A GRÁNIT Bank eredményei

2022. 01. 05. GRÁNIT Bank az elmúlt 12 év legdinamikusabban fejlődő pénzintézete, a Bank mérlegfőösszege az indulás óta közel 100 szorosára, 700 milliárd forint közelébe emelkedett, 2021. december végén 83 000 számlát kezelt, adózás előtti eredménye az előrejelzés szerint meghaladja a 4 Mrd Ft-ot, számos elsőséget biztosító innovációt vezetett be (VideóBank, Gránit Pay, Öko Kalkulátor, stb.). Független minősítők az elmúlt évtizedben több tucat hazai és nemzetközi díjat ítéltek a hitelintézetnek.

Az ügyfelek azért választották és választják a GRÁNIT Bankot, mert kiemelten versenyképes áron kapnak magas minőségű, kényelmesen igénybe vehető szolgáltatást, gyorsak az üzleti döntések és a Bank élenjár a digitális innovációkban.

A Bank a magyar bankszektorban elsőként építette az üzleti stratégiáját a digitalizációra, és az erre alapozott költséghatékony működés révén az indulást követő 4. évtől folyamatosan nyereséget termel, amely nemzetközi összevetésben is különleges teljesítmény.

Jelenleg két tranzakció engedélyezése folyik párhuzamosan, amelynek eredményeként a Bank saját tőkéje 16,7 milliárd forinttal nő. A GRÁNIT Bankot az MNB engedélyezési eljárásával érintett két tranzakciót és a tőkeemelést követően is a Bankot sikeresen felépítő, alapító tulajdonos Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató irányítja, változatlan menedzsmenttel.

A GRÁNIT Bank tulajdonosi struktúrája az alábbiak szerint módosul: a BDPST Group lesz a legnagyobb részvényes, 43,2 %-os részvénypakettel, az MRP Szervezet (munkavállalók képviselete) részesedése a tőkeemelés eredményeként 37%-ra növekszik, a Pannónia Nyugdíjpénztár és az MKB Nyugdíjpénztár részesedése együttesen 13,2 %-os, míg a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap 4,5%-os tulajdoni részesedéssel fog rendelkezni, a fennmaradó részvények pedig több magánszemély, a COOP-INOVA és az E.P.M Kft. tulajdonában lesznek.

 

Új nagybefektető a GRÁNIT Banknál - interjú Hegedüs Évával

2021. 12. 30. Hol tart most a Gránit Bank növekedési sztorija? - kérdezte többek között a portfolio.hu Hegedüs Évát, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatóját, aki válaszában kiemelte, hogy egy erős növekedési potenciállal rendelkező hitelintézetről van szó, közel 700 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 83 000 ügyfélszámlával (amelyből a 72 000-et meghaladja a lakossági ügyfélszámlák száma), 100 milliárd forintot elérő lakossági betéttel, 300 milliárd forint feletti hitel-, illetve kötvényállománnyal, nyolcadik éve folyamatos profittermeléssel és 4 milliárd forint feletti idei évi adózás előtti eredménnyel. A bank térnyerése különösen figyelemre méltó a vállalati hitel- és kötvényállomány, a betétállomány, a lakossági hitelek és betétek vonatkozásában. 2021 első háromnegyed évében a Gránit Bank lakossági betétállományának növekedése közel 30% volt, amely jelentősen meghaladja a szektor 15%-os átlagát. Az interjúban szóba került a bank tulajdonosi szerkezetét érintő két fontos tranzakció, amelyekről a Bank közgyűlése a közelmúltban döntött. A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Szegény vidéki családból a bankvezérségig

2021. 07. 07. Az Év Menedzserévé választott Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a rangos szakmai elismerés apropóján mesélte el az Indexnek, hogyan lesz egy kifejezetten szerény körülmények közt élő egri család gyermekéből saját bankja élén Magyarország legbefolyásosabb üzletasszonya. Az Index cégvezetőket bemutató sorozatában készített interjút Hegedüs Évával életútjáról, szakmai karrierjéről.

Az Év Menedzsere lett Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója

2021. 07. 06. A Menedzserek Országos Szövetsége 26. alkalommal díjazta a rendkívüli teljesítményt nyújtó magyar menedzsereket. A legrangosabb kitűntetést, az Év Menedzsere díjat Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgató vehetett át a július 3-án tartott ünnepi eseményen. Hegedüs Éva az első női bankvezető és a harmadik nő, aki megkapta a Menedzserszövetség rangos díját. „Köszönöm azoknak, akik hittek bennem és abban, hogy a Gránit Bank nem a hagyományos utat választotta.”- mondta Hegedüs Éva a díj átvételekor. Hozzátette: „Tudom, hogy ez a díj nem pusztán nekem szól, hanem egy egész csapatnak - a részvényeseknek, stakeholdereknek, a munkatársaimnak - akik egy olyan bank felépítésén dolgoztak velem együtt, amely tevékenységét kizárólag a digitális üzleti modellre alapozta.” A kimagasló kitűntetés odaítéléséről egy Hegedüs Évával készült interjúval kiegészítve tudósított az origo.hu, továbbá beszámolt róla többek között a növekedés.hu, az üzletem.hu, a budapester.hu.

