Banki API-kon keresztül sikeres éles tranzakciókat bonyolított le a GRÁNIT Bank

2021. március

A kereskedők számára a költséges bankkártya-elfogadást kiváltó, elektronikus fizetési megoldásának fejlesztése keretében sikeres utalási tranzakciókat bonyolított le a GRÁNIT Bank két másik bank PISP API- ján keresztül. A GRÁNIT Bank új fizetési megoldása az egyik első olyan innovatív szolgáltatás Magyarországon, amely az Európai Unió 2. pénzforgalmi irányelve, a nyílt bankolást elindító PSD2 lehetőségeire alapoz. A GRÁNIT Bank a felhasználóbarát fizetési megoldás létrehozására 380.773.576 forint vissza nem térítendő támogatást kapott tavaly az összesen 783.172.416 forint összköltségű projekthez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) által meghirdetett 2019-1.1.1 számú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázat keretében. Tovább emel a projekt előremutató jellegén, hogy a projekten megoldandó egyedi feladatokra használt big data elemzések és mesterséges intelligencia algoritmusok miatt a projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is kutatási-fejlesztési projektnek minősítette. A tranzakcióról és a projektről további részletek a Bank közleményében és a Fintechzone cikkében.

 

Pályázat: Tömeges számlakibocsátókra fókuszáló progresszív fizetési megoldás

2021. március

Kedvezményezett neve: GRÁNIT Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: „Tömeges számlakibocsátókra fókuszáló progresszív fizetési megoldás”

A támogatás összege: 380 773 576, - Ft

A támogatás mértéke: 48,61938%

 

A Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja egy bankkártyás fizetéshez hasonlóan felhasználóbarát fizetési megoldás létrehozása, amely a fogyasztók számára egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a rendszeresen felmerülő számlák befizetését, illetve a tömeges számlakibocsátók (közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók, állami vállalatok stb.) számára olcsóbb működést eredményez. Ezen felül országos szinten elősegíti a lakosság digitális kultúrájának fejlesztését és hozzájárul a készpénzfizetés arányának csökkenéséhez. Számításaink szerint a jelenlegi számlabefizetési módok magas költségéből adódóan megoldásunk bevezetésével több, mint 40 milliárd Ft spórolható meg nemzetgazdasági szinten a különböző közvetítők kihagyása nyomán (pl. kártyatársaságok).

 

A fogyasztók szemszögéből a jelenlegi számlabefizetési megoldások körülményesek és sok esetben nem biztonságosak. A csoportos beszedésnél az ügyfelek nem rendelkeznek a tranzakciók felett megfelelő kontrollal. A hagyományos átutalások indítása időigényes és gyakoriak a hibás megbízások, ami az ügyfelek számára kellemetlenséget, a vállalatok számára pedig többletköltségeket okoz. A bankkártyás fizetéseknél az ügyfelek rákényszerülnek érzékeny és privát bankkártya adataik kiadására. A sárga csekkel történő számlabefizetés az összes fizetési lehetőség közül a legdrágább a vállalatok számára Magyarországon, emellett a fogyasztók szemszögéből is a legkörülményesebb megoldás.

 

Innovációnk lehetővé teszi a gyors, kényelmes és olcsó digitális számlabefizetést bankkártya adatok megadása nélkül. A projekt megvalósítására a 2019. szeptemberében életbe lépő PSD2 (Európai Bizottsági irányelv) által bevezetett bankrendszeri reform biztosítja a lehetőséget, melynek keretében egy fizetési kezdeményezési szolgáltatást (PISP) fejlesztünk. Projektünk keretében számos kapcsolódó innovatív fejlesztés valósul meg. Például kifejlesztésre kerül olyan szolgáltatás, amely nagy mennyiségű fizetési adatból jelez előre különböző felhasználói viselkedéseket (pl. késedelmes fizetés, lemorzsolódás) vagy egy mesterséges intelligenciára épülő arcösszehasonlító rendszer, ami lehetővé teszi az ügyfelek azonosítását emberi közbeavatkozás nélkül.

