Külföldi nyaralás problémák nélkül? eBank applikáció, és még több tipp

A vakáció alatt túlléptük a napi készpénzfelvételi limitet? Egy szigeten az egyetlen szállodában vagyunk, és nem fogadják el a bankkártyánkat? Mindezek elkerülhetők az alábbi néhány tipp alkalmazásával: például az eBank app használatával.


Stabil pénzügyi keretek, derűs külföldi vakáció

A nyugodt nyaraláshoz vezető lépések egyike, hogy nagyvonalakban megtervezzük, mennyit szeretnénk költeni az utunk során. Sokkal kellemesebbé tehetjük azzal az utazást, ha utánanézünk a lehetséges programoknak és az ezekkel járó kiadásoknak, és előzetesen megtervezzük a szükséges büdzsét.

Ez azonban csak körülbelüli összeg lehet, mivel - hacsak nem rendelkezünk komoly helyismerettel - pontosan nem fogunk tudni tervezni a nyaralás során. Az egész napos forint-deviza átszámolás önmagában lehetőséget ad a ‘hoppá, ez ennyibe került?’ élményekre.

Egy biztos, érdemes úgy elindulni külföldre, hogy a bankszámlánkon van tartalék a váratlan kiadásokra. Illetve, hogy tudjuk is használni a pénzünket: lehetőség szerint dombornyomott bankkártyát vigyünk magunkkal, mivel ezt a típust fogadják el fizetésnél minden esetben. Ha például autót bérelnénk, ott rendszerint elvárás ez a fajta plasztikkártya.


A mobilunk a bankfiókunk a Gránit eBankkal

A Gránit eBank kiszélesíti a lehetőségeinket: bárhol a világon könnyedén és sokoldalúan kezelhetjük a pénzügyeinket.

Nyaralás közben kimondottan praktikus, hogy bármikor áttekinthetjük az okostelefonunkon a napi kiadásainkat és bevételeinket, ellenőrizhetjük a számlatörténetünket, és a tranzakciókról díjmentes push üzenetet kapunk.

A díjnyertes applikáció fejlett biztonsági funkciói elősegítik, hogy kizárólag mi léphessünk be, és adatainkat csak mi lássuk. A pénzünk biztonsága érdekében a Gránit Lock funkcióval egy érintéssel zárolhatjuk, vagy feloldhatjuk a bankkártyánkat. A zárolt kártyával nem lehet fizetni; a menüben akár az automatikus zárolásra vonatkozó időtartamot is be tudjuk állítani.

Nagy segítség, hogy a bankkártyás vásárlási és készpénzfelvételi limitjeinket könnyedén beállíthatjuk, így ha egy nagyobb költség felmerül - például motorcsónakot szeretnénk bérelni -, nincs gond a fizetéssel.

Az eBank segítségével a számláink közt át tudunk vezetni pénzösszegeket, devizában vagy forintban is utalhatunk, és még számos más funkciót használhatunk mindössze egy-egy ujjmozdulattal. Mindezekhez csak internet hozzáférésre van szükségünk.

Érdemes használni emellett nyaralás közben a gyors és kimondottan biztonságos Apple vagy Gránit Pay szolgáltatást, amelynek segítségével a mobilunkon (vagy akár Apple Watch-unkon) kívül semmire nincs szükségünk ahhoz, hogy kiegyenlítsük fizetési tételeinket. Egymást követő 10 tranzakció erejéig pedig még internetkapcsolatra sincs szükség. A tranzakciókról azonnal értesítést kapunk a Gránit eBank app-ban.


Az utasbiztosítás alapfunkció

A nyaralás tervezésének elmaradhatatlan eleme a biztosítás, erre akkor is gondoljunk, ha csak közeli ország a cél. Egy idegen környezetben, például más közlekedési szabályok szerint mozogva könnyebben érhet minket baleset, és mások az előírások, a költségek is.

A Gránit Bank bankkártyáihoz kapcsoltan elérhető utasbiztosítások anyagi segítséget nyújtanak balesetek, megbetegedések esetén, és a poggyászkárok fedezéséhez is hozzájárulnak. Ha úgy érezzük, biztosítás terén is magas szintű szolgáltatásra van szükségünk, érdemes megismerkednünk a prémium bankkártya beépített utasbiztosításával, amelynek utasbiztosítási fedezete 50 millió forintig terjed, és még rengeteg pluszt kínál a csomagban.


Jó utat!

Vissza az összeshez