Superbrands lett a GRÁNIT Bank

2021. 06. 22. A kiemelkedő márkák közé választották a GRÁNIT Bankot Magyarországon, amely így egy éven át érdemessé vált a Superbrands 2021 védjegy viselésére. A Superbrands Magyarország 21 tagú, független szakemberekből álló Szakértői Bizottsága tizenhetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjakat a saját szakterületükön kimagasló minőséget elért márkáknak. Az idén 11 éves GRÁNIT Bank először nyerte el a Superbrands védjegyet eddigi eredményei és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseképpen - adta hírül az origo.hu.

Eddigi legeredményesebb évét zárta a GRÁNIT Bank Zrt

2021. 05. 17. Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója 44 százalékos mérlegfőösszeg növekedésről, 2 milliárd forintot meghaladó adózás előtti eredményről és számos új innováció bevezetéséről számolt be a részvényeseknek a május 14-én  a pandémiás helyzetre való tekintettel – videókonferencia keretében megtartott közgyűlésen. A GRÁNIT Bank immár a hetedik nyereséges üzleti évét zárta 2020-ban,  mérlegfőösszege a múlt év végén meghaladta az 573 milliárd forintot, az adózás utáni eredményt a részvényesek az idén is az eredménytartalékba helyezték, így eddig összesen több mint 5,0 milliárd forintot forgattak vissza a Bank részvényesei a növekedés maximalizálása érdekében. A közgyűlésen elhangzottakról a portfolio.hu is beszámolt.

Ötödször lett az év leginnovatívabb bankja a 10 éves GRÁNIT Bank

2020. 11. 23. A GRÁNIT Bank három első helyezést söpört be a hazai kereskedelmi bankok egyik legrangosabb szakmai seregszemléjén, az idén 15. alkalommal meghirdetett Mastercard – év bankja pályázaton. Nagy megtiszteltetés, hogy a szakemberekből álló zsűri a Banknak ítélte az első díjat a prémium banki szolgáltatások, az év fenntartható bankja valamint az év leginnovatívabb bankja (az OTP Bankkal megosztva) kategóriában is. Az év leginnovatívabb bankja címet 10 éves működése alatt immár ötödik alkalommal nyerte el a Bank. Az éremtáblázaton a GRÁNIT Bank második helyezésekkel is szerepel, az év társadalmilag felelős bankja és az év digitális banki szolgáltatása kategóriában. Az elért összesen öt helyezéssel – közte három első hellyel - az eddigi legjobb eredményét érte le a GRÁNIT Bank a lakossági szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankok ügyfélbarát, innovatív megoldásokat díjazó szakmai versenyén.További részletek a Világgazdaság tudósításában.

A GRÁNIT Bank 4,29 milliárd forint új tőkebefektetéssel gyorsít

2020. 11. 09. Összesen 4,29 milliárd forint új tőkét fektet be a GRÁNIT Bankba a Széchenyi Alapok kezelésében álló Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap és egy magánbefektető. A tőkebefektetés a leggyorsabban növekvő hazai bankba történik, amelynek mérlegfőösszege 2020. október végén megközelítette az 500 milliárd forintot. A befektetéssel az új tulajdonosok kisebbségi tulajdonrészt szereznek a GRÁNIT Bankban. A tőkeemelésről szóló megállapodást a felek aláírták és a Bank közgyűlése jóváhagyta, az MNB megadta az engedélyt. A tőkeemelés tovább erősíti a tőzsdére készülő GRÁNIT Bank növekedési lehetőségét és innovációs tevékenységét, a napi.hu tudóstása itt olvasható.

A GRÁNIT Bank partnerintézménye lett a Maternity Klinika

2020. 04. 17. Minden banki ügyfelünk 15 százalékkal olcsóbban veheti igénybe a Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika alap, prémium és VIP szűrővizsgálati csomagjait tavaly ősz óta, ha Gránit Platinum prémium Mastercard bankkártyájával fizet. A két intézmény kapcsolatáról és a különleges kedvezményről Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és dr. Hupuczi Petronella, a Maternity Klinika igazgatója is sokféle érdekes részletet mondott el a Maternity Magazin legújabb számában megjelent interjúban. Az interjú ITT olvasható.