 

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.

Projekt azonosító száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00117 

 

 

Díjesőt hoztak a GRÁNIT Banknak az egyedi innovációi

2020. november

A GRÁNIT Bank vehette át a prémium banki szolgáltatásokért járó első díjat és az év leginnovatívabb bankja címet (az OTP Bankkal megosztva) a tizenötödik Mastercard – év bankja versenyen. Emellett digitális szolgáltatásai révén a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező GRÁNIT Bank lett az év fenntartható bankja, s további két második helyezést ért el az év társadalmilag felelős bankja és az év digitális banki szolgáltatása kategóriában. Az elért összesen öt helyezéssel az eddigi legjobb eredményét érte le a GRÁNIT Bank a lakossági szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankok ügyfélbarát, innovatív megoldásokat díjazó szakmai versenyén.

 

A GRÁNIT Bank lett az év innovatív bankja és prémium banki szolgáltatója is

2019. november

Mastercard - év bankja 2019 verseny 10 kategóriája közül 6 kategóriában dobogós helyezést ért el a GRÁNIT Bank. A november 13-i díjátadón idén először a prémium banki szolgáltatásokért a GRÁNIT Bank vehette át az első díjat és az év leginnovatívabb bankja címet is a GRÁNIT Bank kapta. A díjak indoklásakor kiemelték, hogy a bank eltökélt abban, hogy a leginnovatívabb fizetési megoldásokat, értéknövelt, digitális, prémium pénzügyi szolgáltatásokat kínáljon minden ügyfelének. Applikációjában megvalósított új funkciók, pl. betétkezelés mellett a videóbankon elérhető szolgáltatások köre is bővült ez év közepétől. A megtakarítással rendelkező banki ügyfelek Magyarországon egyedülálló módon a videóbanki csatornán keresztül értékpapír szerződést tudnak kötni, illetve állampapír vételi/eladási megbízást adhatnak

 

Tájékoztatás adategyeztetés/ügyfélátvilágítás kapcsán

2019. június 14.

GRÁNIT Bank tájékoztatja lakossági ügyfeleit, hogy a pénzmosási törvény kapcsán szükségessé vált adategyeztetés csupán néhány száz lakossági ügyfelét érinti.

Az érintett ügyfeleket közvetlenül értesítettük a Banknál rendelkezésre álló összes személyes elérhetőségükön, azaz elektronikus levelet kaptak a NetBank fiókjukba, illetve ahol erre volt lehetőség iSMS/SMS-t/ illetve e-mailt is küldtünk.

Az érintett ügyfeleknek az itt elérhető tájékoztatást küldtük ki.

Amennyiben Ön nem kapott személyre szóló figyelmeztetést akkor Önnek semmilyen teendője nincs az ügyfélazonosítással kapcsolatban.

 

A GRÁNIT Bank lett az év Zöld Pénzügyi Innovátora

2019. június

Első alkalommal díjazta a Magyar Nemzeti Bank a legzöldebb pénzintézeteket, köztük a GRÁNIT Bankot, amely a június 3-án tartott díjátadón átvehette a Zöld Pénzügyi Innovátor különdíjat. A beérkezett több tucatnyi pályázatból a Magyar Nemzeti Bank vezetőiből és számos külső szaktekintélyből álló szakmai bíráló bizottság választotta ki a győzteseket. A GRÁNIT Bank kimagasló színvonalú pályázata alapján első helyezett lett a Zöld Pénzügyi Innovátor kategóriában. A zsűri indoklása szerint a díjat elsősorban a teljeskörű digitális működéséért, s a zöldenergia finanszírozásában betöltött szerepéért érdemelte ki a Bank. A környezetért, az ökológiai egyensúlyért felelős pénzügyi szolgáltatóként büszkék vagyunk arra, hogy a bank digitális üzleti stratégiája, innovatív elektronikus szolgáltatásai hozzájárulnak a környezet és az élővilág megóvásához, a papírfelhasználás és a széndioxid-kibocsátás markáns csökkentéséhez, amellyel a leginkább környezettudatos bankok közé tartozunk.

