Az utazás még jobb élmény lesz a prémium bankkártyával

Itt a nyár, a külföldi kikapcsolódások időszaka. Ha rutinos utazók vagyunk, és kényelemre vágyunk az izgalmak helyett, érdemes megismerkedni a prémium bankkártyák magasabb szintű szolgáltatásaival.


Fontos lesz külföldön a bankkártya

A határokat átlépve - bármilyen plasztikkártyával rendelkezünk - érdemes kicsit jobban odafigyelni arra, hogy használjuk azt. Ajánlott például tájékozódni, hogy a külföldi ATM-ekből történő deviza készpénzfelvétel milyen költségekkel jár.

Mind a dombornyomott, mind az elektronikus kártyák felhasználhatók a határon túl, de van még néhány hely, ahol akadályba ütközhetünk az utóbbival. Elsősorban az autóbérlésnél szoktak dombornyomott bankkártyát elvárni, és előfordulhat, hogy a szálloda elutasítja, ha nem dombornyomott kártyával szeretnénk kiegyenlíteni a számlánkat.


Utasbiztosítás: alapvető minden útnál

A hozzáértők hangsúlyozni szokták, hogy külföldön az utasbiztosításon nem érdemes spórolni. Ismeretlen környezetben könnyebben ér baleset - például mert nem ismerjük a helyi KRESZ-t -, és váratlan plusz költségekkel járhatnak a megbetegedések is. Ha probléma nélkül érünk utunk végén haza, akkor is jó érzés, hogy végig biztosítva voltunk, és emiatt nem kellett stresszelnünk. A Gránit Standard Mastercard kártyához igényelhetünk opcionálisan kapcsolódó plusz utasbiztosítást, amely stabil pénzügyi hátteret nyújt akkor, ha váratlan baleset vagy megbetegedés történne, esetleg a poggyászunkat, autónkat érné kár.


Gránit Platinum Mastercard kártya: üdv a prémium komfortzónában

Ha gyakran utazunk, vagy ragaszkodunk a magasabb szintű kényelemhez a világ minden pontján, érdemes számba venni azokat az előnyöket, amelyeket egy prémium bankkártya nyújt .

Külföldi út esetén csaknem minden felmerülő igényt kielégítenek a Gránit Platinum Mastercard kártyához járó emelt szintű szolgáltatások. Ez a prémium biztosítás a standard szerződéseknél sokkal szélesebb körben téríti meg a költségeket váratlan események esetén. Az utasbiztosítási fedezet 50 millió forintig terjed. A megszokott tételek mellett a fogászati kezelési költségeket éppúgy fedezi a csomag, mint a járatkésés miatti kiadásokat. De az izgalmas, ámde veszélyesebb hobbik - például búvárkodás, síelés - során bekövetkező káreseményekből sem adódhat problémánk. Ráadásul a külföldön bekövetkező COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatos járulékos költségeket is fedezi egy bizonyos összegig.


Gyorsítósávon a beszállásig

Nemcsak a biztosítás terén nyújt pluszt a Gránit Platinum Mastercard kártya. Hogy a legnyilvánvalóbb előnyök közül említsünk párat, kedvezményesen használhatjuk világszerte több mint 1300 repülőtér VIP váróját a bankkártyához kapcsolódó, különleges repülőtéri élményt biztosító

szolgáltatáscsomaggal. A budapesti reptéren sem kell kényelmetlenül várakoznunk, hiszen ingyenesen használatba vehetjük a Mastercard Airport Lounge várót, ahol korlátlan étel- és italfogyasztással várják a kártyabirtokosokat, egy felnőtt kisérőjüket, valamint kiskorú gyermekeit.

Sokkal nyugodtabbá teheti utazásainkat, hogy a leggyakoribb induló állomásokon, a budapesti és bécsi repülőtéren a VIP várókban pihenhetünk a felszállásig.

Emellett fővárosunk repterén igénybe vehetjük a Gyorsító Sáv szolgáltatást, mellyel el tudjuk kerülni az utasbiztonsági ellenőrzésnél való sorbanállást, családunk kiskorú tagjaival és egy vendégünkkel együtt.

A Gránit Platinum Mastercard kártya még számos előnnyel jár, melyek külföldön is könnyebbséget jelenthetnek, például havonta két alkalommal vehetünk fel ingyenes készpénzt külföldön is, vagy az átszállások közötti várakozási időt is könnyedén elüthetjük a kártyához járó PressReader alkalmazással, ahol több hazai és külföldi magazin között böngészhetünk. A prémium bankkártya olyan VIP tagságot nyújt, mellyel kedvezménnyel bérelhetünk autót, vagy dedikált telefonos ügyfélszolgálatot vehetünk igénybe.

De ennek a prémium csomagnak idehaza felhasználható elemei is egészen különlegesek, melyek összességében kitűnő választássá teszik a minőségi szolgáltatások kedvelői számára a Gránit Platinum Mastercard kártyát.

Vissza az összeshez