Új mobilbankot fejleszt a GRÁNIT Bank

2018. 07. 04. „A videóchat-es számlanyitás és ügyintézés további fejlesztése mellett - figyelemmel a digitális megoldások iránti ügyféligény erősödésére és az okosmobil-használat gyors terjedésére - dolgozunk a mobiltelefonra optimalizált szolgáltatásaink megújításán és hamarosan ismét a piacon elsőként kipróbálható, egyedülálló megoldással jelenünk meg.”- fejtette ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója a Portfóliónak adott interjújában, amelyben szó volt arról is, kik voltaképpen a digitális trendfordulóban a bankok kihívói. "Az ügyféligényekre speciális szolgáltatásaikkal a leggyorsabban reagáló fintech cégek már számottevő mértékű bevételt csípnek le néhány korábban kizárólag banki bevételt generáló szegmensben: a McKinsey elemzése szerint a lakossági pénzforgalmi szolgáltatásokban ez az arány ma már elérheti a 25%-ot, a lakossági hitelezésben pedig a 14%-ot." - hangzott el többek között a beszélgetésben. A teljes interjút a portfolio.hu archívumában lehet elérni.

Újabb rekordévet zárt a GRÁNIT Bank 2017-ben

2018. 04. 10. Kiemelkedő eredménnyel zárta tavaly a hetedik teljes üzleti évét a GRÁNIT Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek az április 10-én tartott közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. „A Gránit Bank jelentősen támogatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit is, hiszen a bank aktív a kis- és középvállalkozások hitelezésében és élen jár a pénzügyek digitalizációjában is – emelte ki Varga Mihály a közgyűlésen. „A GRÁNIT Bank 306 milliárd forint fölötti mérlegfőösszege több mint negyvenszeres bővülést, éves átlagban 64,2 százalékos növekedést jelent a bank 2010-es májusi indulása óta, ami nemzetközi mértékkel mérve is kimagasló teljesítmény” - hangsúlyozta a közgyűlésen Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A bank közgyűléséről a portfolio.hu tudósítása itt olvasható a sajtóközelmény és a sajtószemle pedig itt!

 

MagyarBrands lett a GRÁNIT Bank 

2018. 04. Innovatív márka kategóriában MagyarBrands lett a GRÁNIT Bank. A 2017-re és visszamenőleg 2016-ra is vonatkozó díjat ünnepélyes keretek között április 12-én adták át. A független, szakmai zsűri által megítélt elismerést a bank nevében Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes vette át. A MagyarBrands program magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz immáron nyolcadik éve. Olyan márkákat, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői hazánkban és határainkon kívül is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a díj nem csak elismerés, hanem aktív segítséget is jelent a fogyasztóknak, az ügyfeleknek és a partnerek munkájában is, ha megbízható magyar márkát keresnek.

 

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

Felpezsdülés előtt áll a bankszektor, felgyorsulhat az innováció és tér nyílhat  majd a nem banki licencekkel rendelkező pénzügyi szolgáltatók előtt is. Mindezzel a hatással járhat az Európai Parlament és Tanács új pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó irányelve, az úgynevezett PSD2, amelyet 2018. január 13-tól kell alkalmazniuk a tagállamoknak. Az új szabályozás biztosítaná például az applikációkat fejlesztő FinTech cégek számára, hogy a felhasználók hozzájárulásával, hozzáférhessenek a felhasználók bankoknál lévő számlaadataihoz, így akár fizetési szolgáltatást is kezdeményezhessenek az alkalmazáson keresztül. A témáról további érdekes részleteket is megtudhatsz a Trend Fm Hankiss Lászlóval, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettesével készített interjújából. Kattints és hallgasd meg a teljes beszélgetést!

 

 

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

Mi garantálja a GRÁNIT VideóBankon keresztüli számlanyitás és ügyfélazonosítás biztonságát? Hogyan és mikor érkezik meg a bankszámlaszerződés és mikortól használható teljes körűen? Kattints és tudj meg mindent a videós számlanyitásunkról és ügyfélszolgálatunkról abból az interjúból, amelyet a Trend Fm Siklós Jenővel, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettesével készített!

Tudj meg mindent az aktuális európai és USA-beli pénzügyi és gazdasági trendekről, a kamatok és az infláció alakulásával kapcsolatos várakozásokról, a jegybankok várható lépéseiről! Kattints és hallgasd meg az elemzői beszélgetést Hankiss Lászlóval, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettesével.