 

Közzétette nyílt fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét a GRÁNIT Bank

2019. március 14.

A GRÁNIT Bank a nyílt bankolás megteremtése érdekében, az elfogadott PSD2 irányelvekkel összhangban, március 14-én élesítette nyílt fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét a bankon kívüli szereplőknek. A digitális megoldásokat alkalmazó GRÁNIT Bank már a korábbiakban is kiemelkedően sikeres innovációkat fejlesztett saját szakmai csapatára és külső partnereire támaszkodva. A PSD2 (Payment Services Directive 2) révén a bankoknak most lehetősége nyílik a még szorosabb együttműködésre a fintech és egyéb külső fejlesztő cégekkel. A bank már működő, nyílt fejlesztői portáljának irányelve, „Építsük együtt a jövő bankját!”, mely alapján a digitális GRÁNIT Bank hivatalosan meg is nyitotta API-jait (Application Programming Interface) a fintech cégek és más harmadik feles szolgáltatók számára. A GRÁNIT Bank nyílt fejlesztői portálja a https://portal.sandbox.granitbank.hu címen érhető el. További részletek a közleményben ITT!

Kimagasló eredményekről számolt be a GRÁNIT Bank a részvényeseknek

2018. április

Kiemelkedő eredménnyel zárta 2017-ben a hetedik teljes üzleti évét a GRÁNIT Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek az április 10-én tartott közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Miközben a bank immár a negyedik nyereséges évét zárta, mérlegfőösszege 2017-ben 34 százalékkal bővült, hitelállománya pedig alapítása óta éves átlagban 103,8 százalékkal, ezen belül tavaly 14 százalékkal nőtt.

 

Magyar Brands díjátadó

2018. április 12.

MagyarBrands lett a GRÁNIT Bank innovatív márka kategóriában. A 2017-re és visszamenőleg 2016-ra is vonatkozó díjat 2018. április 12-én vehette át Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes a Gránit Bank képviseletében. A MagyarBrands program olyan magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz –immáron kilencedik éve - amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselőiként tevékenykednek hazánkban és határainkon túl is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a díj aktívan segíti a fogyasztói döntéshozatalt, hiszen a kiválóság megtestesítőjeként iránytűként szolgál a márkaválasztás során.

 

Mastercard díjátadó

2017. november 15.

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Mastercard- év bankja díjátadó, amelyen a GRÁNIT Bank elnyerte „Az év leginnovatívabb bankja” díjat- ezúttal az OTP Bankkal megosztva. A Mastercard kiemelte, hogy a Gránit Bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, melyre remek példa a tetszőleges helyen és időben történő online számlanyitás és szerződéskötés, a GRÁNIT eBank és az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, továbbá a VideóBank és a Gránit Pay. „Az év lakossági számlacsomagja” kategóriában is az élen végzett a GRÁNIT Bank, a Helló GRÁNIT számlacsomaggal. A Helló GRÁNIT a GRÁNIT VideóBankon keresztül, a világ bármely pontjáról kényelmesen, laptopon vagy iOS, illetve Android mobilon megnyitható, mindössze 7 adat megadásával. A videóhívás során a szerződést elektronikusan írják alá és a biztonsági ellenőrzések végeztével a számla azonnal használható.

 

A GRÁNIT Bank az év pénzintézete 2017-ben

2017. október 16.

