A Gránit Bank erdősítő projektek támogatásával biztosította a karbonsemleges működést a 2020-as évre

A Gránit Bank legutóbbi fenntarthatósági jelentésében vállalta, hogy 2021 végéig – nemzetközi szervezeten keresztül történő zöld kvóták vásárlásával – semlegesíti a 2020-ban mért CO₂ kibocsátását. A 2020-as évre elvégzett karbonlábnyomszámítás szerint a Bank központjához és két fiókjához kapcsolódó (CO₂ egyenértékben mért) károsanyag-kibocsátás 134,44 tonna volt. A Bank december 15-én a Gold Standard nemzetközi szakértői csapata által minősített fenntarthatósági programok támogatását szolgáló kvóták vásárlásával 135 tonna CO₂ egyenérték kibocsátást egyenlített ki, így 2020 vonatkozásában 2021-ben már karbonsemlegesen működik.

A Gránit Bank a következő projekteket támogatta:

  • Planting Biodiverse Forests in Panama
  • WithOneSeed Community Forest Programme
  • BaumInvest Mixed Reforestation in Costa Rica

A Gránit Bank idén novemberben a világon első kereskedelmi bankként integrálta mobilalkalmazásába a Mastercard és a svéd Doconomy megoldásán alapuló Öko Kalkukátort, amelyen keresztül a Bank ügyfelei kártyás vásárlásaik alapján követhetik a CO₂ kibocsátásukat, sőt semlegesíthetik is azt faültetés, a 10 Millió Fa Alapítvány támogatásával. 2021 decemberében a Bank további faültetési akciót is hirdetett: minden új lakossági ügyfél egy fa elültetésével járul hozzá a környezet védelméhez, melynek költségét a Gránit Bank vállalja.

A hazai erdősítés támogatása mellett a kvóták vásárlásával a Bank immár nemzetközi fronton is támogatja a zöld területek bővítését. A támogatott projektek emellett segítik a biodiverzitás fenntartását, munkahelyek teremtését és a felelős fogyasztást is. Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen értékes célkitűzések támogatásán keresztül tudtuk biztosítani a karbonsemlegességet a 2020-as év vonatkozásában, és tovább erősíteni a zöld forradalmat a pénzügyekben is.

Vissza az összeshez