Milyen új, lakossági és vállalkozói hitelajánlatokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére a GRÁNIT MFB Pontban? A nulla százalékos, EU-s forráson alapuló hitelkonstrukciókról Lehóczky Zoltán, elnök-vezérigazgatói tanácsadó beszélt a Trend Fm reggeli műsorában. Kattints és hallgasd meg a teljes interjút!

 

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

Hogyan alakult a vállalati hitelpiac az első félévben az egyik legjelentősebb katalizátornak számító Növekedési Hitelprogram lezárta után?  Kattints és hallgassd meg a Trend Fm teljes beszélgetését Tölgyesi Zoltánnal, a GRÁNIT Bank vállalkozói üzletágért felelős vezérigazgató-helyettesével arról, hogy milyen hitelek vették át az MNB konstrukció helyét és milyen új hitelekkel állnak a bankok a kis- és középvállalkozások rendelkezésére?

 

 

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

Elég egy jó kamerával felszerelt okosmobil (Android és iOS operációs rendszerű egyaránt) és akár néhány órán belül már lehet is egy aktív bankszámlád. Kattints és hallgassd meg a Trend Fm teljes beszélgetését Gáborjáni Szabó Ákossal, a GRÁNIT Bank IT igazgatójával, arról, mit kell tenned, ha egy bankfiók felkeresése nélkül szeretnél szert tenni egy digitális és olcsó bankszámlára.

 

 

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

Érdekelnek a deviza- és az olajpiac rejtelmei? Kíváncsi vagy, hogy mi lesz az angol fonttal és realitás-e a 320 forintos euró? Nem érted miért drágul hirtelen, majd miért süllyed ismét le az olajár a világpiacon? Szeretnéd megismerni az olajpiacot mozgató politikai és gazdasági hátteret? Hallgas meg a Trend Fm interjúit Bede Zoltánnal, a GRÁNIT Bank Treasury ügyvezető igazgatójával és választ kapsz a kérdésekre. A június 12-i devizapiaci körképet itt, a június 26-i olajpiaci elemzést pedig itt hallgathatod vissza. 

 

 

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

A GRÁNIT Bank és a magyar hitelintézetek vírustámadásokkal szembeni ellenállóképességéről és az érintés nélküli mobilfizetés terén beindult fejlesztésekről egyaránt szó esett a Trend Fm május 15-i Reggeli Monitorban, amelyben Gáborjáni Szabó Ákos, a GRÁNIT Bank informatikai ügyvezető igazgatója volt a vendég. Kíváncsi vagy, miért voltak nyugodtak informatikusaink a május 12-én, pénteken indult és Európa szerte pusztító zsaroló vírussal végrehajtott kíbertámadás alatt? Akkor kattints és hallgasd meg a teljes beszélgetést itt. Aktuális devizapiaci trendekről, az euró árfolyamának várható alakulásáról, Európa és az USA közötti kapcsolatok piacokat befolyásoló hatásáról volt szó többek között a május 29-ei Reggeli Monitorban, amelyben Hankiss László, a GRÁNIT Bank stratégiai és elemzési vezérigazgató-helyettese volt a Trend Fm szerkesztőjének beszélgetőtársa. Kattints és hallgasd meg a teljes elemzői véleményt itt.

 

 

Trend fm - a nap vendége HEGEDÜS ÉVA ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓ

Milyen évet zártak 2016-ban a bankok és minek köszönhető hogy az elért nyereség jelentősen nőtt? Szerepet játszik-e már a bankok teljesítményben a digitális megoldások megállíthatatlan terjedése? Hogyan formálja majd át a banki szolgáltatásokat az internet és az okosmobil alkalmazások révén a hitelintézetek számára egyre nagyobb kihívást jelentő Fintech cégek piaci megjelenése? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolt a Trend FM műsorában a „Nap vendégeként” Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója. A beszélgetésből kiderült, hogy a digitális üzleti modellt építő GRÁNIT Bank eszközarányos költsége feleakkora, mint az átlagos banki költségszint, ami biztosítja, hogy hosszú távon is versenyképes díjakat és kamatokat kínálhasson ügyfeleinek. Kattints és hallgasd meg a beszélgetést.
Nap vendége 2017. 03. 16.
Első rész.
Második rész.