A GRÁNIT Bank kapta a Figyelő TOP 200 „Az év pénzintézete” díját. A díjat a GRÁNIT bank az öttagú szakmai zsűri indoklása szerint elsősorban a kis- és középvállalatok hitelezésében és a digitális bankszolgáltatások fejlesztésében nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki. A szakmai zsűri elismerését váltották ki azok az innovatív - és a bank költséghatékony működését is szolgáló - fejlesztések, amelyek a bank ügyfeleinek mind jobb és kényelmesebb kiszolgálását hívatottak biztosítani. További részletek a sajtóközleményben!

 

A GRÁNIT Banké az ország első videóbankos számlanyitása 

2017. július 20.

A jogi feltételek teljesülését követően a GRÁNIT Bank az országban elsőként, megújított, a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő GRÁNIT VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt on-line számlanyitást. A fejlesztésnek köszönhetően a pénzintézet leendő ügyfelei az országban bárhonnan teljes körűen használható lakossági bankszámlát nyithatnak személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számla 07.20-án hajnalban már meg is nyílt, az új kedvezményes Helló GRÁNIT csomaggal! További részletek a sajtóközleményben!

 

GRÁNIT Pay - elsőként Európában a GRÁNIT Banknál

2016. szeptember 9.

GRÁNIT Pay – újgenerációs mobilfizetés 2016. szeptember 15-től


A GRÁNIT Bank ügyfelei részére 2016. szeptember 15-től elindítja a GRÁNIT Pay szolgáltatást, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca. A GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal fizetni. A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van pusztán szükség. További részletek itt

 

Közgyűlést tartott a GRÁNIT Bank

2016. április 5.

A  kezdetektől 21-szeres növekedést elérve, 151 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és 140 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet a GRÁNIT Bank. A 2015-ös évet összegző közgyűlésen a Magyar Állam, mint tulajdonos képviseletében részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, aki kiemelte, hogy az állam a piaci befektetői elvnek megfelelően, jó befektetést valósított meg, elégedettek a Bank teljesítményével.  A Bank közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 2015-ről szóló beszámolóját, üzleti jelentését és döntött új részvények kibocsátásáról is. Az MKB Nyugdíjpénztár 2 Mrd forintos tőkeemelésével a Bank 2016 február végi elsődleges 20 százalékos tőkemegfelelési mutatója tovább nő, saját tőkéje pedig 8,3 Mrd forintról 10,3 Mrd forintra emelkedik. A Bank az újabb tőkeemeléssel továbbra is a hazai magánbefektetők többségi tulajdonában van, a Magyar Állam tulajdonosi részesedése 45 százalék. További részletek itt

 

GRÁNIT Bank sajtóközlemény

2016. január 5.

A GRÁNIT Bank 150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és több, mint 100 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet az előzetes adatok alapján. A nemzetközi összehasonlításhoz képest is gyorsan növekvő, 2014-től nyereséget termelő Bank üzleti céljai megvalósításához 2016-tól 3,1 milliárd forinttal magasabb tőkével rendelkezik. A GRÁNIT Bankban 2015. december 30-án 3,1 milliárd forint összegű tőkeemelés valósult meg, újonnan kibocsájtott törzsrészvények lejegyzésével, melyről a Bank Alapszabályának megfelelően a Közgyűlés döntött. A tőkeemelés elismerése a Bank eddig üzleti teljesítményének, valamint a Bank jövőbeni üzleti fejlődősét szolgálja a részvényesi érték további növelése mellett. A tőkeemelés a versenyszektorban szokásos elemzések, jövőbeni tervek, szakértői vélemények figyelembevétele mellett, a piaci befektetői elvnek megfelelően valósult meg. A Pannónia Nyugdíjpénztár 1,4 milliárd Ft összegű, a Magyar Állam 1,7 milliárd Ft-os nagyságrendű befektetést valósított meg, ezáltal a Bank saját tőkéje meghaladja a 8,1 milliárd forintot.További részletek itt.

 

Új GRÁNIT  Bank logós ATM-ek Budapesten 

2015. december 21.

