Tájékoztató a törlesztési moratóriumról

A 2020. március 18-án bejelentett kormányzati intézkedések alapján, 2020. év végéig tőke- és kamatfizetési moratórium lépett életbe a 2020. március 18-ig folyósított hitelekre vonatkozóan. Az intézkedéssel kapcsolatos részleteket a Kormány további rendeletekben szabályozza, a jelenlegi ismereteink alapján az ügyfelek részére az alábbi tájékoztatást adjuk.

Azon ügyfeleink, akik nem kívánják igénybe venni a moratóriumot és az eredeti szerződési feltételek és futamidő betartásával kívánják folytatni a kölcsönük törlesztését, jelezniük kell ezen igényüket a Banknak.

A Gránit Bank szorosan együttműködik a Magyar Kormánnyal és a Magyar Nemzeti Bankkal a bejelentett intézkedések végrehajtásában, továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy hatékonyan segítse az ügyfeleit a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet kezelésében is.

Az eddig bejelentett döntések (47/2020. (III.18.) Kormányrendelet) értelmezése alapján:

— A hiteltörlesztések 2020. december 31-ig történő felfüggesztése külön kérés nélkül, automatikusan jár azon kölcsönök esetében, amelyek 2020. március 18-ig folyósításra kerültek.

— A fizetési moratórium idejével kitolódik a kölcsönök eredeti futamidejének vége.

— A fizetési moratórium alatt nincs tőke- és kamatfizetési kötelezettsége az ügyfélnek. A moratórium alatt meg nem fizetett tőkét és kamatokat a moratórium lejárta után kell majd megfizetni.

Kérjük ügyfeleinket, hogy mindezt mérlegelve gondolják végig, hogy kívánnak-e élni a moratórium lehetőségével.

A Gránit Bank 2020. március 20-án, elektronikus csatornán tájékoztatta az ügyfeleket, az akkor rendelkezésre álló információk alapján. Legkésőbb 2020. március 27-ig valamennyi kölcsönnel rendelkező adóst ugyancsak elektronikus csatornán (lakossági ügyfelek esetében NetBankba küldött levéllel) értesít majd arról, hogy milyen módon és formában nyilatkozhat, amennyiben nem kíván élni a kölcsön törlesztésének 2020. év végéig történő felfüggesztésével.

A további sikeres együttműködésben bízva kívánunk jó egészséget!

Vissza az összeshez