 

 

 

erős versenyre számítok a bankpiacon - Interjú HEGEDÜS ÉVA ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓVAL

Túlszárnyalta a GRÁNIT Bank a 2016-os üzleti tervét, miután az igazgatóság által elfogadott 180 milliárd forintos mérlegfőösszeget jelentősen meghaladva, közel 230 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta a múlt évet, szemben a 2015-ben elért 151 milliárddal. Az eredmény tekintetében szintén meghaladta a tervet a hitelintézet: a megcélzott 170 millió forintos adózás előtti nyereséggel szemben – szintén az előzetes adatok szerint – közel 240 millió forintot ért el 2016-ban. A szép teljesítmény mögött álló okokról is szólt Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a Világgazdaságban 2017.02.24-én megjelent és online is olvasható interjúban. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az előttünk álló időszakban nagyon komoly verseny várható a bankpiacon, a GRÁNIT Bank azonban továbbra is elkötelezett a digitális banki modell és a folyamatos fejlesztések mellett, s nem tett le a tőzsdére lépés tervéről sem. Az interjú itt olvasható!

Trend FM, Reggeli monitor - szakértőink mondják

Milyen hatása lehet a mobilfizetési piacon a Mobiltárca megszűnésének, milyen irányt vehet idén a mobilfizetés fejlesztése a magyar piacon? Ezekre a kérdésekre is választ adott a Trend FM reggeli műsorában Gáborjáni Szabó Ákos, a GRÁNIT Bank informatikai ügyvezető igazgatója. A 2017. február 20-i beszélgetés itt hallgatható meg.

Kevés a valószínűsége annak, hogy az Európai Központi Bank az első félévben hozzányúljon az irányadó euró kamatokhoz. Többek között erről is szólt Bede Zoltán, Treasury kereskedési és likviditáskezelési vezető a március 6-i reggeli műsorban. A beszélgetés, amelyben a forint várható árfolyamalakulása is terítékre került itt hallgatható meg.

Miről állapodtak meg a legfejlettebb országok politikai és pénzügyi vezetői a március 18-19-i Baden Badenben tartott csúcstalálkozójukon, s hol maradtak nézetkülönbségek? A Trend FM március 20-i reggeli műsorában erre is kitért Hankiss László, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettese. A beszélgetés itt hallgatható meg

 

Trend FM, Reggeli monitor - Piaci elemzések a GRÁNIT Bank szakértőitől

Mi várható a dollár és a font piacán Donald Trump, az Egyesült Államok új elnökének beiktatása után, valamint Nagy Britannia Európai Unióból való kilépése kapcsán? Többek között erről kérdezte Szűcs Péter, a Trend Fm Reggeli Monitorának műsorvezetője Hankiss Lászlót, a GRÁNIT Bank stratégiai és elemzési vezérigazgató-helyettesét. A 2017. január 23-i beszélgetés itt hallgatható meg..
Hallgasson bele a további elemzői megszólalásokba is:

Tölgyesi Zoltán, vezérigazgató-helyettes a vállalatfinanszírozási piac tavalyi és idén várható jellemzőiről;

Gáborjáni Szabó Ákos, IT ügyvezető igazgató a mobilbanki megoldások és a mobilfizetés terjedéséről;

Hankiss László vezérigazgató-helyettes az amerikai elnökválasztást követő meglepő piaci reakciókról;

Bede Zoltán Treasury kereskedési és likviditáskezelési vezető az olajpiaci fejleményekről valamint legutóbb a kamat és kötvényhozam-kilátásokról beszélt.  

KÍSÉRT A GYEREKKOR - PORTRÉ HEGEDÜS ÉVA ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓRÓL

Hegedüs Éva bizonyítani akart egész életében. És amikor jöttek az eredmények, a sikerek, akkor sem volt biztos abban,hogy mindent megtett-e, amit lehetett. Sõt, a siker szótól kifejezetten idegenkedik. Ma gyakran nem tudható, hogy amikor sikerről beszélünk, akkor az ténylegesen elismerésre méltó teljesítményt jelent, vagy csak pillanatnyi, átmeneti szerencséről van szó. „Egész életemet végigkíséri az a kettősség, hogy miközben törekszem arra, hogy a saját teljesítményem a lehető legjobb legyen, gyakran gondolok arra, hogy nem lehetnék-e még jobb? Szeretem, ha elismerik a munkám, ha értéket hozok létre, ezért mindig maximális teljesítményre törekszem.” Az elnök-vezérigazgató portréja a BOOM magazin legeleső októberi számában jelent meg és ide kattintva olvasható.

 

Hegedüs Éva - Ember az üzlet mögött

2016. 07. 14. Bár az egyik legsikeresebb magyarországi üzletasszony, célja azonban nem elsősorban a pénzkeresés, hanem valami új felépítése. A klasszikus stílusú bankvezér imádja a munkáját, nem ritka, hogy csak este 11-re ér haza. Még vele is előfordul azonban, hogy egy rosszabb napja után vesz magának egy cipőt vigasztalásképpen. Ide kattintva olvasható a Figyelő interjú​ja, amelyben a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója többek között a család és a munka összeegyeztetéséről, mindennapjairól, a pénzhez fűzödő viszonyáról, sportról, utazásról és hobbijáról beszél a gazdasági magazinnak, végül pedig a fiataloknak ad néhány jó tanácsot az életben szerzett tapasztalatai alapján.