Két új bankjegykiadó automatával (ATM) várjuk 2015. decembertől kedves Ügyfeleinket, amelyek az Euronet Worldwide ATM hálózatának tagjai. A WestEnd Ügyfélközpontban (1062 Budapest Váci út 1-3. alatt lévő WestEnd City Center 1. emelet, Hild József sétány 24.) valamint a 1083 Budapest Ludovika tér 2. szám alatt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központjában kihelyezett ATM-ek forint és euró bankjegy kiadására egyaránt alkalmasak. A legnagyobb felvehető bankjegycímlet forint esetében 10.000 Ft, euró esetében pedig 50 euró, az egy tranzakcióval felvehető legnagyobb összeg pedig 400.000 Ft, illetve 2000 euró. A bankjegykiadó automata a tranzakciókat a töltöttségi szintje és az ATM-nél használt bankkártyán beállított használati limitek (ATM készpénzfelvételi limit) alapján teljesíti. Az ATM használati díjait az adott bankkártyát kibocsátó bank határozza meg. A GRÁNIT Bankkártyák esetében a GRÁNIT bankszámlacsomagok Hirdetményei, az ott feltüntetett ATM készpénzfelvételi díjak az irányadóak.

 

Körültekintéssel az elektronikus csalások ellen

2015. október 20.

Sajtóközleményben hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra, hogy  a számlavezető hitelintézetek soha nem kérik el ügyfeleiktől az elektronikus banki ügyintézéshez szükséges egyedi azonosítókat (pl. a PIN kódot) telefonon, sms-üzenetben vagy e-mailben. Az ilyen megkeresések mögött mindig csalók állnak.
A közleményben utaltak arra, hogy egyes csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében helyeznek kilátásba sms üzenetben adó-visszatérítést, ha a címzett az interneten keresztül megadja adatait. A csalók által küldött link egy hamis, látszólag adóhivatali felületre visz, amely egy űrlapot tölt be a személyes adatok megadásához. Aki a csaló sms utasításait követve megadja adatait, számolnia kell azzal, hogy bankkártyájáról pénzt emelhetnek le. A teljes közelmény itt olvasható.

 

Gyorsulnak a belföldi forint átutalások

2015. szeptember 7.

A bankok közötti átutalásokat lebonyolító napközbeni GIRO rendszer fejlesztésének eredményeképpen 2015. szeptember 7-től felgyorsult a belföldi forint átutalások elszámolása.
A bankok közötti elszámolási ciklus hétköznap reggel egy órával korábban kezdődik, az utolsó elszámolási ciklus pedig fél órával tolódott ki, miközben a napközbeni elszámolási ciklusok száma napi 10-re emelkedett.
Mit jelent ez a GRÁNIT Bank lakossági és vállalati Ügyfelei számára?
A bejövő forint jóváírások esetében:
•    A Bank reggel 7:30-tól biztosítja – a 10 elszámolási ciklushoz igazodva – az óránként beérkező megbízások haladéktalan feldolgozását
•    A GRÁNIT bankszámlákra 17:15 körül is érkezhet jóváírás.
Az elektronikusan elindított kimenő belföldi forint utalások esetében:
•    Az aznapi teljesítésre szánt és elektronikus úton benyújtott forintutalási megbízásokat az eddigi 15:45 helyett 16:15-ig befogadja a Bank. 
A pénzforgalom lebonyolításáról rendelkező jogszabály - 15/2010.(X.12.) MNB rendelet – alapján az elektronikus átutalásoknál továbbra is a 4 órán belüli teljesítés a garantált, de a napi 10 elszámolási ciklusnak köszönhetően a GRÁNIT bankszámlákról indított belföldi forintátutalások akár 1 óra alatt is megérkezhetnek a célállomásra.

 

Új GRÁNIT mobilalkalmazás a számlaköltségek drasztikus csökkentésére

2014. október 9.

