Superbrands minősítést kapott a Gránit Bank

A kiemelkedő márkák közé választották a Gránit Bankot Magyarországon, amely így egy éven át érdemessé vált a Superbrands 2021 védjegy viselésére. A Superbrands Magyarország 21 tagú, független szakemberekből álló Szakértői Bizottsága tizenhetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjakat a saját szakterületükön kimagasló minőséget elért márkáknak.

Az idén 11 éves Gránit Bank először nyerte el a Superbrands védjegyet eddigi eredményei és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseképpen. A lakossági üzletágban alapítása óta digitális üzleti modellt megvalósító Bank a minél kényelmesebb online és VideóBankon keresztüli banki ügyintézést évről évre újabb és újabb digitális innovációkkal segíti. 2020-ban a mobilapplikációban rögzíthető másodlagos azonosítókkal, a fizetési kérelem szolgáltatással és a QR-kód alapú fizetéssel teljessé tette az AFR rendszer által biztosítható innovatív szolgáltatásokat. Emellett a Banknál 2020 októbere óta szelfi azonosítással is lehet teljes értékű lakossági bankszámlát nyitni, a Gránit Digitális Kártyaszolgáltatással pedig a bank összes új ügyfele vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát igényelhet, amelyet a bankszámla aktiválást követően azonnal használhat bolti és internetes vásárlásra

2021-ben a Gránit Bank a nyílt bankolásra építő új fizetési megoldást fejleszt, miközben a VideóBankban való szerződéskötéssel teljessé tette a babaváró kölcsön online igénylését, és elindította a jelzáloghitelezés digitalizálását is, amelynél számos elektronikus megoldás gyorsítja a hiteligénylési folyamatot, többek között az 5 perces online előbírálat.

A kiemelkedő innovációkat hozó 2020-as év egyben a Gránit Bank legeredményesebb üzleti éve is volt, amelynek végére a középbanknak számító hitelintézet mérlegfőösszege meghaladta az 573 milliárd forintot és adózás előtti eredménye - a tervezettet felülmúlva - 2 milliárd forintot érte el. A bank éves átlagban 50 százalékos - jóval szektorátlag feletti - eredményes növekedése 2021-ben folytatódott, a mérlegfőösszeg négy hónap alatt 7 százalékkal bővült.

A Bank teljesítményét az elmúlt 11 év alatt 42 díjjal jutalmazták, ezen belül a Bank 5 alkalommal nyerte el a Mastercard – év bankja versenyben „Az év leginnovatívabb bankja” címet, és ugyanebben a versenyben további hét első díjat is szerzett alapítása óta különböző kategóriákban, emellett a Bank többszörös Magyar Brands innovatív márka kategóriában és számos nemzetközi elismerés birtokosa.

A Nagy-Britanniában 26 éve elindult Superbrands program célja a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása volt. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím.

Vissza az összeshez