRÁNIT Basic bankszámlacsomag szerződéskötését nem lehet más pénzügyi, kiegészítő pénzügyi szolgáltatás igénybevételéhez kötni. 

Hasonlítsa össze a GRÁNIT bankszámlacsomagok kondícióit!

Segítünk a leginkább testhezálló bankszámla kiválasztásában, kattintson ide és ismerje meg díjösszehasonlító táblázatunkat!

 

*Basic bankszámlacsomag megnyitásának és vezetésének feltétele: Az az EGT-államban tartózkodásra jogosult természetes személy rendelkezhet GRÁNIT Basic számlacsomaggal, aki uniós jogi aktus vagy EGT-állam jogszabálya alapján Magyarországon jogszerűen tartózkodhat, ideértve az állandó lakhellyel nem rendelkező személyeket és a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július hó 28. napján elfogadott egyezmény, valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az 1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv értelmében menedékkérelemért folyamodó személyt is) ÉS akinek Magyarországon a számlanyitás kezdeményezésekor és a számla vezetése alatt nincs rendelkezési joga (számlatulajdonosként vagy egyéb rendelkezőként) másik forint fizetési számla felett.
**2015. évben: 105.000 Ft, 2016. évben: 111.000 Ft,
2017. évben: 127.500 Ft, így a havi számlavezetési díj a feltételek teljesítése esetén 2016-ban: 1.575 Ft, 2017-ben: 1.665 Ft, 2018-ban: 1.913 Ft.

 

A számlavezetés feltételeinek teljesítésekor*

 • Havi első 2 forint készpénzfelvétel 150 000 Ft-ig bármely belföldi ATM-ből vagy a havi első fióki forint készpénzfelvétel 50 000 Ft-ig: 0 Ft
 • Havi első 4 db eseti forint átutalás és valamennyi rendszeres forint átutalás együttesen legfeljebb 100.000 Ft-ig: 0 Ft
 • Valamennyi teljesített forint beszedési megbízás (közüzemi díjfizetés): 0 Ft
 • Valamennyi bankkártyás vásárlás: 0% (min. 0 Ft; max. 0 Ft)
 • Bankkártya (GRÁNIT Most kártya): 0 Ft / év
 • Havi számlavezetési díj: Előző naptári év utolsó napján érvényes havi bruttó minimálbér 1,50%-a

 

A bankszámlára vonatkozó valamennyi kondíciót és feltételt a Hirdetmény tartalmazza!

 

*Basic számlacsomag megnyitásának és vezetésének feltétele: Az az EGT-államban tartózkodásra jogosult természetes személy rendelkezhet GRÁNIT Basic számlacsomaggal, aki uniós jogi aktus vagy EGT-állam jogszabálya alapján Magyarországon jogszerűen tartózkodhat, ideértve az állandó lakhellyel nem rendelkező személyeket és a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július hó 28. napján elfogadott egyezmény, valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az 1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv értelmében menedékkérelemért folyamodó személyt is) ÉS akinek Magyarországon a számlanyitás kezdeményezésekor és a számla vezetése alatt nincs rendelkezési joga (számlatulajdonosként vagy egyéb rendelkezőként) másik forint fizetési számla felett.k adja meg adatait

Milyen dokumentumokra van szükség Basic számlacsomag megnyitáshoz?  
 • új típusú (kártya formátumú) személyazonosító igazolvány és lakcímkártya vagy
 • régi típusú személyi igazolvány és (ha van külön, akkor) lakcímkártya vagy
 • útlevél és lakcímkártya vagy
 • kártya formátumú jogosítvány és lakcímkártya

Hogyan nyitható Basic számlacsomag?
Személyesen nyitható meg a Központi Fiókunkban (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. I. em.) illetve a WestEnd Ügyfélközpontunkban (WestEnd City Center 1062 Budapest, Váci út 1-3. I. em. Hild József sétány 24.)

Hol található GRÁNIT Banknak fiókja? Amennyiben nincs a közelemben fiók, hogyan lehet ügyet intézni?
A GRÁNIT Bank jelenleg egy Központi Fiókkal (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. I. em.) és 7 ügyfélközponttal rendelkezik országszerte. Ügyintézésre lehetősége van még NetBank, TeleBank szolgáltatáson keresztül, amelyek igénybevétele díjtalan. 

Tervezi-e a Bank fiókhálózat létesítését országszerte? 
A GRÁNIT Bank hiszi, hogy a bankolás lehet olcsó és kényelmes, amelyhez nem szükséges költséges fiókhálózat fenntartása. Ennek szellemében továbbra is az on-line bankolási megoldások fejlesztését preferálja. 
 
Van-e lehetőség közös tulajdonú lakossági bankszámla nyitására? 
Igen, a GRÁNIT Banknál lehetősége van közös tulajdonú számla nyitására legfeljebb két számlatulajdonossal, de a Basic számlacsomgnak csak egy tulajdonosa lehet. 
 
Milyen költségekkel jár a bankszámlanyitás?
Önmagában a számlanyitás költséggel nem jár, azonban a számlavezetésnek már lehet díja aszerint, hogy milyen típusú a választott számlacsomag és teljesül-e a kedvezményes díjra jogosító feltételek valamelyike. A díjak mértékéről a lakossági bankszámlavezetésre vonatkozó mindenkor hatályos Hirdetmény nyújt tájékoztatást.

Hogyan helyezhető el pénz a bankszámlán?
Bármilyen más bankszámláról átutalással és készpénzbefizetéssel a Központi Fiókunkban.

Van-e lehetőség bankszámlacsomag váltásra? Milyen költségei vannak? 
Természetesen van lehetősége bankszámlacsomagot váltani, amelynek díja 1000 Ft. Amennyiben bankszámlájához bankkártya is tartozik, úgy annak az éves díj különbözete időarányosan elszámolásra kerül.

 

Kérjük várjon, igénylése hamarosan elkészül!