Magyarországon elsőként a GRÁNIT Bank ügyfelei a GRÁNIT Üzenő alkalmazással SMS helyett ingyen kapják meg tranzakciós üzeneteiket online mobiltelefonjukra vagy táblagépükre a számlamozgásokról és a bankkártya műveletekről! Egyedülálló innováció, ügyfélközpontú technológia.
Az Android Play-ből már most díjmentesen letölthető a mobilalkalmazás, míg az App Store-ból letölthető, iOS operációs rendszerre írt változat fejlesztés alatt van. A mobilalkalmazásra elegendő regisztrálni egy telefonszámmal, majd a szolgáltatást aktiválni a NetBankban és ingyen érkeznek ugyanazok a banki tranzakciós üzenetek, amelyeket SMS-ben – díjfizetés ellenében – kapnak meg a GRÁNIT bankszámla-tulajdonosok. A bank által küldött SMS elsődlegesen a kártyával való visszaélések megelőzését, a pénzügyi műveletek biztonságát szolgálja, ezért fontos, hogy az üzenetküldés akkor sem szakad meg, amikor a regisztrált mobil eszköznek nincs internetkapcsolata. Ebben az esetben az üzenetek a hagyományos SMS-ben érkeznek meg, a szokásos SMS díjért. Így nem fordulhat elő, hogy az internetkapcsolat hiánya miatt az ügyfelek ne kapják meg szerződésszerűen az értesítéseket pénzügyi műveleteikről. A GRÁNIT Üzenő használatával éves szinten akár több ezer forinttal is csökkenthetőek a bankszámla-költségek.
A GRÁNIT Üzenő mobilalkalmazást a GRÁNIT SMS szolgáltatással rendelkezők használhatják, az üzenetek pedig arra a telefonszámra érkeznek, amelyekre a tranzakciós SMS-ek is.

 

Megújulnak a GRÁNIT bankkártyák

2014. június 3.

Június 2-tól az újonnan értékesített MasterCard Standard bankkártyákat váltó új GRÁNIT MasterCard Standard PayPass kártyák mindegyike alkalmas az egyérintéses fizetésre. A PayPass technológiát elsősorban a kisebb összegű vásárlások villámgyors lebonyolítására fejlesztette ki a MasterCard, ugyanis ezt a kártyát a fizetéshez elég csak közel tartani a leolvasó terminálhoz. Ez a megoldás még biztonságosabbá teszi a kártyahasználatot is, a PayPass elfogadóhelyen használt kártyát ugyanis nem kell kiadni kezünkből, ami csökkenti a visszaélések veszélyét. A GRÁNIT PayPass kártyákkal 5 ezer forint alatti egyszeri vásárlásoknál nem kell PIN kódot megadni és a bizonylat nyomtatására várakozni. A kártyabirtokos biztonsága érdekében azonban bizonyos vásárlásoknál előfordulhat, hogy a kisösszegű tranzakcióknál is kér PIN kódot a rendszer. A PayPass bankkártyáink a hagyományos (chippel vagy mágnescsíkkal ellátott) kártyákhoz hasonlóan is használhatóak vásárlásra vagy ATM-pénzfelvételre.
 

Közgyűlést tartott a GRÁNIT Bank: a harmadik évében is felülmúlta az előzetes várakozásokat

2014. április 3. | FZs

A GRÁNIT Bank Zrt. április 2-án számolt be részvényeseinek a 2013. évi eredményeiről.
A GRÁNIT Bank tavalyi üzleti évét a tervezettnél 30 százalékkal magasabb, 72,9 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta.  Eredménye is jobb lett a várnál, miközben a betéti és hiteltervek egyaránt túlteljesültek erősítette meg Hegedüs Éva, a bank alelnök-vezérigazgatója a közgyűlés után az MTI-nek. Az idei - negyedik teljes - üzleti évben pedig már pozitív eredményt tervez megelőzve ezzel a hasonló zöldmezős banképítést megvalósító piaci szereplőket. A betétek állománya 17 százalékkal, 55,4 milliárd forintra nőtt egy év alatt. A hitelek és garanciák összege 2013 végén,  együttesen közel 36 milliárd forintot tett ki, amely közel kétszerese az egy évvel korábbinak, és a portfólió 100%-ban problémamentesen teljesítő ügyletekből áll.

