Gránit NetBank és Ügyfélterminál

  • Biztonságos banki ügyintézés
  • Sorban állás nélkül
  • Bárhonnan elérhető
Gránit NetBank és Ügyfélterminál
Első belépés a NetBankba

Első belépés a NetBankba

Első belépéskor szükséged lesz a szerződésben található felhasználói azonosítódra, illetve a kezdeti bejelentkezési jelszavadra, melyet SMS-ben küld meg a Bank.

  • Felhasználói azonosító: egy minimum 6 karakter hosszú azonosító
  • Kezdeti bejelentkezési jelszó: a Bank SMS-ben küldi meg, melyet az első bejelentkezés alkalmával módosítani szükséges.

A fentiek megadása után szükség van a Gránit Bank által SMS-ben, (regisztrált eBank mobilbanki applikáció esetén - iSMS-ben) elküldött egyszer használatos jelszó (megerősítő kód) megadására is.

Gránit NetBank funkciók

Megbízások
Forint átutalás és - átvezetés saját számlák közöttForint megbízások rögzítése.
Deviza átutalás és - átvezetés saját számlák közöttDeviza megbízások rögzítése. Deviza megbízás indítható HUF számláról, illetve HUF összegben indítható megbízás deviza számláról.
Sárga csekk befizetésA sárga csekk kinézetével megegyező felületen rögzíthető az átutalási megbízás.
Állandó átutalási megbízásokA meghatározott időszakonként, azonos összegben ismétlődő átutalási megbízás.
Felhatalmazás csoportos beszedésreKözüzemi díjfizetés (pl. Főgáz, ELMŰ, stb.) teljesítésére adható be felhatalmazás meghatározott időszakra, vagy visszavonásig.
Betétek kezeléseA Bank által meghirdetett betéti konstrukciók lekötésére és feltörésére szolgáló funkció.
Csomagok kezeléseTöbb átutalási megbízás egyszerre történő rögzítése esetén a megbízások csomagba helyezhetőek, így egyszerre aláírhatóak, bankba küldhetőek (nem szükséges egyesével aláírni a megbízásokat).
Megbízási sablonokAdott megbízás sablonként történő elmentésével a sablon a későbbiekben bármikor előhívható, és az aktuális tranzakciónak megfelelően módosítható (összeg, közlemény), ezzel megkönnyítve, gyorsítva a megbízások rögzítését. A sablon tartalmazza a jogosult nevét és számlaszámát. A sablon tetszés szerint elnevezhető.
Megbízások státuszaA NetBank rendszeren keresztül beküldött megbízások státusza kérdezhető le, így nyomon követhető, hogy adott megbízás teljesítésre vagy elutasításra került, illetve elutasítás esetén mi volt annak oka.
Számlainformációk
Számlaegyenleg, számlatörténet és - kivonatA kiválasztott számla egyenlege, illetve a számlán könyvelt tranzakciók és azok részletei kérdezhetőek le.
Napi teljesített tranzakciókTárgynapon beküldött és a számlavezető rendszer által lekönyvelt tranzakciók listája.
Könyvelésre váró tételekA NetBank rendszeren keresztül beküldött azon megbízások lekérdezésére szolgál, melyek könyvelése még nem történt meg (pl. beküldési határidő után indított tranzakciók).
Állandó megbízások és csoportos beszedésre adott felhatalmazások lsitájaAz élő állandó átutalási megbízások, illetve közüzemi díjfizetés teljesítésére beadott felhatalmazások listáját tartalmazza.
Beállítások, egyéb funkciók
Bejelentkezési jelszó módosításaA bejelentkezési jelszó módosítása az első bejelentkezés alkalmával kötelező. Azt követően tetszőleges alkalommal, bármikor módosítható.
Nyelv kiválasztása (magyar, angol, német)A Gránit NetBank szolgáltatás 3 nyelven (magyar, angol, német) érhető el ügyfeleink számára.
Ügyfél kiválasztásaAmennyiben adott felhasználó több számla felett is rendelkezési joggal bír, ugyanazon bejelentkezési jelszóval valamennyi számlát elérheti az ügyfél kiválasztó funkcióval, nem szükséges ki-be jelentkezés egy másik ügyfél számlájának eléréséhez.
Alapértelmezett számlaszámokA funkció segítségével beállítható megbízás típusonként, hogy mely számla jelenjen meg elsőként a számlaszám-választó mezőben.
PostaládaA Bank rendszeresen küld ügyfelei részére tájékoztató leveleket, melyek a Postaláda menüben jelennek meg. Új levél érkezéséről a rendszer belépéskor tájékoztatja az ügyfelet.
Szabad formátumú levél küldéseA NetBank rendszert használó ügyfeleknek lehetőségük van levelet küldeni a Banknak. Többek között ezen funkción kereszül a bankkártya aktiválási kérelem is továbbítható a Bank részére.

Ügyfélterminál vállalati ügyfeleink számára

A Gránit Bank vállalati ügyfelei számítógépére telepített ügyfélterminállal teszi lehetővé az elektronikus bankolást. Ügyfélterminál telepítésére alkalmas számítógép HW/SW specifikációját a Bank Elektronikus Szolgáltatások Hirdetményéből tájékozódhat.

A Gránit Ügyfélterminál önkicsomagoló telepítőkészlete letölthető itt.
A telepítési segédlet letölthető itt.
A demó verzió letölthető itt.
A Felhasználói Kézikönyv letölthető itt.

Ügyfélterminál vállalati ügyfeleink számára