Takarékos bankolás a Gránit Bankkal

Bankszámla havidíj nélkül, piacvezető betéti kamatok, zöld lakáshitel több mint 5 millió forint kamatmegtakarítással

Takarékoskodni sokféleképpen lehet, például az ár-értékarányban legmegfelelőbb termék vagy szolgáltatás választásával. Ami azonban a bevásárlásnál vagy akár egy étterem kiválasztásánál magától értetődő, arra egy bankszámla megnyitásánál, egy betét kiválasztásánál vagy akár egy jelzáloghitel igénylésénél is törekedni kell. Egy gyors kalkuláció után hamar kiderülhet, hogy a legjobb ajánlat kiválasztásával évente – az adott terméktől függően - több tíz-, de akár több százezer forint is megspórolható.


SZÁMLAVEZETÉS

A Gránit Bank tartósan kedvező díjazású bankszámlái megfelelő választást jelentenek azok számára, akik sokallják banki költségeiket és takarékos számlacsomagot keresnek. Erről könnyű meggyőződni a pénzügyi termékösszehasonlító portálok kalkulátorait használva. A Bank csaknem mindegyik számlacsomag-ajánlata piacvezető, kedvezőbb, mint a versenytársaké - amennyiben azonos használati szokásokat veszünk alapul. Az egyik legismertebb banki termékeket ár-alapján összehasonlító oldalon például átlagos bankhasználatnál (amennyiben a bankszámlára havonta 300 ezer forint érkezik és a legolcsóbb bankkártyát választjuk) 19 bank ajánlata között az első négy helyen Gránit bankszámlacsomag áll. Közöttük olyan speciális ajánlat is található, mint az egészségügyi dolgozókra szabott 0 Ft-os HŐS számlacsomag, amelyet - a feltételek teljesülése esetén - a szektorban dolgozó orvosok, ápolók vagy gyógyszerészek akár élethosszig díjmentesen használhatnak. A dobogós Gránit számlacsomagok között van az elsősorban fiataloknak és pályakezdőknek ajánlott Gránit Digitális számlacsomag, amelynek éves összköltsége kezdetben 1 740, majd később 3 130 Ft szemben néhány nagyobb bank hasonló bankhasználatnál felszámított évi 5 500 – 6 500 Ft-os számlavezetési költségével, így a megtakarítás évente akár több ezer forint is lehet. További előnyt jelent, hogy a Gránit Banknál több bankszámlánál a feltétel nélküli 0 Ft-os havi számlavezetés mellett a tranzakciónként felszámított díj is alacsonyabb, mint több versenytársnál. A piaci ajánlatok többségénél ugyanis a havi számladíj mellett az utalásokra nemcsak a szokásos tranzakciós illetéket számolják fel, hanem azt további fix díjjal is megnövelik, amivel a Gránit bankszámláknál nem kell kalkulálni.


MEGTAKARÍTÁSOK

Nem mindegy az sem, hol keresünk helyet megtakarításunk kamatoztatására, hiszen a banki betéti ajánlatok hasonlóan eltérőek lehetnek. A megfelelő választással – a jelenlegi alacsony kamatszint mellett is – 500 ezer Ft összegű betétnél több ezer, egymilliós betétnél viszont már akár több tízezer forint többletbevételt könyvelhetünk el egy év alatt. A Gránit Banknál 2-3-6-12 hónapos lejáratra többféle betét közül választhatunk. A legkisebb leköthető összeg 50 000 Ft, az EBKM pedig több ajánlatnál is elérheti a 2-3 százalékos éves kamatot. 

Egymillió forint lekötése esetén például a Gránit Bank 12 hónapos Felemelő Betétjével kamatadó levonást nem számolva, bruttó 29 958 Ft kamatbevétel érhető el 3 százalékos EBKM mellett, miközben számos nagybank az egy éves betétekre 1 százalék vagy az alatti kamatot és EBKM-et kínál. További előny, hogy a betétlekötéshez szükséges folyószámla a Gránit Banknál havidíjmentes, így a betéten elért kamatbevételt nem csökkenti a számlavezetési díj.


HITELFELVÉTEL

A banki hitelfelvételnél használják a legtöbben a pénzügyi kalkulátorokat, mivel a legkedvezőbb hitel felvételével különösen a hosszú lejáratú kölcsönöknél tetemes kamatmegtakarítás érhető el, még akkor is, ha csupán néhány tizednyi a kamatkülönbség az egyes ajánlatok között. A jelzáloghitelek jelenlegi slágerterméke az NHP Zöld Otthon Lakáshitel. A környezetbarát, energiatakarékos új otthonra felvehető kedvezményes jelzáloghitelt sokan csak szuperolcsó lakáshitelként emlegetik, mivel a maximális kamata 2,5 százalék, amely a teljes – akár 25 éves – futamidő alatt az előírások alapján fix marad. A hitelt – október végi összehasonlítás alapján – a piaci szereplők kivétel nélkül a 2,5 százalékos kamatmaximummal kínálják, kivéve a Gránit Bankot, amely évi 1,99 százalékos kamattal (2,15 százalékos THM-mel) tette elérhetővé. Ez a kamatszint több mint 5,3 millió Ft megtakarítást jelenthet az ügyfeleknek 25 év alatt egy 70 millió Ft összegű NHP Zöld Otthon hitel felvételénél. Ugyanez a megtakarítás kisebb összegű, 20 évre felvett 10 millió Ft összegű hitelnél is eléri a félmillió forintot, amennyiben a Gránit Bank ajánlatát választjuk az azt követő második legjobb ajánlathoz képest. További megtakarítást jelent, hogy a Bank nem számít fel folyósítási díjat. Fontos előnyt jelent, hogy a hiteligénylés akár a Bank Digitális Ügyfélfiókján keresztül is benyújtható kényelmesen, bankfiók felkeresése nélkül.

A Gránit Bank tartósan kedvező díjai digitális üzleti modelljének köszönhetők. A fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon szolgáltató bank költséghatékonysága több mint kétszerese a piaci átlagnak, ezt a költségelőnyt tudja a tartósan alacsony díjakban, kedvező kondíciókban visszaadni ügyfeleinek. A Bank fontos céljának tekinti a környezettudatos termékek kidolgozását, melyre a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektet.

Vissza az összeshez