Már rögzíthető az online vásárláshoz szükséges jelszó!

A Gránit Bank NetBank felületén már rögzíthető az online bankkártyás fizetésekhez szükséges jelszó, amelyre szükség van jövő év elejétől, amennyiben az interneten Európai Unión belüli kereskedőnél vagy szolgáltatónál vásárolunk. Mint korábban hírt adtunk róla, a netes vásárlásoknál 2021. január 1-től életbe lépő kétlépcsős azonosítás egyik eleme a jelszó, a másik a banktól érkező egyszer használatos SMS-kód. Aktív Gránit eBank mobilbanki applikációval a vásárlásról érkező üzenet jóváhagyható az applikációban rögzített mPIN kóddal vagy biometrikus azonosítóval (TouchID/FaceID)

A jelszó rögzítésének menete:

  1. A jelszó rögzítéséhez be kell lépni a Gránit NetBank felületre és először a bal oldali menüben lévő Beállítások menüpontra, majd az „Online vásárláshoz szükséges jelszó” menüpontra kattintani!

  2. El kell olvasni a jelszó beállításának feltételeit!

  3. Az „Új online vásárláshoz szükséges jelszó” mezőbe be kell írni a jelszót, majd a megerősítéshez az alatta levő mezőbe meg kell ismételni a jelszót és a „Rendben” gombra kattintva érvényesíteni.

  4. A megadott jelszó a kártyabirtokos összes Gránit Banknál lévő kártyájára érvényes lesz.

Az online vásárláshoz szükséges jelszó beállítása abban az esetben is javasolt, amennyiben a Gránit Bank ügyfele rendelkezik aktív Gránit eBank mobilbanki applikációval, mivel így a bankkártyás fizetések akkor is jóváhagyhatók, ha az eBankon történő azonosításnak valamilyen akadálya merülne fel (pl. internetkapcsolat hiánya, mobiltelefon elvesztése).

További információért kérjük ügyfeleinket, olvassák el a Banktól a Gránit NetBankba küldött értesítéseket a Postaláda/Beérkezett levelek menüpontban, vagy keressék fel folyamatosan frissülő weboldalunkat.

Vissza az összeshez