 

Tőkeemelésről döntött a Gránit Bank közgyűlése

2016. 04. 05. A Gránit Bank április 5-i közgyűlésén elfogadták a 2015 évi üzleti beszámolót 151 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 140 millió forint adózás előtti eredménnyel, és döntöttek a bank 2 milliárd forintos tőkeemeléséről is. A közgyűlésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Állam mint tulajdonos képviseletében –  kiemelte, hogy helyes döntés volt az állam szerepvállalása a bankban, hiszen a Gránit Bank nemcsak pénzügyileg sikeres, hanem hitelezési aktivitásának bővítésével a gazdaságpolitikai célokat is támogatja. A kögyűlés kapcsán a GRÁNIT Bank eredményeiről és a részvényesek döntéseiről az origo.hu kérdezte Hegedüs Éva elnök-vezérigazgatót. Az origo.hu interjú​ ide kattintva érhető el. A közgyűlés kapcsán a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott közlemény pedig itt olvasható.

 

BANKOT VETT AZ ÉV BANKÁRA -  INTERJÚ HEGEDÜS ÉVA ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓVAL

2016. 02. Micsoda év volt 2015! Hegedüs Évának feledhetetlen, sok elismeréssel s egy kihagyhatatlan lehetőséggel. Az év bankára lett, bankja egy angol gazdasági magazinnál az év pénzintézete. Az év végén meg kivásárolta Demján Sándort, a Gránit Bank legnagyobb magánrészvényese lett, s egyben elnök is a vezérigazgatói poszt mellett. Mi jöhet még ezután? Erre a kérdésre és még sok továbbira is megtalálható a válasz a Manager Magazin februári címlap sztorijában, amely a GRÁNIT Bankról, s annak elnök-vezérigazgatójáról szól. A cikkben szóba kerül hogyan párosítható a konzervatív hitelezés az innovatív banki szolgáltatásokkal, hogyan fogadta a Bankot alapító Demján Sándor a digitális banki vonalat, miért tervezi belátható időn belül a Bank a tőzsdére menetelt és milyen további célokat szeretne még elérni a következő 10 évben Hegedüs Éva, elnök-vezérigazgató. Az interjú​ ide kattintva érhető el. 

 

 

tulajdonosváltás a GRÁNIT Bankban - Interjú Hegedüs éva vezérigazgatóval

2016. 01.05. Kiszáll Demján Sándor alapító tulajdonos a Gránit Bankból, eladva részvényeit Hegedüs Éva vezérigazgatónak. A tulajdonosváltást tőkeemelés is kíséri, amelynek során nemcsak a magyar állam fektet be ismét a bankba, hanem a bankkal együttműködő CIG Pannónia egyik érdekeltségeként is ismert Pannónia Nyugdíjpénztár is. A változásokról Hegedüs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója nyilatkozott a portfolio.hu pénzügyi internetes portálnak. Az interjú​ ide kattintva érhető el. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye a hír kapcsán itt olvasható, a GRÁNIT Bank által kiadott sajtóközlemény pedig  ide kattintva böngészhető.

 

 

Egy kosztüm az öltönyök között

2016. január. Nem volt terhes a múlt, s az elektronikus banki ügymenettel sikerült költséghatékony üzleti modellt kialakítani, amely az ügyfelek egy jól körülhatárolható részének vonzó - foglalta össze a GRÁNIT Bank sikerének titkát Hegedüs Éva, a Bank elnök-vezérigazgatója a Heti Válasz 2016. évi első számában megjelent interjújában, amelynek időszerűségét az adta, hogy a GRÁNIT Bank vezetője az első nő, akit a bankvezetők az év bankárává választottak.(A beszélgetés a Bank tulajdoni szerkezetében és tőkehelyzetében bekövetkezett december 30-i változások előtt zajlott le.) Az interjú ide kattintva érhető el.