A közgyűlésen valamennyi tulajdonos képviseltette magát és egyhangú szavazással fogadták el a 2013 évről szóló üzleti jelentést és beszámolót. A közgyűlésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jó döntésnek nevezte, hogy az állam 2013-ban tőkeemeléssel 49 százalékos tulajdont szerzett a bankban és megerősítette azt is, hogy egyetért a Bank  tőzsdei bevezetésével.
 

"Hogyan fordult velem, és cégemmel a világ?"

2014 március 4. | FZs

Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója február 27-én részt vett a PwC, a világ vezető pénzügyi tanácsadó cége által készített Magyarországi Vezérigazgató Felmérés záróeseményén. A meghívott hazai közép- és nagyvállalatok vezérigazgatói előtt tartott „Hogyan fordult velem és a cégemmel a világ?” című pódium beszélgetésen rámutatott, hogy a Gránit Bank a pénzügyi világválság kellős közepén alakult gyakorlatilag zöldmezős bankként, azonban a rendkívül kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére, a technológiai fejlesztések és az egyedi banképítési modellnek köszönhetően mára nemcsak eléri a kitűzött üzleti tervet, hanem túl is teljesíti azt. Az esemény egyben a PwC új magyarországi irodájának avató ünnepsége is volt, amely a gyönyörűen felújított Eiffel Palace-ban található.

 

Megújult a GRÁNIT Bank honlapja

2014 február 1. | FZs

Az új dizájnon kívül strukturális és tartalmi változtatásokon is keresztülesett a GRÁNIT Bank weboldala. Az új oldal elsődleges célja a felhasználói élmény javítása volt: ezt tematikus és kiemelt menüpontokkal, a tartalom egyszerűbb megfogalmazásával, és átláthatóbb oldalkialakítással igyekeztünk megoldani. Tavaszig még több újdonsággal is találkozhat majd az oldalunkra látogató: megújul a VideóBank, és ingyenesen nézhető oktató videókon keresztül ismerkedhetnek meg az online bankolás használatával az érdeklődők.
 

GRÁNIT Platinum bankkártya: elsőként a hazai prémium betéti kártyák között

2014 január 24. | FZs

2014-ben dobja piacra a GRÁNIT Bank az országban először a GRÁNIT Platinum névre keresztelt prémium bankkártyáját, melyet feltételek nélkül, bárki igényelhet a bank bármely aktuálisan értékesített számlacsomagjához.

 

Sikeres volt a "Tervezd meg a Jövő Bankfiókját" pályázatunk

2013 december 21. | FZs

A nyár végén meghirdetett belsőépítészeti pályázatra beérkezett 22 pályaműből a Bank menedzsmentje két dizájntervet díjazott. A 150 - 150 000 forintos különdíjakat Márkus Péter, és a BL6TGS nevű csapat vihette haza.
A képen Márkus Péter Videóbank terminál elképzelése látható.

Elindult a GRÁNIT Bank okostelefon alkalmazása

2013 október 2. | FZs

A Magyarországon is egyedülálló GRÁNIT VideóBank szolgáltatás 2013 októberétől már okostelefonon keresztül is elérhető, a számítógép és táblagépek mellett. Az ingyenes alkalmazás egyszerűen letölthető akár a Google Play Áruházból (Androidos készülékre), akár az Apple Store-ból (iPhone-ra).

A GRÁNIT különbség

Már több ezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.

Kérjük várjon, igénylése hamarosan elkészül!