 

 

Ügyfeleink mondták rólunk

2015. 11. 24. Miért szereted a GRÁNIT Bankot? - tettük fel a kérdést a Facebook oldalunkon, mivel kíváncsiak voltunk, mit emelnének ki Ügyfeleink, ha a Bankról kell véleményt mondaniuk. A válaszok meglepően sokszínűek voltak, azonban a kényelmes és innovatív elektronikus banki szolgáltatásainkról, a személyes és netbankos felületen is elérhető rugalmas ügyintézésről és a vonzó díjakról többen is elismeréssel szóltak. Külön örömmel töltött el minket, hogy többen hangsúlyozták, azért választják a GRÁNIT Bankot, mert itt érzik biztonságban magukat! Színes összeállításunk ide kattintva érhető el.

 

 

Hegedüs éva az év bankára 2015-ben

2015. 11. 17. A MasterCard által tízedik éve megrendezett Év Bankja díjátadó esemény keretein belül a szakma legrangosabb elismerését vette át Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatója. A díj szakmai elismerését jelzi, hogy a kategória győztesét a Magyarországon működő bankok vezetői titkos szavazáson választják meg. A GRÁNIT Bank egy másik elismerést is elkönyvelhet, „Év Bankja 2015" kategóriában a harmadik helyezését érte el. A hazai tulajdonosi háttérrel rendelkező GRÁNIT Bank küldetésének tekinti, hogy innovatív, egyúttal a személyes banki ügyintézés élményét adó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson, úgy, hogy közben tartósan alacsony banki költségeket biztosít ügyfelei részére. 


Tovább a sajtómegjelenésekre>>>

 

Melyik online banki szolgáltatást szeretik a legjobban az ügyfelek?  

2015. 07. 14. A Bankmonitor.hu két év után ismét komplex felmérést végzett a hazai online banki szolgáltatások ügyfélmegítélését illetően. A banki ügyfelek az online szolgáltatásokat a funkcionalitás, a felhasználóbarát kialakítás és a design szempontja szerint értékelték.  A három szempont összesítését követően a MagNet Bank, a Citibank és a Gránit Bank került az ügyfél elégedettségi lista élére. 
Tovább a cikkre >>>

Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatója lett az ÉV vezérigazgatója 

2015. 05. 26. Hegedüs Évának, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatójának ítélte oda az angol Business Worldwide magazin "Az év vezérigazgatója Magyarországon 2015" és "Az év női vezérigazgatója Magyarországon 2015" díjat. A díj indoklásában kiemelték, hogy Hegedüs Éva irányítása alatt vezette be a GRÁNIT Bank az országban elsőként a VideóBankot és folyamatosan olyan új innovatív megoldásokat keres, amely megkönnyíti a pénzügyek kezelését az ügyfeleknek.
Tovább a BW sajtóközleményére>>>

Sikeres Közgyűlés után - évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Gránit Bank 

2015. 04. 10. Elismeréssel nyilatkoztak a GRÁNIT Bank részvényesei a hitelintézet 2014. évi teljesítményéről a bank április 9-én tartott közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy az állam hosszú távon is tulajdonos maradhat a GRÁNIT Bankban, miután a hitelintézet számai igazolták a befektetéssel kapcsolatos várakozásaikat. Demján Sándor, a Bank alapító-tulajdonosa pedig a konzervatív és óvatos üzletpolitikát emelte ki, míg a 156 millió forintos adózás utáni eredménnyel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az nemzetközi mércével mérve is kimagasló siker. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Hegedüs Évát, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatóját választotta az Év vezérigazgatójának a Business Worldwide európai üzleti magazin.
Tovább a sajtómegjelenésekre>>>

cégvezetők a jövőről

2015. 03. 14. „A magyar pénzügyi szféra működési környezetén sokat lendít a devizahitelek forintosítása és a bankadó tervezett csökkentése - válaszolta Hegedüs Éva, aki úgy látta, hogy a szektor számára nagyon fontos a transzparens, konzervatív magatartást kikényszerítő reguláció. A Gránit Bank alelnök-vezérigazgatóját a PricewaterhouseCoopers cégvezetők kilátásait összegző globális felmérése kapcsán kérdezte a HVG a magyar bankszektor helyzetéről.
Tovább az interjúra>>>

dinamikus növekedéssel számol a gránit bank

2015. 02. 10. „A Gránit Bank 2014-ben a terveihez képest lényegesen gyorsabb növekedést ért el. A több mint 140 milliárdos mérlegfőösszege duplája az előző évinek, az adózás előtti profit pedig meghaladta a 160 millió forintot. A Napi Gazdaságnak a bank alelnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva számolt be a döntően internetes alapon működő bank üzleti modelljének sikeréről és lehetőségeiről, amivel kivívta a The European elismerését is. Az angol gazdasági magazin szerint 2014-ben a Gránit Bank "Az Év Bankja Magyarországon".
Tovább az interjúra>>>

Innovációval támogatott növekedés

2015. 01. 08. „A Gránit Bank nem csak Magyarországon, de globálisan is új mércét állított fel azzal, hogy már a negyedik üzleti év végére nyereséget termel. A Gránit Bankot 2010-ben Demján Sándor, Magyarország egyik legbefolyásosabb és legsikeresebb üzletembere alapította, alelnök-vezérigazgatója pedig a kezdetektől Hegedüs Éva, a széles körben elismert bankár, aki részben tulajdonosa is a hitelintézetnek. A menedzsment hisz abban, hogy a digitális platformokon keresztül a bankolás egyszerre lehet kényelmes, egyszerű és költséghatékony.” Tovább a cikkre>>>

hegedüs éva: a magyar bankrendszer tőkeerős

2014. 10. 25. „A Gránit Bank, a direkt bankolás egyik úttörőjeként nagy lehetőség előtt állhat a devizahitelek forintosításakor. Ezt Hegedüs Éva, a bank alelnök-vezérigazgatója nem cáfolja, de mégis azoktól az újszerű, elektronikus szolgáltatásoktól várja az üzleti aktivitás további felfutását, amelyeket a kezdetektől nyújtanak.” Tovább a cikkre>>>

"felelősnek tartom a bankokat"

2014. 10. 23. „A devizahitelek elszámolásával és forintosításával új fejezet kezdődhet a bankrendszerben - véli Hegedüs Éva. A 49 százalékban állami tulajdonban lévő Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója szerint a nemzeti tulajdon nem ördögtől való gondolat. Tovább az interjúra>>>

a konzervatív hitelezés sikert hozott a gránit banknak

2014. 10. 20. „A bankszektorban átlagosan 5-7 év az az időtáv, amely után egy bank elkezd nyereséget termelni. A száz százalékban magyar Gránit Bank – amelyben a magyar állam 49 százalékos tulajdonos – ezt négy év alatt elérte. Hegedüs Éva, a pénzintézet alelnök-vezérigazgatója az eredményesség okai között említette többek között a konzervatív hitelezést és a megfontolt, de gyors döntéseket. ”Tovább az interjúra>>>

Okostelefonod van? Akkor ingyenes lehet az „SMS tájékoztatás”!

2014. 10. 09. "Meglepő újdonsággal debütált a Gránit Bank, amivel drasztikusan csökkenthetőek a számlafenntartási költségek. Idehaza elsőként kínál a bank olyan szolgáltatást ügyfeleinek, amellyel a hagyományos SMS értesítések helyett díjmentes online üzenetekkel követhetőek a számlamozgások és bankkártya műveletek. Kiszámoltuk, közel harmadával csökkenhetnének a havi számlaköltségek, ha a hagyományos SMS-en túl minden banknál elérhető lenne ilyen szolgáltatás! Kétségkívül mindenki támogatná a bankok ez irányú kezdeményezését!" …Tovább a cikkre>>>

GRÁNIT BANK ZRT - EGYSZERŰ, GYORS ÉS KÉNYELMES

2014. 05. ...A GRÁNIT Bank célja, hogy drága fiókhálózat nélkül, direkt bankként a lehető legvonzóbb és leginkább versenyképes kondíciókat ajánlhassa ügyfeleinek. Meggyőződve arról, hogy a banki ügyintézés lehet egyszerű, gyors és kényelmes, elsőként jelent meg a piacon az élő VideóBankkal, amellyel 2012-ben kiérdemelte a MasterCardtól az “Év leginnovatívabb bankja” címet. “A számítógépen, laptopon , táblagépen vagy okostelefonon elérhető VideóBankon keresztül az ügyfelek személyesen találkozhatnak banki tanácsadójukkal, online fogadhatnak dokumentumokat és végezhetnek pénzügyi műveleteket reggel 8-tól este 9-ig.… …Tovább a cikkre>>>

TŐZSDÉRE TART A GRÁNIT BANK

2014. 01. 28. A tavalyi évben is dinamikusan fejlődött a GRÁNIT Bank (GB). A magyar tulajdonban levő pénzintézet mérlegfőösszege 2013-ban 42 százalékkal gyarapodott, és megközelítette a 73 milliárd forintot, a veszteség pedig 135 millió forinttal lesz kevesebb az előzetes adatok szerint a tervekhez képest. A GRÁNIT Bank hitel/betét aránya rendkívül kedvező, hangsúlyozta Hegedüs Éva, hiszen míg a bankszektor átlaga Magyarországon 105 százalék, addig ennek a mutatónak az értéke a GRÁNIT Banknál 50-55 százalék körüli értéket mutat. …Tovább a cikkre>>>

Kérjük várjon, igénylése hamarosan elkészül!